Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
U našem jeziku se čak ni ne koristi taj oblik vokativa: Tariče, Faruče... To je uobičajeno u hrvatskom jeziku.
pa po naški je Faruke, Tarike, hahahahahha
Joj, ja ne znam kako L da ubjedim da se seka zove Lamija, ona kaže il Imančica (Iman) ili Dalal i nema priče, a meni Lamija nekako prelijepo
Ja sam uvijek govorila da cu ako budem imala curicu dati joj ime Lamije. To mi je ime tako lijepo. Medjutim kad sam se udala bliska rodica mm se zove Lamija a ja sam htijela ime koje nema ni u mojoj ni u mm familiji. I tako jednu vece meni ko grom iz vedra neba pade na pamet Ajla i tako je ostala. Za mladju smo znali koje cemo joj ime dati ali se mm malo dvoumio, i tako je ona jadnica petnaestak dana imala ime ali ga nije imala, i kad je mm krenuo da preda papire ja mu kazem da joj da ime Atija i da me ne interesuje sta ce ko reci. Meni se svidjelo i gotovo
a odakle ti pade na pamet ime Atija? ja nikad to nisam cula
11.03.2012, 22:42
MAMA MA
645
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
IZVORNA PORUKA: Vinetu
U našem jeziku se čak ni ne koristi taj oblik vokativa: Tariče, Faruče... To je uobičajeno u hrvatskom jeziku.
pa po naški je Faruke, Tarike, hahahahahha
Joj, ja ne znam kako L da ubjedim da se seka zove Lamija, ona kaže il Imančica (Iman) ili Dalal i nema priče, a meni Lamija nekako prelijepo
Ja sam uvijek govorila da cu ako budem imala curicu dati joj ime Lamije. To mi je ime tako lijepo. Medjutim kad sam se udala bliska rodica mm se zove Lamija a ja sam htijela ime koje nema ni u mojoj ni u mm familiji. I tako jednu vece meni ko grom iz vedra neba pade na pamet Ajla i tako je ostala. Za mladju smo znali koje cemo joj ime dati ali se mm malo dvoumio, i tako je ona jadnica petnaestak dana imala ime ali ga nije imala, i kad je mm krenuo da preda papire ja mu kazem da joj da ime Atija i da me ne interesuje sta ce ko reci. Meni se svidjelo i gotovo
a odakle ti pade na pamet ime Atija? ja nikad to nisam cula
I mene interesuje...čula sam za Atifa....a Atija nisam nikad....jako neobično.....
12.03.2012, 09:41
hanabanana
4435
Atija = dar.... AKo se ne varam.
12.03.2012, 09:44
DM
2408
Kako niste čule za Atija-Atija stoji na mostu-čuvena rečenica iz Bukvara
12.03.2012, 13:29
10 mart 2009
458
IZVORNA PORUKA: doublemum
Kako niste čule za Atija-Atija stoji na mostu-čuvena rečenica iz Bukvara
dodala bi i Atija Fako autor zbirke zadataka iz matematike/fizike
16.03.2012, 16:46
yasemin
344
Mona Muhamed ja sam našla zanačenje na stranici mullsadra.ba i piše "Ime Eldin potiče iz starog engleskog jezika, a nastalo je od imena [I]Alden[/I] u značenju [I]stari prijatelj[/I], mada postoji mogućnost da je nastalo iz starog njemačkog imena [I]Aldous[/I], koje je imalo značenje [I]staro, star, starac[/I]. Ime je bilo popularno u Srednjem vijeku." muž se zainteresovao za ovo ime pa ako bi mi mogla reći gdje si ti pronašla ovo značenje (imamo par konjiga sa muslimanskim imenima ali ga nema)
27.03.2012, 16:33
Volim Te!
477
Doktor mi je juce rekao onako nesigurno da cemo dobiti princezicu pa sam ja za svaki slucaj posla traziti imena i jedina dva koja mi se svidjaju (a i mom muzu napokon da se jedno svidi) je Daria (ona koja je na stranu dobrih,persijsko ime) i svidja mi se jos i Dalida samo ne znam je li muslimansko i ne znam znacenje pa eto ako neka od vas zna nek mi javne
27.03.2012, 18:01
M kao Mama
5536
Samo da prijavim da je starija sesta pristala da se mlađa zove Lamija
27.03.2012, 18:11
jasmin
4600
Slatko skroz.I obje su s L.
27.03.2012, 18:17
Lulu_08
350
Super!!
Moja Luna zeli da joj se sestra zove Lana ili Lena.... A meni to previse slicno, ali nju ko god pita kako ce joj se seka zvati (na sto je prije odgovarala "zvat' ce se beba") sada govori "Lana/Lena" (kako joj je kad' volja).
Sta vi mislite, zaista je previse slicno zar ne?
27.03.2012, 21:07
mamina princeza
1856
super!!1 moraju one da se pitaju sta ces... hihih ... ja se nisam ni pitala dobro si ti, kod mene ja bilo odmah ako bude braco bice emin a ako bude sestra s pocetka govorila uma a zadnjih mjeseci isto lamija:))) i tako kod nas je bilo ne starija seka se slozila nego mama se slozila sa izborom starije seke:) dzaba ... i sad kad ga zovne eminko ili emko meni zlo jer ne volim nadimke pa reko dala si mu sama ime zovi ga onda tako :)))
Lulu a ni ja nisam za ta slicna imena kad zovnes ne znas kako zbunis se mislim :) al je i slatko kad se zovu tako slicno . a opet ako seka tako hoce moracete je poslusati je mislim :)) bar iz svog primjera znam :)
i Lulu jedva skontah ko si :)
27.03.2012, 21:18
Lulu_08
350
HAHAHA, mamina princeza "predstavih" svoju izmjenu na temi razgovori u ocekivanju bebe, al' ti nam vise nisi u ocekivanju pa vjerovatno nisi vidjela hehehehe.
A meni je to malo bukvalno ofirno imati tako 2 slicna imena za djecicu, ali ako seniorka zapne bas bit' ce poslusat' je.
Nisam nigdje procitala kako se tvoj junior zove?
28.03.2012, 17:00
mamina princeza
1856
Emin:) To mij e odredila seniorka jos u 3-4 mjesecu trudnoce:)
28.03.2012, 17:23
mamalina_
102
IZVORNA PORUKA: Lulu_08
Super!!
Moja Luna zeli da joj se sestra zove Lana ili Lena.... A meni to previse slicno, ali nju ko god pita kako ce joj se seka zvati (na sto je prije odgovarala "zvat' ce se beba") sada govori "Lana/Lena" (kako joj je kad' volja).
Lulu samo da ti kazem da je Luna prelijepo ime,mi radimo na bebici i ako ovaj put bude curica volila bi da se zove Luna..a sto se njenog izbora tice oba imena su prelijepa Lana mi je uvijek tako njezno i lijepo ime bilo i bas bi se lijepo slagalo ..a u tvom potpisu vidim kada ocekujete drugu princezicu..dan kada sam i ja rodjena..mala račica
28.03.2012, 17:32
Lulu_08
350
IZVORNA PORUKA: mamalina_
Super!!
Lulu samo da ti kazem da je Luna prelijepo ime,mi radimo na bebici i ako ovaj put bude curica volila bi da se zove Luna..a sto se njenog izbora tice oba imena su prelijepa Lana mi je uvijek tako njezno i lijepo ime bilo i bas bi se lijepo slagalo ..a u tvom potpisu vidim kada ocekujete drugu princezicu..dan kada sam i ja rodjena..mala račica
mamalina_ uh hvala ti na lijepim rijecima, zaista i meni se Luna oduvijek svidjalo, ali eto sada "problem" za drugo, ah ako budem morala poslusati ovu stariju curu bit' ce Lana ili Lena hehehe
28.03.2012, 17:34
teacher75
5394
luna i lana super
28.03.2012, 17:42
Lulu_08
350
luna i lana super
Hehehe a draga tiki hoce li biti smijesno, pa da nije bona previse slicno?
28.03.2012, 18:16
teacher75
5394
jeste malo shega ali je simpa ako ti se neko bude smijao, reci da je luna kriva za izbor
29.03.2012, 12:42
R&T@
5982
luna i lana super
Moja mama je predlagala da se R. zove Sajra, a moj odgovor je bio: Pa kad ih budem dozivala po parku da zapetljam jezik
Ovako kad vrisnem, odmah znaju koju zovem
Mozes li naci neko ima da je slicno, ali da se ne razlikuje samo u jednom glasu? Mozda da ima slovo l negdje u sredini...
29.03.2012, 12:47
Blue rose RR
4361
Ja nisam za to da se djeci daju slična imena, upravo zbog tih zabuna - zove se jedno odaziva se oboje ili drugo :) I moja mama je htjela da se ja i brat zovemo sličnim imenima, ali tata je bio protiv :) upravo zbog gore navedenog.
29.03.2012, 12:48
Lulu_08
350
IZVORNA PORUKA: tajra
luna i lana super
Moja mama je predlagala da se R. zove Sajra, a moj odgovor je bio: Pa kad ih budem dozivala po parku da zapetljam jezik Ovako kad vrisnem, odmah znaju koju zovem
Mozes li naci neko ima da je slicno, ali da se ne razlikuje samo u jednom glasu? Mozda da ima slovo l negdje u sredini...
Eh pa bas, i ja nisam za iz tog razloga, previse mi je slicno necu ih moci rastaviti u zvanju bar hahaha.
Ma mogu ja ali je problem u L hahaha. A iskreno SVI PRIJEDLOZI su dobro dosli! Sta pase uz Luna?!
29.03.2012, 12:51
nutellica
293
Djan meni se dopada Lejna, mislim da bi fino pasalo Luna i Lejna
29.03.2012, 12:55
Blue rose RR
4361
Eh pa bas, i ja nisam za iz tog razloga, previse mi je slicno necu ih moci rastaviti u zvanju bar hahaha.
Ma mogu ja ali je problem u L hahaha. A iskreno SVI PRIJEDLOZI su dobro dosli! Sta pase uz Luna?!
A zašto želiš da ti djeca imaju slična/rimovana imena ?
29.03.2012, 12:55
Lulu_08
350
nutellice od rodjaka zena trudna i nosi djevojcicu i ona ponovo (isto drugo dijete) i dat' ce ime Zejna, pa mi je to previse slicno haha... Zejna i Lejna a trebaju se roditi u rasponu od 3-4 sedmice.
29.03.2012, 12:56
Lulu_08
350
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
A zašto želiš da ti djeca imaju slična/rimovana imena ?
Ma ne zelim, napisah ranije da je Lunin prijedlog Lana ili Lena. A ja zelim da ime pase uz Luna, apsolutno ne mora zvucati niti izgleda isto, samo da na neki nacin "idu skupa".