Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
mersiha77 naravno da nisam dozvolila..Njoj su tek 2 mjeseca i treba da je medom kljuka a koliko znam i ne preporucuje se tako rano zbog moguce alergije.. Bebice mila,sretno,da sto lakse i bolje sve prodje..Eto tebi ubrzo tvoje beoline,cekamo te na ovoj temi
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
25.11.2011, 22:13
palachinken
5397
Cicibanko, reci joj da se ne zahebava s tvojim djetetom. Med je alergen i ne daje se prije prvog rodjendana, a kamoli bebici od dva mjeseca.
25.11.2011, 22:14
palachinken
5397
Eto napisasmo isto :))
25.11.2011, 22:14
vjestica
4335
med ne samo da je visoko alergena namirnica, nego i kod malih beba može izzavati botulizam
25.11.2011, 22:18
animagical
5604
ja mislila kod mene najgore....cuj med bebi... ovaj narod...sve na fazon-nece mu nista biti...kao da treba nesto da bude
25.11.2011, 22:21
mersiha 77
940
vjestice oprosti moram da pitam jer su mom bebcetu davali sta je botulizam? ali hvala bogu njemu nije nista bilo samo je malo imao zatvor
25.11.2011, 22:28
vjestica
4335
to je neurološko oboljenje koje izazaiva bakterija koja se može nalaziti u medu, a mi odrasli ćemo je izbaciti iz organizma bez problema, a beba ne može, jer ima još nerazvijen probavni sistem
< Poruku je uredio vjestica -- 25.11.2011 22:30:06 >
25.11.2011, 22:30
Bebica11
4324
ciciban, bombina hvala, eto nas uskoro aBd uz Boziju pomoc, samo da izdrzim jos ovih 30-tak sati
25.11.2011, 23:13
esmina i bebina mam
1694
Evo mene jedva didem ispekla sam nekih 100injak kovrca pite i imala nastup povodom praznika.Sad uspavala dijete malo zategla po kuci i odoh zaleci.Sutra nam jee dan slavlja Abd.
Da se nadovezem na pricu o vezanju tog koncica.Znala sam sa je to sirk ali tako je par ljudi iz okoline navalivalo na mene (za Esmu) da sam posumnjala u sebe.Sreca pa sam pametnica te ja rekoh da upitam visoko obrazovane ljude iz tog polja za svaki slucaj.Odgovor je NE ni pod razno.Helem ja nastavih kako sam i cinila Feleq i Nas i obavezno Bismile a one sto su mi govorili uputim direktno onim istim obrazovanim ljudima sto me podrzase
25.11.2011, 23:23
mala_sa
1353
Zene treba mi jedna info hitno, kad stavite luk (zbog zacepljenog nosica) jel ga samo prerezete na pola (bez guljenja), i gdje ga tacno stavite - na pod pored krevetica ili negdje iznad krevetica???
25.11.2011, 23:46
Anoniman
Mozes i ne moras guliti, ja ga isjeckam na par djelica i stavis sto blize glavice malenom. Mozes u gazu umotati pa zakaciti za krevetac.
26.11.2011, 01:45
srnicka24
17
Evo i mene hehe vazda poslije ponoći mala fino spava i ujutro mi malo duže odspavamo tako da nije problem mami dokasno ostat budna hannice bebice su ti preslatke stvarno, mašallah bebice sretno i da bude s hajrom aBd sve uredu...
Ej moje žene, vidim da nisam jedina koja se 'bori' sa svekrvom vazda s njom problemi, 'curica gladna', 'nemaš dovoljno hrane', 'vidi je kako stavlja prste u usta'...a ona hvala Bogu pravo zadovoljno izgleda, vesela uvijek, lijepo spava, svako veče je nahranim s obje sike i spava mi do pola 8 ili 8 ...ali ne, to njoj nije dovoljno. Davala joj je kreme iz keksa, eurokrema...ali kad sam je zatekla da daje curici one agde od slatke pite i to više puta, rekla sam DOSTA!!!Ali ona to ne registruje, samo čeka novu priliku. Srećom pa me muž i svekar podržavaju pa nisam uvijek ja ta koja galami i buni se a i budemo s njima koji dan pa idemo nazad u >Sarajevo Naveče je jedva uspavam, ona je tu i govori mi kako curica neće da spava i da hoće da se drži na rukama.Ona bi je po cijeli dan držala...Ejna se sva izmori jer nije navikla
A vezano za te konce i ostale babske priče...i mene su smarali tim stvarima al ja sam se na to samo nasmijala i nastavila po svom I Ejna je imala problema sa bradavicama al kad mi je patronažna rekla da su to majčini hormoni nisam ništa dirala, samo sam pazila kad je kupam i nikakav bijeli luk nisam stavljala pod jastuk i makaze, bla, bla bla...
I još...SRETNA I BERIĆETNA NOVA HIDŽRETSKA GODINA SVIMA KOJE SLAVE!!!
26.11.2011, 09:03
palachinken
5397
Pa gdje ste jutros? Ajmo na noge vilene! Dobro jutro :)
26.11.2011, 09:19
Cickolini
1172
Doooobro juuutro od jedne neispavane mame
Ima li iko slicnih problema??? Moja D inace spava bez budjenja od 20h do 08h ... Kkao je imala temperaturu sve je poremetila i logicno mi ej da se budila zbog temperature, ali evo dvije noci je sve ok, a ona me izludi..
Vrisne nemoguce glasno i pocne plakati. Ja udjem u sobu ona spava ... ja krenem da izadjem... ona vrisne. I sve tako. Dok sam pored nje suti, cim krenem da izadjem vristi. Ne znam ni kako cuje ili vidi jer oci ne otvara, a ja se trudim da na "trepavicama" izadjem. Izludjuje me.
Uspijem nekako muziku da upalim i da odspavam dva sata i onda drugi krug...
Ne dolazi u obzir da je prenosim sebi u krevet jer ona to nije naucila i ne moze tako zaspati, a necu ni ja da je na to navikavam ...
Ne znaaaaaam sta da raaaadim... Ovo mi je ko kad se tek rodila...
26.11.2011, 09:36
animagical
5604
jutro moja pidzameta i ja tek ustali...ima i on boljih momenata obecao mi mm kupiti orbitrek da ne budem vise pihi bas sam bila nekakva nezadovoljna...
26.11.2011, 10:35
esmina i bebina mam
1694
IZVORNA PORUKA: animagical
jutro moja pidzameta i ja tek ustali...ima i on boljih momenata obecao mi mm kupiti orbitrek da ne budem vise pihi bas sam bila nekakva nezadovoljna...
Joj i ja bi orbitrek to mi je jedna od buducih investicija
26.11.2011, 10:36
mala_sa
1353
Eh evo i od nas dobro jutro... Mi smo hB super spavali, ja mislim da je do luka Jest da soba "krasno" mirise, ali se zato nosic nije zacepljao i beban je mogao lijepo pajkiti, jutros cak do pola 10 odvalio
Ma joj ja neznam, ali ovi stariji ljudi, bas ko "pusteni s lanca" kad ih ostavis sa malom bebom, blago receno ponasaju se bas nerazumno
Cickolini da joj nisu zubici, ja sam upratila da se dosta beba budi uz iznenadnu vrisku, nekoliko dana prije izbijanja zubica??
Ostali, nadamo se da su nam dobro i zdravo??
26.11.2011, 10:43
vjestica
4335
IZVORNA PORUKA: esmina i bebina mam
IZVORNA PORUKA: animagical
Joj i ja bi orbitrek to mi je jedna od buducih investicija
ja sma imala biciklo, koje je vrlo brzo postalo vješalica (još ga montirala pred tv, da kao gledam i vozim ) pa sam ga prodala poslije poroda sam počela vježbati kod kuće, ali ne baš tako redovno ništa dok nisma krenula na aerobik platiš , imaš termine i moraš ići a i to ne bih krenula da me mm nije nazvao (nakon što sam mjesecima govorila kako moram krenuti na aerobik, ali dok vidim kad i kako - ne mogu u one termine kad on ima trening, nego u suprtotne da on čuva curu) i rekao sutra ideš na aerobik sve dogovorio
26.11.2011, 10:47
vjestica
4335
a kad smo kod stariji i beba, ja da neko mojoj bebi da nešto protiv moje volje, ne bih je nikada više ostavila kod te osobe bez mog nadzora jedna ženi mi je počela davati savjete kad sam tek rodila (ja sam te savjete zavisno od raspoloženja, ili uredno izignorisala ili se nagovorila - obično im nagovorim kad su stavrno nebulozni) je rekal kako njen sin i snaha sve rade po knjigama, kako to ne treba, i kako je kad je jednom bebu čuvala mimo njihovog znanja, stavila joj meda u čaj sad mi je žao štojoj nisam rekla da je imala ludu sreću što beba nije dobila botulizam
26.11.2011, 10:47
mala_sa
1353
Joj dijete mi je ko cigance - sav slinav - a od maramice bjezi cim je vidi
Animagical dobra ti ova sprava
Vjestice meni su pokusavali sa savjetima al sam ih sve izignorisala, ili rekla da ja radim kako ja hocu i tacka. A kad im se desio taj "ispad" hranjenja djeteta, nisam im ostala duzna . Jer ja to stvarno ne mogu da presutim.
< Poruku je uredio mala_sa -- 26.11.2011 10:52:52 >
26.11.2011, 10:49
ciciban26
281
Jutro i od nas...Moja E produzila zadnih dana umjesto u pola 6 ustaje u 7 ..Zato sam sada u ulozi krevetica,skopodjica pajki mami na prsima .. Animagical ti bi malo rekreacije ha ,sto te muzic pocasti . Ja kad pogledam slike od prije 2 mjeseca i nisam nezadovoljna,pravi mali tenk sam bila,uh gluho bilo . Ali bi mi neka spravica itekako dobro dosla. Ali eto,nadje se neko da me vrati u stvarnost Prosli vikend bila prvi put kod mame u Maglaju,ja krenula s mamom do radnje i sretne nas kona dezurna mahalusa i meni ce :"Ih ti kao da si mi se malo popravila u licu" E reko sasvim slucajno sam se porodila prije skoro 2 mjeseca,pa se nisam popravila nego jadna smrsala 16 kg a da mi je sacuvati ove 3 viska .Ali vrhunac je bio kad nas je pitala: " a gdje vam je to beba,jeste je to ostavile samu" ma jooook rekoh,kakvi samu,Doni (mali cuko ) je cuva E ona zabezeknuta faca je vrijedila milion Stvarno me te dezurne mahaluse oduseve svaki put
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
26.11.2011, 11:10
animagical
5604
eh jest imam i ja te sto si se udebljala, a cula sam ih ni 20 dana iza poroda elem, sad sam ko biva i smrsala nesto, okanila se onoliko kolaca pa da malo sta i vjezbam..nekad sam se bavila sportom pa mi ovo neobicno...kazem mami skoro, mama draga nikad nisam ovako izgledala..kaze ona meni-a kad si jos radjala?
26.11.2011, 11:21
bombina
170
juuutro zenice moje....ja sam ko zombi,evo vec tri dana,Amina skroz slabo spava navece...kontala sam da joj je puno spavanja po danu pa je juce spavala samo jednom i sinoc opet ista prica
i ja bas i nemam problema s tezinom,ni u trudnoci nisam imala...nekako mi se to sve samo poslozilo,niti stajem na vagu i bas me briga koliko imam kg...ustvari ne opterecuje me to