Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Mi neki dan u Fisu, u Vitezu, kad jedna mlada zena pridje nama i hop...fino ona moju Imancicu pomilova po licu i jos je ko malo stipnu. To je takvom brzinom napravila, ja dok sam shvatila sta bi se moglo desiti, ona obavila svoje. A ja ti njoj:"nemojte mi je dirat"(mada sam zakasnila... ), a ona ce:"Pa sto?"Ko ono, jesam normalna.. Rekoh:"Ja ne diram svoje dijete po licu prljavim rukama, pa tako to ne mozes raditi ni ti, koju prvi put u zivotu vidim!" Zena me cudno pogleda...
08.06.2010, 14:39
niki83
2113
moju je tako nedavno na pijaci jedna zena, ali uzela joj rucicu i poljubi je za tren oka dok sam se snasla vec gotovo...e Boze dragi nekulturnih ljudi
08.06.2010, 14:42
bebacha
1170
meni stalno govore da nasopam bebu sa mlijekom i grizom da mi spava bolje...i to zene koje daju bebama od 3, 4 , 5 mj to...kazu kakvo dojenje i ad mlijeka...a mojih godina...ja kazem ok jer nemam zivaca i ne komentarisem vise...
to je zato sto je u nasem naroda normalno da je beba sto deblja,to je onda i zdravije a naravno da samo takva,napuhna moze biti od mlijeka i griza
08.06.2010, 15:12
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah
Mi neki dan u Fisu, u Vitezu, kad jedna mlada zena pridje nama i hop...fino ona moju Imancicu pomilova po licu i jos je ko malo stipnu. To je takvom brzinom napravila, ja dok sam shvatila sta bi se moglo desiti, ona obavila svoje. A ja ti njoj:"nemojte mi je dirat"(mada sam zakasnila... ), a ona ce:"Pa sto?"Ko ono, jesam normalna.. Rekoh:"Ja ne diram svoje dijete po licu prljavim rukama, pa tako to ne mozes raditi ni ti, koju prvi put u zivotu vidim!" Zena me cudno pogleda...
Nekako najteze podnosim kad nepoznati diraju dijete.Nama su na hadzu tako.Boze dragi,naroda iz cijelog svijeta,a nasu djecu kad vide samo idu da ih dodirnu kao da su crni kamen na cosku Ka`be.I kad kazes ne,uz ljubazni osmijeh,cudno te gleda.......
08.06.2010, 15:25
hanabanana
4435
Kaže meni žena zgranuto u merkatoru: Gospođo dijete vam jede stiropor???
Gospođo - ne jede stiropor, to je keks od riže.
08.06.2010, 15:26
delly
888
ja nosim maramice za brisanje lica bebi i vec mi je dosadilo govoriti ne sad kad ju dirnu ja je pred njima obrisem i kazem " mama blise bakcije" i vise to nerade
< Poruku je uredio delly -- 8.6.2010 15:28:44 >
08.06.2010, 15:26
bebacha
1170
pa kako ces bolan djetetu dat da jede stiropor a njena reakcije je vjerovatno bila u stolu "cujjj keks od rize
08.06.2010, 15:27
delly
888
IZVORNA PORUKA: hanabanana
Kaže meni žena zgranuto u merkatoru: Gospođo dijete vam jede stiropor???
Gospođo - ne jede stiropor, to je keks od riže.
08.06.2010, 15:29
dana3
2128
Interesantna tema mpglo bi se reci i razlöicitih misljenja o tome sta ce to naskoditi bebi a sta nece! Da sam u Bosni mozda bih i ja tako razmisljala da su sad nase mame i nane malo salabrc a eto mi narasle i zdrave! Problem danasnje ishrane sa bebama i djecom u uopste, pojavama alergija i neopronosti organizma ne lezi u glupostima nasih majki i pameci nas danas vec na tome da se na cijelom planeti zemlji ne moze kupiti vise glavica luka a da je prirodna. vedc davno sma postavila tu temu koja govori o manipulaciiji uzgoja i to je tako! Ako ljudi nisu licno djubrili umjetnim djubrem jesu hranili kravu kostanim brasnom(krava samljevena u njemu) i opet mi i nasa djeca pijemo TO mlijejko, djubar s ekoristi od TE krave etc etc da ne nabrajam. neko spomenuo i grah i bebu-ja sma dala grahove corbe mom djeceteu sa 4 mjeseca i dan danas ga najvise voli samo sad zaprzen, jede sta stigne i nista mu nije.
Voljela bih da sam mogla da ga naucim na tutu sa 7 mjeseci ko sto je mene moja mama ali sat cu lakse mi baciti pelenu nego nosati tutu za njim kao i danas flasu.lakse mi to nego nekad da mu dam svjeze voce eto kad ima gotovo kupiti.(ovo se odnosi samo na mene)
Ne volim da se djetetu daje kola, ne volim da se daje slatko bilo koje vrste a bez da se ja pitam-ko je to napravio i cuo je sta ga sljeduje.Volim sto U svedskoj niko ama bas niko nece prici tvom djetetu a ne ne daj boze da ga dodirne. obrattiti s djetetu bez dozvole roditelja je isto tako ovde potpuno ne dozvoljeno. jeste da djeluje hladno ali je tako; ja zagrlim i pomilujum djecu iz grupe moga sina u vrticu ali ako i samo ako su vaspitaci tu ili njihovi roditelji.
08.06.2010, 15:30
Lejla Ka
5544
IZVORNA PORUKA: jasmin
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah
Nekako najteze podnosim kad nepoznati diraju dijete.Nama su na hadzu tako.Boze dragi,naroda iz cijelog svijeta,a nasu djecu kad vide samo idu da ih dodirnu kao da su crni kamen na cosku Ka`be.I kad kazes ne,uz ljubazni osmijeh,cudno te gleda.......
Potpuno vas razumijem, ja opet nema averziju od toga da neko dodiruje dijete, umjereno naravno. Ja se često obračam djeci, uzvračam im pogledi i smješkam im se ili pravim grimase kad vidim da me dijete gleda zainteresovano. Dok nisam imala vlastitu djecu vjerovatno sam ih i dodirivala, makar sam pružala ruke prema njima. Sad u glavnom ostajem na verbalnoj i vizualnoj komunikaciji jer sam vidjela da mnogima smeta da im se djeca diraju. Nemojte me shvatiti pogrešno, ne mislim da je loše da vam smeta, samo iznosim drugačije razmišljanje.
08.06.2010, 15:32
koka i po
7309
Meni neki dan rekoše komšije koje redovno pijuckaju pive ispred zgrade:
"Daj bona Seji malo pive ,zdrava je za probavu".
Ma ja ,kupiću ja njemu gajbu pa onako pomalo svaki dan .A ludih ljudi
08.06.2010, 15:34
dana3
2128
Lejla ka djeca su stvorena da se igraju je li ? igrali su se u stomaku i naravno da im je intresantno kad se neko nasmije na njih ili pravi grimase. pogotovo kad vidis bebeje none vire iz kolica ali sta ces? Nekad uputim kao sto kazes osmjeh i mahnem ako je dijete vece i to je sve
08.06.2010, 15:35
Lejla Ka
5544
zdrava je za probavu
za ovo ima veliki broj dokaza kod ljudi sa pivskim stomacima
08.06.2010, 15:36
hanabanana
4435
I ti se koka ljutiš bez veze, možda su ljudi mislili na bezalkoholno.
08.06.2010, 15:36
dana3
2128
koka i po - piva je dobra i za san . posecerena samo hahhahahahahaaha probacu ovom mom nespavalici
08.06.2010, 15:39
koka i po
7309
koka i po - piva je dobra i za san . posecerena samo hahhahahahahaaha probacu ovom mom nespavalici
I to su mi pojedini rekli .
Nego žene novčanike u ruke, po gajbe, pa da vidite kako bebe spavaju
08.06.2010, 15:43
delly
888
lejla ja to shvacam sve, ali kad si u centru znamo svi sta radimo tamo , kupujemo , koliko ljudi je to dodirnulo a koliko ljudi uopce opere ruke kafd izade iz wc-a ? koliko ih je mozda prije 2 min diralo nos. ma fuj necu da razmisljam, mislim djeca se trebaju nauciti i na te bakcile kad-tad . ali da mi dira neko djete koga ja neznam pogotovo ovdje nema sanse . to samo nasi ovdje rade sto kaze dani , norvezani rijetko ,ok lazem ovi moji na poslu kad sam dosla sa malom su navalili na nju ali sam im dala svima antibacterial da namazu ruke posto je jos bilo onog o svinjskoj gripi . i niko se nije bunio samo nasi se bune to cirkus ispo kad sam ja rekla i to familiji da sa tim ce mazat ruke od sad nadalje dok neprode ova uzbuna. to ko da sam bombu bacila . ali ja sam roditelj djeteta i ja sam ta koja odlucuje za SVOJE djete . a kako drugi rade to cjenim i postujem .
sto se tice te ishrane evo jucer me zovu i da mi kazu kako ova jedna rodica iz swe svasta daje djetetu koje je 5 dana mlade od moga , i slano i slatko ,bibereno, graha zaprzenog,corbe, jaja ispecenih , ma eto SVE , i sta sad ako daje, lako je djetetu dat pa to je i najlakse nemoram ja za svaki obrok 30 min koristiti da joj pripremim pa joj mogu dat ono sto i ja jedem iako je slano,bibreno i bilo sta, pa to je najlakse i dosta ih to radi. i onda kad se sretnem sa takvom osobom i ono ispadnem glupa sto ja svoje djete pasim po eto nekoj tablici za koju neki i neznaju . svatko je najbolji za svoje djete tako sam ja za svoje najbolja . i pazit cu na svoj nacin ,a sta ce drugi rec boli me briga
08.06.2010, 15:46
delly
888
IZVORNA PORUKA: koka i po
I to su mi pojedini rekli .
Nego žene novčanike u ruke, po gajbe, pa da vidite kako bebe spavaju
pa kad nam zapjevaju " opilo me opilooo opiloo pa pamet popilooo! "
08.06.2010, 15:50
leona81
6373
IZVORNA PORUKA: bebacha
meni stalno govore da nasopam bebu sa mlijekom i grizom da mi spava bolje...i to zene koje daju bebama od 3, 4 , 5 mj to...kazu kakvo dojenje i ad mlijeka...a mojih godina...ja kazem ok jer nemam zivaca i ne komentarisem vise...
to je zato sto je u nasem naroda normalno da je beba sto deblja,to je onda i zdravije a naravno da samo takva,napuhna moze biti od mlijeka i griza
moja beba je dobivala po 1600 samo dojenjem tako da im ta pada u vodu:)
08.06.2010, 16:34
mala86
2755
meni su tako neki dan-pa daj mu malo juhice,ja govorim necu,jeo je!pa jel ti njemu dajes ista slano-ja govorim dajem i jos ko budala nabrajam sta-pa sta onda fali daj mu i ovo-necu slano je-a ne dajes mu slano ,a ja u sebi samo
a to diranje djeteta-i ja sam luda zbog toga,jos najcese ispred lifta!i skoro uvije isti ljudi,a ja ko cavka-nemojte,nemojte,pa prljave su vam ruke!kod male minje je bio najbolji sipercic,nesto u stilu ne dirajte me radi bakterija
30.07.2010, 15:30
mamity
27
Veliki pozdrav za sve članice RR, odavno čitam teme sa foruma pa sam se i sama odlučila registrirati i zaista sam oduševljenama i temama i vašim načinom razmišljanja jer ovdje rješim sve nedoumice koje me muče. Majka sam sedmogodišnje djevojčice i imam sina od 3 i po mjeseca i moram priznati da sam prije 7 godina imala iste probleme mada se i danas susrečem ponekad, ali to daleko mirnije podnosim. kada je starija kčerka bila mala 2-3 mjeseca bila je uznemirena, nemirna razdražljiva a moji svekar i svekrva da je malo smire dudu u med pa njoj u usta, ja ludila. Obzirom da stanujemo u porodičnoj kući MM ponekad je odnesu da se malo poigraju s njom kao da mene rasterete kada je vrate ona je sva ljepljiva od meda, ja ih molila da to nerade ipak je med jak alergen, ali nisam bila najnormalnija. Sada za posljedicu ona ima alergijsku astmu i unazad 3 godine redovno koristi pumpicu Flixotide, hb pa je pod kontrolom i nema napade. Tako da drage moje forumašice budite čvrste u svom uvjerenju i budite oštre jer mi najbolje znamo šta je najbolje za našu djecu
30.07.2010, 16:26
mamine oci
4300
IZVORNA PORUKA: mamity
Veliki pozdrav za sve članice RR, odavno čitam teme sa foruma pa sam se i sama odlučila registrirati i zaista sam oduševljenama i temama i vašim načinom razmišljanja jer ovdje rješim sve nedoumice koje me muče. Majka sam sedmogodišnje djevojčice i imam sina od 3 i po mjeseca i moram priznati da sam prije 7 godina imala iste probleme mada se i danas susrečem ponekad, ali to daleko mirnije podnosim. kada je starija kčerka bila mala 2-3 mjeseca bila je uznemirena, nemirna razdražljiva a moji svekar i svekrva da je malo smire dudu u med pa njoj u usta, ja ludila. Obzirom da stanujemo u porodičnoj kući MM ponekad je odnesu da se malo poigraju s njom kao da mene rasterete kada je vrate ona je sva ljepljiva od meda, ja ih molila da to nerade ipak je med jak alergen, ali nisam bila najnormalnija. Sada za posljedicu ona ima alergijsku astmu i unazad 3 godine redovno koristi pumpicu Flixotide, hb pa je pod kontrolom i nema napade. Tako da drage moje forumašice budite čvrste u svom uvjerenju i budite oštre jer mi najbolje znamo šta je najbolje za našu djecu
mamity dobro dosla ndam se da ces naci odgovarajuce teme i da cemo se lijepo druzit pusa tvojoj djeci a sto se tice ovih savjeta uglavnom radim kako meni pase ne raspravljam puno sto bi rekli iskuliram al znam sta moje djete voli jer nisu sva djeca ista ako nesto paše jednom djetetu ne znaci da ce i drugom,jos jednom dobrodoslica od
31.07.2010, 18:23
Anoniman
IZVORNA PORUKA: niki83
moju je tako nedavno na pijaci jedna zena, ali uzela joj rucicu i poljubi je za tren oka dok sam se snasla vec gotovo...e Boze dragi nekulturnih ljudi
Aj tih žena...nedavno šetam sa svojim curicama kad neko za nama viče da stanemo kad neka starija žena žuri prema nama,vadi po marku da im da i govorim ja "ma nemojte gospođo" kaže "ma moram kad su mi tako slatke" opet ja "nemojte" idem na to pare prljave,da im ne daje u ruke,jedva ona skonta na šta mislim i kaže "e onda ću im u džepić staviti" i ode dalje,a ja osta k´o prosjak Uzmem ja pare,a hoće one sad da drže,skontale da je to njihovo,i rat nastade....e rekoh šta mi žena napravi za sekund...Baš mi bilo i čudno i smješno!
31.07.2010, 18:24
Anoniman
Mamity,dobro nam došla!
31.07.2010, 18:30
mamine oci
4300
Gracanka ti me bas nasmija ovim tvojim zanimljivostima iz parka (dobar naslov za humoristicku seriju)
ah tih zena ja kad izlazim od lifta do parka ima komentara i sve tako te nane sad u penziju pa dokone