cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Znacenje imena

clock-img

07.05.2012, 12:33

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

IZVORNA PORUKA: tajra

Ali Alina znaci nebeska svila, ali i ocevidna, jasna...

http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&catid=161%3Aroeakika&id=5651%3Aime-alina&Itemid=139

Ja nisam nigdje mogla naci da li je ime Alina muslimansko,a bas je lijepo i njezno.user posted image Da sam ovo znala moja Umica bi bila Alina.user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

07.05.2012, 12:37

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: tajra

Ali Alina znaci nebeska svila, ali i ocevidna, jasna...

http://www.rijaset.ba/index.php?option=com_content&view=article&catid=161%3Aroeakika&id=5651%3Aime-alina&Itemid=139

Ja nisam nigdje mogla naci da li je ime Alina muslimansko,a bas je lijepo i njezno.user posted image Da sam ovo znala moja Umica bi bila Alina.user posted image

i meni je bas divno imeuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

07.05.2012, 12:40

clock-img

Emica_sa

pencil-img

1463

MOja sestra je ALINA,ali ja mislim da to nije muslimansko ime,iskreno,ja sam najvise cula u rusiji i italijiuser posted image

Hello, it's me...

clock-img

07.05.2012, 12:49

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

MOja sestra je ALINA,ali ja mislim da to nije muslimansko ime,iskreno,ja sam najvise cula u rusiji i italijiuser posted image

i nije muslimansko to ime je porjekla Visokonejmackog , daje se dos u Rusiji i Frnacuskoj nikakve veze sa islamom

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

07.05.2012, 13:00

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Pa zasto onda na stranici rijaseta islamske zajednice daju ovakav odgovor.user posted image user posted image

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

clock-img

07.05.2012, 13:07

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

Pa zasto onda na stranici rijaseta islamske zajednice daju ovakav odgovor.user posted image user posted image

ima jedna stranica na njemackom i kojoj kad ukucas ime izadje ti porjeklo imena i gdje se sve daje za Alinu kaze ovako kako npisah

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

07.05.2012, 13:09

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

prva stranica http://www.baby-vornamen.de/Maedchen/A/Al/Alina/

druga stranica http://www.vorname.com/name,Alina.html

BA 13.12.2008

clock-img

07.05.2012, 13:13

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: Emica_sa

od mog prijatelja supruga je Alina i ona je Rumunka

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

07.05.2012, 13:22

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Zar ime ne moze da ima vise znacenja,moze biti i muslimanko i nemuslimansko.user posted image

clock-img

07.05.2012, 13:27

clock-img

canim

pencil-img

4126

Zar ime ne moze da ima vise znacenja,moze biti i muslimanko i nemuslimansko.user posted image

Ja vjerujem da ovi iz rijaseta to navode kao muslimansko iz razloga sto alina kao rijec ima neko znacenje na arapskom jer je i navedeno u onom tekstu ako se pise sa odredjenim slovom.

A naravno da ime moze imati znacenje i kod muslimana i nemuslimana, isto kao i neka rijec sto na nasem jeziku ima jedno znacenje a na nekom drugom jeziku ista rijec ima neko trece znacenje.

clock-img

07.05.2012, 14:13

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

IZVORNA PORUKA: canim

Ja vjerujem da ovi iz rijaseta to navode kao muslimansko iz razloga sto alina kao rijec ima neko znacenje na arapskom jer je i navedeno u onom tekstu ako se pise sa odredjenim slovom.

A naravno da ime moze imati znacenje i kod muslimana i nemuslimana, isto kao i neka rijec sto na nasem jeziku ima jedno znacenje a na nekom drugom jeziku ista rijec ima neko trece znacenje.

Mislim da je s imenom Alina, kao i s Tajra...

Ima znacenje na arapskom jeziku (ptica), ali cete ga pronaci i u drugim jezicima...

Veliko je pitanje sta je "muslimansko ime" user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

07.05.2012, 14:24

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

Muslimansko je ono koje se nama svidi pa trazimo po internetu sve dok ne nadjemo da negdje pise da je npr.arapskog porjekla. Ako ipak ne nadjemo neki dokaz onda kazemo da ne postoje muslimanska i nemuslimanska imena nego imena sa lijepim i ruznim znacenjem i damo ono koje nam se svidja.user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.05.2012, 14:29

clock-img

canim

pencil-img

4126

Muslimansko je ono koje se nama svidi pa trazimo po internetu sve dok ne nadjemo da negdje pise da je npr.arapskog porjekla. Ako ipak ne nadjemo neki dokaz onda kazemo da ne postoje muslimanska i nemuslimanska imena nego imena sa lijepim i ruznim znacenjem i damo ono koje nam se svidja.user posted image user posted image user posted image

user posted image eh to user posted image

clock-img

07.05.2012, 14:38

clock-img

mala_sa

pencil-img

1353

Na arapskom jezilu se ime Alina pise kao: ALEENA (jer se njihova dva E izgovaraju kao nase I). Isti slucaj je i sa imenom LEENA.
Znacenje imena jeste nebeska svila http://www.names4muslims.com/info/Aleena.html

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

clock-img

07.05.2012, 16:09

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: canim

user posted image eh to user posted image

user posted image user posted image i ja sam ovako dala ime Lanauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

23.05.2012, 14:11

clock-img

enno

pencil-img

64

Leena znaci palma na arapskom jeziku. Meni se svidje neobicno arapsko ime kao sausan ( suzana), leena ( lina), Rania, Rumeysa, Rahela..mnogo ce misliti da to nije muslimansko ime..a jesu.

clock-img

23.05.2012, 15:17

clock-img

mala82

pencil-img

1

prije svega lijepi pozdrav

jedna molba ako moze, zanima me kako se tocno piše ime EMA na arapski.
vidjela sam tu na forumu ovo أَمَة ali mi se cini da to nije ispravno, a radi se o tetovaži pa da se ne zeznem,
a s arapskim nisam baš na ti user posted image
negdje sam davno vidjela nesto slicno samo je prvo slovo licilo na latinicno T

puno hvala

clock-img

14.06.2012, 11:28

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

http://www.knjigaimena.com/?imena-koja-pocinju-sa-A

super link sa imenima i znacenjima imena

clock-img

24.06.2012, 17:15

clock-img

vila_7

pencil-img

5398

evo super stranica sa imenima za sve - ima cak i par stranih ali koja se uklapaju u nase govorno podrucje :
http://www.imenazadjecu.com/

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

clock-img

24.06.2012, 23:27

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Zna li neko znacenje imena Nahla?

N&N

clock-img

24.06.2012, 23:28

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Nahla je pčela 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

24.06.2012, 23:29

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Ah, evo..znacenje: pcela, palma..
Lijepo mi ime user posted image

N&N

clock-img

24.06.2012, 23:29

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

znam to po Nahli na Č.vili user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

24.06.2012, 23:34

clock-img

niki83

pencil-img

2113

Ah da.. tek se sad sjetih da vi imate Nahlu..user posted image
A ja veceras u dzamiji cujem zena zove djevojcicu, i bas mi ime user posted image osvoji..
I sto posto sam bila sigurna da ga nikad nisam cula, a jesam eto user posted image

N&N

clock-img

24.06.2012, 23:41

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Mog muza najbolji prijatelj ima cerkicu Nahlu, ma curica za mashalah a i lijepo je ime bas. Daju ga sada cesto cujem.

Nema vece institucije od roditelja!

Zadnji članci

article-img