Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Žene moje, pratim vas sve na ovoj temi i radujem se i tugujem svama. I citam o dr. Balicima, i cini mi se da su bas uspješni, ja sam inace pacijent dr. Godinjaka, ali ako dođe do IVF-a idem vjerovatno kod njih. Nego sam vas htjela pitati od cega zavisi u kojem stadiju Balici vraćaju embrij, 3 dan ili u stadiju blastociste, jel to prema nekim indicijama, ili se može izabrati :) Sretno, mislim na vas
07.04.2011, 11:12
mala75
575
lena, orange ne dajte se. pitaš kako sam, kod mene sve isto samo me grudi razvaljuju a tih grčeva još nemam doduše kasnim za vama 3 dana. ivana balići ti vraćaju na 3. dan a ne blastice. a sve ti zavisi od toga koliko ih imaš i "šta želiš" ja sam imala 11 embrija na drugi dan koji su svi bili jednaki, pošto nisam zainteresovana bila za zaleđivanje odlučili smo se da čekamo 5.dan - blastociste. kad sam otišla svih 11 se i dalje dijelilo ali su samo 3 dostigle stadij blastociste a onda su mi 2 vraćene. nadam se da ti je sad nešto jasnije kako stvari idu. meni je malo smetalo to što smo mi morali odlućiti šta ćemo dalje a onda nas je dr podržala ali davno sam ja rekla dok ne uspijemo u svom cilju doktorirat ćemo. tebi svakako sretno dalje.
07.04.2011, 11:19
orange 00
223
ivannna, zavisi od toga kakav ti je kvalitet i br. JS i od toga sta zelis. Ako imas samo 3 JS onda se vracaju 3 dan, ako imas vise JS mozes birati da jedan dio zamrznes, a drugi pustis da rastu do stadija blastocisti, ili da ih sve pusis da rastu i vratis najbolje i ne zamrzavas nista, ili kombinacije svega ovoga kako zelis.
07.04.2011, 11:29
dijana79
1182
cure želim vam sreću i da vam beta bude trocifrena orange i ja sam imala endemetriozu i meni dr u toku punkcije js i nju odstranio i rekao je da se to uvjek vraća a ja sam je imala godinama sad ćemo vidjeti kad će se ponovo vratiti ja se nadam nikad. mala i meni su grudi bile teške ko kamenje i imala sam grčeve kao da će svaki čas stići al hvala bogu nije ja se nadam da su vam se to ugnjezdile pa vas to grči.
07.04.2011, 11:42
tanananka
725
cure zelim vam svu srecu ovoga svijeta,da nas aBd u ponedeljak i u srijedu obradujete sa trocifrenim betama,a ja mislim da ti vasi simtomi slute na dobro,samo se nemojte previse opterecivat vi ste dale sve od sebe a ostalo neko drugi odlucuje ljubim vas i navijam za vas
07.04.2011, 12:18
AAvalon
1107
IZVORNA PORUKA: mala75
meni je malo smetalo to što smo mi morali odlućiti šta ćemo dalje a onda nas je dr podržala ali davno sam ja rekla dok ne uspijemo u svom cilju doktorirat ćemo. tebi svakako sretno dalje.
mala75, malo mi nije jasno ovo sto sam boldirala??? u kojem smislu ste morali odluciti?
07.04.2011, 13:53
ivannna
349
Cure hvala jos jednom, uz vaše odgovore i 4-5 članaka s interneta sad mi je puno jasnije. Dobro kažete, malo pomalo doktoriramo etapu po etapu. Meni je to još dosta blisko struci, ali ima vas dosta koje nemate u životu nikakve veze sa medicinom i biologijom a pravi ste stručnjaci. Šta ćete, život na svašta natjera, a znanje nam pomaže da se ne gubimo u svemu ovome, i da koliko toliko znamo na čemu smo. Cure sretno, čekam da javite dvije pozitivne bete u ponedjeljak i jednu u srijedu, koliko sam upratila
07.04.2011, 19:05
mala75
575
AAvalon kad smo drugi dan bili pozvani na ET mi smo i otišli. prije toga smo se dobro načitali o svemu. dr nam ponudi zaleđivanje, mi nismo za to iz nekih svojih razloga. onda pitamo što su nas zvali kad nije prošlo ni 24 sata i kažu nam da taj dan i nemora biti transfer ali zbog opcije zaleđivanja svi su pozvani pa da odlučimo šta ćemo: a) vratiti taj drugi dan i ostalo zamrznuti b) vratiti taj dan a ostalo baciti c) čekati 3., 4. ili 5. dan (a niko ne garantuje da će dočekati 5. dan) i sad ti odluči šta ćeš mi se odlučimo za ovu treću varijantu. dočekamo 3 blastice, 2 vratimo a da li smo uboli dobro znat ćemo do srijede. i eto to ti je to
07.04.2011, 19:23
AAvalon
1107
mala75, hvala na odgovoru. mozda ja grijesim, ali ja bih bas voljela da me pitaju sta zelim da radim (naravno uz neku njihovu strucnu preporuku). s obzirom da si ti bila jasna da ne zelis zamrzavati, mislim da je u redu da su te pozvali i pitali sta dalje, cak stavise mislim da je to super a evo ti saljem ~~~~~~~~~~~~~ za tvoje 2 blastice, da se cvrsto uhvate i budu sa nama 9 mjeseci
07.04.2011, 19:50
lena81
51
Drage moje,ja sam danas dobila ...Orange i Mala vama zelim puno srece i da ugledate svoje
07.04.2011, 20:19
AAvalon
1107
lena, toliko mi je zao
07.04.2011, 20:53
Sara h
75
Lena81 zao mi je. Da li to to prava ? Jesi li radila betu? Da li je to to?
Ostale zenice pokusajte se bar malo opustiti i pokusati ne razmisljati bar do bete...... Vikend ce brzo proci a vi morate biti opustene i smirene. Molim vas, pokusajte se opustiti. Ne hodajte, lezite i opustite se.
Orange00, kod koga si ti? Malo mi se sve pobrkalo ko je gdje. Ja sam kod dr. Balic, i prije dvije godine mi je rekla da se hidrosalpings mora odstraniti iz razloga o kojima sam poslije toga citala i na internetu. Ja sam 1.dec.2011 odstranila lijevi jajovod zbog hidrosalpingsa a i desni jer nije bio prohodan ni poslije 2.HSG. Kako se ne bi pojavio i na desnom a zbog mojih godina odlucili smo odstraniti i desni i ici na IVF. Nema vise cekanja i eksperimentisanja. U petak sam radila histeroskopiju i ostranili mi polip na endometr. Sve su prepreke odklonjene, cekam pa krecem sa terapijom.
07.04.2011, 20:54
dijana79
1182
leno baš mi je žao
07.04.2011, 21:04
mala75
575
ej lena nemogu ti opisati koliko mi je žao pogotovu što smo u ovome bile zajedno
sara h tebi sretno u tvom postupku
ostalim curama hvala na podršci baš nam to treba ovih dana kaže ne razmišljaj - e da mi je znat kako, gledam sve serije ko kakva strina, čitam sve od dnevnog avaza do sveta, lagane šetnje a onda opet krevet, žuljeve ću dobiti na leđima a mozak jedino osluškuje stomačne reakcije
07.04.2011, 21:10
@malena@
226
lena zao mi je budi cvrsta znam da nema rijeci utjehe ali uz tebe smo idemo dalje nesmijemo se predavati. gerberka ja sam danas isla kod neurohirurga i on mi je rekao da mi je nalaz uredan da nema razloga za brigu. orange i mala75 drzim vam fige nema odustajanja mislite pozitivno
07.04.2011, 21:16
dijana79
1182
sara h sretno u novom postupku mala neznam šta da kažem ja se nisam nešto puno nadala da će mi uspjeti nisam puno ljudi srela i upoznala kome je iz prve uspjelo više sam bila nervoznija kad sam radila inseminacije i više sam razmišljala jer nisam sebi mogla priznati da smo sterilni i onda kad nam to nije uspjelo jedva sam sebe nagovorila da krenem dalje u postupak nisam polagala neke nade al eto desilo se tako da ti je to ko igra na loto ja iskreno želim da vam bete budu tocifrene
07.04.2011, 21:27
tanananka
725
lena ,mila bas mi je zao
08.04.2011, 07:33
patrizia
686
lena 81 pa cure mile sta nas je krenulo naopako. Orange, i mala 75 vi ste nam jedina nada,nadam se kod vas pozitivnoj beti,jer ako ne bude,ja neznam kako i šta dalje
cure navijam iz sveg srca !!!
08.04.2011, 07:51
orange 00
223
lena81 ne znam sta reci, kolko god da znas i osjecas da ces dobiti makar 1% tebe se nada da grijesis i koliko god da se nisi nadao ( a jesi) ovakva situacija boli, bas boli Zao mi je draga.
Sara h ja sam kod dr. Devlete Balic. Meni nije nista spominjala za odstranjivanje hidrosalpingsa , a ni ja nisam bila upoznata sta znaci imati ga i kako moze uticati na zacece. Da sam znala da cu si povecati sanse za trudnocom ja bih to rijesila prije ova 2 postupka, ovako ispade da sam dzaba dala pare jer su mi sanse jako male sa endometrozom+hidrosalpingsom Znas vjerovatno i sama kako je tesko skupiti pare za postupak
Svim curama hvala za podrsku. Ja ne lezim, od srijede sam se vratila na posao, meni je veci psiholoski pritisak stvara lezanje u kuci i pracenje simptoma, ovako malo na posao, kuci uglavnom lezim, nekad prosetam,... zivim samo malo laganije nego inace.
Ako Bog bude dao, biti ce!
08.04.2011, 07:58
lena81
51
Hvala svim curama za podrsku i utjehu,samo mi stvarno razumijemo jedna drugu...Orange i Mala 75 molim boga da vi uspijete i svima nama ulijete nadu.
08.04.2011, 08:06
orange 00
223
08.04.2011, 08:25
gazela08
33
Lijep pozdrav svim damama...nova sam na forumu ali vec dugo Vas pratim....tako mi je zao lena81...tvoja vijest me pokrenula da javim na forum i da Ti pozelim puuuno puno snage i pozitivne energije da nastavis dalje!!! Ja sam također radila ivf kod predivnih Balica i u iščekivanju sam......silno želim plusiće!!! Svima Vam želim beskrajnu srecu!!!
08.04.2011, 09:12
aidicaa
1008
Gazela, Mala75, Orange srecno i da bete budu trocifrene aBd Lena81 zao mi je zbog dolaska vestice
*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce *** 14.05.2016. pozitivan test***
08.04.2011, 10:27
mala75
575
gazela, dobro došla i sretno u iščekivanju da ti dani brže prođu i na kraju ugledaš . koji dan ti je bio transfer i kad očekuješ betu? orange, kako si ti?