cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Dr. Balić - Tuzla

clock-img

03.04.2011, 09:23

clock-img

lena81

pencil-img

51

Do danas sam se izlezavala i bila u kuci,a danas mi je 6 dana od et,izlazim u setnju i na rucaK tek danas,a na poso tek poslije bete...

clock-img

04.04.2011, 16:23

clock-img

orange 00

pencil-img

223

IZVORNA PORUKA: @malena@
orange pisala sam ti na pp al nesto nisam mogla poslat pa da te ovdje pitam koliko te kosta cijeli postupak i zamrzavanje 6 .. ?

mene je kostalo oko 6000 KM i to :
lijekovi oko 1500 KM
postupak (drugi) 3500 KM
zamrzavanje 600 KM +2slamice*200KM=1000 KM

clock-img

04.04.2011, 19:45

clock-img

mala75

pencil-img

575

za kada je tebi planirana beta

clock-img

04.04.2011, 20:39

clock-img

ena0002

pencil-img

8723

IZVORNA PORUKA: orange 00

zamrzavanje 600 KM +2slamice*200KM=1000 KM

E vala im je ovo preskupo....pa ne mogu da vjerujem da posebno i slamcice naplacuju user posted image

Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi vise od onoga sto misli da moze

clock-img

04.04.2011, 22:09

clock-img

Sara h

pencil-img

75

Prezivjela danas histeroskopijuuser posted image
Moj jedini strah je anestezija, uspavljivanje i mucnina poslije toga. Vise volim da sam prisebna kada se ceprka po meni i bol mogu podnijeti doooooobro.  Medjutim cinjenica je da je ova varijanta sa uspvaljivanjem bolja i za pacijenta i za Dr. jer si opusten i mogu to fino da urade, da se posvete poslu i odrade  to bez trzanja i sl.
Znaci ovaj put nije bilo nus pojava user posted image   Spavala i sanjala ali se ne mogu sjetiti sta. Bitno da nista ne boli i nije muka.

clock-img

05.04.2011, 09:50

clock-img

mala75

pencil-img

575

super, baš mi je drago da si tako dobro prošla i sretno za daljeuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

05.04.2011, 18:50

clock-img

@malena@

pencil-img

226

sara h vidis da nije nista strasna histeroskopija vazno je da je sve ok proslo... i da idemo dalje da nam osvane maj..
jesi li nabavila lijekove
ali zamrzavanje je preskupouser posted image

clock-img

05.04.2011, 21:44

clock-img

Sara h

pencil-img

75

Malena,  nisam nabavila jos lijekove jer mi sestra rece da je bolje da sacekam prvi UZ kada se i starta sa Menopurom  jer bi tada trebali vise znati o tome koliko amp.
Meni je receno da ce mi trebati 4 amp. x 11 dana
Za prvu ruku mogu uzeti i od njih. Ali ipak mislim da cu se obezbjediti na vrijeme, mozda 40 a ako zafali valjda bude kod njih koja ampula za uzeti.

Sto se tice zamrzavanja, skupo jeste kao i cijeli postupak (a ima i skuplje), ali je jeftinije nego ponovo kupovati lijekove (u mom slucaju 2000 KM) plus troskovi punkcije i sta vec sve. Ovako za 1000 KM ti samo urade zavrsnu fazu koja i nije toliko skupa.  I ne kljukas se tim silnim hormonima, lijekovima........ Ja sam ZA zamrzavanje ako mozes ponoviti postupak. jeftinije je i bezbolnije i brze......

Brzo ce maj, samo da krene......

clock-img

05.04.2011, 22:16

clock-img

snowrose

pencil-img

1706

Svugdje je na žalost skupo.

Hvala Bogu da ima zamrzavanje najviše iz razloga što šteti nama-ja mršavica,sad sam u odnosu na ranije ko King Kong :-),zatim ne kljukaš se hormonima ( milion razloga ) i treća finansije.

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

clock-img

06.04.2011, 08:26

clock-img

orange 00

pencil-img

223

Vezano za zamrzavanje, zaboravila sam vam zenice reci da Balici ne rade zamrzavanje blastocisti vec samo embrija na 3. dan, pa tako ako zelite prijenos blastica, mozete ih jedino odmrznuti pa cekati +2 dana kako bi se podijelile do stadija blastocisti.

clock-img

06.04.2011, 13:30

clock-img

@malena@

pencil-img

226

cure da li je neko upoznat i imao problema sa hipofizom ja isla radila nalaz magnetne rez. i hipofiza mi je kaze malo uvecana 10x9mm a citala sam da je normalna 1cm.pa nevidim sad da je kod mene nesto uvecana.pa me sad to brine zna li iko da li postoji tu problem.vidjet cu sta ce dokt devleta reci nisam jos kod nje isla.

clock-img

06.04.2011, 13:58

clock-img

orange 00

pencil-img

223

IZVORNA PORUKA: mala75
za kada je tebi planirana beta

aBd u ponedjeljak 11.05., ako izdrzim do tada, a sve osjecam ko da cu dobiti user posted image

mala75, kada je beta tebi?

clock-img

06.04.2011, 15:29

clock-img

lena81

pencil-img

51

i ja se isto tako osjecam,a i meni je beta u ponedeljak...daj boze da izdrzim do tad.

clock-img

06.04.2011, 15:39

clock-img

gerberka

pencil-img

-1539

IZVORNA PORUKA: @malena@

cure da li je neko upoznat i imao problema sa hipofizom ja isla radila nalaz magnetne rez. i hipofiza mi je kaze malo uvecana 10x9mm a citala sam da je normalna 1cm.pa nevidim sad da je kod mene nesto uvecana.pa me sad to brine zna li iko da li postoji tu problem.vidjet cu sta ce dokt devleta reci nisam jos kod nje isla.

ne brini, to je ok..ja sam imala mikroadenom, sad mi je MRI uredan ali pise neznatno uvecana..potvrdila mi 3 ljekara..bez brige

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

clock-img

06.04.2011, 17:31

clock-img

AAvalon

pencil-img

1107

cure, zelim vam svima da izdrzite do ponedeljka, i da imate veeelike bete user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dum spiro spero

clock-img

06.04.2011, 17:33

clock-img

mala75

pencil-img

575

orange, lena hajmo to izdržat do ponedjeljka a onda kad aBd ugledateuser posted image  biće veselouser posted image user posted image user posted image .

ja ću betu ako sve bude išlo po planu raditi u srijedu. za sad sam ok jedino me sike bole ko da nisu mojeuser posted image user posted image user posted image

clock-img

07.04.2011, 08:31

clock-img

lena81

pencil-img

51

drage moje ja sam jutros radila test i bio je negativan,vec sam se pripremila da je sve propalo...prosli put sam isto 10 dan od et radila test i bio je pozitivan,sto znaci da bi vec trebalo pokazatuser posted image user posted image user posted image

clock-img

07.04.2011, 09:28

clock-img

mala75

pencil-img

575

a možda si ipak malo poranilauser posted image user posted image  sve dok ne vidišuser posted image  nema odustajanja

clock-img

07.04.2011, 09:40

clock-img

lena81

pencil-img

51

pa sad sam se i ja pokajala sto sam radila test...kako se ti osjecas?ja se bas nadam za tebe,zbog blastocisti

clock-img

07.04.2011, 09:43

clock-img

orange 00

pencil-img

223

lena81 ja sam se sinoc isplakala ko godina jer me danima grcevi u stomaku ne popustaju i sve je isto kao i prosli put, samo cekam da procurim i na najmanji osjecaj trcim u WC i provjeravam. Nakon ovog plakanja koje mi je trebalo da olaksam dusu i izbacim sve sto mi se nakupilo, rekla sam sama sebi da dok ne vidim krv necu da se unaprijed sikiram i razmisljam sta ako, kad bude bice.

Ja o testu jos ne razmisljam, mozda da uradim u subotu ujutro ako do tada ne dobijem.

clock-img

07.04.2011, 09:48

clock-img

lena81

pencil-img

51

Draga Orange,i ja sam sinoc plakala i nasikirala sve oko sebe,imam i ja grceve i osjecam kao da cu svakog  trena dobit.Neka nam je dragi bog na pomoci...

clock-img

07.04.2011, 09:51

clock-img

orange 00

pencil-img

223

lena koji ti je ovo postupak i gdje si radila prethodne? Koja je tvoja istorija bolesti user posted image  (zasto ste u VTO postupku), sorry ako sam predirektna?

clock-img

07.04.2011, 09:59

clock-img

lena81

pencil-img

51

Treci postupak,sve sam radila kod Balica,drugi put je beta bila pozitivna,ali se zavrsilo brzo...ja imam endometeriozu,kod muza je sve ok...samo ti mogu reci da mi ovaj put najteze,a mislila sam da ce sad sve biti lakse

clock-img

07.04.2011, 10:08

clock-img

orange 00

pencil-img

223

Meni j ovo 2. postupak, ja sam operisala endometriozu, ali dr. vjeruje da je jos uvijek imam, mada se nista ne vidi na UZ. Pored toga, moram reci da sam malo razocarana zbog toga, dr. mi je rekla da ima hidrosalpings i da mi je zbog ova dva razloga smanjenja mogucnost zaceca. Ja sam poslije na internetu nacackala da se zenama sa hidrosalpingsom VTO uopste ne radi dok se to ne sredi operativno. Malo sam suser posted image ana jer mi to dr. nije sama rekla vec sam morala ja nacackati na internetu.

clock-img

07.04.2011, 10:24

clock-img

lena81

pencil-img

51

orange imas od mene pp

Zadnji članci

article-img