IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: Crnkica
kao da moje dijete opisuješ,veoma je aktivna tako i doji i jede i sve ostalo-u trku...samo što moja neće flašicu nikako ama baš nikako i to mi je najveći problem.
Zašto je to problem. Dojenoj djeci nikad u životu ne treba flašica. Već novorođenčad mogu naučiti da piju iz čašice (naravno, ne kao mi odrasli), a stariji već od 6 mjeseci mogu dobiti tekučinu na kljunašice ili polako iz čaše. Zašto vam treba flašica?
Znam da je dojenje savršeno u svakom smislu,ali ja sam sad bolesna,štitna mi je proradila i dobila sam hipertireozu i odgađam terapiju zbog dojenja i bebe...
Sebe i svoje zdravlje sam stavila u drugi plan i trpim simptome koji me nekad i ubijaju sve zbog toga što malena voli dojiti i ja joj to za sad nemam srca uskratiti...
Ona slabije jede ostalu hranu,tek nekoliko zalogačića i onda cijeli dan sika..smori me...A nemam ni mlijeka u posljednje vrijeme..
jer je puno aktivna i slabo sisa..
Zapravo ga nisam nikad posebno ni imala,jednostavno je tako...a i pored mnogih tegoba sve sam prevazišla da bi je dojila pošto mi je ostala želja jer sam sina kratko dojila..
A što se flašice tiče,praktičnija je od čaše jer beba može leći i dojiti,neće prosipati ko ova moja šmizla da moram za njom trčati i otimati,jer malo pije i neće više..
Moj sin je flašicu dojio 5 godina,haman do škole,a puna flašica fino kakao mlijeka djetetu prestavlja lijep obrok,dok su čaše sa kljunom samo brljanje i prosipanje,bar u našem slučaju je tako..
Nadam se Lejla Ka da me bar malo razumiješ...Znači dojimo i nastavljamo pored svega pa dokad vidjećemo.