cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: sta koristite kao zastitu ??

clock-img

09.05.2013, 14:14

clock-img

Teddy Bear

pencil-img

425

IZVORNA PORUKA: mama75

Mislim da onda mozes odmah poceti. Jesi li ranije koristila neke?

Mama 75, jesam pila Jasmin tablete nekad davno, jer sam imala probleme sa menstruacijom, tacnije jedan policistican jajnik. al posavjetovat cu se sa dr.

clock-img

09.05.2013, 14:41

clock-img

Super Beba

pencil-img

1291

Ja sam nekad pila diane35..nakon poroda i dojenja počela ponovo...izvadila nalaze, dr. dao zeleno svjetlo..i taman nakon nekoliko kutija, izbije ona frka sa diane35...pitala apotekara šta dalje, mijenjat ili ostati na istim, a on mi rekao da su tablete i dalje u prodaji, pa eto, ponovo, na meni je da vidim..ja ih nastavila piti..ali eto, ne planiram još dugo user posted image
I da, nikakvih nus pojava nisam imala s njima..ni ranije ni sada...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

clock-img

09.05.2013, 15:25

clock-img

Teddy Bear

pencil-img

425

Super Beba koliko si morala cekati menstruacija da prodje poslije poroda?

clock-img

09.05.2013, 15:36

clock-img

Super Beba

pencil-img

1291

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Super Beba koliko si morala cekati menstruacija da prodje poslije poroda?

auh...ja sam dojila 14 mjeseci, tako da nisam ih odmah poslije poroda počela koristiti, a i nisam ih odmah nakon prestanka dojenja..dobila m. negdje 10 mjeseci nakon poroda, pa eto, dodaj još koji mjesec gore, znači, negdje je prošlo oko pola godine (tj. bilo je već 6 ciklusa od 1. menstruacije nakon poroda)..valjda nisam zakomplikovala ovo objašnjenje :)

A zar se mora čekati neki određeni broj menstruacija?? Nisam ni znala za to...

clock-img

09.05.2013, 16:01

clock-img

Teddy Bear

pencil-img

425

Ma nisam ni ja u toku i meni je sve novo, prvu bebu i ja dojila 14 mjeseci, i dobila par puta i ostala trudna, sad nisam uspjela sa dojenjem pa mislim o pilulama. dvoumim se dal da uzmem bez konsultacije sa dr ili da cekam user posted image

clock-img

09.05.2013, 16:15

clock-img

Super Beba

pencil-img

1291

IZVORNA PORUKA: Teddy Bear

Ma nisam ni ja u toku i meni je sve novo, prvu bebu i ja dojila 14 mjeseci, i dobila par puta i ostala trudna, sad nisam uspjela sa dojenjem pa mislim o pilulama. dvoumim se dal da uzmem bez konsultacije sa dr ili da cekam user posted image

Ja ne bih na svoju ruku...iskreno...Ili barem nazovi doktora i pitaj koje nalaze treba da vadiš prije nego dođeš na pregled...Da barem to ranije pripremiš...Nije se baš sa ovim zezati..
A s druge strane, ako ne planiraš zadugo djecu ili više nikako, razmisli i o spirali...Jes' da se moraš odmah izvaliti veću cifru (mislim da je mirena oko 350 KM), ali toliko ćeš haman dati i za godinu dana pilula, a spirala traje duže :)

clock-img

09.05.2013, 16:44

clock-img

Teddy Bear

pencil-img

425

ma doktoru cu naravski, a nesto sam skepticna po pitanju spirale, vise sam za pilule, vec sam pila Jasmin prije prve trudnoce i bilo je sve ok... a planiram jos djecice ako Bog da, samo ne znam kad.

clock-img

17.05.2013, 20:11

clock-img

malamacamaca

pencil-img

35

Da li je neko imao iskustva sa pilulama bez estrogena kao zastita od trudnoce...dojim bebu i ne mogu druge koristiti.Ne bih spiralu jer uskoro planiram drugo dijete...te mi pilule zvuce dobro.Ima li neko sa tim iskustvom.Hvala

Moja najnjeznija svila 21.03.2013.

clock-img

17.05.2013, 20:59

clock-img

tekja

pencil-img

1957

...vjeruuser posted image user posted image user posted image

Vjerujemo da nece, dok ne budemo zeljeli da hoceuser posted image user posted image user posted image

Jul 20th

...just because it burns
doesn't mean you're gonna die
you gotta get up and try try try!

clock-img

23.05.2013, 12:06

clock-img

I love youu

pencil-img

154

Sta smatrate pouzdanom zaštitom? Porodila sam se prije 26. dana, i do sada smo koristili metodu "rikverca", ali sada nebi jer necemo jos jednu bebu. Nikad nisam pila kontracepcijske tablete, pa se nista nerazumijem u to? Mogu li se uzeti same na svoju ruku ili mora biti potvrda od ginekologa?

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

clock-img

23.05.2013, 12:59

clock-img

Blue rose RR

pencil-img

4361

Moraš imati recept od ginekologa, ali tek nakon što odradiš nalaze.
Ne uzimaj ništa na svoju ruku, ona kontracepcija koja meni npr. odgovara, tebi možda ne.

"Ja jesam siromah i samo snove imam. Pred noge tvoje polažem ih. Nježno gazi, jer gaziš po snovima mojim.“
W. B. Y

clock-img

29.05.2013, 22:48

clock-img

malamacamaca

pencil-img

35

ja sad idem na sigurno i koristimo kondome....rikverc hmmm nije 100 posto siguran...zato pazi.. muz i ja smo mislili da se igramo prva dva mjeseca jer dojim pa sta bude ( znam da dojenje nije kontracepcija, ali eto sta bude user posted image ),ali nas je doktorica prepala na prvom pregledu i rekla da mi jajnici nesto vec spremaju user posted image user posted image user posted image user posted image . predlozila mi je ove pilule bez estrogena i kaze da nema nikakvih losih stavri za bebu ali ja nesto nisam sigurna u to pa se predomisljam.
regularne kontraceptivne pilule sam pila ranije prije trudnoce i to na recept doktorice nakon nalaza hormona i preporucila je Yazz tada koji je meni bio odlican ali mojoj kolegici nije, tako da nista na svoju ruku.Spiralu necu jer uskoro planiram novu bebu aBd.

Moja najnjeznija svila 21.03.2013.

clock-img

29.05.2013, 23:54

clock-img

amra_sa

pencil-img

65

Šta koristim kao zaštitu ? user posted image
Oklagiju user posted image

"Čovječe, ne možeš zlo činiti a dobru se nadati ... "

clock-img

29.05.2013, 23:55

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

joj jesi neozbiljna.....morat ću i ja probati....user posted image

"U laži su kratke noge ! "

clock-img

30.05.2013, 00:03

clock-img

aazra

pencil-img

2141

Prirodna zastita zakon user posted image

A da nije toga, onda kondomi...user posted image

Dok sam bila djevojka koristila sam jedno vrijeme neke kontracepcijske tablete od kojih mi se poremetio ciklus kad sam ih prestala uzimati, jer inace imam nizak nivo estrogena...jedno vrijeme sam te kontracepcijske pila iskljucivo radi regulacije ciklusa, jer mi se znalo desavati da dobijem krvarenje svakih deset dana, ali kao sto rekoh kad sam odlucila da ih prestanem konzumirati dobila sam jos veci problem user posted image

clock-img

31.05.2013, 16:16

clock-img

I love youu

pencil-img

154

IZVORNA PORUKA: aazra

Dok sam bila djevojka koristila sam jedno vrijeme neke kontracepcijske tablete od kojih mi se poremetio ciklus kad sam ih prestala uzimati, jer inace imam nizak nivo estrogena...jedno vrijeme sam te kontracepcijske pila iskljucivo radi regulacije ciklusa, jer mi se znalo desavati da dobijem krvarenje svakih deset dana, ali kao sto rekoh kad sam odlucila da ih prestanem konzumirati dobila sam jos veci problem user posted image

Zato me je i strah tih tableta. Ja ih nisam nikad pila ni kao djevojka ni sad. Mi smo nekad kondom, nekad rikverc, al prije rikverc, jer kao ono:"ma nece, nisu sad plodni dani" i tako. Al sad ne smijem tako. Otici cu ginekologu pa cu vidjet sta cu.

28.04.2013.god. Moja princeza :))))

clock-img

01.06.2013, 01:43

clock-img

aazra

pencil-img

2141

IZVORNA PORUKA: I love youu

IZVORNA PORUKA: aazra

Zato me je i strah tih tableta. Ja ih nisam nikad pila ni kao djevojka ni sad. Mi smo nekad kondom, nekad rikverc, al prije rikverc, jer kao ono:"ma nece, nisu sad plodni dani" i tako. Al sad ne smijem tako. Otici cu ginekologu pa cu vidjet sta cu.

Nisam znala da je ovo moderan naziv za prirodnu zastitu koju ja koristim user posted image No, ja sam i sa prvim djetetom tek uz pomoc nekih terapija ostala user posted image , pa ne mogu biti mjerodavna po pitanju toga da je ta vrsta zastite najefikasnija user posted image

clock-img

20.06.2013, 15:02

clock-img

Teddy Bear

pencil-img

425

Bila juce kod dr, sve je u redu, propisao mi je pilule Qlaira, neke nove, bar za mene. Ima li neko iskustva?

clock-img

14.08.2013, 00:54

clock-img

MiaMa

pencil-img

10

Dojim bebu 11 mj. i namjeravam je još dojiti pa me zanima da li ima neka od vas koja je u sličnoj situaciji i kako je riješila ovu situaciju u vezi kontracepcije za vrijeme dojenja? Do sada smo uspijevali sa metodom "rikverc" ali mi se više ne da tako a u kondome ne vjerujem. Razmišljala sam o spirali...

clock-img

14.08.2013, 01:27

clock-img

animagical

pencil-img

5604

smijes spiralu, bakrenu, ne smijes hormonsku tj mirenu...ali to ako si dobila prvu menstruaciju iza poroda, jer se spirala stavlja u toku krvarenja. meni je ok.

clock-img

14.08.2013, 11:25

clock-img

MiaMa

pencil-img

10

animagical

Dobila sam prvu menstruaciju 2 mjeseca poslije poroda, tako da mogu onda spiralu. Hvala

clock-img

14.08.2013, 11:26

clock-img

MiaMa

pencil-img

10

Ok hvala, da dobila sam menstruaciju 2 mj. poslije poroda.

clock-img

22.08.2013, 02:55

clock-img

MiaMa

pencil-img

10

Da li ima neko preporuciti dobrog privatnog ginekologa?
Sad sam u dilemi ne znam gdje otici na pregled i da apliciram spiralu

clock-img

27.06.2014, 00:02

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Šta koristim kao zaštitu ? user posted image
Oklagiju user posted image

kažu da je dobra i andol zaštita

staviš andol izmedju dva koljena i držiš da ne padne

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

27.06.2014, 08:39

clock-img

bebaa

pencil-img

-11235

user posted image user posted image user posted image user posted image oplaka na sabahu....čuj andol........

"U laži su kratke noge ! "

Zadnji članci

article-img