cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Znacenje imena

clock-img

14.09.2013, 13:51

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

Zna li neko znacenje imena Rania i Nazla?

clock-img

14.09.2013, 14:00

clock-img

grozđe

pencil-img

894

Mahidevran jesu ti ovo izbrisali postove user posted image ....

Nazla nikad cula..je li to musko ili zensko?

clock-img

14.09.2013, 14:06

clock-img

grozđe

pencil-img

894

Tek sad vidim ovo je tema znacenje imena, a ono najljepsa.....

clock-img

14.09.2013, 20:56

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

Ne nisu ovo je druga tema ...user posted image
Nazla je zensko ime turskog porijekla samo nikako ne mogu pronaci znacenje ,a Rania znaci kraljicauser posted image

clock-img

14.09.2013, 22:59

clock-img

reallove

pencil-img

5807

Zenice,neko je pitao za ime Danis..Pitala sam mm veceras znacenje tog imena i kaze da ima pravo ruzno znacenje,nije mi znao objasniti na nas jezik tacno,ali je znacenje puno ruzno...

Rania,ne znaci kraljica,jest da se kraljica Jordana zove Rania,ali ime ima drugo znacenje,ne znam koje..Melika je kraljica

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

14.09.2013, 23:02

clock-img

canim

pencil-img

4126

Nazla na turskom se pise NAZLI ali ovo I se izgovara malo drugacije, ne kao A I znaci razmazena.

clock-img

14.09.2013, 23:09

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: reallove

Zenice,neko je pitao za ime Danis..Pitala sam mm veceras znacenje tog imena i kaze da ima pravo ruzno znacenje,nije mi znao objasniti na nas jezik tacno,ali je znacenje puno ruzno...

Rania,ne znaci kraljica,jest da se kraljica Jordana zove Rania,ali ime ima drugo znacenje,ne znam koje..Melika je kraljica

Jeli tm misli na znacenje kao necist, neko ko vjeruje u pogresne I neciste stvari, nesto kao sirk ? Jeli izgovara denes ili bas danis?

clock-img

15.09.2013, 12:02

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

OK hvala vam i ja sam za Danis pronasla samo takvo ruzno znacenje ,a Rania ne mogu nikako pronaci sta znaci svugdje pise kraljica.
Ako neko zna neka napise pliz vazno je ..user posted image

clock-img

15.09.2013, 12:14

clock-img

reallove

pencil-img

5807

IZVORNA PORUKA: canim

Jeli tm misli na znacenje kao necist, neko ko vjeruje u pogresne I neciste stvari, nesto kao sirk ? Jeli izgovara denes ili bas danis?

jest,kaze i u Kur anu se spominje kao nescisto,puno ruzno,danis izgovara...

"Majke se rađaju u istom trenutku kada i djeca. Ona prije toga nije postojala. Žena je postojala, ali majka, nikad. Majka je nešto potpuno novo"

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

15.09.2013, 12:20

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317

Melika je lijepo ime...

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

clock-img

15.09.2013, 12:31

clock-img

reallove

pencil-img

5807

A Rania ti ima lijepo znacenje,ali tesko ga je objasniti na bosanskom..Ovako nekako ti dodje Rania-ona koja ima lijep pogled,miran pogled,tako nesto

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

15.09.2013, 12:33

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

A Rania ti ima lijepo znacenje,ali tesko ga je objasniti na bosanskom..Ovako nekako ti dodje Rania-ona koja ima lijep pogled,miran pogled,tako nesto

http://www.znacenje-djecijih-imena.com/n/Rania

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

15.09.2013, 12:59

clock-img

canim

pencil-img

4126

IZVORNA PORUKA: canim

jest,kaze i u Kur anu se spominje kao nescisto,puno ruzno,danis izgovara...

Jeste, to je to, ali vjerovatno Danis ima jos neko znacenje na nekom drugom jeziku jer ne vjerujem da bi neko dao ime s tim znacenjem.

clock-img

15.09.2013, 13:07

clock-img

reallove

pencil-img

5807

Pa da,ima,pisale su zenice,ne znam na kojem jeziku,ali ima neko ljepse znacenje..kako god,sada znamo,pa eto,ko je mislio o ovom imenu,sada zna..ja nisam znala da ima ovako znacenje,cula sam za ime Danis,ali nikad me pretjerano nije zanimalo sta znaci,dok zenice ne spomenuse nedavno

Mamino sunce Ameen

11.08.2009. <3

clock-img

15.09.2013, 14:39

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

Hvala puno svima na pomociuser posted image

clock-img

12.12.2013, 21:27

clock-img

masnica

pencil-img

11

I meni je sarah prelijepo ima a ima i fino znacenje user posted image

clock-img

31.01.2014, 11:50

clock-img

chantal

pencil-img

431

Da li ima isto značenje Lamija i Lamia?Jel' to ustavri isto ime,ili?

clock-img

31.01.2014, 16:45

clock-img

Ajlaaaa

pencil-img

92

IZVORNA PORUKA: chantal

Da li ima isto značenje Lamija i Lamia?Jel' to ustavri isto ime,ili?

Znacenje imena Lamija : blistava,sijajna ;)

R & R <3
..Duse mamine potpuno upotpunile moj zivot !

clock-img

31.01.2014, 20:59

clock-img

chantal

pencil-img

431

To sam i ja našla,a jel' isto značenje i za Lamia,znači bez j ?

Hvala svakako na odg user posted image

clock-img

31.01.2014, 22:31

clock-img

Ajlaaaa

pencil-img

92

IZVORNA PORUKA: chantal

To sam i ja našla,a jel'' isto značenje i za Lamia,znači bez j ?

Hvala svakako na odg user posted image

http://www.znacenje-djecijih-imena.com/n/Lamia ovde pise da znaci lijepe tamne usne a na jednom drugom sajtu pise isto blistava,sijajna user posted image user posted image

< Poruku je uredio Ajlaaaa -- 31.1.2014 22:33:28 >

R & R <3
..Duse mamine potpuno upotpunile moj zivot !

clock-img

01.02.2014, 10:31

clock-img

chantal

pencil-img

431

Lamija (Lamìja),
gen. -ē; vok. Lamìja; prisv. pridjev Lamìjīn; žensko ime (manje frekv.).
Iz ar. lāmiʻä = blistava; sjajna; svjetla.

Evo,ja ovo nađoh...po ovom je izvorno Lami'a,onda valjda jeste isto značenje,nebitno jel se piše sa ili bez slova j user posted image valjda!

clock-img

01.02.2014, 10:36

clock-img

EEDITH

pencil-img

1217

http://www.dw.de/sara-%C5%BEensko-ime-te%C5%A1ke-pro%C5%A1losti/a-17337527

Sara

< Poruku je uredio EEDITH -- 1.2.2014 10:37:34 >

U životu ti je najvažnije biti živ,sve ostalo je lahko .........

clock-img

25.04.2014, 16:59

clock-img

masnica

pencil-img

11

Hvala user posted image

clock-img

18.11.2014, 19:36

clock-img

bejbibi

pencil-img

2795

Zdravo zene,evo mene prvi put na ovoj temi..naime,ocekujemo djevojcicu ali bas nam je tesko za ime...zanimaju me muslimanska imena....nekako sam najsigurnija da je to neko ime prvenstveno lijepog znacenja a i da je ime neke zenske licnosti poznate u historiji islama...jest da su neka najzvucnija aisa,merjem,fatima ali stvarno ih ima preeevise pa mi se ne mili dat.....neka o kojima smo razmisljali su: ajna,nadia,zehra,i zanima me dania????? Jel to uopste muslimansko????

M 03.08.11-----> BABIN SIN ;)

A 23.03.15------> MAMINA CURA ;)

E 12.03.17------> BABINA KOPIJA ;)

"Sa djetetom treba ovako: do 7g igraj se, od 7-14g odgajaj, od 14-21 g budi prijatelj, od 21+ pusti"

Neki autor...

clock-img

18.11.2014, 19:49

clock-img

Mahidevran 6

pencil-img

83

Dania jeste muslimansko,meni najljepse i najredje od navedenih ,znaci lijepa user posted image user posted image user posted image user posted image
Evo jos nekih predloga:Ranija,Halima,Atija,Nedzla,Ismihan(a),Rumejsa,Rehana,Latifa
,Nurija,Umihana

< Poruku je uredio Mahidevran 6 -- 18.11.2014 19:56:01 >

Zadnji članci

article-img