IZVORNA PORUKA: Visnja RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
I znam da je tema teška la zaista volim da čujem šta mislite i pišete...
nekako to mi dođe ko šira paleta, spektar i sve kontam dobro je...biče to bolje...ne srljamo svi ...
stavrno žene...
mene ovo prestrašilo jako
I mene je ovo prestrasilo do te mjere da ne mogu prestati razmisljati o tome.
Meni je jasno da postoje psihopate. Oni se kao takvi radjaju i cine (ako sam dobro upucena) 1-4% populacije. Njih ni roditelji puni ljubavi i sa savrsenim odgojem nece promjeniti i oni nikad nece shvatiti sta je to moral. Zastrasujuce, oni su veoma dobri glumci i cesto je tesko otkriti koliko su poremeceni. Dakle 1 do 4 djece od 100! Pa da se covjek zamisli.
Sto vise detalja oko malog Mahira saznajem to mi je sve strasnije.
Hajd da je bio tu neki mali psihopat koji je dosao na nenormalne ideje, statistika nam kaze da su tu medju nama, ali da je tu i citava grupa onih kojima je ta poremecena osoba cool i koji sutke prihvataju i odobravaju te bolesne ideje, koje nemaju suosjecanja....to me muci jos vise. Pa barem citav razred je morao biti upucen u ta desavanja koliko toliko. Pa to je sigurno preko dvadesetoro djece, duplo toliko roditelja/staratelja....kako je moguce da su svi zakazali u odgoju??
Vjerujem da u danasnje vrijeme ogroman uticaj imaju svo nasilje i sex kojim su djeca okruzena u medijima. Toliko je toga sto nije primjereno njihovom uzrastu i s cim se oni ne znaju nositi. Kroz medije im se salje poruka da je super biti nepismeni nasilnik kriminalac ili plasticna sponzorusa. Najbitnije su moc, pare i izgled, vrijednosti koje su se nekad cijenile su za slabice.
Mene zaista sve ovo muci. Nek nam je Bog svima na pomoci.