cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: "hajde ba,nece mu nista biti"

clock-img

19.05.2010, 20:39

clock-img

Anoniman

Ja sam to na vrijeme saopćila svima... kakvu hranu dozvoljavam a kakvu ne... i sad me sveki tri puta pita smije li dati malenoj bananu između obroka... uprpila se žena user posted image , jer ja ne dozvoljavam ništa između obroka, osim sok.
Sa dadiljom smo imali malo problema (o tome sam pisala na temi "problemčić sa dadiljom)... dala joj spisak zabranjene hrane ... i sad sam mirna.
Pusti mi se te šuplje "Ma, ništa joj neće biti"... jednom ako popustiš, ode ti sav trud u helać..

clock-img

19.05.2010, 20:45

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: frenkoza

moje iskustvo nakon '' mjeseci - nema vise objasnjenja, jer niti jedno nije pomoglo niti ga je itko saslusao.... nego samo NE, JA TO NE ZELIM.... JA TO NE DAM.... JA TO NECU.... i onako razlozi nikoga ne interesuju..... sta god da kazes za njih si marsovac

clock-img

19.05.2010, 23:11

clock-img

frenkoza

pencil-img

1200

IZVORNA PORUKA: pingpong

moje iskustvo nakon '' mjeseci - nema vise objasnjenja, jer niti jedno nije pomoglo niti ga je itko saslusao.... nego samo NE, JA TO NE ZELIM.... JA TO NE DAM.... JA TO NECU.... i onako razlozi nikoga ne interesuju..... sta god da kazes za njih si marsovac

da da da u pravu si user posted image user posted image user posted image ali na kraju krajeva ja kazem - nek sam ja i babaroga i tvrdoglava i naopaka.... al s mojim djetetom se postupa kako ja tj. mi hocemo.... mm obicno poslusa mene jer mu obrazlozim zasto nesto ne zelim da se daje djetetu.... ali njima to ne pije vode.... objasnjenja nista - samo ostro.... ne i ne....

moja sveki je milion puta rekla: a ne daju ti nista... a ti gladan... a ne daju ti ovo a nedaju ti ono.... ja se pravim luda i onako se obraca djetetu a ne meni user posted image user posted image user posted image

"Postoji trenutak u zivotu zene u kome je svaka suza zlatna,trenutak kad sunce obasja dusu i nestane mraka.Trenutak kada znamo da mozemo,da smo istovremeno i nezne i jake,kad ugledamo dva oka najmilija,Trenutak kada postanemo majke"
10.11.2009.
30.0

clock-img

19.05.2010, 23:21

clock-img

Mona Mohamed

pencil-img

1443

IZVORNA PORUKA: azrolika

ja odkako citam vase postove, sve sam drskija u vezi glupih savjeta i loseg "rukovanja" mojim djetetom, jer sam shvatila da je samo dijete bitno i ako sam vec u stanju da dam zivot za njega, zasto onda ne mogu reci sta mi smeta, odnosno sta smatram da nije dobro za moje dijete.  ispocetka mije bilo neugodno reci ali sad vise nije. mnoge od vas su mi ovdje dale inspiraciju za to. HVALA! 

O, da! Daju inspiraciju itekako! Meni je merak citati.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

clock-img

20.05.2010, 10:00

clock-img

cucu

pencil-img

42

IZVORNA PORUKA: pingpong

da da da u pravu si user posted image user posted image user posted image ali na kraju krajeva ja kazem - nek sam ja i babaroga i tvrdoglava i naopaka.... al s mojim djetetom se postupa kako ja tj. mi hocemo.... mm obicno poslusa mene jer mu obrazlozim zasto nesto ne zelim da se daje djetetu.... ali njima to ne pije vode.... objasnjenja nista - samo ostro.... ne i ne....

moja sveki je milion puta rekla: a ne daju ti nista... a ti gladan... a ne daju ti ovo a nedaju ti ono.... ja se pravim luda i onako se obraca djetetu a ne meni user posted image user posted image user posted image

Hehe znam to, moja svekrva uvijek pita bebicu od 3 mjeseca jesi li gladna, ma jesi Bogami si ti gladna, a djete jelo prije 5 min i to ona doji koliko hoce i kad hoce , ali je mojoj svekrvi gladna uvijek, neznam samo kako se udebljala i porasla ovoliko (rodila se sa2800, 48 a sad ima 5200,  61) vjerovatno zato sto je "gladna uvijek"

clock-img

20.05.2010, 10:37

clock-img

rose 87

pencil-img

1427

moje iskustvo nakon ' mjeseci - nema vise objasnjenja, jer niti jedno nije pomoglo niti ga je itko saslusao.... nego samo NE, JA TO NE ZELIM.... JA TO NE DAM.... JA TO NECU.... i onako razlozi nikoga ne interesuju..... sta god da kazes za njih si marsovac
- pa jesi li ti normalnaaa???? KAko si mogla da ne stavis djete s 3 mjeseca i 3 dana u dubak???? pa to se MORA!!!! a pusti dojenje, ko da ga moras dojiti..... toliki su se odgojili na kravljem mlijeku.... hajd sta ce mu bit

ovo cu citirati da ne pisem ponovo,ljudi oko mene kao da jedva cekaju da mi nestane mlijeka pa samo govore ih veliki je on nemas ti dovoljno za njega a kod mene hB mlijeko curi kad ustanem ujutro,neki dan mi jedna zena rece ih mozes ti njemu sad i pite malo jel de,reko jest jestuser posted image ...

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

clock-img

20.05.2010, 11:37

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: felix

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

Joj kad jucer ujna rece a bona nas David(unuk joj) kad je bio ko Antonio jeo majonezu naveliko,user posted image user posted image user posted image user posted image ,za nas nije zdrava a e za tako malu djecuuser posted image user posted image user posted image ,svastra u Bozjoj basciuser posted image

tobejarabi cuj majonezuuser posted image user posted image user posted image user posted image da i to cujem !!!!!!
moze onda i senfuser posted image

Ma bolji je senf od majoneze user posted image

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

20.05.2010, 21:09

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

Prenos postova

IZVORNA PORUKA: azrolika

Mozda sam vec dosadila svima s ovakvim temama, ali morala sam jednostavno otvoriti novo mjesto da se negdje "istresem" jer me ponekad zaboli glava od silnih gluposti koje svakodnevno slusam... Evo npr jedna koju sam neki dan cula: "Mom sinu nicu zubi, pa sam ih natopila bijelim vinom, da ga ne boli."  Na to sam ja samu sebe natjerala da razgoracenih ociju, kao zacudjeno reagujem (kazem natjerala, jer sam vec navikla da kojekakve glusposti slusam): "ALKOHOLOM?!?!?!?!??!" , misleci da ce joj ta moja reakcija makar malo otvoriti oci... Ali ne dragi moji... " Pa sta?", veli ona....

IZVORNA PORUKA: koka i po

user posted image user posted image user posted image user posted image mogla je malo narezati i peke da dijete gricka."pomoglo" bi zubimauser posted image user posted image user posted image user posted image a Bože sačuvaj

< Poruku je uredio tea lana RR -- 20.5.2010 21:10:17 >

clock-img

20.05.2010, 22:11

clock-img

leona81

pencil-img

6373

i ja sam cula za bijelo vino od puno ljudi...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

21.05.2010, 08:13

clock-img

mala86

pencil-img

2755

mene je neki dan kuma sokirala!ima bebicu od nepuna 3 mjeseca koju je dosad dojila,ali ona "osjeti"da nema dovoljno mlijeka i pocela mu je uvodit zbregovo!ja se sokirala-covjece pa to ne preporucuju ni sa 6 mjeseci,a kamoli sa nepuna 3!i ja joj kazem-imas bebimil i ostala ad,a uostalom kako znas da imas malo mlijeka!a ona ce meni "ma kakav bebimil,od njega samo grceve dobit!user posted image user posted image user posted image user posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

clock-img

21.05.2010, 12:27

clock-img

delly

pencil-img

888

user posted image user posted image user posted image user posted image to su ljudi koji NEZELE ZNATI user posted image user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

clock-img

21.05.2010, 12:37

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: mala8'

mene je neki dan kuma sokirala!ima bebicu od nepuna 3 mjeseca koju je dosad dojila,ali ona "osjeti"da nema dovoljno mlijeka i pocela mu je uvodit zbregovo!ja se sokirala-covjece pa to ne preporucuju ni sa ' mjeseci,a kamoli sa nepuna 3!i ja joj kazem-imas bebimil i ostala ad,a uostalom kako znas da imas malo mlijeka!a ona ce meni "ma kakav bebimil,od njega samo grceve dobit!user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
a meni je jedna zena u bolnici rekla da su ova ad.hrana sami prah tj.vodauser posted image
kaze ja dajem kravlje sa 3mjes.ono je zdravije masnije
To je sve zivi prah user posted image jok ba reko jest

clock-img

21.05.2010, 12:43

clock-img

mala86

pencil-img

2755

ma najgore je kad pojedincima dadnes savjet,a one te pogledaju "vidi nje sto pametuje",a nisu svjesni koliko su blesavi,i da to kazes zbog njihovog djeteta

Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

clock-img

21.05.2010, 12:45

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ja ne savjetujem nikoga i prosto me ne zanima šta ko radi sa svojim djetetom, ako pita za savjet odnosno mišljenej ok al da ja ničim izazvana ulijećem ma daaaaj

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

21.05.2010, 12:49

clock-img

muby

pencil-img

730

Meni neki dan zena u cekaonici u DZ govori kako njena bebica od 6 mj sve jede. Citavo jaje, slanu hranu, ma sve redom. I mene cudno gleda kad kazem da ne solim a pogotovo da neke namirnice nikako ne dajem.

HARIS, 9.8.2009.

clock-img

21.05.2010, 12:51

clock-img

muby

pencil-img

730

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

ja ne savjetujem nikoga i prosto me ne zanima šta ko radi sa svojim djetetom, ako pita za savjet odnosno mišljenej ok al da ja ničim izazvana ulijećem ma daaaaj

A ne savjetujem ni ja nikoga. Neka svako radi kako zna najbolje. Isto kao sto ja ne volim da meni drugi pametuju.

HARIS, 9.8.2009.

clock-img

21.05.2010, 12:57

clock-img

mala86

pencil-img

2755

ma nedajem ni ja za gluposti,jer i mene to zivcira,ali kravlje mlijeko za bebu od nepuna 3 mjeseca mi je stvarno previse,mozda sam pretjerala,ali nisam mogla ne rec...ja znam da je meni jezik uvijek brzi od pameti...
ali da ta obicna mlijeka valjaju pa ko bi kupovo bebimil i ostale???

clock-img

21.05.2010, 13:21

clock-img

delly

pencil-img

888

ma da  hvali se kako jede sve a nezna kako to nije dobro ,beba ce sve jesti sta god joj ponudis ,treba biti i pametan i misliti malo unaprijed . a to za davanje  savjeta drugo je dati savjet  a hoceli poslusati nece uh , ja radim na svoj nacin i dosta cujem prigovora samo kaze : moje djete moja pravila user posted image user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

clock-img

21.05.2010, 13:42

clock-img

mimh

pencil-img

133

kod mene je čak i moja mama počela savjetovati sve oko sebe da se kravlje mlijeko daje tek kad dijete napuni godinu,čak meni sad govori ako ne budem mogla dojiti da će mi ona kupovati ad mlijeko ako ja ne budem imala odakleuser posted image user posted image
a sve "kriva" neka emisija na tv-uuser posted image user posted image

clock-img

21.05.2010, 13:50

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

IZVORNA PORUKA: mimh

ako ne budem mogla dojiti user posted image user posted image

Jest da je OT: Draga mimih, o ovome nema govora user posted image Ti ćeš, draga 100%, ako Bog da, dojiti svoju bebu, i ako ti zatreba bilo kakva pomoć nači ćeš je sigurno.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

21.05.2010, 13:58

clock-img

mimh

pencil-img

133

akoBogda i ja se nadam, samo prošli put sam imala problema, pila sam lijekove zbog kojih nisam smjela dojiti duži vremenski period, pa se mlijeko skoro povuklo, a mali naviko na flašicu i nije htio više sisati, samo Bog zna koliko sam suza zbog toga prolila, ali zdravlje je najvažnije

clock-img

21.05.2010, 15:50

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

IZVORNA PORUKA: mala8'

ma najgore je kad pojedincima dadnes savjet,a one te pogledaju "vidi nje sto pametuje",a nisu svjesni koliko su blesavi,i da to kazes zbog njihovog djeteta

pa davanje savjeta koje ljudi nisu tražili jeste pametovanje
ja ne volim da mi neko pametuje, nit mi pada na pamet da ja nekom dajem savjet koji nije tražio, koliko god se zgrozila na neke stvari
svako nek radi sa svojim djetetom šta misli da je najbolje

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

21.05.2010, 20:08

clock-img

leona81

pencil-img

6373

meni stalno govore da nasopam bebu sa mlijekom i grizom da mi spava bolje...i to zene koje daju bebama od 3, 4 , 5 mj to...kazu kakvo dojenje i ad mlijeka...a mojih godina...ja kazem ok jer nemam zivaca i ne komentarisem vise...

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

clock-img

21.05.2010, 20:12

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: leona81

meni stalno govore da nasopam bebu sa mlijekom i grizom da mi spava bolje...i to zene koje daju bebama od 3, 4 , 5 mj to...kazu kakvo dojenje i ad mlijeka...a mojih godina...ja kazem ok jer nemam zivaca i ne komentarisem vise...

meni to nije nikako jasno, ja sam presretna sto dojim i nikada mi nije tesko da podojim svoju user posted image . vec sada sam tuzna kad pomislim da ce jednom doci dan kada je vise necu vise moci dojiti user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

21.05.2010, 22:07

clock-img

nasa princezica

pencil-img

228

Bas tako teacher75.

LANA DUSA MAMINA 29.08.2008 :-)

SRCE MAMINO CEKANO SEDAM DUUUUUGGGGIIIIIIIHHHH GODINA