IZVORNA PORUKA: Anoniman
Marina, svaka cast na razmisljanju. Ja nikada ne bi mogla svoju djecu hraniti i odgajati na haram novcu. To se ne moze dobro zavrsiti.
Ono sto me je privuklo na temu je naslov. Imam iste probleme. Brak mi se raspada. Muz se promjenio. Trazi od mene da posjecujem svoje jednom mjesecno. Zabranio je mojim da dolaze kod nas. Nema odlazaka na bazen. Trazi 'postovanje' kao 'glava porodice'. Namjerno sam naglasila neke stvari jer je on postovanje dobijao i dobija i jeste glava porodice. Oboje smo visoko obrazovani a kada odmotam film sve je pocelo kada je poceo da odlazi na neka 'sijela' sa 'dobrim' momcima, momcima koji klanjaju, momcima koji su vjernici.
Borim se sa problemima. Dokazujem mu ljubav i svoju predanost, borim se za svoju djecu. Ne zelim da mi djeca odrastaju sa traumama zato sto je on mislio da ne dobija postovanje koje on eto zasluzuje.
Jos uvijek nemam pojma kako odvojiti muza od 'dobrog' drustva u koje je upao a tek kako bi sa losim predeverala.
Anonimna draga,ti zaista imas problem i gledaj da ga sto mudrije rijesis.Ne znam s kakvim se to vjernicima poceo druziti da se desi takav njegov postupak,jer vjernik mora dobro znati da mu je veliki grijeh zabraniti kontakt sa tvojim roditeljima makar oni bili najveci nevjernici.Roditelj je u islamu nesto posebno i Allah je naredio najprije robovanje Njemu Uzvisenom,zatim dobrocinstvo prema roditeljima,i muskarci i zeni,ne praveci nikakvu razliku.To je njemu nesto ocigledno udarilo u glavu.Sjedi,mila,razgovaraj sa njim i kazi mu da si ti kao zena duzna prema svojim roditeljima isto kao muskarac prema svojim.Tacno je da u islamu muz ima vece pravo kod zene,ali to je onda kada te npr.zamole i roditelji i muz istovremeno za uslugu,prvo zavrsis s muzem,a onda se odazivas roditeljima.I muz je gresan ako te u tome sprijeci.Nema tog vjernika koji se smije lupati u prsa da je vjernik,a braniti svojoj zeni da se odazove svojoj majci onda kada njena majka to pozeli,makar da je samo vidi,jer niko ne zna sta majka sve dozivi noseci svoje dijete 9 mjeseci,zatim porodjaj,zatim odgajanje i sva briga...i ona dodje neki gospon koji zeli uskratiti majci plod njenog srca.To je u islamu zabranjeno.Dobro razgovaraj sa svojim dragim,pitaj ga u cemu je problem i da se to akobogda rijesiti.Jer,problem je ocito u njegovom shvatanju koje hitno treba mijenjati.Ne volim kad ljudi pretstavljaju islam onakvim kakav nije i mase ljudi osjete odbojnost prema ovoj uzvisenoj vjeri zbog toga sto neko zeli nesto tumaciti na svoj nacin.