Draga Eminice,
Hvala sto brines! Nisam stigla ranije da se javim.
Situacija je takva da je Mak jedan dan i jednu noc imao temperaturu i hB vec dva dana nema - ali, i ja sam imala pauzu od 2 dana pa mi se vratila, a i ti si spominjala za Bakira... U svakom slucaju, zelim se nadati da se nece vratiti.
A Edi... od jutros je i on sa temperaturom. Potajno sam se nadala da ga nece zakaciti, ali blizanci su, i tesko je ocekivati da ce jednog nesto mimoici. Tako ce to biti i u buducnosti...
Mili moj djecak, sinoc je bio nemiran, nervozan, pomislila sam da bi mogao dobiti temperaturu. U noci se budio da doji, i ostavim ga izmedju mene i MM. Kad u jednom momentu MM kaze je li on ovo ima temp. Kad zaista, on gori, moja mala debela pecica... Ujutro kad se probudio, imao je 38,6 C, i odmah smo ga istusirali mlakom vodom, i hB odmah mu je spala. Ja sam danas morala na posao. Edi i Mak su ostali sa tetama, i kada sam trebala ici kuci da ih podojim, teta mi javlja da je Ediju opet skocila temperatura na 38,6, pa sam ga opet tusirala. I sada ima (javljaju mi stalno), ali je hB lijepo rucao i ima apetit.
Sta cu, moram se boriti.
Pored tusiranja, sta bi jos bilo efikasno? Senf u carapice, izrendani krompir? Sve su ovo narodni lijekovi ali ucinkoviti? Sta je sa masiranjem razblazenom rakijom?
Svaki savjet je uvijek dobrodosao.
Pusa tebi i Bakiru, i pozdrav svim zenicama.