IZVORNA PORUKA: Visnja RR
sve patronazne (uglavnom) forsiraju Hipp jer Domovi zdravlja imaju nekakvu donaciju od Hipp-a... pa one to po zadatku... :)
Eh,kod nas je ista stvar sa Aptamilom!
Mi smo imale problema sa dojenjem (koje nazalost nismo rijesile),pa su je odmah u bolnici dohranjivali.Kada smo krenule kuci,provukli su mi kroz usi nesto kao "...dojenje je br. 1,ali eto ako ne uspijete Aptamil je najbolji"
Sto Visnja rece i ja sam se odmah primila na to k'o ljubicica
Ne znam da li je kvalitetniji ili ne,ali Selena ga je papala do 3,5 mjeseca i sve je bilo odlicno.
Onda je imala 15-tak dana rijetku stolicu.S tim smo se borili na sve moguce nacine,nalazi su bili uredni i na kraju smo presli na Humanu. Stolica se odmah normalizovala i mi smo bili sretni.
Medjutim,nikada vise nije jela onoliko koliko bi trebala i pocela je slabije dobivati na kilazi.Nista alarmantno,ali za mene ipak zarinjavajuce.
Onda smo presli na Hipp,koji je ispocetka super njopala,a nakon par dana isti problem.
Svaki dan je sve manje i manje jela,a sada smo u fazi kada je uspijevamo nahraniti samo dok spava i tada popije nekih 120-150 ml.
Primijetili smo da se Hipp strasno grusa
,pa smo se vratili na Aptamil.
Grozno mi je sto smo prmijenili toliko vrsta AD mlijeka,ali morali smo nesto ciniti...Nadam se da je i ovo samo faza,koja ce ubrzo proci
Uh,kada se sjetim da je i meni nekada predstavljalo problem sto Selena jede po 8-9 puta!Voljela bih da mi e vrati taj "problem".
Varijanta "nista nece da jede" je puno gora!
Mamina kasna snijezna pahuljica ;o)