IZVORNA PORUKA: Marija13
Uhh...ne znam ni kako da pocnem, da li uopste treba da pisem na ovoj temi ali ne znam na kojoj drugoj da se izjadam Porodila sam se prije 17 dana..a prije toga pokusavali godinama da dobijemo bebu, kad se samo sjetim koliko sam visila na temama o zatrudnjivanju sada me stid, stid me zena koje su me bodrile a ja ispadoh obicna nesposobna majka koja ne moze svome djetetu nista beba od prvog dana skroz slabo spava, danas recimo nije spojio ni 15 minuta, samo bi dojio ili histericno vristao. Znam da ce zvucati grozno, ali u momentima kada mu ne mogu nista samo mi prolazi kroz glavu pitanje Sto nam je ovo trebalo? imali smo divan miran brak a sada nemamo uopste vremena jedno za drugo, beba vristi a mi izgubljeni, vise i ne pricamo..u momentima se plasim same sebe kada ostanem sama s bebom, samo zelim da usuti, gubim zivce, preumorna sam i nenaspavana..imam osjecaj da ovo samo postaje gore, dnevno odspavam 2-3 sata po noci. muz misli da se bez razloga nerviram i da sve prenosim na bebu..pucam i ne mogu vise, place beba a sa njom i ja jadnicak nije zasluzio da se rodi pored ovakve majke negdje bi mu sigurno bilo bolje..
Kod mene je bila identična situacija posebno ovo sto se tice dojenja, ali sobzirom da smo sami s djetetom nisam imala vremena, jednostavno nisam da razmisljam da li sam u depresiji ili nisam, nisam imala vremena ni da mislim kako me boli rana, znam da sad to mozda mnoge od vas ne mogu razumjeti, ali je tako...
drugacije je kada je puna kuca, drugacije kad nema nikog i onako sve te boli a ne znas gdje bi prije...ali ne zalim, mozda i to ima nekih drugih svojih prednosti...
I ne znam ali meni nije bio problem sto nisam imala vremena za muza, nego sto nisam imala vremena za sebe, da se operem, sredim...ma sama sam sebi bila fuj, osjecala sam se tako zapusteno i to mi je bilo ono najgore
E, sad one bezbriznosti kao prije nema niti ce je ikada biti, samo se nostalgijom sjetim nekih prijasnjih dana, kada smo izlazili, hodali bez ikakvih briga...jutarnjeg hm, hmmm...znate na sta mislim...
sad i ako izadjes sama s muzem uvijek mislis gdje je dijete, sta radi, je li jeo, pio...i tako ce biti dok se ne ozeni