IZVORNA PORUKA: dadada
Prvo sto trebas znati jeste da nijedan agresivni pas ili maca nije takav samo od sebe tj. bez razloga...drugim rijecima ako napada djecu taj pas je maltretiran od strane djece...sta su neka djeca u stanju napraviti zivotinji to je strava i uzas...vjeruj
I to je tačno...baš kao što su pedofili često osobe koje su same bile zlostavljene u djetinjstvu. Ali, kad je moje dijete u pitanju, moj prag tolerancije je jako nizak. Pa me fino boli briga ko je zlostavljao psa ( čovjeka ) ako taj pas napadne moje dijete - koje ga nije zlostavljalo.
IZVORNA PORUKA: dadada
drugo, strah se uci! tj. tvoje dijete se nece bojati ako ga ti ne naucis da se boji...a nema gore kombinacije od covjeka koji se boji i zivotinje koja osjeca tvoj strah pa se i ona prepadne..
Kad izađeš iz lifta, na šestom spratu stambene zgrade, u ulazu koji ima interfon, pa te na prvom koraku zaskoče tri psa - tako što skoče na tebe uz glasno režanje i lajanje, nema se vremena razmišljati da li to oni rade od dragosti ili će me ujesti.
to se desilo meni, da se desilo mom šestogodišnjem dijetetu bojim se da bi posljedice po nju bile puno teže.....i ja onda treba da ignorišem njen ( stečeni ali njenim postpukom ne izazvani ) strah i da je ubjeđujem kako ne treba da se boji?!
Čemu je onda učim??
Minimaliziram njen strah?!
Slažem se da u 80 % napadaju kućni psi, ali mene brine ovih 20 %.
( kućni psi većinom napadnu vlasnika )