cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: sta koristite kao zastitu ??

clock-img

27.11.2011, 00:31

clock-img

animagical

pencil-img

5604

ma znam ja sve to, sasvim je normalno i da dobijem odmah i da ne dobijem sve dok dojim, upravo to i jeste onaj rizicni faktor...moze da kasni dva mjeseca a da ne znam...prvo ide ovulacija, pa onda menstruacija... zbog svog loseg zgrusavanja krvi pilule ne smijem... bas cekam da za koji dan odem svom ginekologu i usput razmisljam...mislim da osim mehanicke zastite tj prezervativa i nemam neku opciju?  iskreno bilo bi mi lakse da dobijem menstruaciju,ali nje nema, sta da se radiuser posted image

clock-img

27.11.2011, 00:34

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

a šta je sa prekinutom snošajem? zar to niko ne ferma?
ja tako nisam ostajala trudna ni prije Ajše ni nakon Ajše
kod mene to pali

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

27.11.2011, 00:34

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

meni je dr preporučila neku spermicidnu pjenu, kao dobra je za dojilje
ja doduše nisam porbala, meni kontracepcija ne treba user posted image
mislim nekako bi mi bilo presmješno nakon liječenja neplodnosti koristiti kontracepciju user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

27.11.2011, 00:36

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

a ko ozbiljno misli na konrracepciju, svakako neće fermati prekinut snošaj, jer je najnesigurnija metoda

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

27.11.2011, 00:36

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

kod mene to pali

i kod mene user posted image ...al eto N_N ima dva ziva dokazauser posted image user posted image da to ne paliuser posted image ...koliko se sjecam ona je u pitanjuuser posted image

clock-img

27.11.2011, 00:38

clock-img

animagical

pencil-img

5604

kod mene to pali

to i nije kontracepcijska metoda...to je narodna metodauser posted image zna se da se spermiji ne nalaze samo u ejakulatu

clock-img

27.11.2011, 00:38

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: vjestica

a ko ozbiljno misli na konrracepciju, svakako neće fermati prekinut snošaj, jer je najnesigurnija metoda

ma najsigurnija  sto posto

mislim ima i drugih ja govorim za sebe

clock-img

27.11.2011, 00:39

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ma nije ona to dobro odradila user posted image bitno je da prekine na vakat....
za ovakav vid zaštite bitno je dobro poznavati partnera.... il partnerov user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

27.11.2011, 00:41

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: triputmama

IZVORNA PORUKA: vjestica

ma najsigurnija  sto posto

mislim ima i drugih ja govorim za sebe

pa kako kod koga, ja to dugo tako deveram.... i nema trudnoće, ma user posted image ne kasni ni dana user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

27.11.2011, 00:41

clock-img

Idina mama

pencil-img

340

Kondom

clock-img

27.11.2011, 00:42

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

nije dovoljno samo prekinuti na vrijeme
pa svi znamo da se spermiji mogu naći i mimo ejakulata
ako je vama sigurna, ne znači da je i drugima i nemojte je tako lako preporučivati drugima kao supe metodu
mislim i meni je ta metoda ok user posted image user posted image user posted image user posted image
ali je ne preporučujem plodnim parovima user posted image user posted image

clock-img

27.11.2011, 00:43

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

najnesigurnija jeste ali je uspješna...samo u slučajevima kada bi zdravlje narušila trudnoća u određenom trenutku ili ako zaista u planiranju porodice ne nalazite sebi mjesto za novu bebeu trenutno prekinuti snošaj nije 100% ono što će vam pomoći...

Kod mene je isto ta metoda...ja sma sa istom čuvala se kako smo i planirali ...

inače sam obe bebe ''iz prvoga ''puta zanijela...a ova metoda kod nas fercera od kula 2006 do 17.maja 2008 kada smo odmorili do site o odmarali sve do marta 2009 i koristimo je i dalje...

tako da ja da imam bilo kakav ''porblem'' da recimo rodim treće dijete...ja bih sigurno mjenjala medotu na način da tražim sigurnijuuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.11.2011, 00:43

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: animagical

kod mene to pali

to i nije kontracepcijska metoda...to je narodna metodauser posted image zna se da se spermiji ne nalaze samo u ejakulatu

što kaže Bećo kad su ga pitali koji je glavni grad BiH a on kaže Foča hahahah pa kad oni vele pa đe je Foča glavni grad a on odgovori meni je bio hahah tako je meni prekinuti snošaj konracepcijska metoda user posted image   bila i ostala user posted image
mislim piti tabletice, o ne, ne .... metnuti spiralu o ne, ne bi to mogla podnijeti, mislim ta svjesnot da je neko strano tijelo u meni više od par min user posted image

< Poruku je uredio veeseelaa -- 27.11.2011 0:46:08 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

27.11.2011, 00:45

clock-img

N_N

pencil-img

1860

IZVORNA PORUKA: N_N

Mi smo 6 godina koristili prekinuti snošaj, i još uvijek ga praktikujemo. Nije da nismo planirali još jednu user posted image  ali, recimo, B se desio taj mjesec kad nismo planirali user posted image  tako da više nisam 100% sigurna u tu "metodu" user posted image  Sad za sad ne planiramo još jednu user posted image  tako da......
Ma ja sam inače lijena što se odlazaka ginekolozima tiče, nekad bi samu sebe nalupala, al definitivno se i ovo mora u naredna 2,3 mj. okončati.

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

27.11.2011, 00:47

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Kod mene ništa od kontracepcije, na žalost ne mogu ni jednu.....
I dalje smo na "rikvercu" pa šta bude.....

clock-img

clock-img

Anoniman

ja ne verujem da se od sperme od  prekinutog snosaja  moze zatdrudnit , pa kad je vani ti su spermatozoidi mrtvi 

< Poruku je uredio triputmama -- 27.11.2011 0:48:15 >

clock-img

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

pa kako? ne kontam
kao što rekoh desetljećima se sexam sa prekinutim snošajem (izuzev kada smo začeli Ajšu)
mislim kako je to kod nekog 'vako kod nekog 'nako user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

27.11.2011, 00:48

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

to je moja teorija user posted image

a šta kaže nauka?user posted image
a nisam dobro skontala, ne ostaneš trudna od onih vani nego od onih unutra user posted image onih koji skaču, preponaši tzv hahahah

< Poruku je uredio veeseelaa -- 27.11.2011 0:49:49 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

clock-img

N_N

pencil-img

1860

ja ne verujem da se od sperme od  prekinutog snosaja  moze zatdrudnit , pa kad je vani ti su spermatozoidi mrtvi 

Žive, neka me neko ispravi ako nije tako, minimalno 24h.

clock-img

clock-img

Anoniman

Mi smo 6 godina koristili prekinuti snošaj, i još uvijek ga praktikujemo. Nije da nismo planirali još jednu user posted image  ali, recimo, B se desio taj mjesec kad nismo planirali user posted image  tako da više nisam 100% sigurna u tu "metodu" user posted image  Sad za sad ne planiramo još jednu user posted image  tako da......
Ma ja sam inače lijena što se odlazaka ginekolozima tiče, nekad bi samu sebe nalupala, al definitivno se i ovo mora u naredna 2,3 mj. okončati.

e kontala sam da je i S...hebigauser posted image user posted image

clock-img

27.11.2011, 00:49

clock-img

animagical

pencil-img

5604

ta teorija nazalost nije tacna... imas na googlu o tome.. moja prva trudnoca je bila upravo iz rikverca.. druga je bila planirana... trecu vala ne planiram jos koju godinuuser posted image

clock-img

27.11.2011, 00:50

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

Žive, neka me neko ispravi ako nije tako, minimalno 24h.

ja ih ubijem vrelom vodom user posted image Hasauser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

27.11.2011, 00:50

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

pa kako? ne kontam
kao što rekoh desetljećima se sexam sa prekinutim snošajem (izuzev kada smo začeli Ajšu)
mislim kako je to kod nekog 'vako kod nekog 'nako user posted image

sve do jednom...il do dvaput-..il do tri put...to su ti onda sa A 4 komadauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

27.11.2011, 00:51

clock-img

N_N

pencil-img

1860

ma nije ona to dobro odradila user posted image bitno je da prekine na vakat....
za ovakav vid zaštite bitno je dobro poznavati partnera.... il partnerov user posted image

Poznajem ga draga vesela već 10 godina. Nemoj mi reći da nije dovoljno user posted image user posted image

Ovo je najgluplja metoda "zaštite".

clock-img

27.11.2011, 00:52

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: animagical

ta teorija nazalost nije tacna... imas na googlu o tome.. moja prva trudnoca je bila upravo iz rikverca.. druga je bila planirana... trecu vala ne planiram jos koju godinuuser posted image

od prekinutog snosaja trudnoca user posted image pa kako

kod mene nema sanse , jer ne ulazi sperma dole vec je gore na povrsini malo severnije user posted image pa zato tvrdim

Zadnji članci

article-img