cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Dr. Balić - Tuzla

clock-img

07.04.2011, 10:34

clock-img

malena ze

pencil-img

644

Cure drzim fige da sve bude okuser posted image user posted image user posted image

1.ICSI=0 2.ICSI=0

clock-img

07.04.2011, 10:55

clock-img

ivannna

pencil-img

349

Žene moje, pratim vas sve na ovoj temi i radujem se i tugujem svama. I citam o dr. Balicima, i cini mi se da su bas uspješni, ja sam inace pacijent dr. Godinjaka, ali ako dođe do IVF-a idem vjerovatno kod njih.
Nego sam vas htjela pitati od cega zavisi u kojem stadiju Balici vraćaju embrij, 3 dan ili u stadiju blastociste, jel to prema nekim indicijama, ili se može izabrati :)
Sretno, mislim na vas

clock-img

07.04.2011, 11:12

clock-img

mala75

pencil-img

575

lena, orange ne dajte se.
pitaš kako sam, kod mene sve isto samo me grudi razvaljuju a tih grčeva još nemam doduše kasnim za vama 3 dana.
ivana balići ti vraćaju na 3. dan a ne blastice. a sve  ti zavisi od toga koliko ih imaš i "šta želiš"
ja sam imala 11 embrija na drugi dan koji su svi bili jednaki, pošto nisam zainteresovana bila za zaleđivanje odlučili smo se da čekamo 5.dan - blastociste. kad sam otišla svih 11 se i dalje dijelilo ali su samo 3 dostigle stadij blastociste a onda su mi 2 vraćene. nadam se da ti je sad nešto jasnije kako stvari idu. meni je malo smetalo to što smo mi morali odlućiti šta ćemo dalje a onda nas je dr podržala ali davno sam ja rekla dok ne uspijemo u svom cilju doktorirat ćemo. tebi svakako sretno dalje.

clock-img

07.04.2011, 11:19

clock-img

orange 00

pencil-img

223

ivannna, zavisi od toga kakav ti je kvalitet i br. JS i od toga sta zelis. Ako imas samo 3 JS onda se vracaju 3 dan, ako imas vise JS mozes birati da jedan dio zamrznes, a drugi pustis da rastu do stadija blastocisti, ili da ih sve pusis da rastu i vratis najbolje i ne zamrzavas nista, ili kombinacije svega ovoga kako zelis.

clock-img

07.04.2011, 11:29

clock-img

dijana79

pencil-img

1182

cure želim vam sreću i da vam beta bude trocifrena user posted image user posted image user posted image user posted image
orange i ja sam imala endemetriozu i meni dr u toku punkcije js i nju odstranio  i rekao je da se to uvjek vraća a ja sam je imala godinama  sad ćemo vidjeti kad će se ponovo vratiti   ja se nadam nikad.
mala i meni su grudi bile teške ko kamenje  i imala sam grčeve kao da će svaki čas stićiuser posted image al hvala bogu nije   ja se nadam da  su vam se to user posted image user posted image ugnjezdile pa vas to grči.

clock-img

07.04.2011, 11:42

clock-img

tanananka

pencil-img

725

cure zelim vam svu srecu ovoga svijeta,da nas aBd u ponedeljak i u srijedu obradujete sa trocifrenim betama,a ja mislim da ti vasi simtomi slute na dobro,samo se nemojte previse opterecivat vi ste dale sve od sebe a ostalo neko drugi odlucuje
ljubim vas i navijam za vasuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.04.2011, 12:18

clock-img

AAvalon

pencil-img

1107

IZVORNA PORUKA: mala75

meni je malo smetalo to što smo mi morali odlućiti šta ćemo dalje a onda nas je dr podržala ali davno sam ja rekla dok ne uspijemo u svom cilju doktorirat ćemo. tebi svakako sretno dalje.

mala75, malo mi nije jasno ovo sto sam boldirala??? u kojem smislu ste morali odluciti?

Dum spiro spero

clock-img

07.04.2011, 13:53

clock-img

ivannna

pencil-img

349

Cure hvala jos jednom, uz vaše odgovore i 4-5 članaka s interneta sad mi je puno jasnije. Dobro kažete, malo pomalo doktoriramo etapu po etapu. Meni je to još dosta blisko struci, ali ima vas dosta koje nemate u životu nikakve veze sa medicinom i biologijom a pravi ste stručnjaci. Šta ćete, život na svašta natjera, a znanje nam pomaže da se ne gubimo u svemu ovome, i da koliko toliko znamo na čemu smo.
Cure sretno, čekam da javite dvije pozitivne bete u ponedjeljak i jednu u srijedu, koliko sam upratila user posted image

clock-img

07.04.2011, 19:05

clock-img

mala75

pencil-img

575

AAvalon kad smo drugi dan bili pozvani na ET mi smo i otišli. prije toga smo se dobro načitali o svemu. dr nam ponudi zaleđivanje, mi nismo za to iz nekih svojih razloga. onda pitamo što su nas zvali kad nije prošlo ni 24 sata i kažu nam da taj dan i nemora biti transfer ali zbog opcije zaleđivanja svi su pozvani pa da odlučimo šta ćemo:
a) vratiti taj drugi dan i ostalo zamrznuti
b) vratiti taj dan a ostalo baciti
c) čekati 3., 4. ili 5. dan (a niko ne garantuje da će dočekati 5. dan)
i sad ti odluči šta ćeš
mi se odlučimo za ovu treću varijantu. dočekamo 3 blastice, 2 vratimo a da li smo uboli dobro znat ćemo do srijede.
i eto to ti je touser posted image user posted image

clock-img

07.04.2011, 19:23

clock-img

AAvalon

pencil-img

1107

mala75, hvala na odgovoru. mozda ja grijesim, ali ja bih bas voljela da me pitaju sta zelim da radim (naravno uz neku njihovu strucnu preporuku). s obzirom da si ti bila jasna da ne zelis zamrzavati, mislim da je u redu da su te pozvali i pitali sta dalje, cak stavise mislim da je to super user posted image
a evo ti saljem ~~~~~~~~~~~~~ za tvoje 2 blastice, da se cvrsto uhvate i budu sa nama 9 mjeseci user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dum spiro spero

clock-img

07.04.2011, 19:50

clock-img

lena81

pencil-img

51

Drage moje,ja sam danas dobilauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ...Orange i Mala vama zelim puno srece i da ugledate svojeuser posted image

clock-img

07.04.2011, 20:19

clock-img

AAvalon

pencil-img

1107

lena, toliko mi je zao user posted image

Dum spiro spero

clock-img

07.04.2011, 20:53

clock-img

Sara h

pencil-img

75

Lena81   zao mi je. Da li to to prava user posted image ?   Jesi li radila betu?  Da li je to to?

Ostale zenice pokusajte se bar malo opustiti i pokusati ne razmisljati bar do bete......
Vikend ce brzo proci a vi morate biti opustene i smirene. Molim vas, pokusajte se opustiti.
Ne hodajte, lezite  i opustite se.

Orange00, kod koga si ti?  Malo mi se sve pobrkalo  ko je gdje.
Ja sam kod dr. Balic, i prije dvije godine mi je rekla da se hidrosalpings mora odstraniti iz razloga o kojima sam poslije toga citala i na internetu.
Ja sam 1.dec.2011 odstranila lijevi jajovod zbog hidrosalpingsa a i desni jer nije bio prohodan ni poslije 2.HSG.
Kako se ne bi pojavio i na desnom a zbog mojih godina odlucili smo odstraniti i desni i ici na IVF. Nema vise cekanja i eksperimentisanja. U petak sam radila histeroskopiju i ostranili mi polip na endometr.
Sve su prepreke odklonjene, cekam user posted image pa krecem sa terapijom.

clock-img

07.04.2011, 20:54

clock-img

dijana79

pencil-img

1182

leno baš mi je žaouser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

07.04.2011, 21:04

clock-img

mala75

pencil-img

575

ej lena nemogu ti opisati koliko mi je žao pogotovu što smo u ovome bile zajedno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sara h tebi sretno u tvom postupku

ostalim curama hvala na podršci baš nam to treba ovih danauser posted image user posted image
kaže ne razmišljaj - e da mi je znat kako, gledam sve serije ko kakva strina, čitam sve od dnevnog avaza do sveta, lagane šetnje a onda opet krevet, žuljeve ću dobiti na leđima a mozak jedino osluškuje stomačne reakcije

clock-img

07.04.2011, 21:10

clock-img

@malena@

pencil-img

226

lena zao mi je user posted image user posted image user posted image budi cvrsta znam da nema rijeci utjehe ali uz tebe smo idemo dalje nesmijemo se predavati.
gerberka ja sam danas isla kod neurohirurga i on mi je rekao da mi je nalaz uredan da nema razloga za brigu.
orange i mala75 drzim vam fige nema odustajanja mislite pozitivno

clock-img

07.04.2011, 21:16

clock-img

dijana79

pencil-img

1182

sara h sretno u novom postupkuuser posted image
mala neznam šta da kažem ja se nisam nešto puno nadala da će mi  uspjeti nisam puno ljudi srela i upoznala kome je iz prve uspjelo više sam bila nervoznija kad sam radila inseminacije i više sam razmišljala  jer nisam sebi mogla priznati da smo sterilni i onda kad nam to nije uspjelo jedva sam sebe nagovorila da krenem dalje u postupak nisam polagala neke nade al eto desilo se tako da ti je to ko igra na loto ja iskreno želim da vam bete budu tocifrene

clock-img

07.04.2011, 21:27

clock-img

tanananka

pencil-img

725

lena ,mila bas mi je zao  user posted image

clock-img

08.04.2011, 07:33

clock-img

patrizia

pencil-img

686

lena 81 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pa cure mile sta nas je krenulo naopako.
Orange, i mala 75 vi ste nam jedina nada,nadam se kod vas pozitivnoj beti,jer ako ne bude,ja neznam kako i šta dalje user posted image user posted image

cure navijam iz sveg srca !!!

7 IUI ,1X beta 50-biokemijska trudnoča ,ostale bete 0

25.04.2012. ICSI
-07.05. beta 177
-09.05. beta 464
STIGAO SAV MOJ SVIJET 31.12.2012.
HVALA TI BOŽE NA USLIŠENIM MOLITVAMA !!!

clock-img

08.04.2011, 07:51

clock-img

orange 00

pencil-img

223

lena81 ne znam sta reci, kolko god da znas i osjecas da ces dobiti makar 1% tebe se nada da grijesis i koliko god da se nisi nadao ( a jesi) ovakva situacija boli, bas boli user posted image  Zao mi je draga.

Sara h ja sam kod dr. Devlete Balic. Meni nije nista spominjala za odstranjivanje hidrosalpingsa user posted image , a ni ja nisam bila upoznata sta znaci imati ga i kako moze uticati na zacece. Da sam znala da cu si povecati sanse za trudnocom ja bih to rijesila prije ova 2 postupka, ovako ispade da sam dzaba dala pare jer su mi sanse jako male sa endometrozom+hidrosalpingsom user posted image  Znas vjerovatno i sama kako je tesko skupiti pare za postupak user posted image

Svim curama hvala za podrsku. Ja ne lezim, od srijede sam se vratila na posao, meni je veci psiholoski pritisak stvara lezanje u kuci i pracenje simptoma, ovako malo na posao, kuci uglavnom lezim, nekad prosetam,... zivim samo malo laganije nego inace.

Ako Bog bude dao, biti ce!

clock-img

08.04.2011, 07:58

clock-img

lena81

pencil-img

51

Hvala svim curama za podrsku i utjehu,samo mi stvarno razumijemo jedna drugu...Orange i Mala 75 molim boga da vi uspijete i svima nama ulijete nadu.

clock-img

08.04.2011, 08:06

clock-img

orange 00

pencil-img

223

user posted image

clock-img

08.04.2011, 08:25

clock-img

gazela08

pencil-img

33

Lijep pozdrav svim damama...nova sam na forumu ali vec dugo Vas pratim....tako mi je zao lena81...tvoja vijest me pokrenula da javim na forum i da Ti pozelim puuuno puno snage i pozitivne energije da nastavis dalje!!! Ja sam također radila ivf kod predivnih Balica i u iščekivanju sam......silno želim plusiće!!! Svima Vam želim beskrajnu srecu!!!

clock-img

08.04.2011, 09:12

clock-img

aidicaa

pencil-img

1008

Gazela, Mala75, Orange srecno i da bete budu trocifrene aBd user posted image user posted image user posted image user posted image
Lena81 zao mi je zbog dolaska vestice user posted image  user posted image  user posted image

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

clock-img

08.04.2011, 10:27

clock-img

mala75

pencil-img

575

gazela, dobro došla i sretno u iščekivanju da ti dani brže prođu i na kraju ugledašuser posted image . koji dan ti je bio transfer i kad očekuješ betu?
orange, kako si ti?

Zadnji članci

article-img