Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja se ne slazem sa tvojim prevodom imena Asija,znaci stub,temelj,lijecnica.A ime Asja je bludnica koja razlika u prevodu a razlika u jednom slovu,zar ne
22.02.2009, 10:07
cija
402
IZVORNA PORUKA: adissa_
ja znam jednu turkinju koja se zove Ajlin(Aylin)...ime je muslimansko i znaci sjaj oko mjeseca
ma pokušala sam naći u muslimanskim imenima na netu,ali nisam našla,ap sam zato skeptična.
02.03.2009, 20:56
alisa grabus
80
Moja ljepotica se zove Unna i to znaci jedna i jedina. Meni se svidjela rijeka Una, prelijepa je a ime je dobila od rimljana koji kad su je vidjeli rekli su da je jedinstevena i da tako lijepa rijeka vise nigdje ne postoji. Meni se tako ucinilo i zato sam maloj odlucila dati to ime. A pise se sa dva n jer treba brzo da se izgovara, upravo onako kako zvuci broj jedan na italijanskom jeziku. Vidim da pisete o imenima pa rekoh hajde neka se nadje nekome, mozda jos neka malena ljepotica dobije to ime. A inace dvoumila sam se izmedju Unna i Farah.
03.03.2009, 17:18
amel
4
Zna li neko znacenje imena AMEL. Bas bih voljela da znam... Hvala
03.03.2009, 22:37
adissa_
212
ja sam nasla na internetu da Amel znaci "nada" na arapskom
10.03.2009, 13:02
visibaba
48
i ja poznajem jednu turkinju s imenom Aylin,
cak mi je njena mama bila rekla u kojem dijelu (suri) Kuràna se spominje
al nazalost sad sam zaboravila.
17.04.2009, 17:54
amlla21
3
ima li neko da zna gdje mogu naci znacenje imena Danin i Adin........
30.04.2009, 13:12
mala_debela
6
IMAM SINA I DALA SAM MU IME ARNEL.MOŽE LI MI NEKO REĆI KOJEG JE PORIJEKLA I NJEGOVO ZNAČENJE.UNAPRIJED HVALA
30.04.2009, 13:18
mala_debela
6
SVIĐA MI SE IME DANIN I JA SAM SVOM DJETETU HTJELA DATI TO IME,ALI NISAM NAŠLA ZNAČENJE.REKLI SU MI DA NEMA ZNAČENJE.
30.04.2009, 14:42
leli§
1201
na nekoj slicnoj temi sam vec napisala ali eto da ponovim... danin je zensko ime... kod nas je prihvaceno kao musko striktno jer znacenje imena i nije ba toliko jasno, a i ne zavrsava se sa A ukucajte na google ime danin (pise se daneen)
u slucaju da neko naidje na znacenje imena danin kao muskog imena molim Vas da podijelite tu informaciju sa nama
05.05.2009, 15:06
MammyM
1
Drage moje mamice..
Ajde pomozite malo meni..Ja sam hristijanka iz Makedonije, i udala sam se za muslimana iz Hrvatske.. Ocekujemo naseg malog bebana da se rodi u Avgust. Vodimo borbe oko imenama. Ja zelim neko internacionalno ime - kako na pr. Alen, a on zeli Arman. Ne znam sta znace oba dve imena.. Ovo je nesto novo za mene.. Ajde me malo uputite..
Kiss..
05.05.2009, 15:13
leli§
1201
alen- ima vise znacenje jedno od njih je i kamen ali vecinom ime alen znaci zgodan, svijetle puti...
arman - vojnik (njemackog i francuskog proijekla), zelja ili ceznja (perzijskog porijeka)
ja znam da muslimani vrlo cesto djeci daju ime alen. ali isto ako znam da puno ljudi ne-muslimankse vjeroispovijesti daje ime arman--- po meni oba imena imaju lijepo znacenje (malo vise tezim ka armanu zbog ovoga zelja ili ceznja :))
07.05.2009, 09:43
aida84
84
Pozdrav Moze li mi neko reci znacenje imena Adian...arapsko-muslimansko je ime a pise se Adyan...ali ne znam znacenje, a ime mi se jako svidja...mislila sam ga dati aBd svojoj bebici, ali interesuje me i znacenje...
Unaprijed zahvalna
08.05.2009, 17:23
nanica_27
1
Adyan is the plural of deen (religion).
evo, ovo sam ti ja našla, znači ako bukvalno prevedeš na naš jezik "vjere"...
12.05.2009, 11:01
aida84
84
Hvala ti punooo...
24.05.2009, 22:26
mala_debela
6
već drugi put postavljam isto pitanje,ali ako neko zna značenje imena Arnel neka mi odgovori.Unaprijed hvala..
24.05.2009, 22:32
Chuchi
563
Arnel je ime izvedeno od Arnold, staro njemacko ime, i znaci vladar orlova!
24.05.2009, 22:39
Ex Yu
718
evo ja sam išla po svoju knjigicu nije mi bilo mrsko pa da ti prepisem
Arnel piše da je izvedenica od Arslan
a za Arslan piše ovako:
"Ime Arslan prvi put se javlja kad su se u srednjem vijeku počele stvarati države na čelu sa turskim vladarima i po pravilu stoji uz rođeno ime kao nadimak. Davalo se kao nagrada za hrabrost i vojne zasluge, osobito kod Seldzuka, sa značenjem: jeroj, junak."
24.05.2009, 22:56
maalena
4
zna li iko sta znace imena evelina i uma?
24.05.2009, 23:03
Ex Yu
718
Evelina definitivno neam u mojoj knjigici, a Uma piše:
"ženko ime - manje frekv. Hipok od Umihana - tur. Ummuhani - lično žensko ime - počasni nadimak sestre četvrtog halife Alije, jedna od žena Muhameda + naš nastavak za ženski rod -a. -nema bukvalan prijevod - tj značenje
24.05.2009, 23:13
maalena
4
hvala ti puno ex yu ....slicno sam i ja nasla za ime uma,ali nikako da pogodim znacenje,a evelin.. ta rijec se cesto spominje u jednoj dovi koju imam ,pa mi nekako zvucna ...valjda nesto lijepo znaci :)
24.05.2009, 23:19
Chuchi
563
Evelin je varijanta potekla od Eva! Izvorno potice od staro germanskog imena Avila, a ono opet od latinskog Avis sto znaci Ptica. Ali modernije varijante kao Evelyn, Avelina, Evaleen itd ima ih 23 , poticu od Eva!
24.05.2009, 23:26
Chuchi
563
Asiya - The Muslim wife of Pharaoh Asiyah - She was the wife of the Farao in Moesa's time. She turned muslima and died a shahieda because she refused to obey her husband and say that he (farao) was her God Aasia - Hope
Ovo su originalna muslimanska imena, a evo vam i link koji vam moze pomoci pronaci originalna muslimanska imena i njihovo izvorno znacenje
Zdravo svima! Možete mi reći da li je Saladin muslimansko ime, ukoliko budem imala sinčića u svakom slučaju bi mu dala ovo ime, baš mi zvuči nekako dobro a i mm se baš sviđa. Hvala unaprijed
25.05.2009, 12:44
Ex Yu
718
Saladin izvedenica od Salahudin - ispravnost, valjanost, solidnost