Mamino mlijeko jeste zaista dobro, čak i za liječenje nekih malenih smetnji, kao začepljen nosić ili krmeljave okice, ali nešto me strah, ako dugo stoji u ušnom kanalu, da bi moglo navući neku bakterijsku infekciju. A 100% ne liječi ako zaista boli uho. Davati djetetu koje uz dojenje dobije 1400g na težini je terorizam prema djetetu. Ali mimah, razumij prijateljicu, majke su nakon poroda ustrašene, i stalno misle da je djetetu nešto, i kad plače i kad ne plače, i kad spava i kad ne spava, sve smo to u glavnom prošle odmah nakon poroda. Ako možeš, pruži joj podršku, nemoj govorit kako sveki i nana daju pogrešne savjete već reci nešto u smislu "ja ne bih bilo bi me strah da se u uhu zbog mlijeka ne namnože bakterije" ili "dosta sam puta pročitala da male bebe ne plaču samo kad su gladne ili mokre, da im treba puno mamine blizine i kontakta, da traže da se nose ili postanu nervozne kad im je previše aktivnosti" ili "ja znam da ne postoji nekvalitetno majčino mlijeko, a ako počneš davati AD na flašicu toliko se toga može nepotrebno zakomplikovati, i tebi i bebi" Probaj joj predočiti dokaze da beba lijepo napreduje na maminom mlijeku, da svi znakovi pokazuju da se ona dobro brine o bebi i da je uspješna majka. Znaš kako su majke osjetljive nakon poroda, u sve sumnjaju, a naj više u sebe, i lako potpadnu pod savjetovanja drugih, koja ne moraju biti ni pogrešna, ali mogu biti potpuno nepotrebna i teret za mamino samopouzdanje. Razgovaraj sa njom na način da je "podsjetiš" da ona zapravo sve dobro radi. I ako ima problema, a ima intrenet, tu smo
i moje Dojenje nakon dojenja