FELIX jesi li se ti bunila što je on njemu trpao ili što mu je davao slaninu?????
A čuj, moj Antonio, jede stvari koje odrasli ne bi nikada... Npr. kulen, ljuti šipak, slanine, kobasice... Ali ipak ne pretjerujemo, malo pomalo mu davam. Neće njemu ništa biti od malo slanine po mom mišljenju, a sad kako ti god hoćeš!
Izvini ali nisi napisala, a nisi ni moj post procitala do kraja jer sam i ja napisala da vako zna sta je najbolje za njegovo dijete. bez ljutnje
28.12.2010, 20:08
ivanak
1767
IZVORNA PORUKA: MALA1994
IZVORNA PORUKA: ivanak
FELIX jesi li se ti bunila što je on njemu trpao ili što mu je davao slaninu?????
A čuj, moj Antonio, jede stvari koje odrasli ne bi nikada... Npr. kulen, ljuti šipak, slanine, kobasice... Ali ipak ne pretjerujemo, malo pomalo mu davam. Neće njemu ništa biti od malo slanine po mom mišljenju, a sad kako ti god hoćeš!
Izvini ali nisi napisala, a nisi ni moj post procitala do kraja jer sam i ja napisala da vako zna sta je najbolje za njegovo dijete. bez ljutnje
A što ovo znači? Upravo ono što ti govoriš. Svatko može savjetovati, ali opet je na roditeljima da odluče.
28.12.2010, 20:12
Anoniman
ajd molim vas nemojte se prepirati oko jela......Nije niko mislio lose ni jedna ni duga strana. ivanka,nemislim nista lose u to malo,i ja dam al malkice zrno bozije al ponekad i rijetkost kad ja to hocu kad jedem slucajno(nemislim na slaninu)vec na sudzuk,i salamu.ovo sto svekar daje necu komentarisat vise. Mala,a takodje slazem se sa tobom da je tvoje misljnje da se nedaje .....svak zna svoje,i neka radi kako misli.
28.12.2010, 20:22
ivanak
1767
E pa super... ja se slažem i sa jednom i sa drugom... Treba se znati što, kako i koliko čega. Svatko radi po svome. I ja bi da se meni netko dava previše čokolade malom antoniu, rečem, ali naravno to nitko ne obada ( ni mene, ni muža što pričamo ) dok jednog dana ne pokažem zube.
28.12.2010, 20:34
Šanti
59
Stvarno svega ima...Ja sam generalno misljenja da mi se niko ne treba mijesati, osim ako ne zatrazim savjet, uslugu, pomoc...
Moje dijete je neki dan imalo temperaturu 38, i ja mjerim temperaturu a svekrva hce da ugrije krpu i da stavi na prsa . Ja njoj govorim, pa valjda trebam dijete rashladit kad ima temperaturu,a ne jos dodatno grijat,a ona uvjereneo, ne, ne, hoces, hoces, nista mu od ovog nece bit, samo ce pomoc. Naravo da od te vruce krpe nije nista bilo, ali u tim momentima pravilo je - ne mijesaj mi se!!!
28.12.2010, 21:09
aida.
2177
Sto se tice ishrane cim sam se porodila jasno sam dala do znanja svima da ja i samo ja odlucujem sta cu djetetu davati... Na neke druge stvari tipu 3 mjesec treci dan stavi dijete u dubak(svekrva mi rece) prvo, otkud mi dubak a drugo nije mi padalo na pamet da to uradim, kaze ona pa to je samo par sekundi eto reko ja necu ni par sekundi imala si svoje i stavljali si... A ona samo tiho rece bas to... "Pa nista mu nece biti"... Reko bas zato sto mu nista nece biti, necu, da ce mu sta pomoc, stavila bi.. pa ja...
Stvarno ni ona ni moja mama se ne mijesaju u ishranu i te stvari na koje im "zacepim odma"...
Al neku noc i mene i mm je sveki izbacila iz takta... Kod rodjaka mi i njegov mali nabavio sebi cuku kojem je 15 dana, ni zuba nema a Erol zgrahne na sve zivotinje i mi ga prikucili on hoce da ga miluje, ja ga otkucujem (da napomenem imamo psa kuci s kojim se stalno igra i naravno pperem dijete poslije toga) A svekrva ce ljutito: "Aida, ako dotakne psa odma mu peri ruke" Joj kad smo i mm i ja bukvalno vrisnuli ETO MI NE ZNAMO!!!
Grrr kako me iznervirala...
A o prolaznicima na cesti da n epricam... Ja svakom samo kazem "Nije vas problem" i nasmijem se o bilo cemu da se radi
28.12.2010, 21:34
frenkoza
1200
Evo ja sam se danas bas izpiz.... mali ima temperaturu, proljev povraca, vucaram ga po doktorima.... strogo gledam sta uzima, sta jede pije.... doktor rekao strogo samo caj od nane, sipurka ili dunje... sveki ide nosi neki caj od neke trave "koja je dobra za stomak".... znaci ni ime joj ne zna... ona to bere i pravi sebi i donijela i dadni mu..
reko NECU! odrjesito, jasno, glasno i bez pogovora... pa kaze dobra je za stomak... neka je reko... evo puna flasica caja od nane i nana je dobra za stomak.... na zdravom djetetu necu da eksperimentisem, a kamoli na bolesnom.... kaze mm ja cu popiti... reko nek pije ko god hoce al bebi nece... i onako ne znam kud udaram... treba jos da odem doktoru i da kazem da sam dala caj od trave kojoj ni ime ne znam...
ma nije vazno sta ko misli... ako ja mislim da treba ja cu dati ako mislim da ne treba necu i tacka!
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
28.12.2010, 21:58
ivanak
1767
Žena je imala dobru namjeru, ali ne sa ukusom... jer ipak ćeš dati nešto što je provjereno i što mu se zna ime...
29.12.2010, 01:01
frenkoza
1200
moja ivanak... svi koji daju neke savjete imaju dobru namjeru.... al kad mi je djete u pitanju ma vala ne zarezujem nicije dobre namjere
"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke" 10.11.2009. 30.0
29.12.2010, 02:28
SailorMoon
1300
Moja svekrva nemoze da skonta kako ja maloj nesecerim caj, kako joj neumacem cucu u nesta slatko (sad ce bebici 2 mjeseca) i jos kaze kad podjem napolje, da joj sudoperom predjem preko lica, hahaha. Zamislite sve kuhinjske bakterije ja cu djetetu u lice, hahahaha
29.12.2010, 07:50
maja78 RR
4163
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
Moja svekrva nemoze da skonta kako ja maloj nesecerim caj, kako joj neumacem cucu u nesta slatko (sad ce bebici 2 mjeseca) i jos kaze kad podjem napolje, dajoj sudoperom predjem preko lica, hahaha. Zamislite sve kuhinjske bakterije ja cu djetetu u lice, hahahaha
ovo sam cula prije par godina, svekrva od moje drugarice uradila malenom e svasta svijetu padne na pamet
29.12.2010, 07:54
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: SailorMoon
Moja svekrva nemoze da skonta kako ja maloj nesecerim caj, kako joj neumacem cucu u nesta slatko (sad ce bebici 2 mjeseca) i jos kaze kad podjem napolje, da joj sudoperom predjem preko lica, hahaha. Zamislite sve kuhinjske bakterije ja cu djetetu u lice, hahahaha
Ovo je katastrofa...
29.12.2010, 09:50
Malenaoduvijek
5237
E pa super... ja se slažem i sa jednom i sa drugom... Treba se znati što, kako i koliko čega. Svatko radi po svome. I ja bi da se meni netko dava previše čokolade malom antoniu, rečem, ali naravno to nitko ne obada ( ni mene, ni muža što pričamo ) dok jednog dana ne pokažem zube.
shvatila sam ja sta si ti htjela reci i nemoj se ljutiti.ne mislim ni ja nista lose.ti ces vom djetetu dati sta hoces i to je tvoja stvar i nema niko pravo da ti bilo sta kaze jer ti smatras da je tako ispravno.
evo vama jedan veliki
ti imas dvije bebe kao i ja sa samo godinom razlike, samo su kod mene malo stariji
29.12.2010, 10:02
Malenaoduvijek
5237
IZVORNA PORUKA: frenkoza
Evo ja sam se danas bas izpiz.... mali ima temperaturu, proljev povraca, vucaram ga po doktorima.... strogo gledam sta uzima, sta jede pije.... doktor rekao strogo samo caj od nane, sipurka ili dunje... sveki ide nosi neki caj od neke trave "koja je dobra za stomak".... znaci ni ime joj ne zna... ona to bere i pravi sebi i donijela i dadni mu..
reko NECU! odrjesito, jasno, glasno i bez pogovora... pa kaze dobra je za stomak... neka je reko... evo puna flasica caja od nane i nana je dobra za stomak.... na zdravom djetetu necu da eksperimentisem, a kamoli na bolesnom.... kaze mm ja cu popiti... reko nek pije ko god hoce al bebi nece... i onako ne znam kud udaram... treba jos da odem doktoru i da kazem da sam dala caj od trave kojoj ni ime ne znam...
ma nije vazno sta ko misli... ako ja mislim da treba ja cu dati ako mislim da ne treba necu i tacka!
od dobre namjere puna kapa.svi iz dobre namjere, pa nesto sto se primjenjivalo prije 30 godina ne znaci da je dobro, mozda je prevazidjeno, sad su druge metode.ima stvari koje su ok ali ima ih vala gdje ja kazem "nidje veze".stalno se nesto mijenja, ali ne mozes ti starijim ljudima dokazati.evo npr, prije se stavljala nauljena pelena ugrijana na prsa, mm pita jednog starog pedijatra mozemo li mu to staviti kaze on ne.ulje zatvara pore i dijete ne moze da dise kako treba, a to se nekada primjenjivalo kao ludo.
12.01.2011, 13:44
š t a
524
Juče kad sam čula ženu ja se frapirala, pita me jede li mali?Rekoh počeo pomalo a ona će meni šta pomalo moja su djeca sa 2,5 mjeseca jela supu a sa 6 sve daj mu pršuta!!!! Ja se ukočila...............
12.01.2011, 14:21
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: MALA1994
ovo je poenta kompletne price, bez uvrede. tvoje dijete i ti radis tako sto ne znaci da drugi trebaju tako i da je ispravno. ja djetetu svom nikad ne bih dala suhomesnate proizvode ali to sam ja.
meni nije bilo jasno kod felix ovo oko slanine inače ne jedemo slaninu iz vjerskih razloga, tako da je moje dijete neće ni jesti
12.01.2011, 15:50
peky
105
Ima stvarno raje koja bas zna pretjerati, sto se tice njihove djece. Kao primjer dajem svoju sestru ( koja ce ovo vjerovatno procitati ). Ja kad vidim sta ona sve obuce na svoje djete ( 8mj ) treba joj 10min da je raspremi kad mi dodje na kafu... imam i ja bebu (2,5 mj) al joj ne oblacim toliko stvari kao ona svojoj... "Sta mi pricas bona vidis da ce se nahladiti"; je sve sto kaze na to a ja samo odmahnem glavom. Ima jos mnogo stvari gdje stvarno pretjeruje al ne smijem vise pisati... love u sis hahahahhha
12.01.2011, 15:54
Blue rose RR
4361
IZVORNA PORUKA: peky
.... Ja kad vidim sta ona sve obuce na svoje djete ( 8mj ) treba joj 10min da je raspremi kad mi dodje na kafu... imam i ja bebu (2,5 mj) al joj ne oblacim toliko stvari kao ona svojoj... "Sta mi pricas bona vidis da ce se nahladiti"; je sve sto kaze na to a ja samo odmahnem glavom. ...
Ali isto tako ima i onih koje u pola zime/jeseni ne obuku djetetu štramplice, niti im stavljaju kapice, a onda poslije 10 dana, zaglave na hitnoj.
12.01.2011, 16:02
peky
105
IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
IZVORNA PORUKA: peky
.... Ja kad vidim sta ona sve obuce na svoje djete ( 8mj ) treba joj 10min da je raspremi kad mi dodje na kafu... imam i ja bebu (2,5 mj) al joj ne oblacim toliko stvari kao ona svojoj... "Sta mi pricas bona vidis da ce se nahladiti"; je sve sto kaze na to a ja samo odmahnem glavom. ...
Ali isto tako ima i onih koje u pola zime/jeseni ne obuku djetetu štramplice, niti im stavljaju kapice, a onda poslije 10 dana, zaglave na hitnoj.
Slazem se potpuno sa tobom, al ja mislim da uvijek treba postojati neka granica normale....
12.01.2011, 16:04
ziki
1815
A tu granicu normale postavlja majka jer iz njene je utrobe dijete izašlo.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
12.01.2011, 16:06
aida.
2177
IZVORNA PORUKA: š t a
Juče kad sam čula ženu ja se frapirala, pita me jede li mali?Rekoh počeo pomalo a ona će meni šta pomalo moja su djeca sa 2,5 mjeseca jela supu a sa 6 sve daj mu pršuta!!!! Ja se ukočila...............
Tako su i nama dosli jedni prijatelji koji ne zive u nasem gradu i izasli mi na pizzu, mom E.tad bilo 3 mjeseca, jos nije poceo da jede nista osim mog mlijeka.... I naravno on je zainteresovano gledo kako mi jedemo, tek poceo da uznaje i kaze meni ta ludjakinja: "kakva si ti mati, ne das djetetu da jede, daj malo tog sira s pizze djetetu sta ce mu bit" ja ostala reko ti imas svoje dvoje vala daji im sta hoces ja svom necu, kaze ona meni: "moja su i sir i slaninu jeli sa dva mjeseca"... ja gledam u nju i samo joj reko SVAKA TI CAST! Uh kako me iznervirala bila, uzas... Ja bas ne pratim toliko tabelice i to, ali svijet zna pretjerat uzas...
12.01.2011, 16:19
sabinos
1236
IZVORNA PORUKA: ziki
upravo ovako tu sve rasprave zavrsavaju
12.01.2011, 16:28
Lulu_08
350
IZVORNA PORUKA: sabinos
IZVORNA PORUKA: ziki
upravo ovako tu sve rasprave zavrsavaju
Potpisujem! Ono sto ja smatram ispravnim drugi ne mora i obrnuto. Zato sam misljenja da svaka majka treba da prati svoju intuiciju kada je njeno dijete u pitanju, a naravno da moze traziti savjet od drugih, ali to se odnosi na ZELJENI savjet a sve ostale babske price i soljenje pameti su stvarno suvisni!
12.01.2011, 16:35
makana
772
pozdrav majke smo i imajmo na umu da najčešće od majki savjete dobijamo, i naši savjeti biće novopečenim zastarjeli, ali ono što hoću da kažem jeste da kao majke trebamo paziti na reakcije, posebno pred djetetom, odreagovati možemo i blaže, pismenije što bi se reklo ako želimo da naše dijete sutra ne vidimo kako stoji pred nekim i vrišti mu u lice ili se cinično ili ironično smije na ono što je neko rekao a njemu se svidjelo nije ježim se od svakog pretjerivanja, a i od rečenice neće mu ništa biti nisam se držala tablica ali jesam pazila i dan danas pazim šta im dajem i na to sam ponosna iako dobijam komentare tipa "pa kad nisi dala djeci ništa da jedu" očito jesam kad su živa hvala Bogu, ali mene plaši šta se krije iza ove rečenice ništa mu neće biti ili šta će mu biti od toga usudila bih se reći - to je nepažnja, npr koliko nas čita deklaracije, šta to jedemo i šta djeci dajemo, ne možemo uticati na sve, ali ono što vidimo i na šta možemo zašto tu zakazujemo niko nam ne bi trebao biti preči od , čak ni naš ponos, sujeta ili dragost da svome čedu nešto lijepo i slasno priuštimo
12.01.2011, 16:42
bebacha
1170
draga Aida kakva si ti majka pa bebi od 3 mjesca nisi dala pizzu, ja to vise uopste ne slusam.ljudi oko mene se cude sto Alen nejede smoki i cokoladu a ja samo kazem "netreba mu to".prije su bebe u njegovoj dobi jele kropirusu i sta vec,ja sam kazem dobro i gotovo.s Ajlom sam bila dosta drugacija,cesto popustala al sad samo ja odlucujem.a znam da ne ne pretjerujem