IZVORNA PORUKA: HINDA
prirodna zastita tj. prirodno cuvanje, to je problem muskarca a ne zene, sto bi ja ugrozavala svoje zdravlje. Pitaj te svaku doktoricu ali privatno ako poznate pa ce te cuti hocel vas nasavjetovati na pilule, normalno da nece to je drugo sto je to njihov posao i oni zaraduju na tome hljeb, tako isto za spiralu, niste ni svjene sta radite, zbog cega? da udovoljite svom muzu? e pa ja cu mu udovoljiti ako on meni udovolji. Uzajamna ljubav. Probaj te na internetu naci stranicu dr.Martina Cuka iz ZG i pitaj te ga za spiralu, on ce vam lijepo objasniti. citala sam da odredena vrsta tablete moze uticati na plod i nakon godine dana od uzminja te tablete i zaceca trudnoce.
Ovo mi zvuči kao što propovjedaju katolički svećenici,i ja sam vjernik ali ove stvari nemogu da shvatim ozbiljno,naime kažu oni da spirala izaziva abortus svaki mjesec jer dođe do začeća ali ga spirala prekine,znači ja abortiram svaki mjesec,tablete takođe nedozvoljavaju da se plod razvije i ubijaju ga,kondomi takođe nisam sigurna što,jedina dozvoljena kontracepcija je praćenje plodnih dana,ma malo sutra imala bi do sad desetoro djece.
Meni spirala super stoji nikakvih reakcija i vrlo dobro sam se raspitala prije stavljanja i izvršila potrebne preglede,ako će doći do komplikacija doći će nakon prve mjesečnice i odmah se izvadi,ako ju tad tjelo prihvati sve je ok i treba se samo uobičajeno kontrolirati godišnje,papa.
Poznajem žene koje su i nakon 5godina kada se vadi ili vrši zamjena spirale, vrlo zdrave,takođe su danas i pilule preporučljivije nego prije jer nema više simptoma debljanja,mučnina,dlakavosti.
A to da je kontracepcija problam muškarca to si u krivu i mislim da je svima jasno da je pitanje sexualnih odnosa,zaštite od bolesti i trudnoće obostran problem.