cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Skidanje temperature, kada i čime

clock-img

25.09.2011, 20:41

clock-img

nanika

pencil-img

1399

teacher75 pusica i za Lanicu, misa mu i tura. Valjda ce brzo prociuser posted image user posted image user posted image user posted image

Curica 2006
Dečko 2009

clock-img

25.09.2011, 21:52

clock-img

madam x

pencil-img

839

Veeseela , imamo i mi temperaturu od četvrtka, trodnevna groznica, dakle očekujem da je noćas neće biti. Sinoć je bila najviša, 39, sreća pa sam imala voltaren.

clock-img

25.09.2011, 22:21

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

a joj cure. želim malim pilićima noć bez ture
ja sad Ajšu tuširala, ma sva gori, al ne da da joj izmjerim turu
Dala sam joj paracatamol prije 30 min, čini mi se da polako spada temperatura
Nadadi se da noć nam neće biti burna

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

25.09.2011, 22:25

clock-img

bananica

pencil-img

4330

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

da vam tmp sto prije prestane user posted image user posted image user posted image

spava li mala ljepotica sada?

clock-img

26.09.2011, 00:19

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

ja svojoj sad mjerila i 38.5, tjesim se da je bolja nego juce jer je sinoc imala 38.9. dala joj paracetamol.vidjecemo kakva ce sutra biti, ako nastavi ovako vodim je popodne dr

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

26.09.2011, 16:26

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

veeseelaa, kako je ajsa? lana je danas najgorauser posted image imala je cak i 39.2 temperaturu i prestala je da jede (juce i prekjuce je jela). sinoc se stalno budila i trazila vodu i sok.99% je grlo u pitanju, vodim je sutra ujutro dr i mislim da necemo moci izbjeci antibiotike. pomirila sam se s tim, tjesim se da sam ih i ja i svom zivotu primila koliko hoces puta i evo me ziva i zdrava....

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

26.09.2011, 16:43

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

Kako je danas A.

clock-img

27.09.2011, 22:32

clock-img

bananica

pencil-img

4330

veselaaaaaaaa je li ozdravila ljepotica malena???

clock-img

27.09.2011, 22:33

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

evo da i na ovoj temi napisem da smo zaglavile s upalom plucauser posted image user posted image user posted image

clock-img

27.09.2011, 22:34

clock-img

Bambi09

pencil-img

1559

eh misha mu mekinjasha... aman sto je po SA zavladala upala pluca, sad nesto kontam smijemo li ikako i doci u subotu user posted image

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

clock-img

27.09.2011, 22:36

clock-img

bananica

pencil-img

4330

IZVORNA PORUKA: teacher75

evo da i na ovoj temi napisem da smo zaglavile s upalom plucauser posted image user posted image user posted image

kao sto negdje napisah pravo mi vas je zao, al brzo ce i to proci, mogu misliti kako ce joj biti na injekcijama, koliko ce ih primiti?? a dusa malena

clock-img

27.09.2011, 22:37

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: bananica

kao sto negdje napisah pravo mi vas je zao, al brzo ce i to proci, mogu misliti kako ce joj biti na injekcijama, koliko ce ih primiti?? a dusa malena

za pocetak 4-5 pa ce vidjeti hoce li nastaviti il cemo preci na pancefuser posted image

clock-img

27.09.2011, 22:39

clock-img

bananica

pencil-img

4330

za pocetak 4-5 pa ce vidjeti hoce li nastaviti il cemo preci na pancefuser posted image

sa srecom, garamicin ili pencilin??? brzo ce to sve proci,  ne brini previseuser posted image user posted image

clock-img

27.09.2011, 22:44

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

sa srecom, garamicin ili pencilin??? brzo ce to sve proci,  ne brini previseuser posted image user posted image

vjeruj mi da ne znam, u bunilu nisam nista pitala, samo znam da je neka jaka inekcija, jer je rekla da je bolje da joj daju nesto jace nego da razvlaci sa antibioticima. mislim da je nesto slicno pancefu jer je reklada su istog sastava valjda- nakon injekcija ce preci na pancef

clock-img

27.09.2011, 22:51

clock-img

madam x

pencil-img

839

o draga tičerko, pa zar je toliko loše, baš mi je žaouser posted image

clock-img

27.09.2011, 22:53

clock-img

Honey3

pencil-img

3035

teacher kako nam je sad Lanci,ima li ture?

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

clock-img

27.09.2011, 22:58

clock-img

bananica

pencil-img

4330

sin od moje rodice je skoro prebolio upalu pluca, on je primao 7 dana injekcije pa nakon toga sirup, stavljali su mu svinjsku mast i mast od guske na prsa, ima neka procedura, kazu da je dobro piti toplo mlijeko sa medom

clock-img

27.09.2011, 23:01

clock-img

bananica

pencil-img

4330

Gusciju mast (može i loj) u debljem sloju namazati detetu na gole grudi. Tretirano mesto prekriti gazom ili krpom da ne uprlja odecu. Za vreme tretmana dete staviti u ležeci položaj i utopliti, tj. prekriti ga pokrivacem preko grudi. Dete bi tako trebalo da miruje bar jedan sat. U toku dana ovo ponoviti bar dva puta. Treci put (uvece pre spavanja) ponoviti postupak i ostaviti gusciju mast detetu na grudima da deluje preko cele noci.

ovako to ide, pomaze i kod bronhitisa

clock-img

27.09.2011, 23:04

clock-img

muaaa

pencil-img

2911

O vraga mu pa sta je s ovom djecicom,bas mi je zao,znam da nije lako, deverala sam i upale i bronhitise ali sve prodje,nedajte se

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”

clock-img

27.09.2011, 23:14

clock-img

RICI

pencil-img

222

mame oprez sa mastima na prsima, niposto stavljati na prsa dokle god dijete ime temperaturu, a da su masti svinjske i guscije dobre jesu stari narodni lijek.

Samo nam je ljubav potrebna.........

Prvorodjeni mamin zivot
14.03.2002. godine
Drugorodjena mamina srecica
06.04.2011. godine

clock-img

28.09.2011, 08:29

clock-img

hampsi

pencil-img

303

Da, da i ja sam ovo cula- kad je temperatura povisena ni pod razno nikakve masti! Zao mi je djecice, pretpostavljam kako je i njima i mamama.
Nadam se da ce svi sto prije ozdraviti user posted image

Takva sam kakva sam

clock-img

28.09.2011, 08:55

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

temperatura se stalno vraca, nocas nije bila visoka jer sam joj prije spavanja dala voltaren pa se preznojila. sada je izmedju 37-38 uglavnom. kasnije idemo na injekciju

clock-img

28.09.2011, 11:53

clock-img

babina beba

pencil-img

825

Teacher, kad Lana akb ozdravi nabavi gusciju mast i stavljaj joj u toplo mlijeko ili caj jednom dnevno, samo na vrhu kasike! Neki ovo rade i sa svinjskom masti.
Pod temperaturom ni pod razno ni na prsa i uopste!

clock-img

10.10.2011, 10:41

clock-img

marinčii

pencil-img

4750

žene mi se borimo s temperaturom već 4 dana ,evo jutros oko 7ipo imo 38,3 dala mu dalsy i nije spala nego i dalje 38,3 onda mu dala panadol sirup oko 9 ipo i evo i dalje ne spada ,tuširala ga ,umotavala u vlažnu krpu i nikako da spadne,šta da radim?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

clock-img

10.10.2011, 10:48

clock-img

mama_debeljuca

pencil-img

908

marinčii, jesi li vodila dijete pedijatru? Ako nisi odvedi ga. Sigurno ima neko žarište, kad se 4 dana ponavlja temp. Jesi li probala sa čepićem, voltaren?

:-)

Zadnji članci

article-img