Hvala Starka puno na informaciji...
samo da te obavijestim da postoje osobe koje su iz prvog pokusaja inseminacije ostale trudne i iznijele trudnocu u najboljem redu ....naime ja sam jedna od njih....zahvaljujuci bogu i dr Sibincic koja je jos jednom pokazala da je veliki strucnjak
Drago mi je zbog tebe sss da je takav slučaj kod tebe ali npr. ta ista Sibinčićka je meni napola prekinula protokol stimulacije za insiminacije i rekla da nema šanse da ostanem trudna tim putem nakon ponovljenog suprugovog spermograma ....a mjesec pre toga je bila ubjeđena u uspijeh
Po meni nije stručnjak niti se može mjeriti sa ljudima u Beogradu i Mariboru, jer pre svega nema oko sebe tim koji je potreban za ovo... ona je i genetičar i biolog i laborant i ginekolog.....ne ide to baš tako....znam dosta žena koje su nezadovoljne s njom
Opet kažem drago mi je zbog tebe, pomogla ti je ali nemamo mi sve iste probleme i iskustva...Lijep pozdrav!
Drago mi je zbog tebe,a gdje si radila insiminaciju,ko je ta dr o kojoj pričaš ?
Snowrose upravu si i slazem se sa tobom.Istina da mi nisu svi hormoni uredu kad sam radila hormone u BiH prolaktin nije bio u granici normale,testosteron povisen a progesteron malo smanjen.Tad mi je doktorica Marija iz Travnika dala anti bebi pilule da mi regulise period i 3mj dok sam pila tablete dobivala sam redovno to je bilo 2005g iste godine sam se udala i u novembru napustila BiH.
Ovdje sam radila nalaze ponovo i neki dan sam bila kod doktora i bas sam ga pitala kakav mi je koji hormon, ja imam kod sebe papire sta mi je radzeno koji nalazi ali nemam rezultata to sve doktor cuva kod sebe.
I on mi je rekao da su svi hormoni u granici normale,zadnjih godinu dana prolaktin mi je odlican,inzuliska rezistencija nemoze biti bolja,testosteron vrlo malo povisen,a progesteron sam dodatno primala svaki put kad sam imala transfer.
Vidim da je sss pisala o inseminaciji i drago mi je da joj je uspijelo ja sam zaista sretana kad cujem taku vijet.
A pitala sam i doktora kakva je razlika vantjelesna i inseminacija.Poslije objasnjenja ostavio mi je da razmislim i odlucim,inseminacija je malo brzi proces,manje kosta ovdje je oko 4000$ ali sanse su do 12% da ce uspjeti,vantjelesna je skuplja ali sanse su 80% da cu uspjeti.
Zato kazem da je sss prava sretnica.:)
Ja cu napaviti malu pauzu od par mjeseci pa cu probati ponovo sa vantjelesnom ali ovaj put je odlucio zamrznuti par ne oplodzenih jajasaca i par oplodzenih a prvi transfer uraditi sa svjezim.
Saljem vam svima veliki topli zagrljaj i puno,puno srece ako Bog da da se sve jedna po jedna uskoro podzemo javljati sa lijepim vjestima:)))))
Javi nam se uskoro s lijepim vijestima.
To ti od želim.
Jedan poz i zagrljaj.
Hvala ti,ali nemoj misliti da ste me se vaec rijesile:)))) salim se,javljat cu ce ja ponekad.Ima sat vremena kako sam dosla kuci sa posla raspremila se i prvo sto sam pomislila ode malo na ringeraju da vidim sta sedesava:)
Pusa svima i cujemo se:)))))
Važi draga moja.
Navrati nam u Čekaonicu,tamo je veselije i pričamo o svemu,ma puno smijeha,a to je lijek za našu dušu.
IZVORNA PORUKA: malena27
regi mislim da je forumasica ema 80 bila u pragu. pokusaj joj poslati pp
cure,meni bi trebale info o tome kako procedura dobijanja vize nakon sto nam iz praga posalju gar pismo u kojem nije naveden datum konsultacija,a nama bi trebal i viza na vise mjeseci. ema 80 ocito vise ne doalzi na ovaj forum,pa ako ima iko informacija po ovom pitanju,molim neka mi javi.
poslala sam ti pp poruku,jos sam sa vama samo sam bila na odmoru.pussa
da,draga,procitala sam poruku. hval asto si se javila,opet sam ti poslala pp sa jednim pitanjcem:)
Pozz i sretno
prijenos postova sa slicne teme
IZVORNA PORUKA: Ela78
Suprug i ja se već 3 godine borimo da dobijemo našeg malog anđela. Nakon ¸¸tonu¸¸ pretraga da skratim priču opcija nam je vještačka oplodnja.
Odlučili smo se za Maribor. Naša odluka što se tiče Maribora (a ne Sarajevo, Banja Luka, Beograd, Hrvatska) je zbog toga što mislim da je ovde kod nas to sve¸¸gubljenje¸¸ vremena i novca i iako je Maribor možda čak i duplo skuplji (uzevši u obzir vize koja treba za građane BiH, pa boravak od najmanje 7 dana u Mariboru MM i mene, a o samom postupku i terapiji da ne govorim) mislim da vrijedi! Stopa uspješnosti u Mariboru se kreće od 25-50% što je najbolje u regionu, a da ne pričam o tome što tamo postoji mogućnost zaleđivanja embrija (što je bitno za sledeći postupak ako bude potreban) ...
Naoružala sam se strpljenjem, živcima i krenula u ovo.
Prikupila sam svu papirologiju, nalaze i poslala Dr Vlaisavljeviću. Čekam zakazivanje konsultacija, protokol, termin....lista čekanja je godinu dana
Imam i milion pitanja pa ako ima žena koje su možda bile u postupku tamo ili one koje razmišljaju o odlasku voljela bih da podijele svoja iskustva ovdje...
IZVORNA PORUKA: bebbe
Ela78, ne mogu ti pomoći nikakvim savjetom, jer iskustva nemam, ali samo da ti poželim sreću, da TM i ti što prije povijete svoje zdravo bepče! I javi mi se kada budeš u Mariboru, ako ti na bilo koji način budem mogla pomoći!
IZVORNA PORUKA: ja_25
Ja sam radila u Klinickom centru Ljubljana i uspjelo je iz prve. Ako ti ja mogu nesto pomoci pitaj. Mislim da i nije puno skuplje nego kod nas. A i nismo cekali puno. Prvi pregled bio je u 2. mjesecu, a oplodnja u 5.
IZVORNA PORUKA: tikica_69
Ela78, pitaj sto te zanima. Ja sam bila kod dr. Vlaisavljevica na konsultacijama i imam dogovoren termin za ICSI u veljaci 2010.
Extra tikice_69 divna si
Svašta mene zanima:
1. poslala sam papire prosle sedmice na sva tri njihova maila što sam našla, kako sad ide procedura da li da ih zovem, još nisu ništa odgovorili, otprilike kada mogu očekivati konsultacije, protokol, termin? Hoću li dobiti nekog mentora ili sl. sa kim mogu kontaktirati oko protokola?
2. Kakav je Dr. Vlaisavljević, tvoji utisci o njemu i o klinici i da li svi pacijenti idu na razgovor s njim?
3. Jesi li se raspitala za smještaj tamo za taj period kada bude bio rađen transfer, čula sam da ima neki hostel za 30eura (za oboje) ali da je uvijek puno, mada nemam predstavu još gdje tamo biti kad odem, opcije, kontakti za smještaj imaš li išta?
4. ja sam tkđ. kandidat za ICSI metodu, da li su za nas obavezni nalazi HIV1, HIV2, markeri na hepatitis B i C i sifilis čini mi se (ubiću se ako jesu, to se kod nas plaća oko 200 km po nalazu)
5. Jesu li ti dali cjenovnik, čula sam da su nešto poskupljivali pogotovo ICSI?
6.E da ....da li si samo išla na konsultacije, dobila protokol i sad imaš transfer u februaru ili je potrebno više puta nakon konsultacija ići tamo lupam na UZV, folikulometriju...??
7.Znam da si iz Hrvatske i da ti ne treba garantno pismo za odlazak tamo ali da ne znaš slučajno proceduru
Uh ovo me zasad interesuje, imaću ja toga još sigurno Drago mi je da mogu pitati nekog ko je već bio tamo i zna kako šta ide
Hvala ti unaprijed do nebaaaa!
IZVORNA PORUKA: tikica_69
Extra tikice_69 divna si
Svašta mene zanima:
1. poslala sam papire prosle sedmice na sva tri njihova maila što sam našla, kako sad ide procedura da li da ih zovem, još nisu ništa odgovorili, otprilike kada mogu očekivati konsultacije, protokol, termin? Hoću li dobiti nekog mentora ili sl. sa kim mogu kontaktirati oko protokola?
Na onom papitu gdje si ispunila podatke da li si imala laparoskopije, HSG, i dr. na zadnjoj strani gdje si ostavila mail i broj mobitela ili telefona ti pise da ces za najkasnije 2 mjeseca na mail dobiti postupak i protokol, te upute za dalje - znaci, stpljenja 2. Kakav je Dr. Vlaisavljević, tvoji utisci o njemu i o klinici i da li svi pacijenti idu na razgovor s njim?
Vecina ih ide, no znam dosta cura koje su samo mailom poslale nalaze, te mailom komunicirale sve do postupka. Inace, vrlo je ugodan, otvoren i strpljiv. Odgovara na svako pitanje detaljno. Moji utsci o njemu su jako pozitivni i stvarno nas se dojmio, a kliniku nisam vidjela jer su konzultacije u Donu zdravlja a ne u UKC-u. 3. Jesi li se raspitala za smještaj tamo za taj period kada bude bio rađen transfer, čula sam da ima neki hostel za 30eura (za oboje) ali da je uvijek puno, mada nemam predstavu još gdje tamo biti kad odem, opcije, kontakti za smještaj imaš li išta?