cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]

clock-img

22.11.2011, 16:33

clock-img

lepetetka

pencil-img

615

IZVORNA PORUKA: sweet insanity

IZVORNA PORUKA: jelenaT

Sweet nije mi jasno sto Linex za povracanje, on je za proliv, a koliko se sjecam tvoja malena ima rijetko stolicu, pripazi da sa linexom ne bude jos rijeđa.
Sulty draga ljubi mi ljepoticu, bas sam vas pozeljela. Meni se mrsa nastanila u mlijeku tako da smo morali prekinuti dojenje.

pa navodno za probavu, ide u oba smjera......za regulisanje crijevne flore, nigdje ne pise za proliv.

Sweet ja sam nekada davno svom malom davala Prolife za regulisanje crijevne flore, samo se ne sjećam u kojoj dobi je to bilo pa eto možeš se raspitati u apotekama ili je neko odavde koristio u skorije vrijeme pa zna???? Ovo nam je pedijatar preporučio user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

clock-img

22.11.2011, 16:41

clock-img

animagical

pencil-img

5604

mahanje...meni bili gosti... vidim da je mahdi bolje  user posted image daaniji ne pomaze kaladont?user posted image moj miso je dobar, mazi se i guguce... brisemo na rucak

clock-img

22.11.2011, 17:00

clock-img

Sulty

pencil-img

775

Sweet insentiy, linex jeste za regulisane crijevne flore. Dobar je i za proljev i za zatvor. U sustini, ne steti ti bebici sigurno.

Mama rodila svoju sjajnu zvijezdu 22.05.2010., a najmirisljaviji cvjetic 26.07.2012.

clock-img

22.11.2011, 17:11

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

IZVORNA PORUKA: animagical

mahanje...meni bili gosti... vidim da je mahdi bolje  user posted image daaniji ne pomaze kaladont?user posted image moj miso je dobar, mazi se i guguce... brisemo na rucak

Pomaze kaladont, ali ne dovoljno user posted image Spadne temp, ali se brzo vrati pa smo uzeli Paracetamol da pokusamo skinuti turu

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

clock-img

22.11.2011, 17:16

clock-img

bombina

pencil-img

170

uh drage moje zenice lijepe sta ste vi danas sve ispisala,meni cijeli dn bili gosti i nisam stigla sve ni procitati....kako vidim neke bebice su bolesne...sta je s daaniom i mahdijem??? zelim im brz oporavak i user posted image

AMINA-15.2.2011. rodila se mamina princeza

clock-img

22.11.2011, 17:29

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

evo mene nakon ture spavanja s bebom i srednjim....jutros smo rano ustali, nahodali se posteno pa sam se bas umorila a i glava me nesto zabolila od sikirancije...tako da sam odkunjala nekih dva sata, bebica eno jos spava, napatile je vakcine- danas je dobila i u rukicu i u nogicu, pa sam je samo uspjela onako na spavanju nahranit i pile nastavilo pajkit...pokusavam naci nalaze od uzv koji smo radili ali neznam gdje sam ih ostavila, ma ko izgubljna samdanas, pokusavam se smirit ali to je nesto teze od mene, znam da i vi kao majke poznajete taj osjecaj- kada vas svi tjese i vi same sebe ali cijelo vrijeme mislite na najgore.......nadam se Bozijoj pomoci ako Bogda...

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

clock-img

22.11.2011, 17:44

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

Treciputmama da UZ nije ok bio znala bi to, ne brini se. Znam najbolje kako ti je, ali vjeruj mi kad ti kazem ako vam je jedan UZ mozga bio ok male su sanse da sad nije OK.

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

clock-img

22.11.2011, 18:18

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Tura se vratila opet na 38 i raste. Ne znam da li da mu opet dajem paracetampl ili da tusiram i stavljam obloge.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

22.11.2011, 18:21

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

nemoj jos paracetamol,ostavi za kasnije jert oide noc,sad tusiranje,obloge na nogice,daj mu tecnosti i mjeri.ako krene preko 38,5 daj siru,razgolisa ga.jesul mu ruke i noge hladne

< Poruku je uredio bebacha -- 22.11.2011 18:22:02 >

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

22.11.2011, 18:27

clock-img

bombina

pencil-img

170

palachinken- moguce je da su mu zubi,moja A nije uopste slinila,prvi zub joj probio s nepunih 5mj,ali je tako imala visoku turu i rijetku zelenu stolicu...ne znam,sta dr kaze???mi nismo nicim mogli skinut turu ni tusiranjeam i paracetamolom,ni oblogama,ni cepici...nego smo masirali tabane crvenim lukom i to nam je jedino pomoglo i nije se vracala tura...probaj

clock-img

22.11.2011, 18:32

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: bebacha

nemoj jos paracetamol,ostavi za kasnije jert oide noc,sad tusiranje,obloge na nogice,daj mu tecnosti i mjeri.ako krene preko 38,5 daj siru,razgolisa ga.jesul mu ruke i noge hladne

Kaladont mu je oborio na 37,6 sad sam mi iasirala tabane da se ugriju pa namazala senf. Slijedece je tusiranje pa sirup pred spavanj onda

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

22.11.2011, 18:33

clock-img

animagical

pencil-img

5604

palacinko, kakav je s dojenjem? pitam, jer uz temperaturu mora unijeti vise tecnosti...

clock-img

22.11.2011, 18:45

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

palacinko, kakav je s dojenjem? pitam, jer uz temperaturu mora unijeti vise tecnosti...

nije kao inace, ali doji. forsiram ga bas zbog tog

clock-img

22.11.2011, 18:54

clock-img

animagical

pencil-img

5604

ako po noci bude lijen za dojenje, nemoj biti protiv vode... gubitak tecnosti je opasan, a brzo se desi kod tako malih beba...

clock-img

22.11.2011, 18:58

clock-img

Super Beba

pencil-img

1291

šta je ovo bolesnih bebica :((( 
Veliki hug za Daaniu i Mahdija i da im temperature što prije prođu i da noć bude mirna...

treciputmama - nadam se da je to samo paranoja vaše dr. i da je sve OK! U svakom slučaju, sretno sa pregledom i da sve prođe bez sekiranja i kako treba.

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

clock-img

22.11.2011, 19:07

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

ako po noci bude lijen za dojenje, nemoj biti protiv vode... gubitak tecnosti je opasan, a brzo se desi kod tako malih beba...

hvala ti, spremit cu prokuhane vode pa mu davati.

clock-img

22.11.2011, 19:13

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: palachinken

hvala ti, spremit cu prokuhane vode pa mu davati.

Vidim vas! user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

22.11.2011, 19:16

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: palachinken

nije kao inace, ali doji. forsiram ga bas zbog tog

Neka doji koliko doji. Obvezno mu očisti nos što je moguće više prije samog podoja. I to je to.
Normalno je da dijete pod temperaturom ima manji apetiti. Nije to baš neka dehidracija. Šta kaže doc?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

22.11.2011, 19:16

clock-img

animagical

pencil-img

5604

gledaj je, odmah viri, samo sto sipku ne spremiuser posted image ma reko kad jede mrkvu moze i vodice  za temperaturu, jel...

nego lejla, vidjecu i ja tebe za koji satuser posted image i sto si se usutila, sto se ne reklamiras?

clock-img

22.11.2011, 20:27

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

vidim bolesne neke bebare....nadam se da ce sve bebe ubrzo ozdraviti....tusiranje je super, a mozes palachinken uzeti tetra pelenu namoci je u mlaku vodu i malo grublje ga istrljaj...kada je uma bila mala to nam je brze i bolje obaralo temperaturu nego tusiranje, iako ruku na srce ja nikada nisam bjezala od panadola...mrzim temperature...i kod mene je filozofija izbjegavamo antibiotike, ali turu uvijek obaram....djeci zna jako brzo temperatura skociti..a sada da mjerim svako pola sata mi je malouser posted image .....a ovo za kaladont prvi put cujem...znam za senf i krompir, a za ovo nisam znala....ja danas a umicom isla u kupovinu bebece robice...odjednom nam kucna robica knap...ne smijem ni probati mu skafanderuser posted image

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

22.11.2011, 20:38

clock-img

animagical

pencil-img

5604

skvo Boga ti koji br nosite? nama 68 knapuser posted image sad nosi 74

clock-img

22.11.2011, 20:43

clock-img

bombina

pencil-img

170

heeeeej moje drage zenice,molim vas za brzi odg....moja rodica ima malu bebicu od 40 dana,i kaslajla je,danas dr rekao pocetak bronhitisa ali nije dao nikakvu terapiju,,,beba i dalje kaslje,ima li ista da se smije dat tako maloj bebici ili...???

clock-img

22.11.2011, 20:45

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

e ovako 68 hm...knap...ali moze josuser posted image , pcelica maja 68 bodici....74 majicice TL.. Fis majice za u kuci knap 68..danas kupila 74.....68 okaidi i oviesse tole...zara 68 majice knap..kupila mu dva duksa 74..mogu zavrnuti malo rukave, 68 mu kratak....eto...user posted image

clock-img

22.11.2011, 20:47

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: bombina

heeeeej moje drage zenice,molim vas za brzi odg....moja rodica ima malu bebicu od 40 dana,i kaslajla je,danas dr rekao pocetak bronhitisa ali nije dao nikakvu terapiju,,,beba i dalje kaslje,ima li ista da se smije dat tako maloj bebici ili...???

Neka odvede opet pedijatru...a veceras neka ispod madraca stavi deblju knjigu, da u koso ide glavica i pluca dok spava.

clock-img

22.11.2011, 20:47

clock-img

Anoniman

Dannia, Mahdi user posted image , zelimo brzo ozdravljenje i noc bez ture.
Treciputmama nadam se i zelim od srca da je dr panicila bez razloga.

Sulty linex se daje kod regulisana crijevne flore ako je organizam izmucen i ako je konstantno dug period bilo povracanje ili da zaustavi proliv, a koliko sam ja upratila malena od sweet je povratila samo posle AD-a, ali svakom svacije sto kazuuser posted image

Moj momak je danas nepodnosljiv bio, a Ana dosla iz vrtica puna utisaka i gladna samo tako, ne mogu da se nacudim hvala Bogu koliko je pojela od kako je dosla, ali zato tetama u vrticu gotovo nista nije jela.

Zadnji članci

article-img