Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Esmina pa gdje si ti ... sorry sto kasnimo. Sretan drugu Salki prvi veliki rodjendan i da nam je ziv i zdrav puuuuno godina. Ljuuubimo vas puuuno izelimo vam da uzivate u slavlju :)
Tu smo ali stvarno nemam vremena ni u wc otici od djece Salki nicu 3 zuba u isto vrijeme
25.11.2011, 11:52
Super Beba
1291
IZVORNA PORUKA: animagical
ne zeza, ona to ozbiljno...tako je i svoje hranila...kravljim mlijekom i plazmom...umociti hljeba u supu i sl...
što bih je ja po kratkom postupku... ja ne razumijem tu opsesiju sa pitanjem "da nije gladan" ili izjavama tipa "ne da tebi mama da jedeš, daće tebi tvoja nana" i sl. Ja hB nisam imala tih komentara, od svekrve pogotovo, mami je nekad i znalo izletit' dok joj nisam jasno rekla da nije gladan i da me to nikad više ne pita...možda one to u najboljoj namjeri kažu (haj, krenućemo od te pretpostavke), ali kad čujem od drugih kako svekrve i rođene mame k'o papagaji to ponavalju, prosto se sva naježim..mada mislim da je to greška mladih mama, trebaju presjeći odmah i reći hvala lijepo na savjetu/pitanju, al' rađajte sebi djecu, pa ih šopajte grahom od 3. mjeseca...moje ne dirajte...
25.11.2011, 11:56
mala_sa
1353
Sweet hvala pogledat cu u DMu, a ti Nelici nemoj davati sam rizu (nije bas cemu) vec joj skuhaj brokulu i rizu, ili sljivu i rizu ako joj je tvrda kakica...
super bebo ma prica je prava
25.11.2011, 12:02
sweet insanity
1652
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Sweet hvala pogledat cu u DMu, a ti Nelici nemoj davati sam rizu (nije bas cemu) vec joj skuhaj brokulu i rizu, ili sljivu i rizu ako joj je tvrda kakica...
super bebo ma prica je prava
ja joj sada dala dvije kasikice same baby rice od hippa sa mojim mlijekompa cekam da vidim imal kak ve reakcije. pa cemo onda kombinovat. mislim nisam primjetila da je muci, ni ne primjetim kad kaki, inace kaki jednoom u 5 dana al prije 2 dana je zadnji put i to 2 put, tvrdje....pa kontam hajd mozda je stolica normalna......e sad dal da jos koji dan dam po kasikicu baby rice-a imi vec sutra mogu da pomijesam? srah me jer je ona kasica od koje je povracala pored ad-a imala i rizu al je prije tog izbacila ad pa sam 99% sigurna da nije do rize al et zlu ne trebalo...da provjerim.
25.11.2011, 12:07
Hannica
2920
Hannice daj nam sliku bebica, ja uzivam da gledam blizance
Evo nas.Ne lice ni malo,djevojcica lici na stariju seku,a djecak na sebe (jos uvijek se dogovaramo oko toga).
25.11.2011, 12:11
Hannica
2920
IZVORNA PORUKA: palachinken
Da li se kod vas osjetio zemljotres? Sa***** sam se! Otvori mi pa zatvori vrata od ormara.
Ja taman dojila bebu kad je zatreslo.I ja pokupim bebe i krenem negdje,ni sama ne znam gdje. Ni sisu nisam uspjela upakovati.
25.11.2011, 12:11
sweet insanity
1652
Joj Hannice, pravi su dragulji
25.11.2011, 12:12
Super Beba
1291
sweet - ma kombinuj rižu sa nečim...probaj je ti, pa ćeš vidjeti kako je grozna solo slobodno stavi npr. mrkvu (ona ne pada teško na želudac)...a možeš i slatku kombinaciju (mala_sa ti je već napisala)
hannica - meeed medeni!
25.11.2011, 12:15
tekja
1957
IZVORNA PORUKA: Hannica
Evo nas.Ne lice ni malo,djevojcica lici na stariju seku,a djecak na sebe (jos uvijek se dogovaramo oko toga).
Sorry, sto vam upadam na temu, al' moram ...Hannice divni su... ...neka su ti zivi i zdravi
25.11.2011, 12:17
niki83
2113
Sorry na upadanju, ali Hannice, djecica su masAllah, ne urekla se, da ti uvijek budu zdravi, veseli i zadovoljni..a lijepi na mamu brate, nema se tu sta dogovarati
25.11.2011, 12:17
animagical
5604
hannice masallah divni su
25.11.2011, 12:25
Ninushka
280
Hej, Hannice, divim ti se, velika beba pa još dvije, to je nešto prelijepo, a ni zamisliti ne mogu koliko je tek teško. Prelijepi su ti, neka su živi i zdravi, sve torje i vi sa njima! Sretno!
25.11.2011, 12:29
palachinken
5397
Predivni su, mashAllah!
25.11.2011, 12:44
Anoniman
Srecan rodjendan drugu Salku i Eldinu, sve najljepse od srca
Moram, ali moram reci . Sta ste navalile sa tim secerom u kasicama, pa nema kilogram secera zene, opustite se malo i sve ce lase ici sa dohranom. Citajuci vas svasta "skontah"... kasice imaju secer, svjeze voce prskano...pa onda nemojte ni uvoditi voce i povrce ako cete tako gledati... ako bi tako gledali mogli bi reci i za voce i povrce koje nije prskano da je raslo na radioaktivnom tlu, da je zagadjen vazduh i ostalo. Malo manje hipohondrisanja i sve ce ici super
25.11.2011, 13:03
lejla80
1495
Super Bebo ovi ce me zubi tacno izluditi....jos ovo kod nas se bas oduzilo,haman cemu kutnjak nici Ja sam svog sinoc izvadila iz vrece i pustila da malo po krevetu gaza,tacnije po nasim glavama..jos frajer skontao i steker iznad kreveta pa uhvatio paliti i gasiti svjetlo,ma dernek pravi, sreca pa je danas neradni dan..
Animagical ma ozbiljni su oni fakat..cuvaj ti tog svog malca Moja sveki se pridrzava dogovora sto mi je sreca prava jer ga ona cuva al mama je zato neumorna a ne mogu se bas plaho sa njom raspravljati jer se rijetko vidjamo pa nemam srca al sam zato uvijek prisutna..heheh pa joj ne moze nista ni naumpasti..Sto je najgore moj malac je pravi debeljuca i ocito jede vise nego sto mu treba..
Hannice djecica su ko med ..
25.11.2011, 13:06
lejla80
1495
IZVORNA PORUKA: jelenaT
Moram, ali moram reci . Sta ste navalile sa tim secerom u kasicama, pa nema kilogram secera zene, opustite se malo i sve ce lase ici sa dohranom. Citajuci vas svasta "skontah"... kasice imaju secer, svjeze voce prskano...pa onda nemojte ni uvoditi voce i povrce ako cete tako gledati... ako bi tako gledali mogli bi reci i za voce i povrce koje nije prskano da je raslo na radioaktivnom tlu, da je zagadjen vazduh i ostalo. Malo manje hipohondrisanja i sve ce ici super
25.11.2011, 13:08
mala_sa
1353
Sweet ma slobodno ti njoj pomijesaj sa necim, ja nikad nisam vise dana isprobavala isto, samo prvi put mu dam manju kolicinu, i ako vidim da ide kasnije odmah puca cijelu teglicu i kombinaciju sa jos necim. Meni je iskreno bespotrebno to isprobavanje po 7 dana iste hrane, jer logicno da ce joj se nakon 7 dana mrkvice stvrdnuti kakica...
Jelena vala si 100% u pravu, moja seka se rodila 94te kad je najgore bilo, Bog sami zna sta je pojela (jer mama sigurno nije naglabala o kolicini secera i pesticida - vec je bilo daj sta das)...pa evo je danas zdrava, prava hB
Hannice - MasAllah draga, oni su ko med oboje (ja sam se sva najezila kad sam ih vidjela tako okreneute jedno prema drugome i kako se dodiruju)
25.11.2011, 13:36
Daja_sa
461
IZVORNA PORUKA: animagical
vezano za to beba ne spava jer je gladna...moja svekrva vec pocela da je A gladan i kako ce ona njega nahraniti kad mi necemo ne smijem dijete nikome ostaviti, sta je s ovim ljudima??
ja se moram nadovezati na ovu pricu i reci vam svoje iskustvo...mozda nekome pomogne kao primjer koji mozete pricati tim istim ljudima koji bi svasta da trpaju djeci usta...postujem svakoga i saslusam savjet ali sam uvijek radila po svom osecaju... U vrijeme uvodjenja cvrste hrane svojoj starijoj curici svi su pametovali...ne ovako nego onako i bla bla...i naravno desilo se da sam jednu noc sa djetetom od 7 mjeseci zaglavila u hitnoj! neutjesan plac...grcenje...osip...uslijedilo je pitanje doktora: jel beba jela neku novu hranu??...ja kazem nije...onda je slijedilo vadjenje krvi i ostale pretrage...sve je bilo u redu hB...Ali tu nije kraj price...sljedece jutro me doceka odgovor na svu situaciju...moje dijete "pokakilo" grasak!!! ja nisam davala ali znam ko jeste...nazovem i pitam i naravno slijedi milion obrazlozenja...pa to je bilo samo par zalogaja...pa nije njoj nista moglo biti od toga!!! Tako da zene moje drage ruzno je reci ali treba biti bezobrazan ukoliko vec lijepa rijec ne pomaze...
25.11.2011, 13:44
mala_sa
1353
Daja ja sam vec svoje rekla u vezi ishrane mog djeteta, i u slucaju da neko nesto "skriveno" mu da - uvijek cu vidjeti u kakici poslije jela, jer se njemu bas sve vidi sta je pojeo... tako da u slucaju da bude nesto sumnjivo - nece se dobro zavrsiti sigurno
25.11.2011, 13:48
sweet insanity
1652
IZVORNA PORUKA: jelenaT
ja kupila i sljivu i marelicu hipp sa secerom ne bi ja bauk pravila od toga nego sam na temi citala kako su napravile bauk od tog sto ima secer pa nisam znala vise sta da mislim. a i ja kazem da je to u malim kolicinama i bezopasno. nisam ni protiv ad-a cak sam joj davala i kasice s njim al ispovraca i zato sam govorila fuj, ne da je ono otrov ili tako nesto. hvala Bogu pa ga ima i postoji jer sta bi ooni koji zaista ne smiju i ne mogu dojit. opustam se
Vodolija83
783
Pozz za sve mame i bebace !!!
Ja kao padobranac ulijecem samo da vam kazem da je mom A danas mali rodjendanko Punih mjesec dana,mashAllah !!! Evo sve mamice castim sitnim kolacima,a djecicu torticom od pelena,jer pelena nikad dosta!!!
Hannice, su kao meeed !
Svim bebicama koje slave rodjendane zelim sve naj,naj,a prehladjenim bebicama brz oporavak !
Super Beba
1291
za bebe (ne)spavalice evo jednog dobrog teksta, ali ne baš ohrabrujućeg hehe... U skladu sa pravilima portala naega kao i drugih portala nemamo mogućnost posvaljanja linkova istih na temama. LP
vodolija - sretan mali rođendan i sve naj naj!
< Poruku je uredio Hanady RR -- 25.11.2011 16:52:41 >
25.11.2011, 14:05
sweet insanity
1652
vodolija, sretan rodjendanko
joj super beba, citam ovaj tekst o (ne)spavanju i zaista do 4. mjeseca je sama zaspivala u kreveticu, ostavim je izadjem i super, as ad...smao u mene, siku ili sa dudom i malo ljuljuskanja. pokusavala sam po malo d aje ostavim i ona place i izdrzim 10 minuta i nemam snage vise jer ona pplace ko dijete od 5 godina, zidovi se ruse-nekad jojmalo fali d azaspi a nekad postane jos gora......sad se sa spavanjem poboljsalo malo hB, u toku 11 sati spavanja 2 do 4 budjenja, ma ja presretna jer vidjela sma d amoze gore ato kad da zaspi, jedno vrijeme je redovno u 21 h al sad tek oko 23 i to vristi nece da spava no eto kazu kako dolazi punih 6. d aopet pocinju neke promjene, ma ko ce ga znati-sve u svemu ja zadovoljna. pa hajde valjda je necu morat ninat i sa 4 godine
25.11.2011, 14:47
treciputmama
207
masallah , ma preslatki, drage rukice njihove, uma je bas ista seka- i ten taman ko i u H, a A je na babu naravno, bar tena sto se tice i kose...eh, ima da ti ih izgnjavim ako Bogda...samo ako ne narastu pa ne budu krose-e dijelili
a sto se tice tih bolnih bradavica- sa ovom malom nema "problema" a starija je imala kao oteknute dojke....cak je iz njih curila neka vodica....joj, bio je to show- meni pedi objasnila da je to normalna pojava zbog hormona koji se prenose od majke, a sveki i mama nabrale neke trave - mogla se manja kravica nahranit- i posto nisam dala da mi je prinose bebi, ostavile u hodnika na cipelar-kao pomoce to, pa kone davale savjete da zabijam nozeve na vrata , haos.... a kod bratove male su bile jos izrazenije, tvrdje i bolnije bradavice i to duze vrijeme ali se vremenom i to povuklo, znaci sto se toga tice, nema razloga za brigu- to je nesto kao prva menstruacija kod bebice kao posljedica majcinih hormona- samo sto je neke zene ne vide jer se, mozda, desi dok su jos u bolnici, i ako su neupucene ko ja sto sam bila, izazove strah da nesto nije uredu, sreca pa su meni to jutro dosle patronazne pa mi objasnile...eto, napisah se ja tebi...
Kakav ti je to komslik jadna mi majka Pokusavam skontat sto nozevi? Da otjeraju lose duhove? Narod kad preĆera, bezbeli preĆera.
Jutro! Mi prvi. Sretan vam Dan D!
ma jok , nije duhove hehhehhe, nego znas onu narodnu - dodje "mora" i doji bebu pa joj grudi narastu i kao noz ce je prepast pa nece vise dolazit..... ... nebuloze, joj cuces ti jos mnogo toga, samo cekaj....svi imaju svoje fix- ideje, sreca sto ja to samo pomnozim s nulom....