cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: "hajde ba,nece mu nista biti"

clock-img

31.07.2010, 18:31

clock-img

škorpija

pencil-img

6649

mamity dobrodošlauser posted image ,

gračanka ja ne znam da li bi se smijala i ljutila na tako nešto , fakat svega ima, vjerujem da je namjera te žene bila dobra, ali poboguuser posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

clock-img

31.07.2010, 18:48

clock-img

Anoniman

Ma u meni hiljadu nekih osjećaja,kud me iznenadila (nedavno me jedna "gospođa" napade kud sam se digla s tako malom djecom,pa sad imam fobiju od nepoznatih žena user posted image ) pa sam prvo pomislila da će me i ta napasti,kud me pomalo sramota da neko vidi da im daje pare,pa će nam svi redom stati udijeljivati po marku,misliti da prosimo user posted image   i na kraju mi ta žena ispade simpatična sa tom svojom željom da im da marku...sve se sastalo u par sekundi!

clock-img

31.07.2010, 18:50

clock-img

smajli80

pencil-img

688

Ni ja ne volim kad mi neko stalno dira dijete po licu, to mi je baš ružno sva se naježim.I što još ne volim kad mi ljudi nabacuju komentare tipa:jeli joj zima,pazi na to dijete da ne izleti na u.licuuser posted image ,je li gladna,stavi joj kapu piri vjetar a ono 20 stepeni napolju user posted image
Šta njih briga za to.

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

clock-img

31.07.2010, 19:51

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

Ma u meni hiljadu nekih osjećaja,kud me iznenadila (nedavno me jedna "gospođa" napade kud sam se digla s tako malom djecom,pa sad imam fobiju od nepoznatih žena

Jednom prilikom mi se desilo da sam nosila bebu od svoje drugarice koja je rođena sa rijetkim sindromom i bila je sićušna spram svoje dobi.Okrenula se jedna gosp.koja po svemu sudeći ne misli svojom glavom i rekla kako možemo novorođenče(a beba je imala već sedam mjeseci) iznositi vani kada je hladno,pa je još držati kako je već držimo.Mojoj drugarici su oči zasuzole jer to nije bio prvi put da joj neko nešto dobaci sa strane u vezi bebe.
Okrenula sam se i rekla joj da povede računa o svojj a ne o tuđoj djeci.Možda sam ispala gruba ali u tom trenutku nisam se mogla suzdržati.
Ljudska nepromišljenost baš nema granica.

clock-img

31.07.2010, 20:01

clock-img

Srculence

pencil-img

848

E tako meni neki dan žena starija prišla(gospođa ko fol) i kaže mi:" a što si ga izvela po ovom suncu?"(bilo pola 11 ujutro i mi krenuli kući...bili u šetnji).Ja sam je tako pogledalauser posted image i rekla joj fino:"A što ti ne gledaš svoja posla?".Baš mi živac bila izvukla...a ja uz to bila nešto nervoznauser posted image user posted image user posted image user posted image Žena se samo odmakla...bez komentara ccccuser posted image user posted image user posted image user posted image
Ljudi vole da se mješaju gdje im nije mjesto...pa eto im saduser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

clock-img

30.08.2010, 01:24

clock-img

leona81

pencil-img

6373

nekidan sam se ja opet nasla u cudu kad sam objasnjavala zasto ne dolazi u obzir da bebi od 9 mj dajem tortu...znaci djevojka mojih godina mi kaze kao pa daj joj bar malkice, vidi kako gleda....torta je cokoladna, preslatka i ima k tome i orahe u sebi i na vrhu slag?

nakon 2 dana starija gospodja, mamina kolegica, hoce da da mojoj bebi noblice, i hvala bogu moja mama joj rece ne smije ona to jesti...

isto tako mrzim kad mojoj curici bliski ljudi daju mobitele, daljinske ili papuce, cak nekad i cipele da dira jer poslije toga stavlja ruke u usta i ...da ne objasnjavam dalje, te me stvari izlude...pa zar se sve mora crtati? zar nisu jasne neke stvari? moram sve naglasiti po sto puta, i kad im kazem svi me gledaju kao ludjakinju, kao pa i mi smo sve to dirali nije nam nista bilouser posted image user posted image user posted image

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

30.08.2010, 08:58

clock-img

Trnoruzica

pencil-img

478

IZVORNA PORUKA: leona81

isto tako mrzim kad mojoj curici bliski ljudi daju mobitele, daljinske ili papuce, cak nekad i cipele da dira jer poslije toga stavlja ruke u usta i ...da ne objasnjavam dalje, te me stvari izlude...pa zar se sve mora crtati? zar nisu jasne neke stvari? moram sve naglasiti po sto puta, i kad im kazem svi me gledaju kao ludjakinju, kao pa i mi smo sve to dirali nije nam nista bilo

Isto ovako razmisljala!
Doduse za cipele i papuce bih udavila, ali za gluposti poput npr kljuceva user posted image Hmmm, poslije bih joj i ja dala, samo da je mirna user posted image user posted image

clock-img

16.09.2010, 11:42

clock-img

malena_t

pencil-img

599

Neki dan teta prodavačica u prodavnici mješovite robe oduševi se mojim sinom, i bla, bla...kako je sladak, koliko mu je, bla, bla, i pljus lizalo. Kaže moj muž, pa ne jedu djeca njegovog uzrasta lizalo, kaže ona JEDU, JEDU, i zaboravismo na lizalo nakon brda suza i jedno 20-ak daaaa miiiiiiii 

21.03.2009. rodio se majkin sin

clock-img

24.09.2010, 15:13

clock-img

mimh

pencil-img

133

neki dan sam bila kod prijateljice koja se porodila prije mjesec i po, te sam vidjela za mene jako čudnu stvar izmuzla je mlijeka na kašikicu i nakapala malom u uši.  navodno mali plače zato što ga bole uši, a samoprozvani doktori (stara nana i njena svekrva) su se složile da nema boljeg lijeka, kaže nana i njoj je doktor rekao kad je djecu hranila da im kapa mlijeko u uši. druga je stvar što dijete uopće nisu vodili doktoru, već su to same zaključile, jer valjda nije gladan, prvi mjesec je dobio 1400 grama, što znači da mlijeka ima. pa su onda zasigurno uši. ja sam ostalauser posted image . da stvar bude još gora, jutros je njena sveki otišla i kupila malom aptamil jer možda plače i zato ššto je njeno mlijeko nekvalitetno pa je gladan i sve ovo uz obrazloženje  hajde ba,.........a ona je još gora nekad je imala svoju volju i znala neke stvari a sad je pokorni sluga stare nane i svekija radi sve što joj kažu, došlo mi je da je pretresem da se osvijesti.
najgore je što njen mm govori njoj da vode dijete doktoru a ona ko slijepac nema potrebe, eto vodila je nana svoju........kad četrdeset i neke

clock-img

24.09.2010, 15:27

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Mamino mlijeko jeste zaista dobro, čak i za liječenje nekih malenih smetnji, kao začepljen nosić ili krmeljave okice, ali nešto me strah, ako dugo stoji u ušnom kanalu, da bi moglo navući neku bakterijsku infekciju. A 100% ne liječi ako zaista boli uho. Davati djetetu koje uz dojenje dobije 1400g na težini je terorizam prema djetetu. Ali mimah, razumij prijateljicu, majke su nakon poroda ustrašene, i stalno misle da je djetetu nešto, i kad plače i kad ne plače, i kad spava i kad ne spava, sve smo to u glavnom prošle odmah nakon poroda. Ako možeš, pruži joj podršku, nemoj govorit kako sveki i nana daju pogrešne savjete već reci nešto u smislu "ja ne bih bilo bi me strah da se u uhu zbog mlijeka ne namnože bakterije" ili "dosta sam puta pročitala da male bebe ne plaču samo kad su gladne ili mokre, da im treba puno mamine blizine i kontakta, da traže da se nose ili postanu nervozne kad im je previše aktivnosti" ili "ja znam da ne postoji nekvalitetno majčino mlijeko, a ako počneš davati AD na flašicu toliko se toga može nepotrebno zakomplikovati, i tebi i bebi" Probaj joj predočiti dokaze da beba lijepo napreduje na maminom mlijeku, da svi znakovi pokazuju da se ona dobro brine o bebi i da je uspješna majka. Znaš kako su majke osjetljive nakon poroda, u sve sumnjaju, a naj više u sebe, i lako potpadnu pod savjetovanja drugih, koja ne moraju biti ni pogrešna, ali mogu biti potpuno nepotrebna i teret za mamino samopouzdanje. Razgovaraj sa njom na način da je "podsjetiš" da ona zapravo sve dobro radi. I ako ima problema, a ima intrenet, tu smo user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

24.09.2010, 15:31

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Reci joj da joj dijete ima grčeve.

clock-img

24.09.2010, 15:40

clock-img

snijeg

pencil-img

754

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Reci joj da joj dijete ima grčeve.

Kratko, jasno i sažeto....tako jednostavno, a istovremeno jako komplikovano

Ti si carica user posted image user posted image

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

clock-img

24.09.2010, 15:49

clock-img

mimh

pencil-img

133

rekla sam joj i to pred njenim doktorima, a one su rekle da NEMA. znam i ja da je majčino mlijeko zdravo i odmah sam reagirala, oba doktora su se zacrvenile kad su vidjele moju facu, ja na svoju ruku ne radim ništa. znam da je preplašena i da ne zna ali ona neće da sluša ni svoju majku, tako je sveki rekla i zbogom. a mlijeko je sveki uvela zato što je moj deblji od njenog pa da se stignu. moj stariji 20 dana. zaista nemam riječi, a ona nažalost nema internet. ali zato ima nas prijateljica koliko hoće, koje imamo i stariju djecu, sve smo joj spremne pomoći, ali njene doktorke kažu da nemamo pojma i da one bolje od nas znaju kako se djeca hrane.  ja sam pobjegla od njih jer da sam ostala još malo duže mislim da bi izbio rat. dijetu prema mom mišljenju nije ništa samo treba malo mira, još samo da njegovoj mami to objasnim

clock-img

24.09.2010, 15:56

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

tako je jedna moja rodica slušala savjete takvih "doktora" koje kažu kad beba plače, pritisni joj uho, pa ako još plače znači da je upala uha (ja to ne znma ponoviti, ali tako nekako je , uglavnom treba pritisnuti uho user posted image ) i odvela bebu ORL ljekaru i to mu kaže
kaže njoj ljekar - a jeste li probali pritisnuti prst kad plače, probajte, jel plače, naravno da plače, a hoćete li ga voditi ortopedu user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

24.09.2010, 15:58

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

e mlijeko u usima zna biti jaaaaako opasno, moj a je povratio i valjda uslo u uho a mi nismo bili skontali, i usi se malkice upalile i radili bris kad bakterija koja senalazi inace u crijevima u usima nismo mogli vjerovati dok nsmo skontali sta se desilo, sreca to samo vrlo brzo izaslo

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

24.09.2010, 16:28

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Kaže meni žena zgranuto u merkatoru: Gospođo dijete vam jede stiropor???

Gospođo - ne jede stiropor, to je keks od riže.

ovo je super.. mozes gledati sa vedrije strane - da je stvarno jela stiropor gospodja bi te upozorila sa: Gospodjo dijete vam jede stiropor!..

Onaj pogled :))))

clock-img

24.09.2010, 17:52

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: vjestica

tako je jedna moja rodica slušala savjete takvih "doktora" koje kažu kad beba plače, pritisni joj uho, pa ako još plače znači da je upala uha (ja to ne znma ponoviti, ali tako nekako je , uglavnom treba pritisnuti uho user posted image ) i odvela bebu ORL ljekaru i to mu kaže
kaže njoj ljekar - a jeste li probali pritisnuti prst kad plače, probajte, jel plače, naravno da plače, a hoćete li ga voditi ortopedu user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

Izborila sam se nekako sa svim tim nepotrebnim savjetima. Više ništa ne komentarišu niti mi šta govore, znaju odmah moj odgovor na to. Ja baš burno reagujem, uspale me te nebuloze...to je što se tiče moje uže okoline a kad mi neko kaže nešto na ulici dobije takav ignor da se pokaje što je uopšte zastao.

clock-img

24.09.2010, 19:43

clock-img

nikita

pencil-img

1945

meni najvise ide na zivce kad kazu  "sta ce mu biti"  kad im ne dam smoki da daju malenom

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

clock-img

25.09.2010, 12:37

clock-img

Zejnebb

pencil-img

70

Hehehe ismijah se ja pravo..ko nase zene,samo nek im je gurati nos u tudji zivot,kada treba za unuce ona najpametnija,a gdje je bila kad je njeno bilo malo,nije ga bendala..ja samo kazem,vi ste imali svoju djecu ovo je moje i ja cu odrediti sta je dobro za njega a sta ne user posted image

Mrzim kada se prave pametnije te zene od doktora,ccc bas me nerivra user posted image
Najgore mi je bilo onih prvih dana kad sam se porodila,pa navalile zene dolazit pa samo zviruju kad dojim,da li ima mlijeka,nije mu dovoljno,dadni mu flasu,de ovo,de ono..kako sam imala problema i zbog sve te nervoze mlijeko mi se smanjivalo,kad god ja dojim neko dodje da me nervira..ali mislim da sam sad pametnija,treba to samo ignorisati user posted image

clock-img

25.09.2010, 12:52

clock-img

Anoniman

to za pritiskanje ispod uha je tacno, naime kad covjekov organizam ima upalu u tijelu prvi znaci su nabubrene zlijezde ispod usiju ili na vratu.kod malih beba se pritisne ispod onog dijela gdje se uho koji se busi kod djevojcica, (ne znam kako se taj dio zove na nasem)ne jako pritisnuti, samo blago...

A ja sam takodje dobivala blentavih savjeta, jedan najsmijesniji je bio u 5 mjesecu, zena rece da ga vec pocnem stavljati na tutu, ja legla od smijeha....Pa da mu dajem cokolade, smokija, cipsa, kao nek zvace nece mu nista biti....
A sto se tice dojenja, tu sume pametne  zene podrzavale i kad dojim ja odem u sobu, tako da je mir i tisina i radi mene i bebe....Jedino mi je neki dan jedna starija zena nasa prisla na ulici , raspitiva se za bebu i komentar je bio pa zar ga jos uvijek dojis...Ja rekla da i abd cilj mi je do godine dana, pa tad pocinjem raditi, vjerovatno ce ostati samo na nocnom dojenju...

clock-img

25.09.2010, 14:19

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

Marina žene govore da je u pitanju upala uha, a ne upala negdje u tijelu
zejnebb otkud ti znaš da te žene koje tebi pametuju, da nisu bendale svoje dijete user posted image
a što se dojenja, tiče, pa što dojiš pred tamo nekim ženama, fino se skloniš u sobu, kažeš ti i beba trebate mira za dojenje
a za prilazka nepoznatih žena na ulici nemam komentar user posted image
j

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

25.09.2010, 15:04

clock-img

Anoniman

Pa da upravo to, sam i rekla, samo blagim pritiskom na mjesto koje sam opisala beba reaguje veoma agresivno. kad je u pitanju upala uha...I dijete treba odvesti pedijatru na detaljniji pregled....

clock-img

25.09.2010, 15:52

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: MarinaDK

Pa da upravo to, sam i rekla, samo blagim pritiskom na mjesto koje sam opisala beba reaguje veoma agresivno. kad je u pitanju upala uha...I dijete treba odvesti pedijatru na detaljniji pregled....

Da,tako je i meni naš pedijatar objasnio.

A neki dan sam upotpunila svoje znanje vezano za babske priče,pa da podijelim s vama...
Bila kod prijateljice i moja mlađa pila sok i skvasila majicu,kaže svekrva od prijateljice požuri je presvuci,ne valja da dijete hoda mokrih prsa,ma ja rekoh lahko se nahlade,kaže ma dobro to,ali dosad su žene govorile ako je dijete mokro po prsima,udaće se za pijanicu (alkoholičara),pa ima tu istine user posted image user posted image Ojjjj Bože! Prijateljica samo odmahnu rukom,k'o pusti je kraju,ma kontam jadna ti s njom.

clock-img

26.09.2010, 16:41

clock-img

elkina_mala

pencil-img

518

uh...
neka me neko opali stocom po glavi inache...
dal je uredu da s ebebi od tek napunjena 3 mjeseca daje 240ml ad mlijeka???????????????????????
dal sam ja luda i opicena pa me svi gledaju ko s marsa da sam pala
il je ovo stvarno previshe i nenormalno???:suser posted image

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

clock-img

26.09.2010, 16:43

clock-img