cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: "hajde ba,nece mu nista biti"

clock-img

22.10.2010, 23:31

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: amela2208

marina ne nerviraj se oko gluposti, ipak dobro si ucinjela sto si se suzdrzala da ne pregovorıs nestouser posted image user posted image user posted image Nas ti je narod cudo. Vazno je da mı gledamo dobro nasu djecu a to ko ce sta recı ı kako njıvı svoju djecu to je vec njıhov problem.

Ma ne nerviram se samo mi je to jako tuzno...pa ja mislim da bi se i od male kasike  dijete napilo....

clock-img

23.10.2010, 10:14

clock-img

Anoniman

Da,da piva je dobra za bubrege....imala sam i ja priliku vidjeti dijete od možda 1 god.da mu naginju pivu i onda se valjaju od smjeha faci djeteta...žalosno,ali baš žalosno!

clock-img

23.10.2010, 10:30

clock-img

Lalana

pencil-img

866

Uh svega se ja nacitah, a dosta situacija sam dozivjela i sama, ali narod je toliko tvrdoglav, da govorio ti sta ili ne, on svoje provodi i "savjetuje", vjerujte i sebe nekad uhvatim da nekome nesto kazem vezano za djecu i onda se samo zaustavim, jer se sjetim kako to na mene frustrirajuce djeluje, posebno kad je upuceno kriticki, a ne zaista iskreno.
Ma s nasim narodom je, tesko zivjeti, po pitanju odgoja, hranjenja i oblacenja djece.user posted image

Moje tri srece...

clock-img

23.10.2010, 14:07

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Gracanka

Da,da piva je dobra za bubrege....imala sam i ja priliku vidjeti dijete od možda 1 god.da mu naginju pivu i onda se valjaju od smjeha faci djeteta...žalosno,ali baš žalosno!

Jako ruzno i tuzno, fuj..Ja  razmisljam da zabranim konzumiranje alkohola u kuci, toliko me ona recenica potresla, ne mogu sebi da dodjem.

clock-img

23.10.2010, 17:41

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Jako ruzno i tuzno, fuj..Ja  razmisljam da zabranim konzumiranje alkohola u kuci, toliko me ona recenica potresla, ne mogu sebi da dodjem.

i svekar je nekidan lani dao da proba pive, svi se smijali, svidjelo joj se. nije mi smetalo jer je samo gutljaj, a i vec joj je godina, al samo je probala

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

23.10.2010, 18:12

clock-img

chuci

pencil-img

804

strašno
ovamo se grozimo kada nam neko ponudi bebi posoljenu hranu sa 11 mjeseci, jer znamo da joj bubrezi nisu u mogućnosti da prerađuju to, ali alkohol može
strašno

ja bi svakoga ko daje bebi alkohol napenalila u g**icu, a da mojoj neko proba bilo bi svašt

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

23.10.2010, 19:19

clock-img

Anoniman

Da pojasnim,ovo sam napisala ironično...da ne pomislite da to podržavam.user posted image

clock-img

23.10.2010, 19:21

clock-img

Anoniman

user posted image

Da pojasnim,ovo sam napisala ironično...da ne pomislite da to podržavam.user posted image

Ja sam skontala za druge ne znamuser posted image user posted image

< Poruku je uredio MarinaDK -- 23.10.2010 19:29:37 >

clock-img

23.10.2010, 19:23

clock-img

samedi

pencil-img

1047

Ma uzzas,zgrozena sam jooooj kakvih ljudi imaaa fujjj,Marina svaka cast na zivcima kad si se suzdrzala(svidja mi se tvoj potpis user posted image )

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

clock-img

23.10.2010, 19:34

clock-img

chuci

pencil-img

804

niko to ne bi pomisliouser posted image
pa napisala si ispod da je to žalosno

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

23.10.2010, 19:39

clock-img

Anoniman

user posted image Dobro je onda.Ma sad kad sam pročitala,kontam može neko pomisliti da sam ozbiljno mislila...user posted image

< Poruku je uredio Gracanka -- 23.10.2010 19:40:36 >

clock-img

29.10.2010, 23:43

clock-img

neki

pencil-img

3476

IZVORNA PORUKA: vjestica

IZVORNA PORUKA: mala8'

ma najgore je kad pojedincima dadnes savjet,a one te pogledaju "vidi nje sto pametuje",a nisu svjesni koliko su blesavi,i da to kazes zbog njihovog djeteta

pa davanje savjeta koje ljudi nisu tražili jeste pametovanje
ja ne volim da mi neko pametuje, nit mi pada na pamet da ja nekom dajem savjet koji nije tražio, koliko god se zgrozila na neke stvari
svako nek radi sa svojim djetetom šta misli da je najbolje

Upravo tako,vidim da pojedini koji ne zele da im bilo ko pametuje u vezi ishrane i odgoja djece,ustvari i sami pametuju drugimauser posted image

clock-img

29.10.2010, 23:48

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: neki

IZVORNA PORUKA: mala8'

ma najgore je kad pojedincima dadnes savjet,a one te pogledaju "vidi nje sto pametuje",a nisu svjesni koliko su blesavi,i da to kazes zbog njihovog djeteta

ja ne volim da mi neko pametuje, nit mi pada na pamet da ja nekom dajem savjet koji nije tražio, koliko god se zgrozila na neke stvari

Upravo tako,vidim da pojedini koji ne zele da im bilo ko pametuje u vezi ishrane i odgoja djece,ustvari i sami pametuju drugimauser posted image

Za moje misljenje postoje glupi savjeti i oni pametni...

clock-img

29.10.2010, 23:50

clock-img

myb@by

pencil-img

1644

Slažem se sa Neki user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

clock-img

29.10.2010, 23:54

clock-img

sporty mamaa

pencil-img

3211

M sta vam je zene ZUJA je zakonuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Salim se naravno, nekad ja i prijateljice znamo za vikend kod mene popiti koje pivo i ja njoj uspem mrvicu mineralne i kazem joj, to ti je piva...user posted image I ona sva vazna, al uvijek poslije prede na sok ili mlijekouser posted image user posted image
Pita mene jednom jedna zena koja i sam ima dijete kojem svi nude pivo bez njenog dopustenja dal ja maloj dam da pijeuser posted image Ali pitanje je bilo postavljeno u stilu "Tvoja pije, ti joj dajes, jel tako"user posted image Ma reko jesam, pije ona i lozu, i rakiju,a najvise pelinuser posted image Zena se zabezeknula, al je poslije skontala da joj pitanje bilo basuser posted image

clock-img

30.10.2010, 00:01

clock-img

neki

pencil-img

3476

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

IZVORNA PORUKA: neki

IZVORNA PORUKA: mala8''

Za moje misljenje postoje glupi savjeti i oni pametni...

Mislim da je poenta price PAMETOVANJE,ili sam ja glupauser posted image
Da mu sa mjesec dana daje kolace,da ga stavlja u dubak ili da ga okrene naopacke,ona mu je majka i baaaaaaaaas me briga...
A to sto mu ja dajem smoki sa 19mj. ili sto ga i dalje uspavljujem u narucju,sta koga briga,ja sam mu majka i kapakuser posted image

Ne zelim se prepirati,vec samo iznosim svoje misljenje(ili mozda na to nemam pravo?) da pojedini na ovoj temi se uzasavaju pametovanjem drugih zena,a ustvari se uzasavaju i drugacijeg odgoja kod nekih majki,i to mi je pravo bezzeeeeee...
LP
P.S.Hvala Myb@byuser posted image

< Poruku je uredio neki -- 30.10.2010 0:02:14 >

clock-img

30.10.2010, 00:08

clock-img

aida.

pencil-img

2177

potpisujem neki
apsolutno me ne zanima sta ko radi sa svojim dijetetom samo nek ne dira moje.. i sta ko daje svom djetetu...

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

13.11.2010, 11:59

clock-img

Audrey

pencil-img

11

IZVORNA PORUKA: chuci

strašno
ovamo se grozimo kada nam neko ponudi bebi posoljenu hranu sa 11 mjeseci, jer znamo da joj bubrezi nisu u mogućnosti da prerađuju to, ali alkohol može
strašno

ja bi svakoga ko daje bebi alkohol napenalila u g**icu, a da mojoj neko proba bilo bi svašt

Potpisujemuser posted image

clock-img

23.12.2010, 23:49

clock-img

elkina_mala

pencil-img

518

user posted image user posted image user posted image
mrzim teeeeeee osobeee
jetrva je curici davala da pije neko pice koje je imalo oko 1%alkohola,kaze nije to nista,a zasto to roditelji daju djeci????kad vrlo dobro zaju da djeca nemaju potrebe za pivom??:s
ja bih im govno da prostite uvalila u usta i rekla "eto jedi i ti  to,"sta ce ti biti"

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

clock-img

24.12.2010, 08:14

clock-img

Lulu_08

pencil-img

350

Eh tako sam ja od sinoć nervozna i ljuta zbog hajde ba neće joj ništa biti! Luna do sada nije jela suho meso i sl. Sinoć se baš najela suhog mesa iako sam ja govorila da ne jede, ali tajo i deda su navalili da joj baš ništa neće biti! I naravno u 00:00 smo imali divnu aferu povraćanja po cijeloj kući dok se nije u potpunosti ispraznila! GRRR!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

clock-img

25.12.2010, 14:04

clock-img

Aiša

pencil-img

887

Uglavnom dolazim na ovu temu da se nasmijem različitim savjetima. Svi su oni dobronamjerni, ali nemaju nikakve veze sa znanjem i stručnošću.
Kada je dojenje u pitanju nisam nikome dala da se u to miješa, čak niko nije mogao biti u sobi sa mnom dok dojim, osim mm (mama, svekrva, i ostale žene iz reda familije imale su zabranjen pristup). Zbunjenoj majci to najmanje treba na početku kada se uspostavlja dojenje. Nakon što su svi vidjeli da sin dobro napreduje, bilo je komentara – kvalitetno mlijeko, a kada je imao grčeve od šire porodice sam mogla čuti da je mlijeko jako – opet, nikakve veze nema sa činjenicama. Ne postoji nekvalitetno majčino mlijeko, niti ima jako mlijeko, bebe jednostavno imaju grčeve, hranjene na bočicu ili one dojene.

Zapravo ne znam kada je „glas naroda“ koji jedva ima osnovnu školu postao relevantan? Primijetit ćete da su te savjete one čule od svojih starijih, a oni opet od prethodnih generacija i tako dalje... Ovdje ne omalovažavam ničije obrazovanje, već ne mogu da razumijem slijepo pokoravanje takvim nebulozama.

Savjeti da stavim dijete u hodalicu sa 3 mjeseca i tri dana, ili da ga stavim da uči da sjedi...??? Pa ne znam nijedno dijete koje je samostalno sjedilo sa 4 mjeseca, a hodalo sa 5 ili 6 mjeseci.
Ako je u Kanadi 2007.godine zakonom zabranjena proizvodnja hodalica, te njihov uvoz i izvoz, ako godišnje u bolnicama u SAD-u završi 14.000 djece zbog istih, hoću li ja slušati sve ove savjete, ili ću s voditi razumom?

Uvođenje guste hrane? Opet ista priča...Zamislite „samo“ dojiti punih 6 mjeseci? Pa moje dijete ama baš ništa nije okusilo....i tako dalje.

Da konačno skratim priču: Mame, vodite se svojim instinktima, poslušajte svaki savjet, izvagajte i radite kako mislite da je najbolje za bebu, jer ,u konačnici, kada se nešto desi vašem djetetu, onda sve statistike padaju u vodu i nisu bitne.

clock-img

28.12.2010, 09:33

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Ali ja se osjećam krivom što nisam malo pametovala nedavno. Bili smo s prijateljima na planini i krenuli vani. Oni imaju bebu od 5 mjeseci. Kontam, svima su dostupne sve informacije svijeta i šta ja tu imam pričati. Ali mama je izvela malenog na -15 (doduše na sunce, ali svejedno), dijete neće dudu, ima šal koji se stalno povlači s nosića, bez rukavičica. I sad da ja kažem da sam se ja vodila onom koliko mjeseci - toliko minusa user posted image . Jesam spomenula da mu je barem natukla čarape na ruke, ali kako nije bilo reakcije, ušutila sam se. Dijete tri dana kasnije na pencilinima. Je li do mene, uopće to toga što je tada bio vani ili je negdje ranije skupio, ne znam. I moja Ema je skakala oko njega taj vikend, a sutra se razboljela (samo što doktorica tvrdi da je ona ranije pokupila u vrtiću to). Ali mi je muka user posted image . Voljela bih i da me je poklopila, ali da sam ja to rekla.

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

28.12.2010, 10:36

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

mislim da svako ima svoje, a ja da se namecem ne pada mi na pamet.ja ne volim da mi se neko namece sa svojim savjetima i mislim da svako to treba da postuje.nedavno zena u ambulanti prica kako je maleni njen isao sa tatom taj dan u grad i jeo zeljanicu iz buregdzinice, beba od 9 mj.ja sam je samo pogledala i kontam niste vi normalni ali nisam joj nista rekla, sta me briga.njeno dijete njen problem.ali ima ljudi jednostavno ne mogu da presute i ugrizu se za jezik nego kazu pa makar.kad neko od starijih kod mene nesto kaze ja samo odgovorim tako rekla dr pa neka mi nesto kaze.sta se ja imam raspravjati i objasnjavati.moja djeca moja briga.i ne pada mi na pamet davati djetetu ni smoki ni kolac sa nepunom godinom jer ja mislim da mu hoce nesto biti i nema niko pravo da me ubijedjuje u drugo.a svako neka radi po svom

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

28.12.2010, 10:40

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

slažem se sa malom 1994
emma
ne znam šta se ti imaš osjećati krivom, ko da bi te poslušala da si joj rekla, pa bili ti poslušala kad ti neko ničim izazvan počne pametovati ?
jer davanje savjeta koji niko nije tražio jest pametovanje
i ja se hiljadu puta zgrozim kad vidim šta rade sa djecom, ali je ujedem za jezik da ne kažem
njihovo dijete - njihova odgovornost
niti ću ja polsušati koga kad mi počne pametovati, nego ću ga skinuti sa dnevnog reda

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

28.12.2010, 14:31

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

Iskreno, ja odreagujem na savjet - dakle, ako neka nana priča nebuloze tipa pusti je da sama hoda sa 8 mjeseci, kažem lijepo da mi ne pada na pamet. Ali recimo, ovo o hladnoći i bebama sam ovdje pročitala - nisam se slijepo držala, ali sam uzela kao moguće pravilno i zašto ne bih primijenila to ako će mi pomoći ili zaštiti dijete.
Dakle, s moje strane to ne bi bilo pametovanje nego samo plasiranje informacije - pošto kupila, po toliko i prodala. A onda bi ta mama mogla odvagnuti. Ali sam se ugrizla za jezik jer sam nedavno počela savjetovati jednu mladu mamu kako da sebi olakša život i MM mi je nakon te večere rekao da sam bila prava baba. Mogu onda misliti šta je žena mislila o meni user posted image user posted image -lujka prava. Da se razumijemo, nisam govorila da je luda, blesava, da tako ne treba, nego sam kad me je pitala kako smo mi radili rekla da smo radili potpuno drugačije i da sam ja malo više spavala i bila odmornija od nje iako sam ja dojila, a ona ne doji-dakle ima i tatu da ustane i nahrani bebača.
Zaključak, da sam ja spomenula to za izvođenje bebe na hladnoću, možda bi ona ipak prihvatila to kao savjet (jer uopće nije isključiva žena) i možda bi maleno bilo pošteđeno injekcija user posted image .

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

Zadnji članci

article-img