IZVORNA PORUKA: Nadja08
znala sam da ce se neko uvrijediti na ovo pitanje? to mi nije bila ni najmanje namjera. ...
Ne nisam uvrijeđena, niti me je uopšte asociralo da bi imala takvu namjeru. Nego govorim uopšte. Možeš li imati bilo kakvu predstavu kakvu je facu imao moj tata, kada je vidjeo njen rodni list --- paf. I ne samo on, već i većina moje rodbine.
Međutim, kao što reče moj otac, i moja mama - mi smo vama dali (meni i bratu) imena, a na vama je da dajete vašoj djeci. I da živite, i da odgovarate Njemu, za njihova imena.
Kada sam krenula u fazu traženja imena ... bilo je to ... spontano. Oduvijek sam znala da će se zvati Merjem, ali nisam do momenta odluke, imala uopšte predstavu o krajnjem ishodu. Ono što me je uz ime fasciniralo, jeste da je to JEDINO žensko ime koje se spominje u Svetoj knjizi. Otvorila sam je, pronašla sure, pogledala posljednju stranicu, sa "spiskom" imena, i vidjela da izvorni oblik njenog imena je "Maryam". Tu je moje razmišljanje stalo.
Odluka je donešena.
Amina je došla kao šlag na tortu, željeli smo da nosi dva prelijepa imena, sa historijskom prošlošću.