Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Sweet nije mi jasno sto Linex za povracanje, on je za proliv, a koliko se sjecam tvoja malena ima rijetko stolicu, pripazi da sa linexom ne bude jos rijeđa. Sulty draga ljubi mi ljepoticu, bas sam vas pozeljela. Meni se mrsa nastanila u mlijeku tako da smo morali prekinuti dojenje.
pa navodno za probavu, ide u oba smjera......za regulisanje crijevne flore, nigdje ne pise za proliv.
Sweet ja sam nekada davno svom malom davala Prolife za regulisanje crijevne flore, samo se ne sjećam u kojoj dobi je to bilo pa eto možeš se raspitati u apotekama ili je neko odavde koristio u skorije vrijeme pa zna???? Ovo nam je pedijatar preporučio
mahanje...meni bili gosti... vidim da je mahdi bolje daaniji ne pomaze kaladont? moj miso je dobar, mazi se i guguce... brisemo na rucak
22.11.2011, 17:00
Sulty
775
Sweet insentiy, linex jeste za regulisane crijevne flore. Dobar je i za proljev i za zatvor. U sustini, ne steti ti bebici sigurno.
22.11.2011, 17:11
Cickolini
1172
IZVORNA PORUKA: animagical
mahanje...meni bili gosti... vidim da je mahdi bolje daaniji ne pomaze kaladont? moj miso je dobar, mazi se i guguce... brisemo na rucak
Pomaze kaladont, ali ne dovoljno Spadne temp, ali se brzo vrati pa smo uzeli Paracetamol da pokusamo skinuti turu
22.11.2011, 17:16
bombina
170
uh drage moje zenice lijepe sta ste vi danas sve ispisala,meni cijeli dn bili gosti i nisam stigla sve ni procitati....kako vidim neke bebice su bolesne...sta je s daaniom i mahdijem??? zelim im brz oporavak i
22.11.2011, 17:29
treciputmama
207
evo mene nakon ture spavanja s bebom i srednjim....jutros smo rano ustali, nahodali se posteno pa sam se bas umorila a i glava me nesto zabolila od sikirancije...tako da sam odkunjala nekih dva sata, bebica eno jos spava, napatile je vakcine- danas je dobila i u rukicu i u nogicu, pa sam je samo uspjela onako na spavanju nahranit i pile nastavilo pajkit...pokusavam naci nalaze od uzv koji smo radili ali neznam gdje sam ih ostavila, ma ko izgubljna samdanas, pokusavam se smirit ali to je nesto teze od mene, znam da i vi kao majke poznajete taj osjecaj- kada vas svi tjese i vi same sebe ali cijelo vrijeme mislite na najgore.......nadam se Bozijoj pomoci ako Bogda...
Mamina djevojcica - 24. januar 2011 Mamin djecak - 07. decembar 2012
22.11.2011, 18:18
palachinken
5397
Tura se vratila opet na 38 i raste. Ne znam da li da mu opet dajem paracetampl ili da tusiram i stavljam obloge.
22.11.2011, 18:21
bebacha
1170
nemoj jos paracetamol,ostavi za kasnije jert oide noc,sad tusiranje,obloge na nogice,daj mu tecnosti i mjeri.ako krene preko 38,5 daj siru,razgolisa ga.jesul mu ruke i noge hladne
< Poruku je uredio bebacha -- 22.11.2011 18:22:02 >
22.11.2011, 18:27
bombina
170
palachinken- moguce je da su mu zubi,moja A nije uopste slinila,prvi zub joj probio s nepunih 5mj,ali je tako imala visoku turu i rijetku zelenu stolicu...ne znam,sta dr kaze???mi nismo nicim mogli skinut turu ni tusiranjeam i paracetamolom,ni oblogama,ni cepici...nego smo masirali tabane crvenim lukom i to nam je jedino pomoglo i nije se vracala tura...probaj
22.11.2011, 18:32
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: bebacha
nemoj jos paracetamol,ostavi za kasnije jert oide noc,sad tusiranje,obloge na nogice,daj mu tecnosti i mjeri.ako krene preko 38,5 daj siru,razgolisa ga.jesul mu ruke i noge hladne
Kaladont mu je oborio na 37,6 sad sam mi iasirala tabane da se ugriju pa namazala senf. Slijedece je tusiranje pa sirup pred spavanj onda
22.11.2011, 18:33
animagical
5604
palacinko, kakav je s dojenjem? pitam, jer uz temperaturu mora unijeti vise tecnosti...
22.11.2011, 18:45
palachinken
5397
palacinko, kakav je s dojenjem? pitam, jer uz temperaturu mora unijeti vise tecnosti...
nije kao inace, ali doji. forsiram ga bas zbog tog
22.11.2011, 18:54
animagical
5604
ako po noci bude lijen za dojenje, nemoj biti protiv vode... gubitak tecnosti je opasan, a brzo se desi kod tako malih beba...
22.11.2011, 18:58
Super Beba
1291
šta je ovo bolesnih bebica :((( Veliki hug za Daaniu i Mahdija i da im temperature što prije prođu i da noć bude mirna...
treciputmama - nadam se da je to samo paranoja vaše dr. i da je sve OK! U svakom slučaju, sretno sa pregledom i da sve prođe bez sekiranja i kako treba.
22.11.2011, 19:07
palachinken
5397
ako po noci bude lijen za dojenje, nemoj biti protiv vode... gubitak tecnosti je opasan, a brzo se desi kod tako malih beba...
hvala ti, spremit cu prokuhane vode pa mu davati.
22.11.2011, 19:13
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: palachinken
hvala ti, spremit cu prokuhane vode pa mu davati.
Vidim vas!
22.11.2011, 19:16
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: palachinken
nije kao inace, ali doji. forsiram ga bas zbog tog
Neka doji koliko doji. Obvezno mu očisti nos što je moguće više prije samog podoja. I to je to. Normalno je da dijete pod temperaturom ima manji apetiti. Nije to baš neka dehidracija. Šta kaže doc?
22.11.2011, 19:16
animagical
5604
gledaj je, odmah viri, samo sto sipku ne spremi ma reko kad jede mrkvu moze i vodice za temperaturu, jel...
nego lejla, vidjecu i ja tebe za koji sat i sto si se usutila, sto se ne reklamiras?
22.11.2011, 20:27
Skvo RR
4542
vidim bolesne neke bebare....nadam se da ce sve bebe ubrzo ozdraviti....tusiranje je super, a mozes palachinken uzeti tetra pelenu namoci je u mlaku vodu i malo grublje ga istrljaj...kada je uma bila mala to nam je brze i bolje obaralo temperaturu nego tusiranje, iako ruku na srce ja nikada nisam bjezala od panadola...mrzim temperature...i kod mene je filozofija izbjegavamo antibiotike, ali turu uvijek obaram....djeci zna jako brzo temperatura skociti..a sada da mjerim svako pola sata mi je malo .....a ovo za kaladont prvi put cujem...znam za senf i krompir, a za ovo nisam znala....ja danas a umicom isla u kupovinu bebece robice...odjednom nam kucna robica knap...ne smijem ni probati mu skafander
22.11.2011, 20:38
animagical
5604
skvo Boga ti koji br nosite? nama 68 knap sad nosi 74
22.11.2011, 20:43
bombina
170
heeeeej moje drage zenice,molim vas za brzi odg....moja rodica ima malu bebicu od 40 dana,i kaslajla je,danas dr rekao pocetak bronhitisa ali nije dao nikakvu terapiju,,,beba i dalje kaslje,ima li ista da se smije dat tako maloj bebici ili...???
22.11.2011, 20:45
Skvo RR
4542
e ovako 68 hm...knap...ali moze jos , pcelica maja 68 bodici....74 majicice TL.. Fis majice za u kuci knap 68..danas kupila 74.....68 okaidi i oviesse tole...zara 68 majice knap..kupila mu dva duksa 74..mogu zavrnuti malo rukave, 68 mu kratak....eto...
22.11.2011, 20:47
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: bombina
heeeeej moje drage zenice,molim vas za brzi odg....moja rodica ima malu bebicu od 40 dana,i kaslajla je,danas dr rekao pocetak bronhitisa ali nije dao nikakvu terapiju,,,beba i dalje kaslje,ima li ista da se smije dat tako maloj bebici ili...???
Neka odvede opet pedijatru...a veceras neka ispod madraca stavi deblju knjigu, da u koso ide glavica i pluca dok spava.
22.11.2011, 20:47
Anoniman
Dannia, Mahdi , zelimo brzo ozdravljenje i noc bez ture. Treciputmama nadam se i zelim od srca da je dr panicila bez razloga.
Sulty linex se daje kod regulisana crijevne flore ako je organizam izmucen i ako je konstantno dug period bilo povracanje ili da zaustavi proliv, a koliko sam ja upratila malena od sweet je povratila samo posle AD-a, ali svakom svacije sto kazu
Moj momak je danas nepodnosljiv bio, a Ana dosla iz vrtica puna utisaka i gladna samo tako, ne mogu da se nacudim hvala Bogu koliko je pojela od kako je dosla, ali zato tetama u vrticu gotovo nista nije jela.