cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Bebe od 0 - 1 godine [chat]

clock-img

22.11.2011, 12:29

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Ninja spava, tura se popela na 38.5 pa sam mu dala paracetamol sirup. Cickolini hdje stavljas taj kaladont? Hebiga prva nam bolest pa smo malo neupuceni

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

22.11.2011, 12:30

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

ja se napisah al nista ne ode- probacu u dijelove...user posted image

danas smo bile na vakcini, dobila je 750 gr...ko i svaki mjesec dosad...sad tezi 6.050 kg i 62 cm.....zadovoljni ali smo se nasikirali jer nas je doktorica poslala na uzv glave- jer potrbuske ne drzi fino glavicu- ustvari digne je ali se ne osloni rukicama i sakice su zatvorene a trebala bi ih otvoriti...a inace ona uzima predmete, okrece glavicu....isl....

10.10.2005. rodila se moja ljepotica- nasa prva sreca
07.07.2009. obradovani smo po drugi put- stigao je jedan momak....
18.07.2011. jos jedna ljepotica se pridruzila sretnoj porodici...

eto...jedna veeeeelika sretna porodica, hvala Allahu dz.s

clock-img

22.11.2011, 12:33

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

uzv glave smo vec radili sa dvanest dana-kao standardnu proceduru kad lezis u bolnici i bio je ok...odem ja u bolnicu- kad kaze sestra da nema dr., u viziti a poslije ide za kakanj- zamolim da ga pricekam- dopusti nam da ga pitamo kad zavrsi s vizitom...cekamo mi sat i po , nailazi nacelnica- pita sta cekamo- objasnim- kaze to se treba narucit- kazem da hocu samo da popricam snjim- ona meni da fizicki nije u bolnici- a ja vec ljuta rekoh- pa sta ja onda cekam sat i po ko budala- e onda sljedi haos- ko je rekao da je tu isl....

clock-img

22.11.2011, 12:36

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

Opeeet temperatura ... mrzim je .. sad 37.8 user posted image

Palachinken ja namazem nogice to jest stpalo i obucem carapice. Nisam joj jos nikad dala Paracetamol sve skidam sa kaladontom. Rekla mi svekrva i pomaze nam. Do 38 ne radim nista ... Kakvo je kod vas stanje ???

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

clock-img

22.11.2011, 12:37

clock-img

lepetetka

pencil-img

615

Ciciban ljubi dušicu dragu pametnu i da joj što prije to zamladi , sretan 2. rođendanko user posted image user posted image user posted image user posted image
I ostalim bolesnim bebicama brzo ozdravljenje user posted image user posted image
I moja cica maca zaspala, gicala se i sama se uspava ljubi je majka...
Lady žene te poželile odmah par stranica dobrodošlice user posted image
A nešto kontam nema dosta ženica koje su bile na temi u iščekivanju kada i ja: Idacha, SelmaAM,MINA, Sunce, Gagach, nigdje ih :)

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

clock-img

22.11.2011, 12:37

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

dok se mi tu prepiremo , sestra sa prijemne zove onu sto mi je rekla da cekam - valjda da joj uzme mastuluk- odem ja toj da se narucimo kad ona me s vrata napade- sto se ja svadjam a ona mi htjela izaci u susret-kazem ja pa sto sam cekala ako ga nema- ko nije znala- rekoh valjda bi vi terbali znat da vam dr. nije tu....tamo- vamo - na kraju mi da br. bolnice- kao nazovi krajem mjeseca da te narucim krajem decembra- nije joj teka sa rasporedom tu- koja izvlakusa-...e , sad kad ce mi se smilovat pa narucit ??' probacemo sutra nazvat....a i ona na prijemu - ko da jhe dosla u mahalu traceve prenosit a ne platu zaradit....cak sam joj rekla da bi se nekad trebala nasmijat - uvijek je ko mrak namrgodjena.....zao mi sestre jer je dr. garant bio tu al nacelnica rekla da ga nema i mora tako bit...a privatno je uzv 60 km.....

clock-img

22.11.2011, 12:39

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

ih, sto se ja napisah- moram da si olaksam.....
i sta sad da radim?
jel neka imala problema sa motorikom kod bebice, pliiiiz.....da me ohrabri...a ona izgleda sasvim zdrava bebica....

clock-img

22.11.2011, 12:44

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

IZVORNA PORUKA: treciputmama

ih, sto se ja napisah- moram da si olaksam.....
i sta sad da radim?
jel neka imala problema sa motorikom kod bebice, pliiiiz.....da me ohrabri...a ona izgleda sasvim zdrava bebica....

Svi znaju da ja imam problem sa bebinom motorikom ... sta je kod vas problem napisi mi vise, a ako hoces napisi mi PP :)

clock-img

22.11.2011, 12:47

clock-img

lepetetka

pencil-img

615

treciputmama je li se inače ne diže na rukice ili samo danas na kontroli?? Mislim vjerovatno je i ti stavljaš potrbuške, pa kako reaguje??? Kontam da se nije samo kod doktorice razlijenila malo?

clock-img

22.11.2011, 12:50

clock-img

animagical

pencil-img

5604

treciputmama tako ti je kod nas sve...mi za kukove nismo ni pokusali da se narucimo na kosevu, nego kad je doslo vrijeme otisli privatno...nema sile doci na red onda kad je potrebno, nego kad njima nahoda... nadam se da ce biti okuser posted image

clock-img

22.11.2011, 12:50

clock-img

lepetetka

pencil-img

615

A ako si u mogućnosti ja bih radije otišla privatno nego čekala kraj decembra user posted image , baš bi bila u neizvjesnosti tih mjesec dana...baš žalosno koliko dugo se kod nas čeka jedan pregled, pogotovo kada je dijete u pitanju user posted image user posted image

clock-img

22.11.2011, 12:58

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

A je prva dva m,jeseca vecinom spavala potrbuske, kad smo sa tri mj. otisli ona se samo zagnjuri  ko gnjurac hahha, a sake stisnute...kaze ona sacekacemo da vidimo za mjesec dana, mora aktivna biti potrbuske jer je spavanje pasivno...i naucila je da dize glavicu potrbuske...okrece za predmetima i zvukom ali ne stavi ruke ko one bebache na slici ispod grudi da se osloni na njih vec ruke nekako rasirene , spustene a glava gore...i sakice i dalje sastavljene, mada su takve bile uvijek i kad nije potrbuske, svi se zezaju da ce bit skrtica... e, sad su ruke otvorene kad nije potrbuske, samo ih u tom polozaju opet zatvori...joj, kontatel me ista, ni ja sama sebe ne kontam user posted image

clock-img

22.11.2011, 13:00

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

IZVORNA PORUKA: lepetetka

A ako si u mogućnosti ja bih radije otišla privatno nego čekala kraj decembra user posted image , baš bi bila u neizvjesnosti tih mjesec dana...baš žalosno koliko dugo se kod nas čeka jedan pregled, pogotovo kada je dijete u pitanju user posted image user posted image

i kad ogorcena sestra treba narucit to dijete - a moze kako hoce i kad hoce....

clock-img

22.11.2011, 13:01

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

Treciputmama sad sam malo iscitala tvoe postove. Vidim napisala si da ti je beba imala vec jedan UZ mozga po rodjenju i da je bio uredu. To je veoma bitno tako da mislim da postoji mala sansa da nesto nije neuroloski uredu. Ja bih iskreno otisla privatno da uradim taj UZ ukoliko si naravno u mogucnosti tj ako ne mozes preko veze izganjati da uradis prije u bolnici.

Bebica 4 mjeseca bi trebalo da moze lezati na stomacicu, ali moguce je da se ona buni kod doktora, a da je kuci druga prica. Sakice stisnute ili jedna sakica stisnuta pokazuje da je moguce da beba ima problema sa motorikom tj ili je previse cvrsta ili previse opustena - hipitona ili hipertona beba). Ne mora znaciti nista, a moze znaciti svasta iskreno ti kazem. S obzirom da ste vec imali jedan uredan UZ mozga govori mi da su male sanse da ima neuroloski problem sto je veoma vazno, ali i da je neuroloski mozes s vjezbama puuuno postici,a pogotovo ako je uredan UZ onda s vjezbicama cete vrlo brzo rijesiti problem ako ga bude bilo.

Na zalost bebica koja ima malih problema sa motorikom izgleda kao zdravo dijete i jako je tesko priznati sebi i primjetiti zastoj u motorickom razvoju. Moj ti je savjet nek je pogled aiskusan fizijatar i znat ces odgovor na svoje piyanje i naravno ne ocajavas jer ja mislim da i ako imate problema da su to bas mali problemi koje sa malo vjezbanja mozete brzo rijesiti.

Napisi mi malo vise kako se tvoja beba ponasa, da li su joj i koliko sakice zatvorene, da li je palac uvucen u sakicu kad je zatvorena, da li su sakice stisnute kad lezi na stomaku, da li podjednako koristio obje rukice tj da li joj je sve simetricno ...

clock-img

22.11.2011, 13:02

clock-img

babilon

pencil-img

568

ej drage moje :D

evo se spremam da idem do grada moram neku haljinicu naci imam svadbu u subotu :))))))
htjedoh vas pitati, jeste li vi poslije poroda nosile steznike za stomak? ako jeste, koje - gdje ste kupile i kad ste ga pocele nositi?

:D

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

clock-img

22.11.2011, 13:05

clock-img

animagical

pencil-img

5604

reko mozda je bilo do momenta, mozda nije bebica bila raspolozena... A npr kad je nagodan digne glavicu a ruke savijene u laktovima i tako gleda tv..obavezno digne obrve kad digne glavu... a kad nije nagodan, onda stavi glavu na stranu i dere se da ga dignem... jel on mora uvijek dizati glavu? nekad bas ali bas nikako nece...na stomaku provede min po 5 min nekoliko puta na dan

clock-img

22.11.2011, 13:06

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

Babilon ja sam nosila steznik, ali nisam odmah pocela. Kupila sam obizni steznik malo dublji. U NL su misljenja da steznik ne treba cak stovise bolje ga je ne nositi jer smanjuje funkciju stomacnih misica ...

clock-img

22.11.2011, 13:08

clock-img

animagical

pencil-img

5604

babilon, ja nosim od juce ali ne za stomak nego za krsta...trebalo bi da imas u lisci, u chiccu, u Neretvi, u apoteci, na pijaci... mozda ce ti za svadbu bolje odgovarati onaj sa gacama nego onaj na cicak, manje ce se vidjeti? sretno s potragom, a stomak se brzo smanjiuser posted image meni je nakon 15 dana iza poroda struk bio 95user posted image a sad je vec nekih 78...15 cm veci nego prije ali hajduser posted image

clock-img

22.11.2011, 13:08

clock-img

Cickolini

pencil-img

1172

IZVORNA PORUKA: animagical

reko mozda je bilo do momenta, mozda nije bebica bila raspolozena... A npr kad je nagodan digne glavicu a ruke savijene u laktovima i tako gleda tv..obavezno digne obrve kad digne glavu... a kad nije nagodan, onda stavi glavu na stranu i dere se da ga dignem... jel on mora uvijek dizati glavu? nekad bas ali bas nikako nece...na stomaku provede min po 5 min nekoliko puta na dan

Ne mora uvijek, kad beba hoce hoce, ali kad nece onda nece. I jos je on mali da se igra na stomaku. Ti ga samo stavljaj redovno da vjezba glavicu.I ukini tv... mala je bebica za TV-a hahaha

clock-img

22.11.2011, 13:12

clock-img

animagical

pencil-img

5604

de ne zezaj, nista mu nece biti od malo crticauser posted image

clock-img

22.11.2011, 13:14

clock-img

lepetetka

pencil-img

615

treciputmama ona znači fino diže glavicu, ma eto vidiš da je i šakice otvorila kasnije, ja mislim da će se polako i odupirati od podlogu aBd.... Igra li se ručicama, hvata li predmete, igračke tebe ????
Moja je starija 9 dana od tvoje i u fazi je kada sve živo uhvati, moju majcu dok doji, brata za ruku, igračke, pipu sama stavlja u usta - doduše često je naopako okrene, i da odiže se od podlogu, nisu to baš sklekovi nego sasvim malo pridizanje grudnog koša, dok je na stomaku samo se gica, nema šanse da bi ta zaspala na stomaku,ja se začudim kada vidim da djeca hoće, dakle gica se i klati još uvijek na stomaku, guzicu digne u vis kao da roni, i glavicu prema naprijed tako da baš izgleda kao klackalica... eto pa uporedi, nije ni ona neka bucka, imala je neki dan 6700 kg, rođena 3600, prvi mjesec 4500,drugi 5500, pa je onda umanjila 6100 pa 6700 ...

clock-img

22.11.2011, 13:14

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

IZVORNA PORUKA: Cickolini

Napisi mi malo vise kako se tvoja beba ponasa, da li su joj i koliko sakice zatvorene, da li je palac uvucen u sakicu kad je zatvorena, da li su sakice stisnute kad lezi na stomaku, da li podjednako koristio obje rukice tj da li joj je sve simetricno ...

evo sad dok se ljulja  prstima dodiruje - istrazuje po ljulji....kad sam je stavila potrbuske palac je unutra kod obje ruke....nekada ih ispruzi ali cim se malo naljuti odmah ih skupi,a nekad ih cijelo vrijeme drzi skupljene...mislim da obje koristi rukice simetricno, ma nisam bas ni zagledala jer mi se nije cinilo da nesto ne stima...

clock-img

22.11.2011, 13:18

clock-img

animagical

pencil-img

5604

moj A sve zivo stavlja u ustauser posted image siperak, cosak bodija dok ga presvlacim, dekicu...dok doji cuva me za majicu,cupka za kosu...tako da ga presvlacim po sto puta na dan, jer odmakne siperak i ukvasi odjecu...imaju li kakvi siperci koji se vezu i oko struka ili nesto tako, cesto se pokrije siperkom po glavi pa mu krivo i place

clock-img

22.11.2011, 13:20

clock-img

treciputmama

pencil-img

207

IZVORNA PORUKA: lepetetka

treciputmama ona znači fino diže glavicu, ma eto vidiš da je i šakice otvorila kasnije, ja mislim da će se polako i odupirati od podlogu aBd.... Igra li se ručicama, hvata li predmete, igračke tebe ????
Moja je starija 9 dana od tvoje i u fazi je kada sve živo uhvati, moju majcu dok doji, brata za ruku, igračke, pipu sama stavlja u usta - doduše često je naopako okrene, i da odiže se od podlogu, nisu to baš sklekovi nego sasvim malo pridizanje grudnog koša, dok je na stomaku samo se gica, nema šanse da bi ta zaspala na stomaku,ja se začudim kada vidim da djeca hoće, dakle gica se i klati još uvijek na stomaku, guzicu digne u vis kao da roni, i glavicu prema naprijed tako da baš izgleda kao klackalica... eto pa uporedi, nije ni ona neka bucka, imala je neki dan 6700 kg, rođena 3600, prvi mjesec 4500,drugi 5500, pa je onda umanjila 6100 pa 6700 ...

i moja je rodjena sa 3.270kg, 48 duga...a i ona mene dira dok doji, cupa mi majicu, sve moguce pipka, stavlja u usta sve sto moze podignuti....al te sakice su bas odpocetka vise stisnute vec otvorene, sad je zainteresovana za okolinu pa ih ispruzi ali kad je stavim potrbuske onda se ne odupire od grudni kos rukicama niti od podlogu da bi digla glavicu, nego glavicu dize i okrece samu bez ikakvog oslonca rukama, ruke su nekako na podlozi bez "tereta"

clock-img

22.11.2011, 13:22

clock-img

animagical

pencil-img

5604

pomozi joj dok malo ne nauci, stavi joj ruke ispred nje da se lakse osloni na njih, tesko joj je kad su previse bocno... ovo ja totalno nestrucno lupam, iz glave, ako grijesim upozorite meuser posted image

Zadnji članci

article-img