cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: sta koristite kao zastitu ??

clock-img

16.01.2011, 23:57

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

aBd, cim se porodim, odoh ugradjivati spiralu, jer definitivno prekinuti snosaj nije pouzdan... ma, ni najmanje...

Prekinuti snošaj  jedna je od najstarijih metoda kontracepcije, spomenuta je u Bibliji, odobravao ju je i prorok Muhamed. Katolička Crkva ju ne odobrava jerjer je seks namjenjen isključivo zaćčeću i stvaranju života, svaki spermij mora imati priliku doći do jajne stanice, do toga s ovom metodom ne može doći. Osim toga se na početku prošlog stoljeća metodi prekinutog spolnog odnosa pripisivalo puno negativnih učinaka kao recimo hiperanemija maternice, problemi sa srcem i kralješnicom i nervoze.

Zašto se puno parova odlučuje za prekinuti spolni odnos kao metodu kontracepcije? Možda ne vole kondome, nisu im pri ruci, rijetki koji su alergični na lateks, dijafragma je komplicirana za uporabu, neke žene ne smiju piti kontracepcijske tablete...  Pri ovim činjenicama i svim ostalim nije ništa neobično da se puno ljudi odlučuje baš na ovu metodu, koja je besplatna, prirodna i pri pravilnom izvođenju vrlo pouzdana. 

Prema istraživanju prekinuti spolni odnos pouzdan je skoro jednako kao i kondom, ukoliko se radi na potpuno ispravan način. Kondom u 98% slučajeva spriječava neželjenu trudnoću dok prekinuti spolni odnos to čini u 96% slučajeva, opet napominjemo pri potpuno ispravnoj upotrebi i pravilnom izvođenju. 

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

super tema.... user posted image   mislim ide u odličnom pravcu user posted image lako ćemo za kontracepciju user posted image

Gdje je sexa, tu je veselo s Veselomuser posted image user posted image user posted image S kontracepcijom ili bez:)

26.02.1995. Anja, prva najveća ljubav!
25.11.2008. Ema, mamina šarmerka!

clock-img

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: muaaa

Prekinuti snosaj i mi koristimo i to je ok,gumice ne volim spiralu iz zdravatvenih razloga kao i tablete nemogu koristiti.Ali ovaj metod zastite nije nimalo siguran i pitanje je dana kada cu ostati trudna jer ja sam toliko plodna da mogu roditi tim igraca a ovo su rijeci mog ginekologa.Ja imam dvoje vec malo vece djece i nismam imala namjeru vise radjati.E sad neznam sta da radim svaki mjesec strahujem hocu li dobiti ili ne,nezgodno je pravo.

ti onda koristi apstinencijuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ili zavoli gumiceuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

clock-img

idacha

pencil-img

1681

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

prekinuti snosaj je OK kod parova koji imaju jedno djete a zele drugo ..paze se dok ne dođe vrijeme za drugo...a ako se zalomi nije frka ...rodice ga malo prije..al kod parova koji ne zele imati vise djece taj princi je malo neodgovoran...
naravno da pravi muskarac zna da se kontrolisa ali su prelijepi trenutci u kojima nema kontrole... ne bih to uskratila ni sebi ni njemu...

ovo je potpuno individualno i zaista zavisi od ljubavnika.
mi ništa jedno drugom ne uskarćujemo niti ćemo...

to što ti nazivaš kontrolom
ja recimo mogu ovako prafarazirati a da dođemo na isto

mogu reći da ti u malom prostoru ne možeš vrištati pa moraš imati 150 m2 stan da ne bi porbudila dijete...jer ja imama toliki stan pa mogu da vrištim koliko mi volja a da ih ne probudim.
Ti što ja vrištim a ti ne... ne znači da je moj sexalni život bolji od tvoga.user posted image

Izbor kontracepcije je prilagođen partnerima...moj izbor meni omogućava potpuni mir prije, u toku i nakon odnosa i zadovoljstvo što je bit svega, zar ne?

ništa se ne uskraćuje, ama baš ništa...ako imaš pouzdanog partnera kome vjeruješ....

da se nadovezem na moj prethodni post...
vjerujte, zene, nije samo stvar povjerenja.. ja mom vjerujem  milion posto, kao sto rekoh ja licno vijdela svaki put, a opet se desilo da zatrudnim neplanirano...

nikada nisam vjerovala kada parovi kazu ''desilo se, ne znamo kako''... uvijek sam mislila ''ma, daaaaj, kako... zna se sve''...
n, ne zna se...
ko ne planira vise djece, bolje sprijeciti...

21.04.2010. rodila se moja ljubav, moj zivot, moje sve...Imran moj..
28.06.2011. docekasmo drugog princa.... :)

clock-img

16.01.2011, 23:58

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

user posted image user posted image user posted image šta da vam kažem, samo me zezajte, imam user posted image , nije mi dobro

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

16.01.2011, 23:58

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

Znaci vesela tehnika muskarca prilikom vadjenja je najbitnijauser posted image
Ako covjek zna onda zna

Nase malo zlato Antonio stiglo je 30.06.2009
Nasa mala princeza Ana stigla 14.04.2013

clock-img

16.01.2011, 23:59

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Ne daj se, Vesela.

clock-img

17.01.2011, 00:01

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

Prekinuti snošaj (lat. coitus interruptus ( coitus „snošaj“ i interruptus „Prekinuti“) je seksualni odnos pri kojim se muškarac ejakulira izvan rodnice. Nekada se je smatralo učinkovitim sredstvom za spriječavanje trudnoća bez vanjskih uređaja. Izraz je skovao na području medicine William Goodwell. Moderna medicina je dokazala da to vrlo nepouzdan način prevencije trudnoće.

clock-img

17.01.2011, 00:02

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

Najbolje kontracepcijsko sredstvo je u vecernjim satima
RINGERAJA
budes aktivan dokasno u noc muz ti zaspe i eto...user posted image

clock-img

17.01.2011, 00:03

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: Apotekarka

RINGERAJA

ili odes na zumbu pa se toliko umoris i preznojis da ti poslije nije nidocegauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

totalno je pogrešno stajalište da je neka od kontracepcija 100% pouzdana...kao što se desilo sa prekinutim snošajem koji se pravilno obavlja, tako se desilo i sa tabletama, spiralom, gumicom....

nema ništa 100% sigurno....

mislim da nema potrebe za copy.past tekstova ovo znamo i iz opšte kulture življenja. Meni neki tekst ne treba biti dokaz da sam u pravu, 100% sigurna kontracepcija ne postoji.

a nama se ne može desiti slučajno...eto biću tu...javim ja vama kad krenemo treće pravit...tad očekujte...držite me za riječ...user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

clock-img

idacha

pencil-img

1681

ne vrlo nepouzdan, nego totalno i apsolutno..
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ja, isfrustrirana, da mi Bog oprosti, zaista presrecna zbog sadasnje trudnoce, ali vise NE SEX-u bez necega...icega..bilo cega..
inace, svake godine trudna...

clock-img

17.01.2011, 00:04

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

RINGERAJA

meni ne pomaže user posted image mm kasno dolazi kući user posted image a ja ga vala ne izbjegavala user posted image user posted image user posted image boj se ovog boj se onog user posted image user posted image user posted image user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

clock-img

N_N

pencil-img

1860

Dijete mi se stalno budi pa uliječem malo malo.....

Negdje sam nekada čitala, nadam se da ću dobro objasniti, tako sam ja shvatila...:
da kod nekih muškaraca u kanalima (ili kako se već zove), ostane spermatozoida te da prilikom slijedećeg odnosa ti zaostali spermatozoidi tokom seksualnog odnosa itekako imaju šansu da oplode kao i oni namjenski user posted image  Znači, na samom početku sexualnog odnosa može da se desi a da muškarac nije ni svjestan toga. Eh ja se toga bojim.
felix, beba koja se desi tokom kontracepcije itekako je posebna beba user posted image

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

RINGERAJA

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

17.01.2011, 00:05

clock-img

idacha

pencil-img

1681

Jao, Hanady, ko da ja pisem tvoje postove, ali do prije 4 mjesceauser posted image user posted image user posted image user posted image
sretno, zeno....

clock-img

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

ma koliko da je partner pouzdan, moze se zatrudniti od predsjemene tekucine, mislim da bas zbog toga najcesce i dodje do trudnoce iako je sve izgledalo ok (doslo do ejakulacije vani)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

Nevezano za ovu temu meni je najsmjesnije kad momak nagovara curu na sex i veli ajde bona samo cu ti ga malouser posted image user posted image user posted image
to sam cula od poznanika evo sad mi naumpade

clock-img

17.01.2011, 00:06

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

IZVORNA PORUKA: teacher75

RINGERAJA

ili odes na zumbu pa se toliko umoris i preznojis da ti poslije nije nidocegauser posted image

obe kontracepcije su vam tootalno bezveze...
recimo ja nakon rigneraje u bilo koje doba svoga muškarca probuditi mogu...taman se naspavao a ja poznata da imama energije viška
a zumba...mene bi bilo koja vrsta treninga samo još više nahajcala...ples pogotovo...jedva bih čekala kući da dođem

što znači...apstinencija koju vi koristite samo će dugoročno narušiti bračne odnose....
sugerišem, ako se plašite slučajnosti odlučite se na kontracepciju koja će vam vratiti ''''ono nešto malo'''' da ne zapustite sebi taj užitak.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.01.2011, 00:06

clock-img

N_N

pencil-img

1860

E da, inače, mm i meni su nekad dovoljni pogledi i eto user posted image   user posted image user posted image user posted image user posted image  

I nogom u guzicu je korak naprijed!

clock-img

17.01.2011, 00:07

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

do duše ja se nikada ne bi bojala trudnoće, da se desi i peti put a ne drugi odnosno treći, ne kontam čemu frka

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

17.01.2011, 00:08

clock-img

Apotekarka

pencil-img

3918

Ma zezam se ja ako mi je do sexa ja to prije aktivacije na rr obavim a vala kad zaspe 6 ga stiptizeta ne bi probudilo

clock-img

17.01.2011, 00:08

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: teacher75

RINGERAJA

obe kontracepcije su vam tootalno bezveze...
recimo ja nakon rigneraje u bilo koje doba svoga muškarca probuditi mogu...taman se naspavao a ja poznata da imama energije viška
a zumba...mene bi bilo koja vrsta treninga samo još više nahajcala...ples pogotovo...jedva bih čekala kući da dođem

što znači...apstinencija koju vi koristite samo će dugoročno narušiti bračne odnose....
sugerišem, ako se plašite slučajnosti odlučite se na kontracepciju koja će vam vratiti ''''''''ono nešto malo'''''''' da ne zapustite sebi taj užitak.

i mm apstinira kad je umoran, vala ne mogu ga natjerati nikako, gori je od mene, mene on zna nekad i premuntatiuser posted image

< Poruku je uredio teacher75 -- 17.1.2011 0:10:57 >

clock-img

17.01.2011, 00:09

clock-img

bebbe RR

pencil-img

2004

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

do duše ja se nikada ne bi bojala trudnoće, da se desi i peti put a ne drugi odnosno treći, ne kontam čemu frka

Pa, onda nema frke:))))

clock-img

17.01.2011, 00:11

clock-img

Anoniman

totalno je pogrešno stajalište da je neka od kontracepcija 100% pouzdana...kao što se desilo sa prekinutim snošajem koji se pravilno obavlja, tako se desilo i sa tabletama, spiralom, gumicom....

nema ništa 100% sigurno....

mislim da nema potrebe za copy.past tekstova ovo znamo i iz opšte kulture življenja. Meni neki tekst ne treba biti dokaz da sam u pravu, 100% sigurna kontracepcija ne postoji.

a nama se ne može desiti slučajno...eto biću tu...javim ja vama kad krenemo treće pravit...tad očekujte...držite me za riječ...user posted image user posted image user posted image

Otkud znaš? user posted image I sama kažeš da ništa nije 100% sigurno i s tim se slažem...

Zadnji članci

article-img