Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ovim putem vam dostavljamo apel kroz potpisanu peticiju građana Kantona Sarajevo da se na ulicama grada Sarajeva krene u ozbiljnu akciju uklanjanja djece koje se zloupotrebljavaju u svrhu prosjačenja. Nejasno stoji, da MUP Kantona Sarajevo ne koristi dovoljno svoje ovlasti u cilju da se ovakvo ozbiljno kršenje prava djeteta sprovodi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.
Kao građani ovog grada, upućujemo apel svim odgovornim u lancu odgovornosti tako da vas pozivamo da ozbiljnije pristupite ovom problemu i zaštitite svako dijete ovog grada.
Svakodnevno se susrećemo sa ovim problemom, ali ne zelimo više zatvarati oči pred očiglednom zloupotrebom dojenčadi i maloljetne djece. Pozivamo vas na građansku i službenu dužnost da osigurate naš životni prostor, našu djecu. Jer, ipak su i to naša djeca ili možda nisu?
Ovo pismo , apel, peticija je samo jedan pokazatelj koji govori da imamo svijest građana, da smo mi ipak dostojanstveni. Stoga vas pozivamo da riješite ovu negativnu stranu našeg grada, zaštite djecu i omogucite im bolje sutra!
Pismo sa peticijom ce se poslati, Ombudsmanima BiH, Kantonalnom MUP-u i Centrima za socijalni rad, kao i Ministarstvu za ljudska prava, izbjeglice BIH!
Ono, sto nam treba imena i prezimena, kao i brojevi L.K. , koje mozete poslati meni putem PP-a! ili na mail : ringeraja.ba@gmail.com
Znam da ce te se odazvati ovom nasem pozivu, tako da vam unaprijed hvala , jednostavno moramo dici glas!
skrenula bih samo paznju, mozda bi bilo prikladnije termin "uklanjanja" upotrijebiti Zbrinjavanja. Nekako mi uklanjanje više ide uz predmete koji su nepotrebni ili suvišni..
09.04.2010, 16:32
anidla
3683
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Imam divnu vijest...Sada mi je Demir Mahmutcehajic poslao mail, da ce ucestvovati sa nama u akciji Pokret DOSTA!
09.04.2010, 16:42
lely
1265
Ovo je odlicno,Bravo Skvo.
Saljem PP uskoro.
P.S. Ja sam postavila za status na FB nesto o ovoj akciji,nadam se da je to OK.
< Poruku je uredio lely -- 9.4.2010 16:57:45 >
09.04.2010, 17:25
Visnja RR
15102
naravno...mozes i iskopirati a RR.ba FB
09.04.2010, 21:49
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gvendolina
Neki dan sam na vracama vidjela zenu sa bebicom koja ima ne vise od 2 mjeseca,po kisi i hladnoci
Svako jutro mi se zeludac okrene (jer zivim na Vracama i moram proci pored njih) tuzno Beba sigurno nije imala ni 15 dana kad su se pojavile na tom semaforu
10.04.2010, 00:06
Ilhana RR
6113
Ljubim ja moju pametnicu!!!
Podrzavam akciju, moze li licna iz Srbije? =)
10.04.2010, 15:53
jasmin
4600
Samo da pohvalim akciju.Divne ste cure.Da vam dragi Bog nadoknadi svakim hajrom.
10.04.2010, 15:59
anitaMO
1384
Skvo ,obožavam te.
11.04.2010, 22:40
Skvo RR
4542
Drage zenice, evo sad vidjeh da je hayat na teletekstu objavio nasu akciju . Hvala udruzenju Djeca , na promociji,,,,Neka nam ovo bude motiv da prikupimo sto vise glasova, da se jadna djeca zbrinu na odgovarajuci nacin!!!
11.04.2010, 22:53
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Drage zenice, evo sad vidjeh da je hayat na teletekstu objavio nasu akciju . Hvala udruzenju Djeca , na promociji,,,,Neka nam ovo bude motiv da prikupimo sto vise glasova, da se jadna djeca zbrinu na odgovarajuci nacin!!!
ujutro ti šaljem spisak za postpise fale mi još 2-3 podatka
12.04.2010, 10:39
Ilhana RR
6113
Nadam se da cu vam uskoro moj spisak moci ispostaviti...
12.04.2010, 11:02
maya83
39
Skvo, višnja,: Ispred udruženja DjeCa, hvala vama što ste nas pozvali da se priključimo akciji:) Biće i u Avazu sutra, a danas će i BH radio 1 prenijeti vijest. Ono što se ja lično nadam je da ovo neće ostati samo akcija: čudo za dva dana, već da će zaista probuditi uspavane glave da se ovo riješi...
< Poruku je uredio maya83 -- 12.4.2010 11:03:34 >
12.04.2010, 14:47
Visnja RR
15102
Evo ja sam sad razgovarala sa urednikom Avaza ... Imamo njihovu podrsku za svo vrijeme akcije
akcija prukupljanja ce trajat cijeli mjesec april
mnogi mediji nas podrzavaju... nadam se (i zelim vjerovati u to) da ce akcija imati rezlutate
maya83 hvala tebi i Udruzenju DjeCa sto smo zajedno
< Poruku je uredio Visnja RR -- 12.4.2010 14:48:32 >
Dobili smo i podršku Udruženja za dijalog u porodici i društvu "Mali koraci"
12.04.2010, 16:41
Skvo RR
4542
IZVORNA PORUKA: acudesa RR
Dobili smo i podršku Udruženja za dijalog u porodici i društvu "Mali koraci"
Da znate da mi je srce ogromno....tako mi je drago....
12.04.2010, 16:46
acudesa
7725
ma ti si kraljica-da se nisli naljutila i sve to "urečeničila" ne bi se ništa ni desilo erna
12.04.2010, 23:20
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: Visnja RR
Evo ja sam sad razgovarala sa urednikom Avaza ... Imamo njihovu podrsku za svo vrijeme akcije
akcija prukupljanja ce trajat cijeli mjesec april
mnogi mediji nas podrzavaju... nadam se (i zelim vjerovati u to) da ce akcija imati rezlutate
maya83 hvala tebi i Udruzenju DjeCa sto smo zajedno
u današnjem Večernjem Listu je također pisalo ''Porodični forum ringeraja .ba pokreće akciju stop prosjačenju djece po ulicama.akciji se priključilo i udruženje DJECA'' tako nekako je glasio tekst u Večernjaku za akciju
13.04.2010, 11:33
Lejla Ka
5544
svaka čast za akciju. Pridružila sam se preko moje DjeCe.
13.04.2010, 13:52
Visnja RR
15102
Od 15:30 do 16 bice price na Radio Hercegovina
13.04.2010, 14:02
Mala Selma
779
Sad citam tekst u AVAZU, sva cast....mja podrska je 100% Srve