IZVORNA PORUKA: Dea_
Dijagnoza-ANKSIOZNOST SA NAPADIMA PANIKE eto tako se zove ova cudna boljka..
Lijecila sam se od nje dvije godine, pila antidepresive i par mjeseci pred trudnocu(koja se desila slucajno u pravo vrijeme) se izlijecila. s tim sto je leksilijum uvjek bio u torbi za svaki slucaj, lad krene lupanje srca i vrtoglavica da ga popijem... onog trenutka kad sam saznala da sam trudna nisam ni pomislila da ga uzmem ,cak jedan dan skontam da ga vise i ne nosim sa sobom..znaci sve je to u nasim glavama,sugestija... DR mi je cjelo vrijeme govorila, hajde sta cekas,zatrudni,rodi bebu i videces,sve ce da se sredi,od trena kad prestanes da toliko mislis i prisluskujes svoje tjelo....
E sad ste me uplasile ,,pa nekome se ta panika bas javi u trudnoci hehehe.. Ali uzrok treba lijeciti a ne posledicu..STA JE TO STO NAS GUSI, HM,ZARONITE U SEBE, BUDITE HRABRE, dali je to pogresan izbor buduceg tate, ili ste htjele nesto drugo od zivota,ili ili ili...par psihoanaliza sa strucnim licem ce sigurno pomoci,a sto se tice sedativa oni ne lijece samo trenutno smire,treba nadoknaditi nivo serotonina a to je moguce samo antidepresivom. Sedativi mogu samo da nas odvedu u ovisnost,a u trudnoci mislim da nije pametno piti te sarene pilule,skode i nama a ne tek bebi,ipak su to hipnotici,droga.
zato najbolji lijek je razgovor, odbaciti sve sto nervira, i krenuti hrabro u zivot, vjerujete NECE VAM NISTA BITI OD ANKSIOZNOSTI,NECETE SE SIGURNO ONESVJESTITI,NITI POLUDITI.TAJ novi zivot koji raste u nama je dovoljan razlog da budemo hrabre i velike MAME.