Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Moj brat se zove Aladin,i malo je popularan,uvijek mu dodaju "i carobna lampa" .A lijepo je znacenje. Ustvari Alauddin,znaci uzvisenost vjere,Aladin je izvedenica.U svakom slucaju,da ti Allah podari hairli sincica draga jagodice .
30.07.2009, 13:01
M kao Mama
5536
Nunny, ja sam ti to ime pomenula, ako se ne varam, poslala sam poruku rođaku koji se tako zove. čim dobijem odgovor javim ti se
30.07.2009, 13:17
Adana
2777
IZVORNA PORUKA: ivany Ma zaista ima predivnih imena,ja sam svojoj curici dala ime Asija mada svi je zovu Asja,prije sam ispravljala da je ona Asija ali više ne tako da je ona ostala Asja.
E sto se slatko nasmijah. Moja malena se zove Asja, bez i, ali je vecina zovne Asija i to onako razvuceno, nigdje veze. Ja i dalje ispravljam. Da ne bi sutra nadimak bio Siiija.
30.07.2009, 16:40
jagodicabobica
137
Hvala Jasmin na odgovoru i lijepim zeljama. I menije prva asocijacija bila carobna lampa al nemam bolju ideju, blizi se blizi.... Kad bolje razmislim nije to nista ruzno...
30.07.2009, 16:57
acudesa
7725
negdje sam čitala da postoje neka osnovna pravila prilikom davanja imena djetetu kojih bi se trebali pridržavati: kao ako je dugo prezime-onda kraće ime i obratno, da je ime lako izgovarati i da nije neobično do te mjere da mo že biti predmetom ismijavanja, te da ima lijepo značenje.... nedam se da će pomoći
30.07.2009, 17:22
jasmin
4600
Ma naravno da nije ruzno,jagodice,ima jako lijepo znacenje.Ja sam svojoj curici dala ime po kceri Muhammeda alejhi ssalatu we sselam,Rukajja, a sinu po poslaniku Ibrahimu.Malo su se teze naviknuli na Rukajju,kao neobicno,al,brte,naviknu se na neka strana imena Celine,Esmeralda,pa nisam marila o njihovoj navici.Bilo mi je bitno da licnost djeteta bude poput licnosti po kome sam mu dala ime,ili eventualno znacenje datog imena.
30.07.2009, 17:38
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: jasmin
Moj brat se zove Aladin,i malo je popularan,uvijek mu dodaju "i carobna lampa" .A lijepo je znacenje. Ustvari Alauddin,znaci uzvisenost vjere,Aladin je izvedenica.U svakom slucaju,da ti Allah podari hairli sincica draga jagodice .
ja znam jednog Aladina :-) baš prelijepo ime Da neznam možda baš tvog brata
< Poruku je uredio veeseelaa -- 30.7.2009 17:43:26 >
30.07.2009, 17:50
leli§
1201
IZVORNA PORUKA: jasmin
Ma naravno da nije ruzno,jagodice,ima jako lijepo znacenje.Ja sam svojoj curici dala ime po kceri Muhammeda alejhi ssalatu we sselam,Rukajja, a sinu po poslaniku Ibrahimu.Malo su se teze naviknuli na Rukajju,kao neobicno,al,brte,naviknu se na neka strana imena Celine,Esmeralda,pa nisam marila o njihovoj navici.Bilo mi je bitno da licnost djeteta bude poput licnosti po kome sam mu dala ime,ili eventualno znacenje datog imena.
Ruqayyah je prelijepo ime i ja se uvijek sjetim atleticarke Ruqaya Al Ghasra iz Bahreina
04.08.2009, 13:52
frenkoza
1200
evelin... evel na arapskom znaci prvi.... pa ce najprije biti da je neki gramaticki oblik od toga evel
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
04.08.2009, 18:55
mina23
368
Evelin jel to muslimansko ime bas je lijepo?
04.08.2009, 19:26
bubuli
412
niko nespominje ime Jasmina...meni je super al sestra mi se tako zove...
06.08.2009, 10:55
teacher75
5394
Meni se svidjaju zenska imena: Mona (arapsko- "zelja"), Berna (tursko ime sa znacenjem "mlada"), Dania ("lijepa"), Dalia (cvijet Dalija), Lina ("njezna"), Nina, a od muskih mi se svidjaju Arian ("najjaci,najsnazniji") i Danijal
06.08.2009, 10:59
teacher75
5394
Ja sam nasla da je i muslimansko ali se kod njih pise sa Y, znaci Aryan i znaci "najjaci, najsnazniji"
06.08.2009, 11:01
teacher75
5394
IZVORNA PORUKA: mala_debela
Zna li neko značenje imena Arian i da li je muslimansko ime?
ja sam nasla da je i muslimansko ali se pise sa Y, znaci Aryan i ima znacenje "najjaci, najsnazniji"
06.08.2009, 11:18
Anoniman
MM i meni se izuzetno svidjelo ime Esma (plemenitog karaktera) i mislim da će moja Esma baš biti "obilježena" značenjem svoga imena... iako joj je tek 6 mjeseci. Međutim, užasno mi smeta (a već sam o tome negdje pisala) kad Esmu moja svekrva zove Esmeraldom i kad mi govori kako će Esmu u školi raja zezati "Esma-česma"... Moja svekrva nije muslimanka i uopće nije oduševljena ovim imenom.
Neko je već spominjao ime Ema... ja sam Ema (odnosno Eeeeema). Na moju žalost, to nije pravo muslimansko ime ali se sa dugim "e" smatra muslimanskim, dok sa kratkim "e" ne. Nekad me ljudi čudno gledaju kad se predstavim kao Eeeeema, jer su navikli na kratku verziju : )
14.08.2009, 15:11
Niobe
1841
M i ja smo ovdje gledali znacenje imena koja su nam se svidjela.
Nadam se da necu opet biti prozvana za reklamiranje i samopromociju..
< Poruku je uredio Niobe -- 14.8.2009 15:13:05 >
17.08.2009, 15:24
nermina_
199
pozdrav svima
bilo bi mi drago da mi neko napise ( ali neko ko zaista to zna ) sta znace muslimanska imena??? kaze ovo je muslimansko ovo nije, a mene interesuje ko je odredio koja ce imena biti muslimanska a koja nece. ja nisam nigdje u Kur'anu nasla da se spominju imena koja su muslimanska a koja nisu dakle to nije odredio dragi Allah. ( izuzev ako slucajno meni nije promaklo, ako jeste molila bih nekoga ko zna da mi navede suru i ajet gdje to pise ). Ja jedino znam da postoje knjigice muslimanskih imena ali to su knjige koje je neki covjek napisao pa me interesuje da li neko zna kako je npr taj autor te knjige znao koja imena da napise a koja ne? pozzz
17.08.2009, 15:35
ali84
129
Allahov poslanik Muhammed a.s. u jednom hadisu kaze: "Vi cete na Sudnjem danu biti prozivani po vašim imenima i imenima vaših oceva. Zato nadjenite svojoj djeci lijepa imena."
Svaki covjek ce na sudnjem danu biti pitan kakvo ime je dao svom djetetu.
17.08.2009, 15:41
leli§
1201
IZVORNA PORUKA: alesija
Allahov poslanik Muhammed a.s. u jednom hadisu kaze: "Vi cete na Sudnjem danu biti prozivani po vašim imenima i imenima vaših oceva. Zato nadjenite svojoj djeci lijepa imena."
Svaki covjek ce na sudnjem danu biti pitan kakvo ime je dao svom djetetu.
zar nije "sopstvenim imenima i imenima MAJKE"... ime oca (iza svog imena) dijete nosi na ovom svijetu, na onom svijetu sva djeca su prozvana po svojim imenima i po imenima njihove majke...
17.08.2009, 15:45
ali84
129
Ne znam nisam to ja izmislila nego sam tako nasla da pise,i prenjela ovdje.
17.08.2009, 15:50
leli§
1201
dobra si:) nisam bona tebe prozvala nego se pitam zar nije imenima majke? ja sam mislila da je ovako kako sam ja napisala ali ti ovo napisa pa se sad pitam sta sam ja cula
17.08.2009, 15:53
ali84
129
ama znam ,nego da ne bude nesporazuma da ne ispadne da sam ja ovo izmislila,ja nasala da ovako pise i "prepisala"
17.08.2009, 15:53
emma.L
2731
[/quote]
zar nije "sopstvenim imenima i imenima MAJKE"... ime oca (iza svog imena) dijete nosi na ovom svijetu, na onom svijetu sva djeca su prozvana po svojim imenima i po imenima njihove majke... [/quote]
Eh ovo nisam znala. MM je isto htio muslimansko ime, i rekla sam ok, ali da se meni sviđa- i ispade Ema. Nigdje veze . Čak je on bio za to ime, a ja za Đana. I dok mi dajemo mojoj Emi čisto muslimansko ime- na drugoj strani od pet krštenja, dvije Eme. Elem, nađoh ja negdje da na arapskom, čini mi se, znači cjelovit, sveobuhvatan. Svidjelo mi se značenje. A za dječaka sam odabrala bila Timur- našla sam značenje 'čelik, čvrst', pa mi opet nije loše, iako više gledam zvučnost što se mene tiče . I opet nije kako kažete 'muslimansko', porijeklo mu je odnekud iz Rusije. ma tko bi ga znao? Glavno da su lijepa mami i tati, ostali nek se sklone! A nekako ne volim kad djeci daju imena po mrtvima.
17.08.2009, 15:58
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Ja bih samo naglasila činjenicu: ne postoje muslimanska imena. Postoje perzijska, turska, arapska imena.
Evo samo da se ponovim....po definicij, ne postoje muslimanska imena.
17.08.2009, 16:01
ali84
129
mada mislim da vise niko ne gleda da li je muslimansko ili nije,da li ima lijepo znacenje ili ne, nego daju djeci ime onako kad cuju neko ime koje im se svidi...licno mislim da je to skroz bezveze...super su ta imena dok su djeca mala,a sta kasnije kad ostare i budu Nana Lana i Dedo Din