pazi nešto...i mis mo to doživjeli...
došla je H plačući kući jer joj je rekla curica iz razreda da njena jakna ne kopšta 600 KM...
moja H plakala...
prvo moja H nije imala pojma koliko košta ta jakna na njoj...
znala je da je nova i da je mama kupila za zimu...
to da je OKAIDI na sniženju plaćena nekih 130 KM ona nije imala pojma...niti iko sem mene...i onoga kome sam rekla za to sniženje da ode i namiri s ei on...
i sad plače ona...
ja joj kažem nije bitno, kaže znam mama da nije bitno al ona je htjela da mi dira jaknu...
tu puknem...
molim...
na informacije...ustanem pred svima i kaže '' ako mi H dođe kući uplakana jer joj je neko dirao marku odjeće doći ću na vrata roditelju tog djeteta da joj suze obriše, jasno...jer njena suza boli a vaša gluspost osta nebolna i postat će normalna...a reko etikete ću da režem od danas,...
međutim šta je pozadina te ''uvrede'' ...
moja H je napisla sastav o drugu iz razreda koji je rasplakao učiteljici, direktoricu i nastavnicu bosanskoga...
pohvalila je javno učiteljica na prethodnim informacijama...
ja svojoj h nisma tako dramatično hvalu prenijela...
ali jeste neka majka svojoj djevojčici i to na način '' kako je H pohvalila a tebe nije''
i mala da hanadi kazni nađe način da je rasplače jer njena mama '' njoj sve kupuje u H&M u njemačkoj''
možete li vi misčlitit koliko je to smješno...meni...evo koje me znate i znate koliko i kako vodim računa o toj njihovoj odjeći...moja H pojma nema o tome...i počela da plače
al iza tog smješnoga zaista je jedna duboka povreda djeteta koje to nije zaslužilo..
i u pravu si tako to počinje iz dječijih gluposti