Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ma znam ja sve to, sasvim je normalno i da dobijem odmah i da ne dobijem sve dok dojim, upravo to i jeste onaj rizicni faktor...moze da kasni dva mjeseca a da ne znam...prvo ide ovulacija, pa onda menstruacija... zbog svog loseg zgrusavanja krvi pilule ne smijem... bas cekam da za koji dan odem svom ginekologu i usput razmisljam...mislim da osim mehanicke zastite tj prezervativa i nemam neku opciju? iskreno bilo bi mi lakse da dobijem menstruaciju,ali nje nema, sta da se radi
27.11.2011, 00:34
veeseelaa
20552
a šta je sa prekinutom snošajem? zar to niko ne ferma? ja tako nisam ostajala trudna ni prije Ajše ni nakon Ajše kod mene to pali
27.11.2011, 00:34
vjestica
4335
meni je dr preporučila neku spermicidnu pjenu, kao dobra je za dojilje ja doduše nisam porbala, meni kontracepcija ne treba mislim nekako bi mi bilo presmješno nakon liječenja neplodnosti koristiti kontracepciju
27.11.2011, 00:36
vjestica
4335
a ko ozbiljno misli na konrracepciju, svakako neće fermati prekinut snošaj, jer je najnesigurnija metoda
27.11.2011, 00:36
Anoniman
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
a šta je sa prekinutom snošajem? zar to niko ne ferma? ja tako nisam ostajala trudna ni prije Ajše ni nakon Ajše kod mene to pali
i kod mene ...al eto N_N ima dva ziva dokaza da to ne pali ...koliko se sjecam ona je u pitanju
27.11.2011, 00:38
animagical
5604
to i nije kontracepcijska metoda...to je narodna metoda zna se da se spermiji ne nalaze samo u ejakulatu
27.11.2011, 00:38
Anoniman
IZVORNA PORUKA: vjestica
a ko ozbiljno misli na konrracepciju, svakako neće fermati prekinut snošaj, jer je najnesigurnija metoda
ma najsigurnija sto posto
mislim ima i drugih ja govorim za sebe
27.11.2011, 00:39
veeseelaa
20552
ma nije ona to dobro odradila bitno je da prekine na vakat.... za ovakav vid zaštite bitno je dobro poznavati partnera.... il partnerov
27.11.2011, 00:41
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: triputmama
IZVORNA PORUKA: vjestica
ma najsigurnija sto posto
mislim ima i drugih ja govorim za sebe
pa kako kod koga, ja to dugo tako deveram.... i nema trudnoće, ma ne kasni ni dana
27.11.2011, 00:41
Idina mama
340
Kondom
27.11.2011, 00:42
vjestica
4335
nije dovoljno samo prekinuti na vrijeme pa svi znamo da se spermiji mogu naći i mimo ejakulata ako je vama sigurna, ne znači da je i drugima i nemojte je tako lako preporučivati drugima kao supe metodu mislim i meni je ta metoda ok ali je ne preporučujem plodnim parovima
27.11.2011, 00:43
Hanady RR
18727
najnesigurnija jeste ali je uspješna...samo u slučajevima kada bi zdravlje narušila trudnoća u određenom trenutku ili ako zaista u planiranju porodice ne nalazite sebi mjesto za novu bebeu trenutno prekinuti snošaj nije 100% ono što će vam pomoći...
Kod mene je isto ta metoda...ja sma sa istom čuvala se kako smo i planirali ...
inače sam obe bebe ''iz prvoga ''puta zanijela...a ova metoda kod nas fercera od kula 2006 do 17.maja 2008 kada smo odmorili do site o odmarali sve do marta 2009 i koristimo je i dalje...
tako da ja da imam bilo kakav ''porblem'' da recimo rodim treće dijete...ja bih sigurno mjenjala medotu na način da tražim sigurniju
27.11.2011, 00:43
veeseelaa
20552
IZVORNA PORUKA: animagical
to i nije kontracepcijska metoda...to je narodna metoda zna se da se spermiji ne nalaze samo u ejakulatu
što kaže Bećo kad su ga pitali koji je glavni grad BiH a on kaže Foča hahahah pa kad oni vele pa đe je Foča glavni grad a on odgovori meni je bio hahah tako je meni prekinuti snošaj konracepcijska metoda bila i ostala mislim piti tabletice, o ne, ne .... metnuti spiralu o ne, ne bi to mogla podnijeti, mislim ta svjesnot da je neko strano tijelo u meni više od par min
< Poruku je uredio veeseelaa -- 27.11.2011 0:46:08 >
27.11.2011, 00:45
N_N
1860
IZVORNA PORUKA: N_N
Mi smo 6 godina koristili prekinuti snošaj, i još uvijek ga praktikujemo. Nije da nismo planirali još jednu ali, recimo, B se desio taj mjesec kad nismo planirali tako da više nisam 100% sigurna u tu "metodu" Sad za sad ne planiramo još jednu tako da...... Ma ja sam inače lijena što se odlazaka ginekolozima tiče, nekad bi samu sebe nalupala, al definitivno se i ovo mora u naredna 2,3 mj. okončati.
27.11.2011, 00:47
N_N
1860
Kod mene ništa od kontracepcije, na žalost ne mogu ni jednu..... I dalje smo na "rikvercu" pa šta bude.....
Anoniman
ja ne verujem da se od sperme od prekinutog snosaja moze zatdrudnit , pa kad je vani ti su spermatozoidi mrtvi
< Poruku je uredio triputmama -- 27.11.2011 0:48:15 >
veeseelaa
20552
pa kako? ne kontam kao što rekoh desetljećima se sexam sa prekinutim snošajem (izuzev kada smo začeli Ajšu) mislim kako je to kod nekog 'vako kod nekog 'nako
27.11.2011, 00:48
veeseelaa
20552
to je moja teorija user posted image
a šta kaže nauka? a nisam dobro skontala, ne ostaneš trudna od onih vani nego od onih unutra onih koji skaču, preponaši tzv hahahah
< Poruku je uredio veeseelaa -- 27.11.2011 0:49:49 >
N_N
1860
ja ne verujem da se od sperme od prekinutog snosaja moze zatdrudnit , pa kad je vani ti su spermatozoidi mrtvi
to je moja teorija
Žive, neka me neko ispravi ako nije tako, minimalno 24h.
Anoniman
Mi smo 6 godina koristili prekinuti snošaj, i još uvijek ga praktikujemo. Nije da nismo planirali još jednu ali, recimo, B se desio taj mjesec kad nismo planirali tako da više nisam 100% sigurna u tu "metodu" Sad za sad ne planiramo još jednu tako da...... Ma ja sam inače lijena što se odlazaka ginekolozima tiče, nekad bi samu sebe nalupala, al definitivno se i ovo mora u naredna 2,3 mj. okončati.
e kontala sam da je i S...hebiga
27.11.2011, 00:49
animagical
5604
ta teorija nazalost nije tacna... imas na googlu o tome.. moja prva trudnoca je bila upravo iz rikverca.. druga je bila planirana... trecu vala ne planiram jos koju godinu
27.11.2011, 00:50
veeseelaa
20552
to je moja teorija
Žive, neka me neko ispravi ako nije tako, minimalno 24h.
ja ih ubijem vrelom vodom Hasa
27.11.2011, 00:50
Hanady RR
18727
pa kako? ne kontam kao što rekoh desetljećima se sexam sa prekinutim snošajem (izuzev kada smo začeli Ajšu) mislim kako je to kod nekog 'vako kod nekog 'nako
sve do jednom...il do dvaput-..il do tri put...to su ti onda sa A 4 komada
27.11.2011, 00:51
N_N
1860
ma nije ona to dobro odradila bitno je da prekine na vakat.... za ovakav vid zaštite bitno je dobro poznavati partnera.... il partnerov
Poznajem ga draga vesela već 10 godina. Nemoj mi reći da nije dovoljno
Ovo je najgluplja metoda "zaštite".
27.11.2011, 00:52
Anoniman
IZVORNA PORUKA: animagical
ta teorija nazalost nije tacna... imas na googlu o tome.. moja prva trudnoca je bila upravo iz rikverca.. druga je bila planirana... trecu vala ne planiram jos koju godinu
od prekinutog snosaja trudnoca pa kako
kod mene nema sanse , jer ne ulazi sperma dole vec je gore na povrsini malo severnije pa zato tvrdim