Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
toga ce ti kod nas uvijek bit...valjda nam klima takva,mislim politicka,al hajd....
24.11.2011, 15:33
zanzibarka
-42
pozz za mamice i beice maja slatke, moja A mi ne da danas da je ispustim iz ruku, jedva sam uspjela nesto napraviti da jedem, spava dok je na rukama, cim spustim belaj, ne znam sta joj je danas!
Da vas pitam za ovu naknadu za porodilje koje su u radnom odnosu, mi smo predali prije 2 sedmice, koliko se ceka na rjesenje? Imaal ko novopecen u ovom u opcini Novo Sarajevo da mi odgovori? Ljubac
24.11.2011, 16:02
Daja_sa
461
zanzibarka...rjesenje ces sigurno dobiti do kraja ovog mjeseca...barem je meni tako bilo...u istoj smo opcini...ja sam predala sredinom septembra i vec sam u oktobru dobila novac...dio augusta od kada sam na bolovanju i septembar...tako da ocekuj rjesenje sigurno sljedecu sedmicu a pocetkom decembra i novac
E da...ja sam jutros isla do pedijatrice i dobili smo uputnice da radimo nalaz stolice...kad s tim zavrsimo vidjecemo sta i kako dalje...ako sve bude uredno znaci da joj crijeva tako vare mlijeko pa mozda samo da uzmemo neki probiotik za bebe a ako ne opet borba
imate veliki pozdrav
24.11.2011, 16:09
Selminja
284
Vidim bebice nam bile bolesne, nadam se da nema vise ture ni slinica Ja bih da pitam za savjet iskusnih mamica, je li toliko strasno sto moja E ne spava u kreveticu? Mozda je 3-4 puta zaspala i to po dani za ovo vremena (18 dana). Svi me istrzase kako je to grozno, kako nece nih tjet, naucit cu je, dzaba kupila krevetic i sl. Ona zaspi na siki samnom na bracnom krevetu,cim je prenesem u krevetic probudi se i vriska. Nikad do sad nije sama zaspala, samo uz siku, kad cujem djecu spuste u krevetic i ona sama zaspu kod nje ni u ludilu. Uvijek se probudi ako je hocu prenijet a navece brate budem slomljena jedva cekam da zaspi da se i ja odmorim ne pada mi na pamet da riskiram da je budim svaki put. Ja mislim da beba od 18 dana se ne moze ni nasta nauciti, to sto joj treba sika da zaspi smatram kao njen vid utjehe, a ne razmazenosti, a imat cemo vremena ucit se spavat u kreveticu. I da, inace sam premorena ali valjda to tako treba, da li se uspostavi neki red spavanja i hranjenja nakon famozne ceteresnice ili zavisi opet od dana do dana Zeyebano dijete odgojit
24.11.2011, 16:12
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: Selminja
Vidim bebice nam bile bolesne, nadam se da nema vise ture ni slinica Ja bih da pitam za savjet iskusnih mamica, je li toliko strasno sto moja E ne spava u kreveticu? Mozda je 3-4 puta zaspala i to po dani za ovo vremena (18 dana). Svi me istrzase kako je to grozno, kako nece nih tjet, naucit cu je, dzaba kupila krevetic i sl. Ona zaspi na siki samnom na bracnom krevetu,cim je prenesem u krevetic probudi se i vriska. Nikad do sad nije sama zaspala, samo uz siku, kad cujem djecu spuste u krevetic i ona sama zaspu kod nje ni u ludilu. Uvijek se probudi ako je hocu prenijet a navece brate budem slomljena jedva cekam da zaspi da se i ja odmorim ne pada mi na pamet da riskiram da je budim svaki put. Ja mislim da beba od 18 dana se ne moze ni nasta nauciti, to sto joj treba sika da zaspi smatram kao njen vid utjehe, a ne razmazenosti, a imat cemo vremena ucit se spavat u kreveticu. I da, inace sam premorena ali valjda to tako treba, da li se uspostavi neki red spavanja i hranjenja nakon famozne ceteresnice ili zavisi opet od dana do dana Zeyebano dijete odgojit
Ovo bih ti i ja rekla. Ti slušaj samu sebe i svoj instikt.
24.11.2011, 16:14
animagical
5604
selminja mala je ona da se bilo cemu uci....radi kako je tebi lakse...nece ti savjetnici nosati ni uspavljivati dijete
24.11.2011, 16:18
Selminja
284
A kad se uspostavi neki red s spavanjem i hranjenjem, osjecam se kao krava muzara pa vas dan da mi vidite noge rutave, orangutan mi nije ravan
24.11.2011, 16:26
palachinken
5397
Sve smo mi to prošle Ajde bona, britvicu i u kupatilo, začas pokosi, bolje ćeš se osjećat
24.11.2011, 16:27
bebacha
1170
Selminja male su sanse da ce kasnije htjet u krevetic.moj Alen od rodena(ima 17 mjesci)spava s nama navece.preko dana u kreveticu.zadnji dva mjeseca ga ucimo na krevetic pa pola noci je u kreveticu pola s nama.kod nas je isto tako bilo od pocetka kao kod vas.ja se ne kajem ni sekunde sto je spavao s mnom i sto se navikao.radi onako kako vama odg i kako mislis da je najbolje
24.11.2011, 16:30
mala_sa
1353
Selminja izmedju 6te i 8me sedmice se dosta beba promijeni, stvore neki minimalni ritam spavanja i sisanja, pa se nadaj promjeni u tom periodu. Draga ti si to dijete rodila i TI znas sta je za nju najbolje, mani se kojekakvih savjetnika, i slusaj samo sebe i svoj instikt. Bilo je ovdije dosta bebica koje su na pocetku pajkile sa mamom, a oko 3ceg mjeseca su sasvim normalno pocele da pajke u kreveticu... Naci ce se vremena i za noge - no sikiriki
24.11.2011, 17:02
*Boo*
63
Draga Selminja, kod mene obje curice spavaju sa mnom, mozes sad mislit ..Ja sam doduse sastavila krevetic sa bracnim (skinula jednu stranicu krevetica) i tu mi spava malena, jer je ova velika aktivna i u snu. Dojim po citav dan i noc i jos trcim za ovom vecom ...ali zato kad muz dodje s posla njemu utovarim..a ja lijepo u kupatilo i ocejfim, nema druge .A nek su one nama zive i zdrave!
24.11.2011, 17:07
*Boo*
63
Draga Selminja, kod mene obje curice spavaju sa mnom, mozes sad mislit ..Ja sam doduse sastavila krevetic sa bracnim (skinula jednu stranicu krevetica) i tu mi spava malena, jer je ova velika aktivna i u snu. Dojim po citav dan i noc i jos trcim za ovom vecom ...ali zato kad muz dodje s posla njemu utovarim..a ja lijepo u kupatilo i ocejfim, nema druge .A nek su one nama zive i zdrave!
24.11.2011, 17:25
Medi_87
1472
hellou konacno smo ozdravili pa da se vratimo u normalu i cavrljanje, M evo zaspao ima sat vremena i izgleda nema namjere jos da ustane nadam se da su sve bebare ok, sretan rodjendanko jednoj maoj slatkoj princezi, puno je lolimo i bubimo Daania
24.11.2011, 17:59
lejla80
1495
Hello..ah sto sam ja danas happy..valjda zbog produzenog vikenda...Sinoc opet burna noc..A hoce da spava sa mnom i to bukvalno na meni i nikako drugacije..u neka doba kad utvrdi,utvrdim i ja i ujutro ga nadjem pored sebe i tako vec nocima..Najgore od svega sto bukvalno nemam vremena da ustajem i mazim ga u kreveticu ne bi li ga kako tamo uspavala..ujutro valja na posao pamoram koliko toliko i ja odspavati ako mislim fercerati normalno..ajoj na kraju ce se skroz naviknut na spavanje sa mnom..
Za voznju vam hvala,bas ste me ohrabrile,nema sta..ja ionako imam strah od voznje al eto nadam se da ce ovaj moj instruktor uciniti cudo..hehhe..ma vala moram nema mi druge jer sad sa djetetom nisam nigdje prispjela bez auta..
Super Bebo super pa mozes na ignore..znaci vas jos nije uhvatila faza "maminog priljepka"..hehehhe..ja jedno vrijeme ni u WC nisam mogla bez njega, bez obzira sto je mm tu..Ovih dana ga izgleda malo popustilo to ale to navecer ga jos uvijek drzi..
Cickolini sretan rodjendanko maloj drugarici, sve najbolje joj zelimo A i ja
Palacinko e bas mi je zao druga, valjda ce brzo nosic ozdraviti..
Zanzibarka ja sam dobila rjesenja za mjesec dana a naredni mjesec i naknadu.. dobijes retroaktivno za dva mjeseca,zavisi koliko kasni
Selminja ma bebe se stalno mijenjaju..pa vjerovatno ce i tvoja..U sustini one se vrlo lahko navikavaju na odredjenu rutinu pa ne bi bilo zgoreg da razmislis o nekom rjesenju koje ce goditi i tebi i bebici..da je nekako zavaras jer svakako da i tebi treba malo odmora...
24.11.2011, 18:31
Super Beba
1291
Dijete mi je od pola 2 kod matere i još me nisu zvali Zato ima da mi sike zaplate večeras kad ih se dočepa hehehhe
24.11.2011, 19:34
mamin cvjetić
824
NAŠEM DRAOGOM DRUGU SALKI ČESTITAMO PRVI ROĐENDAN DA IH DOČEKA JOŠ PUNO PUNI U ZDRAVLJU I VESELJU SA SVOJIM NAJMILIJIM LJUBIMO TE PUNO
24.11.2011, 19:39
lejla80
1495
Pa jel to drugu Salki rodjendan..bas sam ispala iz fazona...Sve najbolje za prvi rodjendan..da ih proslavi jos mnogo, mnogo u zdravlju i veselju
24.11.2011, 19:41
Super Beba
1291
pa daaaaa, danas je drugu veliki rođendan! Ode nam i esmina na drugu temu :))
Nego, da našem drugu Salki zaželim sve najbolje za veliki 1. rođendan! Da nam bude zdrav, veseo, da sluša mamu i tatu, da ga sreća i dobri ljudi u životu prate, da mu svaki dan bude nasmijan!
24.11.2011, 19:59
mamin cvjetić
824
I nama je suta veliki rođendan i mi smo na drugoj temi doduše ja se ni na ovu odavno nisam javila stalno neka trka frka pa sam malo u stisci sa vremenom ali valjda se sa novom godinom i stanje sa vremenom popravi.
Da ja ostaloj maloj raji čestitam male rođendane, nove zubiće, prve korake, propuzavanja i sve što sam propustila.Ljubite mi tu dječicu mmalu slatku pa se opet ja javim kad stignem evo jedan veliki za sve vas.
24.11.2011, 20:00
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
24.11.2011, 20:02
palachinken
5397
Draugaru Salki sretan veliki veliki rodjendan!
24.11.2011, 20:02
ladyblue RR
1848
Sretan rođendan drugu Salki! Budi dobi dobar, zdrav i slušaj mamu i tatu!
24.11.2011, 20:03
palachinken
5397
Iman, kako je Mančica?
24.11.2011, 20:11
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
24.11.2011, 20:14
mala_sa
1353
Drugu Salki sretan rodjendan, da nam bude zdrav, sretan i uvijek nasmijan