Četiri duge godine pokušavanja,suza,razočarenja,straha i nadanja...dvije trudnoće, jedna završava spontanim a druga nakon preležanih 9 mj.,puno problema i straha, donosi najljepši poklon i najljepšu titulu:MAMA
Prva trudnoća nakon treće ture klomifena dobivam jake bolove, nesnosne,mengu trebam dobiti tek sutra...hitno idem dr.,mislim koji me sad problem snašao...legnem na sto i dr. veli hiperstimulacija,uvećani jajnici i zato su bolovi...al kao meni je ovdje još nešto sumnjivo,da mi uradimo betu,vi idite kući a ja ću vas zvati za sat vremena! Ja i muž sjedimo u sobi u polumraku,meni u želucu ko kamen se steglo,telefon zvoni,ja ko bez duše se javljam i dr. kaže beta 386 čini mi se...ja se smijem ne mogu da progovorim,a on me vrti u krug po sobi...oboje plačemo i smijemo se u isto vrijeme! Nažalost trudnoća završava u 10-toj nedelji spontanim i kiretažom
Prošlo je već 14 mj od predhodne trudnoće,more nalaza,pretraga,pregleda, al od trudnoće ništa. opet idemo na stimulaciju i taj mjesec idemo na more...uopšte se ne nadam trudnoći pa noć prije povratka idemo u susjedno mjesto pješice udaljeno 6 km i vraćamo se nazad...ja navečer opet dobivam jake bolove,uopšte ne spavam cijelu noć...jedva čekam kući...odmah u 22h odlazimo u bolnicu jer su bolovi nesnosni...u podsvijesti sumnjam na trudnoću,isti simptomi kao kod predhodne, a i kasni mi četiri dana(mada su mi menstruacije neredovne)...rade mi odmah betu...mi čekamo u hodniku bolnice duga 2 h...konačno beta je 1480 trudna sam!!!
Držimo se za ruke i šutimo...nisam se smjela radovati jer na pregledu prije nego je beta bila gotova dr.mi kaže da je vjerovatno vanmaterična jer ne vidi ama baš ništa
Tek sam sutradan odahnula kad mi je moja dr. potvrdila regularnu trudnoću dok me moj mužić držao za ruku i plakao zajedno samnom...ovaj put su bile radosnice