Ovo bi trebalo dati svakoj zeni uz vjencani list
.
Kod nas se postuju osobne zelje i misljenja. Ne moramo se oko svega slagati (ne bi ni bilo interesantno), ali svako ima pravo reci sta misli, bilo o cemu da se radi. Snaga argumenata i zdravog razuma, a ne ubjedjivanja, pobjedjuje. Znaci, iako ja silno zelim novu kuhinju (opet famozna kuhinja
), realno, sad je ne mozemo priustiti. Sacekacemo moj povratak na posao. Zar to nije kompromis s moje strane, a i njegove, jer nije rekao necemo nikako, vec kad budemo mogli?
Kad su u pitanju finansije, mi i dalje imamo svako svoj racun i ne stavljamo na hrpu, iako kad se dogovaramo oko vecih kupovina svejedno je ko plati, jer to smatramo nasim. Meni licno bi smetalo da mu se moram pravdati za svaku sitnicu koju sam kupila.
Oko izlazaka nema nesporazuma. On povremeno izadje sa svojim prijateljima, kad ja nisam preumorna i iscrpljena da ostanem sama s djetetom. Meni ne smeta. Isto kad mi bude pun kofer stana i pozelim se malo zraka, sam ce mi predloziti da uzmem auto i odem se proluftati, a on ce cuvati dijete iako jer umoran od posla i najradije bi legao da spava. Meni je to kompromis