Uh,evo i nas sa cijelih 15,5 mjeseci i prvom temperaturom
Sve ovo sam procitala 100 puta,jer sam znala da ce mi jednom zatrebati...,ali sada vise nista ne znam...
Jucer popodne je dobila temp. 38.2 i odmah smo je odveli dr. Grlo joj je crveno,sve ostalo O.K.,leukociti pokazuju zasada da je viroza u pitanju.Rekla nam je da dodjemo za dva dana tj. sutra ujutro na kontrolu.
Po preporuci smo joj temp. obarali paracetamol(lupocet) cepicem,tusirali je i stavljali senf na nogice.Nije mi se dalo rizikovati sa sircetom ili alkoholom,jer bi se osip mogao pojaviti i od toga,a mogao bi znaciti nesto sasvim drugo.Misljenja sam da je obicna stajaca voda sasvim O.K. Ne znam jesam li u pravu?
Cijelu noce je temp. bila 39 do 39.5.Tusiranje i masiranje nije pomoglo.Tek sat vremena nakon cepica bi joj temp. spala na 38 i nakon sat bi se ponovo popela.Nece nista da jede i pije-gore mi je ovo za pice
Da li da je ipak odvedem i danas da dr. pogleda ima li nekih promjena na grlu,eventualno da uradi novu krvnu sliku,mozda ovaj put zaista ima potrebe za antibiotikom ili pak da se posavjetujem da li da joj dam nesto jace za temp.???
Ona samo placki,kenjka,stalno je nosamo...Ma,ne znamo sta da radimo
Znala sam da ce biti strasno,ali ne da ce biti ovako strasno
Ne znam ni kako cu joj dati sirup ako bude trebalo,jer ne da ni da joj se primakne kasicica,flasica ili bilo sta drugo.
Uspjeli smo joj u snu dati nesto caja i jutros je popila mlijeko.
Kako vi bebicama tokom noci skidate temp.Seleni se jako spavalo i svaki put bi se uznemirila kada bismo joj mjerili temp.,stavljali cepic...,ali smo je ipak 3-4 puta istusirali.
Sorry na duzini posta i unaprijed se zahvaljujem na odgovorima.Apelujem na one,koji imaju potrebu da mi napisu da citam postove od pocetka,da to jednostavno ne urade...,nego da lagano preskoce temu.Nisam drska,samo sam ocajna...i kao sto sam vec rekla,sve sam procitala.
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)