cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: "hajde ba,nece mu nista biti"

clock-img

08.06.2010, 14:21

clock-img

Anoniman

Mi neki dan u Fisu, u Vitezu, kad jedna mlada zena pridje nama i hop...fino ona moju Imancicu pomilova po licu i jos je ko malo stipnu. To je takvom brzinom napravila, ja dok sam shvatila sta bi se moglo desiti, ona obavila svoje.
A ja ti njoj:"nemojte  mi je dirat"(mada sam zakasnila...user posted image ), a ona ce:"Pa sto?"Ko ono, jesam normalna..
Rekoh:"Ja ne diram svoje dijete po licu prljavim rukama, pa tako to ne mozes raditi ni ti, koju prvi put u zivotu vidim!"
Zena me cudno pogleda...

clock-img

08.06.2010, 14:39

clock-img

niki83

pencil-img

2113

moju je user posted image tako nedavno na pijaci user posted image jedna zena, ali uzela joj rucicu i poljubi je za tren oka dok sam se snasla vec gotovo...e Boze dragi nekulturnih ljudiuser posted image

N&N

clock-img

08.06.2010, 14:42

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

meni stalno govore da nasopam bebu sa mlijekom i grizom da mi spava bolje...i to zene koje daju bebama od 3, 4 , 5 mj to...kazu kakvo dojenje i ad mlijeka...a mojih godina...ja kazem ok jer nemam zivaca i ne komentarisem vise... 

to je zato sto je u nasem naroda normalno da je beba sto deblja,to je onda i zdravijeuser posted image user posted image user posted image a naravno da samo takva,napuhna moze biti od mlijeka i grizauser posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

08.06.2010, 15:12

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

Mi neki dan u Fisu, u Vitezu, kad jedna mlada zena pridje nama i hop...fino ona moju Imancicu pomilova po licu i jos je ko malo stipnu. To je takvom brzinom napravila, ja dok sam shvatila sta bi se moglo desiti, ona obavila svoje.
A ja ti njoj:"nemojte  mi je dirat"(mada sam zakasnila...user posted image ), a ona ce:"Pa sto?"Ko ono, jesam normalna..
Rekoh:"Ja ne diram svoje dijete po licu prljavim rukama, pa tako to ne mozes raditi ni ti, koju prvi put u zivotu vidim!"
Zena me cudno pogleda...

Nekako najteze podnosim kad nepoznati diraju dijete.Nama su na hadzu tako.Boze dragi,naroda iz cijelog svijeta,a nasu djecu kad vide samo idu da ih dodirnu kao da su crni kamen na cosku Ka`be.I kad kazes ne,uz ljubazni osmijeh,cudno te gleda.......

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

08.06.2010, 15:25

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

Kaže meni žena zgranuto u merkatoru: Gospođo dijete vam jede stiropor???

Gospođo - ne jede stiropor, to je keks od riže.

clock-img

08.06.2010, 15:26

clock-img

delly

pencil-img

888

ja nosim maramice za brisanje  lica bebi i vec mi je dosadilo govoriti ne sad kad  ju dirnu ja  je pred njima obrisem i kazem " mama blise bakcije" i vise to nerade user posted image user posted image  

< Poruku je uredio delly -- 8.6.2010 15:28:44 >

25.07 -dosla je nasa princezica

clock-img

08.06.2010, 15:26

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image pa kako ces bolan djetetu dat da jede stiroporuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image a njena reakcije je vjerovatno bila u stolu "cujjj keks od rizeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

08.06.2010, 15:27

clock-img

delly

pencil-img

888

IZVORNA PORUKA: hanabanana

Kaže meni žena zgranuto u merkatoru: Gospođo dijete vam jede stiropor???

Gospođo - ne jede stiropor, to je keks od riže.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

08.06.2010, 15:29

clock-img

dana3

pencil-img

2128

Interesantna tema mpglo bi se reci i razlöicitih misljenja o tome sta ce to naskoditi bebi a sta nece!
Da sam u Bosni mozda bih i ja tako razmisljala da su sad nase mame i nane malo salabrc a eto mi narasle i zdrave!
Problem danasnje ishrane sa bebama i djecom u uopste, pojavama alergija i neopronosti organizma ne lezi u glupostima nasih majki i pameci nas danas vec na tome da se na cijelom planeti zemlji ne moze kupiti vise glavica luka a da je prirodna.
vedc davno sma postavila tu temu koja govori o manipulaciiji uzgoja i to je tako! Ako ljudi nisu licno djubrili umjetnim djubrem jesu hranili kravu kostanim brasnom(krava samljevena u njemu) i opet mi i nasa djeca pijemo TO mlijejko, djubar s ekoristi od TE krave etc etc da ne nabrajam.
neko spomenuo i grah i bebu-ja sma dala grahove corbe mom djeceteu sa 4 mjeseca i dan danas ga najvise voli samo sad zaprzen, jede sta stigne i nista mu nije.

Voljela bih da sam mogla da ga naucim na tutu sa 7 mjeseci ko sto je mene moja mama ali sat cu lakse mi baciti pelenu nego nosati tutu  za njim kao i danas flasu.lakse mi to nego nekad da mu dam svjeze voce eto kad ima gotovo kupiti.(ovo se odnosi samo na mene)

Ne volim da se djetetu daje kola, ne volim da se daje slatko bilo koje vrste a bez da se ja pitam-ko je to napravio i cuo je sta ga sljeduje.Volim sto U svedskoj niko ama bas niko nece prici tvom djetetu a ne ne daj boze da ga dodirne.
obrattiti s djetetu bez dozvole roditelja je isto tako ovde potpuno ne dozvoljeno.
jeste da djeluje hladno ali je tako; ja zagrlim i pomilujum djecu  iz grupe moga sina u vrticu ali ako i samo ako su vaspitaci tu ili njihovi roditelji.

kisik je pronadjen u 18 vijeku...kako smo do tada disali-nije poznato

clock-img

08.06.2010, 15:30

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: pahuljica farah

Zena me cudno pogleda...

Nekako najteze podnosim kad nepoznati diraju dijete.Nama su na hadzu tako.Boze dragi,naroda iz cijelog svijeta,a nasu djecu kad vide samo idu da ih dodirnu kao da su crni kamen na cosku Ka`be.I kad kazes ne,uz ljubazni osmijeh,cudno te gleda.......

Potpuno vas razumijem, ja opet nema averziju od toga da neko dodiruje dijete, umjereno naravno. Ja se često obračam djeci, uzvračam im pogledi i smješkam im se ili pravim grimase kad vidim da me dijete gleda zainteresovano. Dok nisam imala vlastitu djecu vjerovatno sam ih i dodirivala, makar sam pružala ruke prema njima. Sad u glavnom ostajem na verbalnoj i vizualnoj komunikaciji jer sam vidjela da mnogima smeta da im se djeca diraju. Nemojte me shvatiti pogrešno, ne mislim da je loše da vam smeta, samo iznosim drugačije razmišljanje.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

08.06.2010, 15:32

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

Meni neki dan rekoše komšije koje redovno pijuckaju pive ispred zgrade:

"Daj bona Seji malo pive ,zdrava je za probavu".

Ma ja ,kupiću ja njemu gajbu pa onako pomalo svaki danuser posted image user posted image user posted image .A ludih ljudiuser posted image

clock-img

08.06.2010, 15:34

clock-img

dana3

pencil-img

2128

Lejla ka  djeca su stvorena da se igraju je li ? igrali su se u stomaku i naravno da im je intresantno kad se neko nasmije na njih ili pravi grimase. pogotovo kad vidis bebeje none vire iz kolica ali sta ces? Nekad uputim kao sto kazes osmjeh i    mahnem ako je dijete vece i to je sve

clock-img

08.06.2010, 15:35

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

zdrava je za probavu

user posted image za ovo ima veliki broj dokaza kod ljudi sa pivskim stomacima

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

08.06.2010, 15:36

clock-img

hanabanana

pencil-img

4435

I ti se koka ljutiš bez veze, možda su ljudi mislili na bezalkoholno. user posted image

clock-img

08.06.2010, 15:36

clock-img

dana3

pencil-img

2128

koka i po - piva je dobra i za san . posecerena samo hahhahahahahaaha
probacu ovom mom  nespavalici

clock-img

08.06.2010, 15:39

clock-img

koka i po

pencil-img

7309

probacu ovom mom nespavalici

I to su mi pojedini rekliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Nego žene novčanike u ruke, po gajbe, pa da vidite kako bebe spavajuuser posted image user posted image user posted image

clock-img

08.06.2010, 15:43

clock-img

delly

pencil-img

888

lejla ja to shvacam sve, ali kad  si u centru znamo svi sta radimo tamo , kupujemo , koliko ljudi je to dodirnulo a koliko ljudi uopce opere  ruke  kafd izade iz wc-a ? koliko ih je mozda prije  2 min diralo nos. ma fuj necu da razmisljam, mislim djeca se trebaju nauciti i na te bakcile kad-tad . ali da mi dira neko djete koga ja neznam pogotovo ovdje nema sanse . to samo nasi ovdje rade sto kaze dani , norvezani rijetko ,ok lazem ovi moji na poslu kad  sam dosla sa malom su navalili na nju user posted image user posted image   ali sam im dala svima  antibacterial da namazu ruke  posto je jos  bilo onog  o svinjskoj gripi . i niko se nije bunio samo nasi se bune  to cirkus ispo kad sam ja rekla  i to familiji da sa tim ce mazat ruke od sad nadalje  dok neprode  ova uzbuna. to ko da sam bombu bacila . user posted image   ali ja sam roditelj djeteta i ja sam ta koja  odlucuje  za SVOJE djete  . a kako drugi rade  to cjenim i postujem .

sto se tice  te ishrane evo jucer  me zovu i da mi kazu kako ova jedna  rodica iz swe svasta daje djetetu koje je 5 dana  mlade od moga , i slano i slatko ,bibereno, graha zaprzenog,corbe, jaja ispecenih , ma eto SVE  , i sta sad ako daje, lako je djetetu dat pa to je  i najlakse nemoram ja za svaki obrok 30 min koristiti da joj pripremim pa joj mogu dat ono sto i ja jedem iako je slano,bibreno i bilo sta, pa to je najlakse i dosta ih to radi.
i onda kad se sretnem sa takvom osobom i ono ispadnem glupa  sto ja svoje djete pasim po eto nekoj tablici za koju neki i neznaju user posted image     . svatko je najbolji za svoje djete tako sam ja za svoje najbolja .  i pazit cu na svoj nacin ,a sta ce drugi rec  boli me briga

clock-img

08.06.2010, 15:46

clock-img

delly

pencil-img

888

IZVORNA PORUKA: koka i po

probacu ovom mom nespavalici

I to su mi pojedini rekliuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Nego žene novčanike u ruke, po gajbe, pa da vidite kako bebe spavajuuser posted image user posted image user posted image

pa kad nam zapjevaju " opilo me opilooo opiloo pa pamet popilooo!  "

clock-img

08.06.2010, 15:50

clock-img

leona81

pencil-img

6373

IZVORNA PORUKA: bebacha

meni stalno govore da nasopam bebu sa mlijekom i grizom da mi spava bolje...i to zene koje daju bebama od 3, 4 , 5 mj to...kazu kakvo dojenje i ad mlijeka...a mojih godina...ja kazem ok jer nemam zivaca i ne komentarisem vise... 

to je zato sto je u nasem naroda normalno da je beba sto deblja,to je onda i zdravijeuser posted image user posted image user posted image a naravno da samo takva,napuhna moze biti od mlijeka i grizauser posted image user posted image user posted image

moja beba je dobivala po 1600 samo dojenjem tako da im ta pada u vodu:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

08.06.2010, 16:34

clock-img

mala86

pencil-img

2755

meni su tako neki dan-pa daj mu malo juhice,ja govorim necu,jeo je!pa jel ti njemu dajes ista slano-ja govorim dajem i jos ko budala nabrajam sta-pa sta onda fali daj mu i ovo-necu slano je-a ne dajes mu slano user posted image user posted image user posted image user posted image ,a ja u sebi samo user posted image user posted image user posted image

a to diranje djeteta-i ja sam luda zbog toga,jos najcese ispred lifta!i skoro uvije isti ljudi,a ja ko cavka-nemojte,nemojte,pa prljave su vam ruke!kod male minje je bio najbolji sipercic,nesto u stilu ne dirajte me radi bakterijauser posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

clock-img

30.07.2010, 15:30

clock-img

mamity

pencil-img

27

Veliki pozdrav za sve članice RR, odavno čitam teme sa foruma pa sam se i sama odlučila registrirati i zaista sam oduševljenama i temama i vašim načinom razmišljanja jer ovdje rješim sve nedoumice koje me muče. Majka sam sedmogodišnje djevojčice i imam sina od 3 i po mjeseca i moram priznati da sam prije 7 godina imala iste probleme  mada se i danas susrečem ponekad, ali to daleko mirnije podnosim. kada je starija kčerka  bila mala 2-3 mjeseca bila je uznemirena, nemirna razdražljiva a moji svekar i svekrva da je malo smire dudu u med pa njoj u usta, ja ludila. Obzirom da stanujemo u porodičnoj kući MM ponekad je odnesu da se malo poigraju s njom kao da mene rasterete kada je vrate  ona je sva ljepljiva od meda, ja ih molila da to nerade ipak je med jak alergen, ali nisam bila najnormalnija. Sada za posljedicu ona ima alergijsku astmu i unazad 3 godine redovno koristi pumpicu Flixotide, hb pa je pod kontrolom i nema napade. Tako da drage moje forumašice budite čvrste u svom uvjerenju i budite oštre jer mi najbolje znamo šta je najbolje za našu djecu

clock-img

30.07.2010, 16:26

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

IZVORNA PORUKA: mamity

Veliki pozdrav za sve članice RR, odavno čitam teme sa foruma pa sam se i sama odlučila registrirati i zaista sam oduševljenama i temama i vašim načinom razmišljanja jer ovdje rješim sve nedoumice koje me muče. Majka sam sedmogodišnje djevojčice i imam sina od 3 i po mjeseca i moram priznati da sam prije 7 godina imala iste probleme  mada se i danas susrečem ponekad, ali to daleko mirnije podnosim. kada je starija kčerka  bila mala 2-3 mjeseca bila je uznemirena, nemirna razdražljiva a moji svekar i svekrva da je malo smire dudu u med pa njoj u usta, ja ludila. Obzirom da stanujemo u porodičnoj kući MM ponekad je odnesu da se malo poigraju s njom kao da mene rasterete kada je vrate  ona je sva ljepljiva od meda, ja ih molila da to nerade ipak je med jak alergen, ali nisam bila najnormalnija. Sada za posljedicu ona ima alergijsku astmu i unazad 3 godine redovno koristi pumpicu Flixotide, hb pa je pod kontrolom i nema napade. Tako da drage moje forumašice budite čvrste u svom uvjerenju i budite oštre jer mi najbolje znamo šta je najbolje za našu djecu

mamity dobro dosla ndam se da ces naci odgovarajuce teme i da cemo se lijepo druzit pusa tvojoj djeci
a sto se tice ovih savjeta uglavnom radim kako meni pase ne raspravljam puno sto bi rekli iskuliram al znam sta moje djete voli jer nisu sva djeca ista ako nesto paše jednom djetetu ne znaci da ce i drugom,jos jednom dobrodoslica oduser posted image user posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

clock-img

31.07.2010, 18:23

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: niki83

moju je user posted image tako nedavno na pijaci user posted image jedna zena, ali uzela joj rucicu i poljubi je za tren oka dok sam se snasla vec gotovo...e Boze dragi nekulturnih ljudiuser posted image

Aj tih žena...nedavno šetam sa svojim curicama kad neko za nama viče da stanemo user posted image kad neka starija žena žuri prema nama,vadi po marku da im da user posted image i govorim ja "ma nemojte gospođo" kaže "ma moram kad su mi tako slatke" opet ja "nemojte" idem na to pare prljave,da im ne daje u ruke,jedva ona skonta na šta mislim i kaže "e onda ću im u džepić staviti" i ode dalje,a ja osta k´o prosjak user posted image
Uzmem ja pare,a hoće one sad da drže,skontale da je to njihovo,i rat nastade....e rekoh šta mi žena napravi za sekund...Baš mi bilo i čudno i smješno!

clock-img

31.07.2010, 18:24

clock-img

Anoniman

Mamity,dobro nam došla! user posted image

clock-img

31.07.2010, 18:30

clock-img

mamine oci

pencil-img

4300

Gracanka ti me bas nasmija ovim tvojim zanimljivostima iz parkauser posted image (dobar naslov za humoristicku seriju)user posted image

ah tih zena ja kad izlazim od lifta do parka ima komentara i sve tako te nane sad u penziju pa dokoneuser posted image

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013

Zadnji članci

article-img