cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju

clock-img

25.12.2008, 21:02

clock-img

andji

pencil-img

1215

Serge4j nije ni osjetio da je dobio bocu,čak na jednoj nije ni plakao....samo mu se malo spavalo više,nije imao temp.

E ne trebate više glasati ni na jednom takmičenju,konačno,zar ne???!

clock-img

28.12.2008, 02:04

clock-img

teta berta

pencil-img

1361

Moja bebi nije imala temp niti poslije ijedne vakc. Vidim da se spominje neka vakcina sa 2.mj koja se mora i popiti pa me zanima kako to da je moja beba nije nikad pila a ima 5.mj. Malo kasnimo s vakcinama zbog prehlade, no dobila je di te per u rukicu i nogu a nista nije morala piti. Zna li iko mozda nesto vise o tome, inace smo iz mostara a vakcinu je dobila u domu zdravlja zapad

clock-img

28.12.2008, 11:53

clock-img

juni

pencil-img

1102

To se prije praktikovalo da se Polio popije ali sad se on prima putem vakcine zajedno sa DiTePer, tako da je vjerovatno tvoja beba primila jer je i nas bebac isto tako primio putem vakcine, a nije nista pio.

EMIL,7.9.2008.

clock-img

28.12.2008, 14:07

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Mi smo je pili teta berta,a isto smo iz Mostara,doduse mi smo je u Brankovcu primali,jednu je popio,jednu dobio u nogicu,a jednu u ruku.Neznam kako se sad daje.user posted image

Hamza 11.3.2008.

clock-img

28.12.2008, 22:49

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Mamyce, pošto mi kasnimo s vakcinama, tek prekjuče smo dobili zadnju dozu.
Ni u drugoj ni u trećoj ništa nismo pili, samo prvi put.
E sad valjda su i oni u Brankovcu napredovaliuser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

28.12.2008, 22:50

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Vjerovatnouser posted image ,cika Omer nam ju je daouser posted image user posted image .Ko ce im znati,uvijek nesto mjenjaju.Znam samo da se Hamzi nije nimalo ta svidila sto ju je popiouser posted image user posted image .

Hamza 11.3.2008.

clock-img

28.12.2008, 22:52

clock-img

Romali

pencil-img

2753

Meni je čika Omer super user posted image user posted image user posted image Omar skoro ni ne skonta da mu je dao vakcinu,a ono već gotovo. Jedan put ga je zamijenila sestra... Bilo je plača, sve se bebe zacenuleuser posted image

23.4.2008. A.O. promijenio moj svijet :)
14.4.2014. Z. promijenila našu planetu :)

clock-img

28.12.2008, 22:55

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Ma cika Omer je legenda,on je i meni davao vakcine,uvijek Hamzi prica kakva sam ja bila dok sam primala vakcineuser posted image user posted image ,i on ni ne skonta sta je bilo.user posted image

Hamza 11.3.2008.

clock-img

13.01.2009, 11:56

clock-img

juni

pencil-img

1102

Evo i mi smo juce bili na drugoj vakcinaciji (acelularna naravno) i isto se i Emilu desilo, juce nikakve reakcije nije bilo, nema ni temperature ali jutros vidim da mu se zacrvenilo mjesto gdje je primio vakcine. Pa i ja isto pitanje postavljam, da li ce samo proci ili ... Opet mu stavljam obloge.

EMIL,7.9.2008.

clock-img

13.01.2009, 12:24

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Samo ti njemu stavljaj obloge,normalno je da se malo zacrveni,proci se.user posted image

Hamza 11.3.2008.

clock-img

13.01.2009, 12:26

clock-img

juni

pencil-img

1102

Sad sam citala prethodne postove i vidim da je normalno da se javi crvenilo-otok. Bas smo mi mame panicarke user posted image

EMIL,7.9.2008.

clock-img

13.01.2009, 12:31

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

user posted image user posted image user posted image user posted image Normala,zato smo mameuser posted image ,ko ce panicariti ako necemo mi.user posted image

Hamza 11.3.2008.

clock-img

15.01.2009, 12:24

clock-img

dacy

pencil-img

360

moj sin je trebao 7.1 primit 3 vakcinu, ali u DZ kazu da ima puno olesne djece i nedaju vakcine do daljnjeg user posted image , jer straahuju da zdrave bebe ne pokupe virus. Mene samo brine smije li se toliko kasniti sa vakcinom, stalno zovem DZ i oni kazu da nema problema, ali opet sam sumnjicava

clock-img

15.01.2009, 12:27

clock-img

mamyca

pencil-img

1657

Koliko ja znam,to je ok.Ima dosta nasih forumasica kojima su djeca kasnili s vakcinama pa je sve ok.Ne brini.user posted image

Hamza 11.3.2008.

clock-img

15.01.2009, 12:51

clock-img

žana o8

pencil-img

707

Dacy, ti si garant iz Zenice. I moja je trebala primiti vakcinu još u decembru, ali je prvo bila prehlađena , pa nas vratili, pa sad nema vakcina do ponedeljka. Mislim da se smije kasniti sa vakcinama , da nije ništa opasno.

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

clock-img

15.01.2009, 17:03

clock-img

mami ami

pencil-img

23

Kad smo prvi put isli na vakcinu, tajo je trazio od kolega da se zamijene za smjenu (pa kasnije morao odraditi duplo) a s ciljem da, ne daj Boze, ne zakasnimo na vakcinu. Mislili smo da je veoma bitno da dodjemo na tacno zakazani dan. Kasnije smo shvatili (a i doktorica nam je potvrdila) da uopće nije bitan vremenski period između vakcina već je bitno da je beba zdrava kada ih prima. Ako treba čekati i mjesec dana, nema veze.

Asja je zadnji put primila one dvije vakcine što idu zajedno. Nije imala temperaturu, ni otoka, ni crvenila ali je tri dana nakon vakcine  bila veoma nervozna i plačljiva user posted image Iduću treba primiti 30.1.  ali ćemo možda "zakasniti" dan-dva, ovisno o tajinom rasporedu na poslu.

Čula sam da se vakcine u dječijem dispanzeru zbog epidemije gripe ne daju do daljnjeg, zna li neko nešto o tome?
BTW i ja sam iz Zenice.

Puno pozdrava

clock-img

15.01.2009, 17:11

clock-img

žana o8

pencil-img

707

Ja sam danas zvala. U ponedeljak se počinju davati vakcine, ali nema nam dr. Karmen, pa ćemo nju čekati.user posted image

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

clock-img

15.01.2009, 17:19

clock-img

Okarica

pencil-img

1141

Obzirom da moja Iris nija baš neka debeljuca, bojala sam se kako će primiti vakcinu, pogotovo onu dvostruku, ali hvala Bogu sve je prošlo ok. Taj dan je bila malo razdražljiva pogotovo naveče. Nije imala povišenu temperaturu niti otok. Sve je dobro prošlo.

Mamin najljepši cvijet
IRIS, 01.09.2008

clock-img

15.01.2009, 17:41

clock-img

MELLI

pencil-img

942

IZVORNA PORUKA: dacy
Mene samo brine smije li se toliko kasniti sa vakcinom, stalno zovem DZ i oni kazu da nema problema, ali opet sam sumnjicava

Već su ti rekli da nema problema.I ja sam jednom imala sličnu situaciju i pedijatar mi je objasnio da oni moraju ispoštovati razmak između vakcina u tom smislu, da je prije predviđenog termina ne možeš primiti, a uvijek možeš kasniti.
Ne brini se,bitno je da će bebać dobiti vakcinuuser posted image

clock-img

15.01.2009, 18:00

clock-img

Anoniman

zadnja vakcina je protekla fenomenalno, zabavljali smo je, tako da nije ni primjetila sta ju je snaslo... nisam mogla da vjerujem!!!user posted image

clock-img

15.01.2009, 18:11

clock-img

MELLI

pencil-img

942

čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

16.01.2009, 13:03

clock-img

dacy

pencil-img

360

IZVORNA PORUKA: žana o8

Dacy, ti si garant iz Zenice.

Iz Viteza ,al vidis sve je to isto, istu muku mucimo sa vakcinama

clock-img

16.01.2009, 13:20

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: MELLI

čestitamuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala!user posted image

clock-img

20.01.2009, 14:08

clock-img

dacy

pencil-img

360

napokon su i kod nas poceli sa vakcinama,  mi smo naruceni u srijedu u pola 8. Zao mi sto je tako rano, jer moj momcina spava do 9-10.
Zanima me kakva je ta treca vakcina, znam samo da se od nje dobije temperatura

clock-img

20.01.2009, 14:34

clock-img

mamabb

pencil-img

1235

Mi se spremamo za drugu vakcinu, aBd. Prva nam je prošla odlično, nije ni glasa pustila a poslije  i kod kuće nije bilo promjena. Kako ćemo s drugom vidjećemo...

04.12.2008.

Zadnji članci

article-img