IZVORNA PORUKA: animagical
ali si se vjerovatno ljubila ja nimalo ne vjerujem u kupljenje imuniteta iz tudjih usta...mislim, kod beba...
Ni ja ... i baš taj stav kod svoje sveki mrzim , bolje je da preboli dok je mali!!! Ili ti , hajde ba neće mu ništa bit!!!
A nikad se niko od njih nije ponudio da ga drži dok vadi krv , da bude budan noćima dok ima temp. , niko , samo ja !!! I zbog toga sam si davala za pravo da napravim lom zbog flašice pune mrava , olizane cucle ako bi pala na pod ili te famozne kašike ...
A mononukleoza je jedna u nizu bolešćura koja se prenosi putem pljuvačke i nije nam bilo nimalo lako , s tim više jer je bio malecki (3 god) a stalno smo visili po zaraznom kontrolišući kojekakve nalaze , mogao je usput još koju boljkicu pokupit...
A kod svih boljkica postoji period inkubacije , u kojem smo potencijalni prenosioci a da to i ne znamo i baš zbog toga trebamo se ponašati savjesno ( posebno ukućani i bliža rodbina koji su u tješnjoj vezi sa bebama i djecom) , ne žvalavit dijete po licu i ko zna šta još...
Mali je fala Bogu sad dovoljno odrastao da to ne dopušta više ikome , cijena : moj posao i moji živci.... uskoro aBd dolazi druga bebica a za nju je mama pripremila teren...
Možda bi sad neka pametna glava rekla , kako mu ipak ništa nije bilo od svega toga ... a o tome u nekoj drugoj priči....