Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
da i ja dam doprinos na ovu temu ovo su pjesmice koje je u posljednje vrijeme moja Ajša naučila i jako ih voli . sve su proljetnje
Ljubiče, ljubičice digni glavu iz travice lijepa ti je boja plava i krunica mirisava Podigni se ne stidi se
Imam jagnje maleno runo mu je svileno. Povazdan se igram s njim kao s drugom iskrenim. Sveze trave nakosim pa ja njemu donosim Iznesem mu na dlanu svome milom bekanu Kad se beko najeo on poskoci veselo Zvonce zvoni cin cin cin Ja u u igru hajd sa njim.
Još se putem gazi blato sunce škrto i zubato. Ni travi se niknut' neće još se nećka i proljeće.
Jedino se visibabe načičkale kraj tarabe. (AJša kaže kraj ograde)
Visibaba mala
Visibaba mala, zvoniti je stala din din din, don don don Čujte mali zvon
Mala ptica ševa, veselo nam pjeva firu li firu lu proljeće je tu
17.04.2013, 15:57
salmy
5830
Ljubičice, ljubičice pokaži mi lice.
Jesil plava ili bjela, pokaži se cjela.
A kome ćeš me brati... mami ili tati...
Malo mami, malo tati, malo nani dati!
Mene moj sin naucio dosta pjesama..ljubi ga majka
17.04.2013, 16:05
salmy
5830
Kad porastem zelim biti visok kako tata sa stolice zelim otvarati vrata sa stola cu moci grickati stapice jer silno zelim dobiti mAsice
Zato ovi dana povRRce i voce jedem kolko dusa i sRRce mi hoce ne brinu me mrkva,blitva nit salata silno zelim biti visok kao tata
Ovo je njegova verzija
05.05.2013, 22:41
škorpija
6649
moj ne zna ni jednu pjesmicu , aljuti se kad pokušavam da ga naučim
06.05.2013, 00:32
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: škorpija
moj ne zna ni jednu pjesmicu , aljuti se kad pokušavam da ga naučim
pa nemoj da ga učiš ti... pušštajte CD dječijih pjemsica... naučit će... samo se jednom iznenadiš kad krene sam
23.05.2013, 08:44
veeseelaa
20552
ovih dana Ajša voli recitirati ovu pjesmicu:
Kad u vrtic podju, mnoga djeca pate, tesko je bez mame, tesko je tate.
Zbog cega tuguju nije nam jasno, pa o tome cesto, razmisljamo glasno.
Veliko drugarstvo istina je prava od prvog se dana, medju nama stvara.
Ovde svako svakog , neizmjerno voli, nigde nije lijepo ko u maloj skoli
23.05.2013, 15:01
MicoTico
340
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
Visibaba mala, zvoniti je stala din din din, don don don Čujte mali zvon
Mala ptica ševa, veselo nam pjeva firu li firu lu proljeće je tu
Ovo je , za sad, jedina pjesmica koju moj T. zna. I taaaaako je sladak kad nam recituje
02.12.2013, 20:00
malatea
16
Boc boc iglicama ne diraj ga rucicama bode bode jez bice suza BJEZZZZ
02.12.2013, 20:03
malatea
16
Kolibica drvena iz nje djeca gledala zeko skace hop hop hop kuca kuca nak nak nak
Pomozi mi zeko ce da me lovci ne ulove dodji dodji zeko ti skupa cemo biti mi
ove dvije pjesmice moja curica najvise voli
02.12.2013, 20:13
MicoTico
340
Evo jedne dječije pjesmice koju mi je jutros moja cura izrecitovala. Jeste dječija, ali mogli bi iz nje mnogi odrasli nešto da nauče :
Postoje cetiri carobne reci Kojima se ruzno ponasanje leci Za njih zna svako ko drugarstvo voli
HVALA MOLIM IZVINI IZVOLI
Pomocu tih kratkih carobnih reci Svaka se svadja svaka tuga leci... I kod kuce i u skoli
HVALA MOLIM IZVINI IZVOLI
03.01.2015, 16:23
elmaL
461
IZVORNA PORUKA: malatea
Ovo je prva pjesmica koju smo naucili, tj.decko u vrticu i onda naucio mamu i tatu sto kaze salmy mene moj djecak uci.
Bas mi zao sto ne znam vise ovih divnih pjesmica niti se kao neko sjecam recimo svojih nekih iz skole.
Odoh ovu koju kracu zapisati mozda je i upamtim
03.01.2015, 18:27
Galicia
2433
Vjerujem da nove generacije uce i nove pjesmice, ali ja se sjecam samo jedne. Toliko o ucenju pjesmica.
Ja se cesto srdim i stanem kraj vrata, pa se srdim i srdim po dva po tei sata......
Ima i ona.... Mase osa sinisi sa nosa, sinisa se smeo pa na sijeno sjeo.....
Sa 35 godina, ne znam cemu nam sluze te pjesme.
26.10.2015, 21:08
Agra
17
IZVORNA PORUKA: malatea
stalno me pitaju kako se zovem , kako se kaze kaze a ja sam mala ja sam jos beba previse od mene traze dobijem na primjer cokoladu od moje tete mase a mama odmah kako se kaze kako se kaze kaze
kako se kaze kad podjes u krevet kad ustanes kako se kaze kako se kaze kad nekog sretnes kad rucas kako se kaze stalno me pitaju kako se kaze kako se kaze kaze sto da im kazem sa zuba dva stvarno previse traze
stalno me pitaju kako se zovem kako se kaze kaze a ja sam mali ja sam jos beba previse od mene traze kako se kaze kad netko pita kako se zoves mali sto da im kazem sto da ima kazem kad tesko ime su mi dali
kako se kaze kad podjes u krevet kad ustanes kako se kaze kako se kaze kad nekog sretnes kad rucas kako se kaze stalno me pitaju kako se kaze kako se kaze kaze sto da im kazem sa zuba dva stvarno previse traze
sad cim me netko bilo sto pita ja kazem bez uzbudjenja hvala molim tesko se zovem zdravo i dovidjenja
:) meni je ova preslatka
28.10.2015, 08:31
veeseelaa
20552
logica duga ti ova pjesma skratit ovo treba
28.10.2015, 11:25
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: Latinka
IZVORNA PORUKA: teacher75
kod nas je ova glavna: i love you you love me we're a happy family with a great big hug and a kiss from me to you wont you say you love me too!
i love you you love me we're best friends as friends should be with a great big hug and a kiss from me to you wont you say you love me too!
citiram post iz 2010. Imran je lud za ovom pjesmicom iz Barny-ja
I da, prekrasna tema
imam snimak , Ajša pjeva Esmi :)))
10.11.2015, 08:46
RosaN
7
Eci peci pec, ti si mali zec, a ja mala vjeverica, eci peci pec :D _________________
< Poruku je uredio Visnja RR -- 10.11.2015 9:03:10 >
20.11.2015, 09:39
Logica
147
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
logica duga ti ova pjesma skratit ovo treba
ma znam da jest, al je preslatka :)
sjetih se jutros kako mi je amidza kupio slikovnicu prije nego ssam krenula u skolu a zvala se Koliko je sati? :) i uhvatim sebe kako i dan danas haman pa znam cijelu napamet :) tacno kad bi naisla na istu kupila bih je sebi za uspomenu bile su predivne slike i lako pjevljiv tekst :)
Okice sam otvorio odmoran i cio ja sam nocas u snu mali kauboj bio dan je vani krasan i sunasce zlati sad ustati moram vec je 7 sati
Kada tacno pola 8 pokazuje sat perem ruke lice rucice i vrat svako jutro tako radim pa me mama hvali cisto dijete svatko voli mamin sine mali :D