Evo, cure, da sa vama podijelim moje iskustvo sa spiralom...
Stavila sam je u julu prošle godine, i pošto planiram uskoro raditi na drugoj bebici, ja se juče zakažem kod moje dr da je izvadim..
Znala sam da vađenje, kao i stavljanje, uopšte ne boli, i da je to manje više rutina...
Međutim...
Pregleda dr mene i kaže da ne vidi končić..."Tražila" ga je još par minuta, ali ništa...
Odemo uraditi ultrazvuk, jer je možda spirala ispala, mada je za to mala vjerovatnoća...Međutuim, spirala je tu, na svom mjestu, sve je uredno, samo končića nema...
Za one koje nisu stavljale spiralu, moram objasniti da taj konac služi da se spirala izvadi-to mu je jedina funkcija...Da nisam htjela vaditi spiralu, mogla je bez problema ostati u tom stanju još par godina...
Ali ja sam htjela da je vadimo...
I objasni meni žena, moja dr, šta mi sleduje...
Kiretaža, totalna anestezija,nema drugog načina da se spirala izvadi...
Kaže da je to toliko rijedak slučaj, da ona nije u svojoj karijeri čula...Pogotovo kad je spirala stavljena prije manje og godinu dana...Znalo se dešavati ženama koje po 10-15 godina nose spirale, i isto toliko nisu ni bile na kontroli, pa to maltene "sraste" sa matericom..
Meni se sve okrenulo oko mene...zar je moguće da sam takav baksuz???
Ja sam spiralu i stavila da ne bih, ne dao Bog, morala ići na kiretažu, a sad da idem na istu zbog takve gluposti..
I već se ja kod nje raspitujem gdje to mogu uraditi, koliko košta...Kad ona predloži da proba još jednom "potražiti" i da ja kažem kad me bude puno boljelo i kad više ne budem htjela trpiti bol..
Ma sve bih istrpila samo da ne moram na kiretažu!
Poslije 5 minuta čačkanja po mojoj utrobi(nije neki baš jak bol, ali je jako ružan osjećaj kad osjetite grebanje po utrobi), dr je ugledala konac i nekako izvukla spiralu van...
Moje sreće zbog toga...I ne samo moje, nego i dr i sestre!!!
Rekla sam joj da je ne bi više stavila nikada, kad sam takav baksuz!
Sad moram popiti duplu dozu antibiotika i vaginaleta zbog ovog čačkanja, a inače se nikakvi lijekovi ne uzimaju...
Sinoć me boljelo, poprilično i malo sam krvarila, ali danas je već bolje, sasvim malo boli...
Ali, eto i takve stvari se dešavaju! To mi dođe isto kao kada žena zatrudni, a koristi pilule ili ima spiralu...
Mali procenat žena doživi ovaj problem, 0,0001% kako dr reče, i baš mene da zakači...
Baksuz!
Eto, ne bih nikoga da prepadnem svojim postom, samo sam htjela sa vama podijeliti ovo ružno iskustvo!