Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
heeeeej moje drage zenice,molim vas za brzi odg....moja rodica ima malu bebicu od 40 dana,i kaslajla je,danas dr rekao pocetak bronhitisa ali nije dao nikakvu terapiju,,,beba i dalje kaslje,ima li ista da se smije dat tako maloj bebici ili...???
Neka odvede opet pedijatru...a veceras neka ispod madraca stavi deblju knjigu, da u koso ide glavica i pluca dok spava.
pedijatru opet...a moze blago lupkati bebu po ledjima dok je preko koljena...ako ima slajm da se vibracionom masazom otkine...i moze navlaziti zrak mokrim peskirima na radijatorima ili posudicama s vodom...meni kad je bio presuh zrak ja sam u spavacoj pred spavanje palila peglu na paru koji minut...zacas ovlazi zrak i prodisemo
22.11.2011, 20:54
animagical
5604
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
e ovako 68 hm...knap...ali moze jos , pcelica maja 68 bodici....74 majicice TL.. Fis majice za u kuci knap 68..danas kupila 74.....68 okaidi i oviesse tole...zara 68 majice knap..kupila mu dva duksa 74..mogu zavrnuti malo rukave, 68 mu kratak....eto...
nama je problem kod majica 68 sto bude otkriven stomak i ledja, bas kratko... ali bodiji su najprije omanjali, jadnicka sve stisne preko pelene...tole kao i mogu 68...a opet 74 majice moram malo podvrnuti rukave.. rastu ova djeca ko iz vode meni se cine najkomotnije stvari od baby club, bas su i duze i sire
22.11.2011, 21:01
Skvo RR
4542
pa rastu mila....a i nama bude kratko...on je dug nije bembel..
22.11.2011, 21:04
Anoniman
A nama bude sve usko . Mi imamo kratke noge i ruke, ali trup mu je dug, ali zato nam je sve usko, 74 nam rukavi ogromni, ali zato bude uz tijelo pripijeno, momak misice da pokaze
22.11.2011, 21:17
bombina
170
hvala vam puno na odg
22.11.2011, 21:35
mala_sa
1353
Mi uletili da pitamo kako su nam bolesne bebice?? Ima li ture??
22.11.2011, 21:59
Amam
659
Evo i nas da drugovima i drugaricama posaljemo vibrice ozdravilice. Hvala vam drage moje,ja sam kao bolje,pijem antibiotike i tako jos 9 dana . Palachinko procitah da ces M davati vodu,joj nemoj ziva bila prokuhanu,pa nista od nje ,ja E kako sam pocela davati,dajem flasiranu. Ostala mame i bebe laku i mirnu noc vam zelimo.
22.11.2011, 22:17
palachinken
5397
Hvala vam na lijepim zeljama. Uspijevali smo obarati turu oblogama a sad mu je opet skocila na 38,5 pa sam dala sirup, dojio i spava. Dodsta ga muce stolice, dugo stenje i cvili dok sta juzno ne izleti i tako 7-8 puta vec. Dala sam Prolife da malo sredi mikrofloru.
22.11.2011, 22:21
animagical
5604
0dmori i ti...ionako vise neces spavati nego sto hoces.... neg,jesu oni ista rekli (pedijatri) sto je on bolestan? prehlada, zubi...?
ja gledala lejlu na tvsa, vazna tema a malo vremena...
22.11.2011, 22:30
animagical
5604
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
pa rastu mila....a i nama bude kratko...on je dug nije bembel..
A je isto dug a ne djeluje debelo, dug oko 68 bas, a tezak oko 6kg...samo su noge debele
22.11.2011, 22:38
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: animagical
0dmori i ti...ionako vise neces spavati nego sto hoces.... neg,jesu oni ista rekli (pedijatri) sto je on bolestan? prehlada, zubi...?
ma probudio se odmah muci ga stomakpa ga mm nosa. A pedijatrixa rekla da je virus, grlo i pluca cisti hb i da pratimo turu i cistimo nos
< Poruku je uredio palachinken -- 22.11.2011 22:40:20 >
22.11.2011, 22:48
Amam
659
IZVORNA PORUKA: palachinken
IZVORNA PORUKA: animagical
ma probudio se odmah muci ga stomakpa ga mm nosa. A pedijatrixa rekla da je virus, grlo i pluca cisti hb i da pratimo turu i cistimo nos
Cinko da i kod vas nije onaj trodnevni virus,ma da je on mozda mali za to,ali izgleda vise nema pravila ni za sto
22.11.2011, 22:57
animagical
5604
A. pomogne da se pokaki ako mu trljam stomak pa onda nozice guram na stomak pa sve tako dok ne izdevera.... nadam se da cete biti dobro, svi... bas mi je zao bolesnih beba laku noc, da sto mirnija bude
22.11.2011, 23:16
sporty mamaa
3211
Vecer i od nas... Ja malo skitala, utorak je moj dan, dan ispunjen mojim aktivnostima Uspjela sam ostavit zalihe mlijeka od cak 180 ml Zelim bolesnim bebicama brzo ozdravljenje... Moja beba zaspala, sad ce jos malo budenje i hranjenje. Treciputmama, nemoj se brinuti, moja je isto mlada bila na tom ultrazvuku i sve je bilo ok Ona se jednostavno nije bas snalazila na stomaku A kad je malo narasla to joj je bila omiljena poza za spavanje Ostalim laku i mirnu noc...
< Poruku je uredio sporty mamaa -- 22.11.2011 23:18:19 >
23.11.2011, 08:41
Cickolini
1172
Juuuutro.... jesmo li ovo prvi haha D je sinoc opet pred spavanje skocila temperatura na 38, ali joj je tata stavio obloge od sirceta i krompira. Ja dosla kuci oko 10 jer sam bila na casovima jezika i odem u njenu sobu i ona odmah u vrisku. Vidim temp. 39.1 dam joj Paracetamol cepic i ona ga odmah pokaki tj za 5 minuta.
Zvala ovdje doktore kazu da vidim hoce li djelovati, ako ne bude djelovao da dam drugi i da skidam temperaturu tek kad vidim da bebi smeta. To je otprilike oko 39. Kaze temperatura je tek opasna iznad 41.7 ... mene bi nosili kad vi vidjela toliku temp na toplomjeru. Kazem ja doktorici ako bude 40 eto nas vama. Kaze nazoviteme jer zaista nemate razloga za brigu ako se djete normalno ponasa tj ako ne djeluje izgbljeno. Dajite sto vise tecnosti (voda, caj, dojenje, mlijeko...) i ne brinite. Kaze temperatura sama po sebi nije opasna jer to znaci da se organizam bori i mi nismo za to da se odmah skida. Cekajte 39 ili ako vidite da bebi bas smeta. Ovo sam napisala za mame koji se bore sa turom hehe
Uglavnom oko pola dva sam joj opet dala paracetamol cepic jer izgled aonaj nije reagovao i na spavanje. Mislim da jegrlo jer vidim da je muci gutanje i da je boli. Dusa moja sve polako guta da je ne zaboli. Probudila se jutros u 8 kad joj je i tata ustao jer to ne bi propustila ni zasta.
Ja citavu historiju napisala ... haha
Palachinken kako ste vi jutros????
< Poruku je uredio Cickolini -- 23.11.2011 8:42:15 >
23.11.2011, 09:10
palachinken
5397
Mi smo hB dobro jutros. Sinoc mu je paracetamol sirup oborio turu i nije se više vraćala. On je dobro spavao, evo sad je budan i igra se. I nosic mu je dobar, zahvaljujem luku s kojim dijelimo spavacu sobu zadnjih noci Cickolini, drago mi je da je D bolje, valjda ce danas dobro proci. Meni doktorica rekla da obaram cim predje 38. Holandjani su haman dosta liberalniji i sto se ture tiče.
23.11.2011, 09:12
lejla80
1495
Jutro zenice..kako ste mi..koliko sam mogla skuziti u nekoliko zadnjih postova ima bolesnih bebica i turica..Ozdravite nam brzo..
MI smo dobro hvala Bogu, mama se zadala u polaganje vozackog tako da ne stizem bukvalno nista..Iskreno padam od umora i cesto se pitam sto mi je sve ovo trebalo bas sada..al izdrzo je Mujo i gore..Dva dana sam slusala prvu pomoc od pet do devet poslije posla..a nakon svega ceka me noc sa Ahmedom..pa mozete samo zamislit hehehheh
Nikako ne mogu da upratim desavanja ovdje..al cim se rijesim ovog testa, a nadam se da ce to biti veceras..pokusacu opet uci u fazon..
MOg malca sinoic uhvatilo neko ludilo,jedva sam ga uspavala i to tek nakon 11 h..sve mu nesto zanimljivo i smijesno,cak se i svojim igrackama posvetio, sav happy..inace ni najmanje nije veseo vec nakon sedam sati, valjda se smori...Pitam muza..sta ste mi ovo dali djetetu?? Bas cudno ponasanje..hehhehe
Eto i ja vas smori..cuvajte se i ljubite bebare
23.11.2011, 09:55
Super Beba
1291
Dobro jutro i od mene. Vidim da je Mahdiju bolje Šaljem veliku pusu i da nam drugarica Daania što prije ozdravi! Lejla - sretno sa ispitom, pa da brzo kreneš i sa vožnjom!
23.11.2011, 10:06
mala_sa
1353
Jutar i od nas A evo cupa kabal za punjenje iz laptopa dok ja pokusavam stogod sarnuti Mi smo sinoc imali opasan napad zubica, nervoze i bala u ogronim kolicinama je bilo svuda
Ovdije savjetuju skidanje temperature kad se popne na 38, ne prije...
Nadamo se da je i ostalima noc protekla mirno
Lejla sretno na testovima veceras
23.11.2011, 10:07
ladyblue RR
1848
jutro...
vidim Mahdi nam je bolje .
Cickolini, jeste išle doktoru?
23.11.2011, 10:20
Anica1
102
Jutro drage zenice. Evo da se i mi ovde prijavimo. Porodila sam se prije 6 dana i dobila jednu malu garavu, tesku 3450 (rodjena u 37/38 sedmici) duga 51 cm Rodila sam na carski i nakon toga sam imala i operaciju mioma velikog 7 cm, sve je trajalo 2 sata. 3 dana su bebu hranili na flasicu jer sam se ja oporavljala a nakon toga mi nisu pomogli u dojenju tako da sada imam veliki problem nabrekle tvrde bolne grudi pune mlijeka. Imate li neki savjet kako da to rijesim jer zelim da dojim a sve je tako uzasno bolno i ne vidim pomaka, situacija se samo pogorsava. Prije dojenja masiram grudi da omeksaju i izbacujem mlijeko rucno ali cini mi se da je to malo.
23.11.2011, 10:27
animagical
5604
anice prije podoja stavljaj vruce obloge da mlijeko lakse potece... posije podoja hladne...je li samo jako nadoslo mlijeko ili imas zacepljenje? ima li kakvih grudvica, crvenih dijelova? pregledaj...
23.11.2011, 10:29
taurus
3578
jutro
E već spava, doručkovala, malo se poigrala i opet valjda ovo tmurno vrijeme
vidim bolesen bebice su bolje
anica dobro došla
23.11.2011, 10:30
animagical
5604
ako beba ne moze pravilno da uhvati bradavicu, malo izdoj prije podoja... moras obratiti paznju da je pravilan polozaj na bebe na dojci...usta u visini bradavice, siroko da zine prie nego je postavis...bebu primakni na dojku, ne dojku bebi u usta...da je donja usna bebi izvrnuta..ako nije izvrni prstom...
23.11.2011, 10:31
lepetetka
615
Vozdrica mamama i slatkim bebama.... Vidim izbijanje zubića je aktuelno Svim bebicama brzo ozdravljenje... Medi nema ...kako li je njen braco, ne javlja se Animagical ne dolazi onda đabe po skafander, ako već nosi 74, može jedino ko zimski šorc nositi Mašallah on se izdužio pravo, ovu moju izmjerili 62 a ja je mjerila 64, tako to oni ofrlje izmjere pa kada sljedeći put odeš dijete naraslo 10cm hahahah....