cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Spermiogram

clock-img

24.10.2014, 12:44

clock-img

perlica55

pencil-img

99

Leptirice, MM je uzimao
Profertil 2x1, mjesec dana, pa Biastin 2x2 3 mjeseca,
Nakon toga Proxeed 2x1... I pomoglo je, nalaz je bolji
al još nema user posted image  user posted image

1. ICSI/IMSI - user posted image
32tt - izgubili smo bebu user posted image
FET - bez uspjeha
2. ICSI - imamo user posted image i molimo Boga za sretan završetak trudnoće
MM i ja još uvijek čekamo rodu . . .

clock-img

24.10.2014, 12:57

clock-img

pepika

pencil-img

863

Ja sam malo OT samo da kezem perlici da smo i ja i mm imali iste dg kao vi...vidim u tvom potpisu i vto nam je uspjela od prve,a cekali smo bebu 5 godina. ne znam kolko vi cekate i sta namjeravate al da ti kazem da ima nade...user posted image sretno svim zenicama u bborbi i vjerujte isplati se,sve za user posted image

Covjek snuje ,Bog odredjuje.

clock-img

24.10.2014, 13:08

clock-img

nisam ja

pencil-img

4

IZVORNA PORUKA: nisam ja

Pozdrav svima
Ovdje sam prvi put, molim Vas za pomoć ili barem savjet.
Na trudnoći radim skoro dvije godine bez uspjeha. Na pregledima kod ginekologa svaki put isto, sve ok, nema potrebe raditi detaljnije pretrege.
Samoinicijativno smo uradili spermiogram u privatnoj klinici, prije nekih pola godine , koji kaže sljedeće:
Apstinencija 5 dana
Broj progresivno pokretnih spermija 12,0 (10 6 m/l)
Broj linearno pokretnih spermija 7,5 (10 6 m/l)
Broj spermija pokretnih u mjestu 1,0 (10 6 m/l)
Broj nepokretnih spermija 9,5 (10 6 m/l)

Ukupna koncentracija 30,0 (10 6 m/l)
Pokretljivost 40%
Stepen kinetike 2

Dijagnoza: Oligoasthenozoospermija

Prilikom preuzimanja nalaza u klinici, laborant je rekao da je nalaz mogao biti i bolji, ali sve u svemu, da je zadovoljan. Ali trudnoće nema pa nema!

Šta Vi mislite o ovome? Neko sa malo više iskustva u ovim stvarima?

Molim vas za pomoć, isprevite em ako nisma u parvu.
Vezano za dijagnozu koja je konstatovana, malo mi je čudno.Prema infromacijama, bar ovim internetskim, Oligozoospermija na bi trebala biti jer imamo više od 20 mil/ml.
Štose tiče pokretljivosti, jeste ispod 50%.
Možda bi ispravno bilo samo Asthenozoospermija?

clock-img

24.10.2014, 13:10

clock-img

nisam ja

pencil-img

4

Joj, brzo pišem pa i griješim, oprostite

clock-img

27.10.2014, 11:50

clock-img

perlica55

pencil-img

99

Pepika draga, čestitam vam na uspjehu user posted image  user posted image
Ja čekam user posted image  pa idem na HSG.. Pa ću odmoriti od
tempiranja odnosa.. Ak se dogodi user posted image  super,
ak ne, i mi ćemo na VTO na proljeće..

Nisam ja, malo mi je čudan nalaz..
Po ovom bi rekla da TM ima jedan mililitar ejakulata,
jer je u ejakulatu pronađena koncentracija od 30 milijona..
To je ok brojka, ak ejakulatu sadrži više od 2 mililitra..
Malo su sporiji, al ništa strašno..
Drugačije su ref. vrijednosti nego na našem..
U našem nalazu i po WHO je potrebno imati više od 20mil/milimitru,
al u ukupnom ejakulatu više od 40 milijona..
Zbog tog je možda dijagnoza oligoastheno user posted image

FET - bez uspjeha

clock-img

07.11.2014, 22:43

clock-img

T_A_J_A

pencil-img

184

zene i zenice...

MM je radio spermogram neki dan, nisam se iskreno nadala tako malom broju informacija :(
dobio je samo tri parametra:
volumen - 3,6
pH - 7,8
napomena - u svakom vidnom polju 2-3 dobro pokretna, a 1-2 nepokretna spermatozoida????

sta ovo znaci? nigdje na netu nisam nasla ovakav nalaz :( MM u pon treba da uradi jos jedan nalaz ali ja sam ko na iglama da mi je da znam sta ovo znaci... zna li ko sta?

... digni glavu ne daj se, pjevaj pjesme ljubavne, zaplaci kad te niko ne vidi ...

clock-img

08.11.2014, 00:24

clock-img

perlica55

pencil-img

99

Taja, ako dobro kontam, tvom M je nađena
samo 3 pokretna spermija user posted image
Dal je imao apstinenciju 3/4 dana user posted image
Nalaz na žalost nije dobar...
Možda da ponovite negdje drugo??

FET - bez uspjeha

clock-img

08.11.2014, 17:25

clock-img

T_A_J_A

pencil-img

184

prijateljica mi je sad rekla da sam izostavila jako vaznu rijec iz nalaza....

u napomeni pise u SVAKOM vidnom polju 2-3 dobro pokretna, 1-2 nepokretna spermija...

ona licnomisli da je to skroz ok... MM u pon radi jos neki nalaz pa ce kod urologa na ocitanje... nadam se samo najboljem, sta bih drugo...

... digni glavu ne daj se, pjevaj pjesme ljubavne, zaplaci kad te niko ne vidi ...

clock-img

08.11.2014, 17:36

clock-img

kokouli

pencil-img

963

Taja 2 do 3 ceka u produzetku pise ...nije mi to jasno ...miliona ,komada 2do 3 posto ....cega

clock-img

08.11.2014, 18:57

clock-img

sabas

pencil-img

791

Pa nije čudo sto svaki Dr preferira odredjeni lab za kontrolu spermiograma , jer svaki lab ima svoje načine Kada se obrađuje uzorak sperme analizira se na 1 mililtru , a moze biti da je kod vas analizirano samo jedno polje tj na taj jedan mililitar se stavi kao mreža i i samo je ispitivao to jedno polje

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

clock-img

08.11.2014, 23:02

clock-img

T_A_J_A

pencil-img

184

prekucat cu tacno sta pise...

NAPOMENA: U SVAKOM VIDNOM POLJU 2-3 DOBRO POKRETNA, 1-2 NEPOKRETAN SPERMATOZOID.

to je sve... :( ni mi nista ne kontamo...

clock-img

09.11.2014, 13:01

clock-img

kokouli

pencil-img

963

Ni ja ne kontam ,ponovite vi taj nalaz u drugoj labaratoriji ,i sretno .user posted image

clock-img

09.11.2014, 18:17

clock-img

perlica55

pencil-img

99

Da, jako čudan nalaz user posted image
Čak i ako se pod "vidno polje" podrazumijeva mililitar, a brojke
2-3 milijona spermija, nalaz je opet loš...
Taja, fino ponovite nalaz i porazgovarajte s biologom koji nalaz obrađuje..
Sretnoo..

FET - bez uspjeha

clock-img

10.11.2014, 08:57

clock-img

sabas

pencil-img

791

Nema potrebe da ponavlja nalaz tek ako doktor kaze da treba. Jer kako sam vec rekla da svaki lab ima svoje nacine obrade i prezetiranje rezultata, samo je pitanje da li je sam dr preporucio taj lab , ako jeste onda sigurno zna ocitati i rastumaciti rezultate.

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

clock-img

10.11.2014, 09:10

clock-img

Zelimo_bebu

pencil-img

1715

Totalno mi je cudan taj vas nalaz...nije mi jasno da nema te osnovne parametre i mi smo ih radili svuda pa ih ima od jako kratkih do obrazlozenih i mora biti makar osnov....na zadnjem i nama pise 2-3 pokretna a dijagnoza nam je azoospermia...ponovite nalaz na drugom mjestu ako treba jer mora biti naznace kolicina, ph, pokretni i nepokretni..to je makar neki osnov

Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...?
06.11.test pozitivan
07.11.beta 111,78
Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa...
13.07.2017.stigao nas princ

clock-img

11.11.2014, 00:01

clock-img

T_A_J_A

pencil-img

184

drage moje zenice... MM je radio nalaz u bolnici sa preporukom bolnickog urologa, na nalazu je dobio samo volumen, ph i tu neku :P napomenu... jutros je odnio uzorak na analizu koja traje sedam dana, ako Bog da u ponedjeljak kad dobije i taj nalaz ici sa oba urologu... pa ce on da kaze svoje misljenje i procita nalaz... danas kad je odnio novi uzorak pitao je med sestru sta misli o prvom nalazu kaze ona to je skroz ok... ako ona ista zna o tome... ako nista dala nam je nadu i lijepo je bilo cuti....

hval apuno na idejama, savjetima... vidjet cemo sta ce biti :*

clock-img

11.11.2014, 01:19

clock-img

ananas_ze

pencil-img

317

IZVORNA PORUKA: T_A_J_A

drage moje zenice... MM je radio nalaz u bolnici sa preporukom bolnickog urologa, na nalazu je dobio samo volumen, ph i tu neku :P napomenu... jutros je odnio uzorak na analizu koja traje sedam dana, ako Bog da u ponedjeljak kad dobije i taj nalaz ici sa oba urologu... pa ce on da kaze svoje misljenje i procita nalaz... danas kad je odnio novi uzorak pitao je med sestru sta misli o prvom nalazu kaze ona to je skroz ok... ako ona ista zna o tome... ako nista dala nam je nadu i lijepo je bilo cuti....

hval apuno na idejama, savjetima... vidjet cemo sta ce biti :*

user posted image

Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesrećan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom a zemlja obnavlja proljećem.

S~proljeće~ 05.04.2014.
S~zvijezda smijalica~ 06.03.2017

clock-img

14.11.2014, 08:48

clock-img

LIVE

pencil-img

2

Pozdrav svima, ja sam nova ovdje.
Draga Taja, mm je prvi nalaz spermograma identičan, u napomeni napisano 2-3 pokretna, 4-5 u mjestu, jako puno bakterija. Urađena spermokultura - uredna. Preporučeno da uradi hormone lh,fsh,prolaktin i testosteron, da pije fertil plus i kod urologa.
Isti dan kad je rađen spermog.meni u brisu otkriju ureaplazmu i mikoplazmu, dr.propiše terapiju obome, mjesec dana liječenja antibioticima, a mm 8 dana. Onda je pio vitamine, uzimali smo sve odvojeno a prema gramazi vitamina propisanih u fertil plusu i dodatno l-arginin, jer nam je to bila puno povoljnija varijanta. I jeo med sa orašastim plodovima, onaj recept što se vrti po netu... Za tri mjeseca sa samo 3 živa i pokretna došli smo do cifre od 1,5 milion od kojih je 93% morfološki ispravnih i progresivno pokretnih bez bakterija i ičega. Ali to je, nažalost, još uvijek nedovoljno za prirodnu oplodnju. Onda je pio samo bioastin i jeo med, poslije toga više nismo kontrolisali spermogram, jer smo pravili, da tako kažem - psihološku pauzu sa svim.
Inače oboje imamo 33 godine, pokušavamo nepune 3 godine. A prvi nalaz je rađen prije godinu dana.
Sad je ponovo počeo da pije kompleks vitamina iz USA, sastavom sličan fertil plusu, omegu 3 i bioastin. Pa će na kontrolu za 3 mjeseca. Ako ne bude nikakvih pomaka, idemo na neki od postupaka potpomognute opl. U međuvremenu ciljani odnosi. Mada više se i ne razočaravam kad stigne glupača, svakog mjeseca ista priča, tako da sam otupjela.
Izvinjavam se zbog dugog posta. Pozz svima

clock-img

14.11.2014, 09:09

clock-img

LIVE

pencil-img

2

Izvinjavam se, moj posljednji post je bio odgovor tebi.

Tek sam došla pa se još ne snalazimuser posted image user posted image

clock-img

08.12.2014, 11:41

clock-img

pcelica 23

pencil-img

86

drage moje evo i mene,nesto nikad da ovdje pisem,pa me moja draga perlica napomenu user posted image ovako ako ste zaboravile:predzadnji nalaz mm je bio ovaj

Volumen : 1,70 Viskoznost:O,OO Broj spermatozodia:11,OO Broj spermatozodia u ejakulatu 18,70 Prog.pokretni u pravcu 3,00 Slabo pokretni u pravcu 8,OO Pokretni u mjestu 4,OO Nepokretni 85,00 e.leukocita 1,00 vialnost spermija 15/85 fruktoza 2,70 bakterije-dosta dosta sluzi 4-5 erc Zadnjia dijagnoza je ova:Dijagnoza : infertilitas.OAS (11 M/ml;prog.pkr. 3,O ; Ikc 1. Bakt.dosta) Varicocele gr II.sin Terapija TAMOXIFEN tbl 2x 20 mg

nakon toga su utvdili da ima upalu prostate,neke lezije ili tako nesto,pio je terapiju da to sanira,onda je pio opet tamoxifen,znaci pio je jedan citav mjesec tamoxifen,a pauzu je imao,pa opet nekih 15 dana (onda je morao prekinuti jer se osjecao lose) u petak je radio s-gram ponovo i nalaz je ovakav:

Volume :3,0 ml PH :7,2 viscosity:norm TSC:69.O M/ml MOTILITY: 45.9 % PROG. MOT.:35.8 % NONPROG.MOT. 10.1 % IMMOTYLITY: 54.1 % CALC.N.MORPH: 29.9 %

MSC:31,7M/ml PMSC:24.7M/ml FSC:12,7 M/ml SMI: 134 VELOCITY 11 mic/s

TOTALS: ALL SPERM :207.O M MOT.SPERM:95,1 M PROG.SPERM: 74.1 M FUNC: 38.1M

osim tih tableta pio je crveni zdravac,piskavicu,(sjeme curokota pomjesano sa medom)...
ovo je do sad najbolji nalaz,prethdni su i gori bili...user posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio pcelica 23 -- 8.12.2014 11:47:18 >

clock-img

08.12.2014, 14:09

clock-img

perlica55

pencil-img

99

user posted image   user posted image   user posted image  pčelice za TM user posted image

FET - bez uspjeha

clock-img

31.12.2014, 02:16

clock-img

danita

pencil-img

9

pozdrav,nova sam na forumu

clock-img

01.01.2015, 20:34

clock-img

pcelica 23

pencil-img

86

IZVORNA PORUKA: danita

pozdrav,nova sam na forumu

Danita dobro dosla,reci nam malo o sebi,u cemu je kod vas problem

Pocetak borbe 2012
23.12.2015. ICSI ( Vracena 3 embriona treci dan)- 3.01.2016 pozitivan test 5.1.2016 beta < 1,0 :(
7.5.2016 pozitivan test (prirodnim putem nakon 4.godine) Beta 3146 ,O
... i konacno u decembar 2016.stigao moj princ <3

clock-img

01.01.2015, 22:35

clock-img

danita

pencil-img

9

pozdrav,kao sto sam rekla nova sam na forumu,tako da se ne snalazim najbolje,gdje trebam poruku postaviti.eh ovako,kako sam primjetila svi imamo iste probleme ,spermogram.u braku sam 4 god,naravno da zelimo jako bebaru ,ali zbog loseg spermograma na zalost jos nista.muz je 6-7 mjeseci pio profetil,spemogram se popravio a ne sada bas mnogo.radio je i bris urehrena hlamidu,ureplazmu,mikroplazmu i antispermalna tijela i hvala bogu ovi nalazi su uredu.urolog mu je rekao da malo prekine s terapijom kao da spermogram nije toliko los da mogu ostati u dr stanju,samo mu je dao da pije folacin kao i meni za sada.sada cu vas zamoliti da vi pogledate ovaj nalaz i da kazete svoje misljenje,diagnoza asthenoteratozoospermiaizgled/prisutni ugrusci i niti nakon likvefakcije,boja/krem,viskozitet/normalan,volumen 8,1,ukupan broj u ejakulatoru 284*10 na 6,koncentracija u ml 35*10 na 6,ukupna pokretljivost 40%,progresivni spermiji 11%,neprogresivni spermiji 30%nepokretni spermiji60%zaboravila sam reci da sam vec jednom imala spontani s losijim nalazom od ovoga,sada se bojim mnogo ako opet ostane u dr stanju da se isto desiuser posted image

clock-img

01.01.2015, 22:38

clock-img

danita

pencil-img

9

pcelica 23,hvala na dobrodoslici

Zadnji članci

article-img