cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]

clock-img

26.11.2011, 14:51

clock-img

mimikimi

pencil-img

258

svaka cast to i ja volim pitaj me prije nego pocnes davati
i mrzim pametovanje necije
a inace pametuju samo oni koji pojma nemaju user posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

clock-img

26.11.2011, 15:53

clock-img

minie

pencil-img

165

Dancek drage moje

Imam jedno pitanje za vas. Od jucer popodne imam temperaturu koja je sinoc dostigal 39,9 i bukvalno sam pocela buncati, a ovo je inace prvi put u zivotu da je imam. Razlog je, ja mislim mastitis, jer mi je desna (.) sa unutrasnje strane crvena, ali ne sad nesto pretjerano. Bebac doji i bas fino izvuce mlijeko, a ona izdajalica je katastrofa, bjezim od nje na kilometar. Prije dvije veceri R je spavao u komadu 6 sati i nije dojio, i ja mislim da mi je tada ovaj problem i nastao. Bas me cudi da mi se ovo desilo, jer njemu je sutra aBd 40 dana, nismo tek na pocetku.

Stavljala sam obloge, prije podoja od tople vode, a poslije hladna voda pomjesana ka malo rakije (rodjakovoj zeni doktor rekao da stavlja ove obloge, a ona je za dlaku izbjegla hirurgiju, koliko je bilo otislo daleko.

Sada mi je temperatura izmedju 36,6 - 38,2 ali je najcesce malo iznad 37. Ja se bila nalozila da idem danas kupiti sebi kaput i prijateljici sat za diplomski, ali nista.

Imate li jos neki savjet za mene, vezano za moju (.)?

Animagical nama babica na vjezbama rekla da se ne bi smjelo vjezbati prije 3 mjeseca od poroda i to neke lagane vjezbice, a nakon 6 mjeseci tek aerobik i teretane.

Hug svim slatkim bebicama i mamicama,

P.S. Moja sveki je super, kaze da mu do 6 mjeseci ne treba nista osim sike i kada mi negdje odemo, ako on place, ona mu nece ni caj napraviti, nego nas zove da dodjemo da ga dojim, a do tada ga nosa :)))

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

26.11.2011, 16:19

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Ja takodjer kazem i mojoj mami sve sto mi nije pravo, i ako na necem insistira kazem joj da ja hocu ovako da uradim, i tu se zavrsava user posted image

Mi cemo danas da rucamo teletinu sa brokulom i rizom user posted image

minnie svaka cast za sveki user posted image , za mastitis moras prepipati dojku i ako gdje ima koja kvrzica samo masiraj dok bebac doji, zatim tusiranje vrucom vodom i takodjer masaza, obloge od listova kupusa (ne previse i ne direktno na bradavicu)...i najvise ce ti pomoci da bebac sto vise doji user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

26.11.2011, 16:48

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

meni upravo bila sveki sat vremena i komentari tipa hoces probat pitu i sl. i ja kazem ona to ne jede nit ce do godine jesti pogotov burek sa biberom i lukom, zna se sta smije kada sta ne. ona odmah ma sad vi samo izmiljate, ja davala i med i kravlje mlijeko i grah  blah blah i jos rece kao neces ti znatni vidjet, eh tad mi puce i reko onda fino nece biti trenutka kada bi se to moglo desiti i ona odmah kao e pa onda ti je nece htjet niko procuvat pa budi umorna- a ja na to da ni ne mora i da ja odredjujem kad i sta ce moje dijete jest. Svojima sma zabranila i oni znaju kakva sam i znam da nece, a svekrvi je bolje da ne saznauser posted image

clock-img

26.11.2011, 16:49

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

IZVORNA PORUKA: animagical

ja mislila kod mene najgore....cuj med bebi...user posted image ovaj narod...sve na fazon-nece mu nista biti...kao da treba nesto da bude

a med u trudnoci? user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

clock-img

26.11.2011, 16:56

clock-img

minie

pencil-img

165

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Ja takodjer kazem i mojoj mami sve sto mi nije pravo, i ako na necem insistira kazem joj da ja hocu ovako da uradim, i tu se zavrsava user posted image

Mi cemo danas da rucamo teletinu sa brokulom i rizom user posted image

minnie svaka cast za sveki user posted image , za mastitis moras prepipati dojku i ako gdje ima koja kvrzica samo masiraj dok bebac doji, zatim tusiranje vrucom vodom i takodjer masaza, obloge od listova kupusa (ne previse i ne direktno na bradavicu)...i najvise ce ti pomoci da bebac sto vise doji user posted image

Hvala na savjetima. Nema krvzica, samo je na jednom mjestu malo tvrdje nego na ostatku (.), masiram dok on doji i stavljam obloge. Probala i sa kupusom, ali mi  se temperatura opet bila puno povisila. A on doji hB, mislim da izdoji skoro sve user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

clock-img

26.11.2011, 16:56

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

meni upravo bila sveki sat vremena i komentari tipa hoces probat pitu i sl. i ja kazem ona to ne jede nit ce do godine jesti pogotov burek sa biberom i lukom, zna se sta smije kada sta ne. ona odmah ma sad vi samo izmiljate, ja davala i med i kravlje mlijeko i grah  blah blah i jos rece kao neces ti znatni vidjet, eh tad mi puce i reko onda fino nece biti trenutka kada bi se to moglo desiti i ona odmah kao e pa onda ti je nece htjet niko procuvat pa budi umorna- a ja na to da ni ne mora i da ja odredjujem kad i sta ce moje dijete jest. Svojima sma zabranila i oni znaju kakva sam i znam da nece, a svekrvi je bolje da ne saznauser posted image

samo ti se drzi svog moja sveki je u cudu ostajala kako ja ne dam sinu ovo ili ono , a jetrva sve gura i ko sta hoce curici i sada on 15 mjeseci a ona 17 maloa smao hoce slatko slabo jede skroz a moj povrce voce masalh bas se fino hrani  , sada se ona cudi kako on tako fino jede i nalazi sto razloga ja kazem ne ne , samo je jedan sto ja nisam djete od 4 mejsec akljukala kako ste vi sebi zamislili nego kako sam ja htjela.
Moj sin do 10 mjeseca nije probao soka, tek tada i to sa vodom razblazen jer djete od 10 punih mejseci mora da popije tecnosti oko 300-400 ml tecnosti dnevno.

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

26.11.2011, 17:31

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Minie smijes popiti paracetamol ako ti skoci temp. Sto cesce doji i namjesti bebu tako da joj brada bude na tom crvenom mjestu,da ga masira. Dok beba doji ti dlanom masiraj to mjesto i razbijaj kvrzice. Vruce obloge priie, hladne poslije, prepipavaj i prati temp. Sretno!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

26.11.2011, 19:25

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Ola i od mene..mi se vazdan vucali..isli malo do Bjelasnice da udahnemo ciste have..iskreno nismo je dugo udisali jer je puhao tako hladan vjetar..brrr..A se jadnik ukocio, mada su mu oci samo virile al valjda dijete jos nije dozivilo nista slicno..hehheh tako da smo se brzo sklonili na toplo..

Vidim jos uvijek su svekrve na tapeti hahah..moja je imala par bisera..a najzesci je bio da se bebe ne kupaju navecer nego ujutro...

Bjezim...cujemo se poslijeuser posted image

2011.
2016.

clock-img

26.11.2011, 19:59

clock-img

Silver

pencil-img

1008

Cure sorry sto Vam ulijecem...ali zenice iz Sa gdje ste najvise kupovali odjecu za bebu, tj. gegice??? Kupujem trenutno stvari i stvarno slabo sta mogu da nadjem a da nije preskupo...pa ako bi imale par savjeta cjenila bi! user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

clock-img

26.11.2011, 20:06

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

26.11.2011, 20:11

clock-img

bint

pencil-img

448

IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Mirkica

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

samo ti se drzi svog moja sveki je u cudu ostajala kako ja ne dam sinu ovo ili ono , a jetrva sve gura i ko sta hoce curici i sada on 15 mjeseci a ona 17 maloa smao hoce slatko slabo jede skroz a moj povrce voce masalh bas se fino hrani  , sada se ona cudi kako on tako fino jede i nalazi sto razloga ja kazem ne ne , samo je jedan sto ja nisam djete od 4 mejsec akljukala kako ste vi sebi zamislili nego kako sam ja htjela.
Moj sin do 10 mjeseca nije probao soka, tek tada i to sa vodom razblazen jer djete od 10 punih mejseci mora da popije tecnosti oko 300-400 ml tecnosti dnevno.

U potpunosti potpisujem generaciju, user posted image

Ja sam Iman navikla na voće i povrće, sve je probala i to sam forsirala i što je htjela i što nije da se navikne.
Sad s 14 mjeseci, hvala Bogu samo ponesi...i dan danas najviše voli kad joj smućkam kašicu od što više voća, ili povrtnu kašicu + meso...

A slatko ne voli i neće, čokolade, sokove itd...moje se prijateljice čude što moje dijete ne jede smoki, kinder čokoladu, kinderr pingvin itd...al meni svejedno...user posted image

Kako dijete naviknete tako će vam i biti...

potpisujem te IMAN i moj H uvijek 'leti' za vocku,cak u trznim centrima dok setamo sve se naginje da uzme jabuku il sta vec bude blize kolicima a slatkise jos ne,mi vodu pijemooo cak sad nece ni caj al ne mora....user posted image

clock-img

26.11.2011, 20:19

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

26.11.2011, 20:19

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

26.11.2011, 20:26

clock-img

Anoniman

Mirkice, Iman, Bint vidjecu vas sa godinu i po-dvije kad samo bude znalo traziti hoce li biti draze slatkis ili npr povrćna kašica... Moja nije jela slatko nikako do nedavno, ne zato sto sam ja tip toga da ne dam nesto vec sto ja sama ne jedem slatko pa nemam naviku ni njoj ponuditi, ali sada kad sama zna sta je slatko, a sta slano i te kako trazi slatko. Moja je do godinu i 3-4 mjeseca jela apsolutno sve sto joj dam i one najljigavije Boze oprosti stvari, ono sto ni u snu ja ne bih pojela, a sada je druga prica. Nema to veze kako naviknes vec jede dok ne zna sta jede, a kad sazna sve se promijeni vidjecete. I ja sam mislila kao vi isto ja je naucila tako pa zato ne trazi slatko, ma sipakuser posted image

A sto se tice sveki...ja bih svoju da ikako mogu na trepavicama nosala. Rijetko divna zena, nikad mi se nije petljala u odgoj i ishranu djeteta(djece), cak kad sam ja uvodila Ani neke namirnice znala sam je pitati sta misli da li je rano da uvedem ona je sama govorila kako ti hoces i kako ti osjecas.

clock-img

26.11.2011, 20:37

clock-img

ladyblue RR

pencil-img

1848

IZVORNA PORUKA: Silver

Cure sorry sto Vam ulijecem...ali zenice iz Sa gdje ste najvise kupovali odjecu za bebu, tj. gegice??? Kupujem trenutno stvari i stvarno slabo sta mogu da nadjem a da nije preskupo...pa ako bi imale par savjeta cjenila bi! user posted image

Azel i Sirano ako nemaš nekog da ti donese iz H&M-a

Just because it's a bad idea, doesn't mean it's not going to be a good time!

clock-img

26.11.2011, 20:40

clock-img

bambi7

pencil-img

672

vidjela sam i cm-u na stupu, bas su se opremili bebecim stvarima, uglavnom pcelica maja, a nije skupo!

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

clock-img

26.11.2011, 20:40

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

26.11.2011, 20:54

clock-img

Silver

pencil-img

1008

Cure hvala na odgovorima...pogledacu i u CM-u i na Siranu!
Hvala Vam punoo!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

clock-img

26.11.2011, 20:58

clock-img

Anoniman

Silver otidji u Azel na Dobrinji, onaj kod pizzerije Dino, znaju imati gegica i po 5KM a pravo su kvalitetne, Ana ih moja nosila, pa od prijateljice kćerkica i evo sad Luka i kao nove su, a imas isto i u Amku na Mojmilu, a ako ti se da ici cula sam da u Kiseljaku ima radnja Tradeli ili tako nesto se zovu i da su povoljni dosta, a imaju veliki izbor.

clock-img

26.11.2011, 20:59

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

Iman ugledah da si tu
kako si draga moja?
ma nikako da upratim jesili vodila Iman na UZ srca i ako jesi sta su vam rekli?
mi moramo na snimanje 01.decembra
da budu sigurni da je sve Ok.
ljubimo vas obadvije puno,puno
i blago tebi kad su te slusaleuser posted image

clock-img

26.11.2011, 21:00

clock-img

animagical

pencil-img

5604

IZVORNA PORUKA: Silver

jeftinih bodija, pidzamica i gegica imas npr u amku na mojmilu od pcelice maje, imas u robotu u rajlovcu i u fisu u rajlovcu, na pijacama... sve je to u pet deka, pamuk je pamuk...  user posted image

uh ja sam slomljena, proslo mi je hrpa ljudi kroz kucu.... niti sam imala kad da jedem ni nista....zijeeeeev...da hoce i A zaspati...

clock-img

26.11.2011, 21:03

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

clock-img

26.11.2011, 21:03

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

otidji u Azel na Dobrinji, onaj kod pizzerije Dino

Jelena gdje spomenu ovu piceriju,nemas pojma kako si me podsjetila na jedan divni trenutak u istojuser posted image
uhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

clock-img

26.11.2011, 21:05

clock-img

Anoniman

Silver i u Turbo Limachu je bilo povoljnih gegica, ono dva i li tri u kompletu.
Meni npr pcelica maja bodiji nikako ne odgovaraju, imam ih desetak i ne znam jesam li tri obukla, uski su dole oko butina, a kako su moja djeca napredna nema sanse zakopcati, tako da ih ja nikome ne bih preporucila iskreno.

Zadnji članci

article-img