Belmac - tvoje decko nije kriv za to sto mu se događa, zamisli kako se njemu snaci u svijetu brojeva i slova koje on sasvim drugacije vidi..njegov mozak drugacije funkcionira i treba drugaciji pristup i nacin rada od onog uobicajenog..dakle, ti vidim imas kategorizaciju i po zakonu tvoje dijete spada u grupu inkluzivaca..dakle skola i uciteljica su duzni da rade po prilagođenom..ako to ne mogu sami izvesti, a svaka uciteljica koja ima iskustva i vidi koje dijete probleme ima i koliko moze ili ne moze ostvariti od plana i programa moze pojednostaviti i ici do granica koje on moze da savlada.....ako nije sposobna i ako skola nema defektologa, ima da se possavjetuju ili odu u skole koje se bave tom problematikom i posavjetuju s timom strucnjaka i uzmu planove od njih...inace u moju su skolu znali da premjeste takvu djecu zbog problema s okolinom, uciteljima i nastavnicima i tek su onda roditelji vidjeli da je njihovo djete sretnije, zadovoljnije , prihvacenije, da se s njima radi na pravi nacin i da postizu napredak i da je djete ponosno na svoje uspjehe, tako da rijec specijalna skola u roditeljima izaziva zgrazanje,a to su samo klinci slicni njima samima koji se razumiju, i mozda bi svome djetetu vise pomogli nego ga sileci da bude kao ostala djeca u redovnoj, s djecom i roditeljima koji ne shvacaju i kadrom koji em sto nije strucan, em sto se boji, em sto nece da se potrudi i usavrsi...kod nas jos nije razvijena svijest da se ne etiketira dijete koje ima bilo kojni problem.., pa tako mu odmah prisiju da je glupo i lijeno..a djete ztreba samo drugaciji pristup, mozda nece moci brojati do 1000 kao drugi u tom razdoblju, ali ce savladati do 100 ...i polakse ce uciti koliko mogne..ali ne moze se isto raditi s njim kao da nema vec dijagnosticiran problem...eto nadam se da ce se situacija pozitivno rijesiti zbog decka..on je takav kakav je ..i moze biti bolji ..sretno ;)
Marny - slazem se s breskvom, mozda bi bilo dobro da se obratis cisto radi svoga mira strucnjacima..jer sve to moze prerasti u nesto vece..a mozda mogu naci uzrok problema i pomoci ti
anoniman- ovo je samo jedan od sindroma i poteskoca u razvoju o kojem mi pricamo, ne moze se svaki problem svrstati u ovo ... taj djecak od 7 godina koliko vidim iz karatkog i nedovoljnog opisa je zapostavljeno dijete...razorena obitelj i sve...ali opet dosta je razloga i za pregled kroz strucnjaka, jer to je faza u kojoj bi trebao vec raditi jednostavne logicke funkcije i tako jednostavne stvari..mozda jednostavno malo kaska..i moze stici svoje vrsnjake, ali ako se radi s njim ..koliko sa strucnjacima toliko i kod kuce...jer nema efekta ako rade i strucnjaci s njim, ako se i doma sve to ne ponavlja i vjezba....moj je savjet jednosravan pregled da bi se rijesile nedoumice