cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Stepeni zrelosti posteljice

clock-img

27.03.2013, 20:21

clock-img

Medić*

pencil-img

29

IZVORNA PORUKA: Dalia_88

Evo da napisem onima koje ce nekada citati ovo i imati isti problem kao mi.
Rodila sam u 38 sedmici, prirodno krenuo porodjaj a rodila djevojcicu 3250. Na otpusnici pise da je beba preuhranjena za period kad je rodjena
user posted image Toliko o tome da se treba previse sikirati user posted image
Inace sam jela puno slatko pa vjerovatno je zbog toga beba bila napredna.
Posteljica je ostala isti stepen zrelosti i na narednoj kontroli, znaci nije vise starila.

Sretno svima koja cekaju svoje bebice..

Ja sam isto rodila sa 37 i neki dan beba 3,800. Nista takvo mi nisu pisali na otpusnici :)

< Poruku je uredio medic slatki -- 27.3.2013 20:22:02 >

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

02.12.2013, 20:18

clock-img

Merylin

pencil-img

-132

Danas sam bila na redovnoj kontroli, punih 30 sedmica. Sve je u redu, samo posteljica ima stepen zrelosti 1 na 2. Doktorica mi je rekla da nema razloga za brigu, da ćemo pratiti situaciju i djelovati u skladu s tim. Dala mi je uputnicu za Jezero da uradim protoke.
Da li je iko išao gore zbog toga, da li se treba prethodno naručiti, koliko se čeka? Znam da to mogu i privatno uraditi, ali bih voljela da se to što prije uradiuser posted image Neizvjesnost je najgora.

clock-img

02.12.2013, 21:11

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

Nemas razloga za brigu zrelost moje posteljice sa 30 sedmica je bila II-III I porodila sam se sa 38 punih sedmica...Protoke sam radila radi povisenog pritiska jer su mi kao mjere zaostajale,protoci su bili izvrsni,rodila sam samoi kracu bebu (na mater) inace femur nam je zaostajao a ona 47 cm bila duga....

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

clock-img

02.12.2013, 21:56

clock-img

lala0606

pencil-img

289

IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: Dalia_88

Evo da napisem onima koje ce nekada citati ovo i imati isti problem kao mi.
Rodila sam u 38 sedmici, prirodno krenuo porodjaj a rodila djevojcicu 3250. Na otpusnici pise da je beba preuhranjena za period kad je rodjena
user posted image Toliko o tome da se treba previse sikirati user posted image
Inace sam jela puno slatko pa vjerovatno je zbog toga beba bila napredna.
Posteljica je ostala isti stepen zrelosti i na narednoj kontroli, znaci nije vise starila.

Sretno svima koja cekaju svoje bebice..

Ja sam isto rodila sa 37 i neki dan beba 3,800. Nista takvo mi nisu pisali na otpusnici :)

ni nama, a rodila u 35 nedelji... beba 3 850.... reko koliki bi bio da je na termin user posted image u inkubatoru bio medju onim bebicama je ogroman izgledao

**mali zvrk**

clock-img

03.12.2013, 11:37

clock-img

Merylin

pencil-img

-132

Hvala vam! Idem sutra na kliniku pa ćemo vidjeti, ja se nadam aBd najboljem, izdržljiv je to bebačuser posted image Ne može mi biti svejedno, ali vjerujem da ćemo izgurati do 35 sedmice!

clock-img

15.05.2014, 22:55

clock-img

ajla86

pencil-img

1198

ja sam 31 sedmica i kaze dr prilicno je zrela 3 stepen....
bas se brinem nesto mi rano za tu zrelost...

kako skontah njega beba manje dobiva na kilazi nenapreduje samo stagnira ....

clock-img

19.05.2014, 23:53

clock-img

mimi xy

pencil-img

79

kod mene je posteljica I stepen 32 sedmica ....valjda je ok dr.nista nije spomenuo...

clock-img

20.05.2014, 00:12

clock-img

ajla86

pencil-img

1198

odlicno....moja spremna za porod.....nemam pojma kad je tako sazrela....

Zadnji članci

article-img