cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]

clock-img

24.11.2011, 23:33

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

zaboravih napisat da smo stavljali i onaj kabas-sapun u smar, pa nosili stolicu na analizu, radili sve moguce nalaze- svi bili uredni, na kraju cak zavrsili kod djecijeg hirurga na pregledu cmara da se utvrdi da nema nesto na zadnjem dijelu debelog crijeva, jer je cesto u kaki bilo sukrvice valjda od grebanja jer doktor ni tad nista nije nasao...a mnogi koji su imali te probleme su mi govorili da je u njih takodje proslo odjednom- samo od sebe bas kao sto se i nama desilo-puno je bitna i psiha jer , on je npr. vristao i kad je imao finu stolicu, valjda od straha- cak i kad bi se piskio nije bilo problema dok ne vidi da se piski- onda odmah u plac...

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

clock-img

24.11.2011, 23:41

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

treciputmama kod nas nije toliko bas,ali eto onda je dobro u odnosu sta ste vi prezivjeli
Anes se pokaki i od sljiva i vode od sljiva,ali kad kaki pocrveni kad se napne
ma dobro je hb

clock-img

24.11.2011, 23:46

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

pretpostavljala sam da nije ni blizu ali samo da ti kazem da ima puno gorih situacija , mada je svakoj majci najteze sto ona devera ....ai neka bude ohrabrenje onima koji imaju slican problem, da ce sve proci i biti juce...

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

clock-img

25.11.2011, 07:49

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: treciputmama

a sto se tice tih bolnih bradavica- sa ovom malom nema "problema" a starija je imala kao oteknute dojke....cak je iz njih curila neka vodica....joj, bio je to show- meni pedi objasnila da je to normalna pojava zbog hormona koji se prenose od majke, a sveki i mama nabrale  neke trave - mogla se manja kravica nahranit- i posto nisam dala da mi je prinose bebi, ostavile u hodnika na cipelar-kao pomoce to, pa kone davale savjete da zabijam nozeve na vrata , haos.... a kod bratove male su bile jos izrazenije, tvrdje i bolnije bradavice i to duze vrijeme ali se vremenom i to povuklo, znaci sto se toga tice, nema razloga za brigu- to je nesto kao prva menstruacija kod bebice kao posljedica majcinih hormona- samo sto je neke zene ne vide jer se, mozda, desi dok su jos u bolnici, i ako su neupucene ko ja sto sam bila, izazove strah da nesto nije uredu, sreca pa su meni to jutro dosle patronazne pa mi objasnile...eto, napisah se ja tebi...

Kakav ti je to komslik jadna mi majka user posted image Pokusavam skontat sto nozevi? Da otjeraju lose duhove? Narod kad preĆera, bezbeli preĆera.

Jutro! Mi prvi. user posted image Sretan vam Dan D!

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

25.11.2011, 08:36

clock-img

bint

pencil-img

448

hvala vam drage moje na odgovorimauser posted image

clock-img

25.11.2011, 08:37

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Da li se kod vas osjetio zemljotres? Sa***** sam se! Otvori mi pa zatvori vrata od ormara.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

25.11.2011, 08:54

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

Juuuutro samo da mahnemo imam nekog posla pa cu se kasnije javiti...

Hvala svima na cestitkama za nas prvi dvocifreni mali rodjendan :)

Turu smo otjerali za rodjendan tako da se moja beba vratila ... raspolozena i nasmijana...

Ljuuubimo vas sve pa se tipkamo kasnije ...

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

clock-img

25.11.2011, 08:56

clock-img

Daja_sa

pencil-img

461

Jutro i od nas...moje cure jos pajke a ja cejfim nessicuuser posted image ...
Ja ne osjetih zenljotres a jos smo na 5. spratu...uhhh brate mene toga vazda bilo strah...
Nadam se da su sve bebare dobro i zdrdavo...

Cunce nase majo...29.09.2008
Jos jedno sunce nas je obasjalo 23.08.2011...

clock-img

25.11.2011, 09:31

clock-img

Medi_87

pencil-img

1472

Jutro, sretan vam Dan drzavnosti drage moje

clock-img

25.11.2011, 09:32

clock-img

Amam

pencil-img

659

Jutric i od nas user posted image .
Kako ste vi jutros?
Moja A opet lezi,ima mucninu user posted image .
Mali marinac nece ni da sjedi,niti da lezi,samo da stoji user posted image
Cinko ni ja nisam osjetila zemljotres user posted image .

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

clock-img

25.11.2011, 09:45

clock-img

animagical

pencil-img

5604

jutrouser posted image sretan dan drzavnostiuser posted image sta to trese zenicu sabahile?

clock-img

25.11.2011, 09:57

clock-img

mersiha 77

pencil-img

940

Jutric i od nas!
hvala drage moje
i vama sretan dan drzavnosti BiHuser posted image
mi ustali u pola devet
Anes me probudio jer mi je prsticom dirao okouser posted image
inace bi ja jos spavalauser posted image

clock-img

25.11.2011, 10:29

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Jutro i od nas user posted image

Aaaaa nama je noc bila katastrofa (blago receno), uspjela sam sastaviti svega 15min sna user posted image user posted image Adin se prehladio, nosic nam je bio uzasno zacepljen (pumpicom jedva da prici), a ima i slajm - pa tamam sto zaspi probudi ga kasalj (onda dok ga iskaslje), hB jos nismo imali temperaturu, pa se nadam da ce ga popustiti. Veceras idemo kod pedi na pregld pa da vidimo sta ce ona reci...

Mersiha mi imamo bas isti problem kao i vi, A pravi bas one face "natezanja" i sav se zacrveni, u biti najlakse kaki dok doji (valjda se tad opusti), ja mu dam caj za probavu od hippa i obicno ga on odmah protjera (znaci vec dok pije caj pocne i da kaki user posted image ), takodjer kad mu napravim kasicu od sljive odmah prokaki - i to vise puta na dan, i jos kasica od marelice i kruske (samo njih sad nema pa je i ne koristimo)

Sretan nam dan D user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

25.11.2011, 10:34

clock-img

esmina i bebina mam

pencil-img

1694

Drage moje ne stigoh se javiti hvala vam od srca na cestitkama.Sutra je slavlje pa ja evo pite kuham djecu rasuptila nanama i dedeama:
salko je na svoj rodendan zavrsio na bocama ima upalu grla ali sada mu je lakse a Esma je na sirupu to je kod nas nesto virusno.Puno je djece u DZ na bocama.
Ljubim vas sve i ja ne skontah zemljotres a svi se zale doduse mi bili u DZ.
Eldine sretan ti rodendan user posted image user posted image user posted image

Esma 12.06.2007
Salko 24.11. 2010

clock-img

25.11.2011, 10:44

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

Esmina pa gdje si ti ... sorry sto kasnimo. Sretan drugu Salki prvi veliki rodjendan i da nam je ziv i zdrav puuuuno godina. Ljuuubimo vas puuuno izelimo vam da uzivate u slavlju :)

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

clock-img

25.11.2011, 10:45

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

JUtro i od nas...mi zakasnili..A sinoc opet nesto zezao..svaku noc u isto vrijeme oko tri ili cetiri pocne da place i tersa i tako do neka doba..stvarno ne znam sta bi to moglo vise biti..Kontam da su zubi,bio bi nervozan i preko dana..Danas me mama pita da nije slucajno gladan, al to pitanje postavlja jos od njegovog rodjenja..hehhe,njeno omiljeno...Moram priznat da sam i ja pocela pomalo razmisljati o tome..

Mala _sa i vas uhvatio nosic ajoj..valjda bebiju nece puno smetat..mi smo zadnjih par prehladica prosli bez pumpice pa to zelimo i vama

Mamin cvjeticu sretan prvi rodjendan zelimo drugu Eldinu..da nam je bude veseo i zdrav zajedno sa svojim roditeljima..LIjep provod vam zelimo danasuser posted image user posted image [sm=bravo.gif]

2011.
2016.

clock-img

25.11.2011, 10:50

clock-img

lejla80

pencil-img

1495

Nego zene molim detaljne izvjestaje sa tih rodjendana jer ja sam od sinoc ozbiljno pocela razmisljati o nasem..dobro ce doci poneka ideja...

A sto se kake tice..meni djeluje sasvim normalno da se djeca natezu kad kake..pogotovo ovi sto papaju i cvrstu hranu..MOj A se sav ukoci i posveti tom poslu..usput ispusta neke zvukove a oke se zaokruze i zacakle..preslatko

2011.
2016.

clock-img

25.11.2011, 11:04

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

A sto se kake tice..meni djeluje sasvim normalno da se djeca natezu kad kake..pogotovo ovi sto papaju i cvrstu hranu..MOj A se sav ukoci i posveti tom poslu..usput ispusta neke zvukove a oke se zaokruze i zacakle..preslatko

Ovo kao da si mog A opisala user posted image znaci normalno je user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

clock-img

25.11.2011, 11:07

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Drugu Eldinu sretan rodjendan, da nam uvijek bude zdav, sretan i nasmijan... user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

25.11.2011, 11:09

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

marelice i kruske

IZVORNA PORUKA: mala_sa

Jutro i od nas user posted image

Aaaaa nama je noc bila katastrofa (blago receno), uspjela sam sastaviti svega 15min sna user posted image user posted image Adin se prehladio, nosic nam je bio uzasno zacepljen (pumpicom jedva da prici), a ima i slajm - pa tamam sto zaspi probudi ga kasalj (onda dok ga iskaslje), hB jos nismo imali temperaturu, pa se nadam da ce ga popustiti. Veceras idemo kod pedi na pregld pa da vidimo sta ce ona reci...

Mersiha mi imamo bas isti problem kao i vi, A pravi bas one face "natezanja" i sav se zacrveni, u biti najlakse kaki dok doji (valjda se tad opusti), ja mu dam caj za probavu od hippa i obicno ga on odmah protjera (znaci vec dok pije caj pocne i da kaki user posted image ), takodjer kad mu napravim kasicu od sljive odmah prokaki - i to vise puta na dan, i jos kasica od marelice i kruske (samo njih sad nema pa je i ne koristimo)

Sretan nam dan D user posted image

Ja sma jucer izmdju ostalog kupila od alnature ovu kombinaciju neka nam se nadje pa eto da znas da mozes kupit u dm-u. Ja sma uzela i nekih hippovih bez obzira na govore o seceru, vitaminu c (koji ni po cemu nije los) al et.......za razliku od njih alnatura nema dodataka pa eto mozda vam pomogne kad zatreba.

Moja jos nije pocela jest, isporabava po malo pa pauze i tak al vec primjetim da joj je kakica cvrsta, nema onog rijetkog dijela al hvala Bogu ne vidim da se pati. Nadam se da ce tako ostata. Kontam probat danas baby rice al me strah zbog stvrdnjavanja no valja nam probat kad tad.

Cuj u Ze  zemljotres, u Tz ja nikaj nisam osjetila.

P.S. Jutro svima! user posted image

clock-img

25.11.2011, 11:17

clock-img

animagical

pencil-img

5604

vezano za to beba ne spava jer je gladna...moja svekrva vec pocela da je A gladan i kako ce ona njega nahraniti kad mi necemouser posted image ne smijem dijete nikome ostaviti, sta je s ovim ljudima??

clock-img

25.11.2011, 11:18

clock-img

sweet insanity

pencil-img

1652

IZVORNA PORUKA: animagical

vezano za to beba ne spava jer je gladna...moja svekrva vec pocela da je A gladan i kako ce ona njega nahraniti kad mi necemouser posted image ne smijem dijete nikome ostaviti, sta je s ovim ljudima??

ma de ba to oni namjerno zahebavajuuser posted image

clock-img

25.11.2011, 11:19

clock-img

Ašoni

pencil-img

154

Malo kasnimo jer ne stigosmo proviriti od srijede ujutro i nadamo se da će nam velike bebare oprostiti... Drugarici D. i mami Cickolini šaljemo puno poljubaca i želimo da bude sretan i ovaj rođendanko, bliži se prvi veliki user posted image

A drugaru Salki takođe najljepše želje i sretan rođendan, sad si već veliki dečko, mašallah user posted image

Ljubimo i druge bebice user posted image

Danas neradni dan, zato nam nema lady na RR user posted image Dobro, dobro, evo neću više, samo malo da ublažim ovaj svoj fujkavi osjećaj kad si mi rekla da mi baš ništa nećeš ispričati user posted image Volimo vas, ljubi djevojčurka user posted image

clock-img

25.11.2011, 11:20

clock-img

animagical

pencil-img

5604

ne zeza, ona to ozbiljno...tako je i svoje hranila...kravljim mlijekom i plazmom...umociti hljeba u supu i sl... 

clock-img

25.11.2011, 11:46

clock-img

Super Beba

pencil-img

1291

mamin cvjetić - sretan 1. rođendan i našem dragom momku želim sve najljepše, puno zdravlja, lijepih dana, da ga mama i tata paze i maze! user posted image

Što se tiče kake, i mi smo imali taj problem prelaskom na krutu hranu. Meni je to haman pa bio šok, jer je mali inače kakio nakon svakog podoja...ja sam mu jednom dala sok od šljive, pa one hapice od šljive i marelice i protjerale bi..nekad odmah, nekad tek sutradan ...sad hB kaki minimalno jednom dnevno, nekad zna i zaredati do 4 puta :))) A obično ujutro isprazni crijeva :) (ja' priče i govana user posted image )

lejla - i meni se mali zna probuditi tada, ja hoću da poludim kad ga vidim kako stoji u krevetiću i cići...skontala sam da nema veze do gladi, jer sam ga par puta znala našopati onim hapicama za LN ili mu dati čokolino pred spavanje+dojenje, al džaba, probudi se ponovo...ja kontam isto da je do zubića...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Zadnji članci

article-img