Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja sam sad uzela Yaz anti bebi pilule pa čekam drugu mengu da ih počnem piti.prvi mi je put da koristim ove,ali mi ih je dr. preporučila jer kažu da su super.Imaju nizak nivo hormona u sebi i ne stvaraju određene poteškoće kao druge,u smislu debljanja,dlakavosti itd.
Prije sam koristila Diane 35 i Logest koje su bile odlične a Yasmin sam uzela samo jednom i nikad više.Bilo mi je muka od njih i dobila sam sitne akne.
09.06.2009, 22:57
mišur
1329
Zvjezdice, svaka čast na 5 bebana! Mašala, draga moja Neka su ti živi i zdravi!
Što se tiče spirale, ja nisam imala pozitivno iskustvo...Vrati se malo unazad na ovoj temi, pa ćeš naći.. Ne bih opet da se ponavljam... Rijetkost, ali eto desilo se.. Sa pilulama sam imala super iskustvo, ali ih nisam mogla uzimati dok sam dojila, pa sam se odlučila za spiralu... Inače, pila sam Logest par godina, i nikakvih nus pojava nisam imala...
09.06.2009, 22:58
zvjezdice
21
Milenium hvala ti puno! Nadam se da si pročitala moju poruku o broji porođaja i vađenju na vrijeme.Zbog vjerskog opredjeljenja sam se svaki put dvoumila,rasitivala i saznala da bez obzira na opredjeljenje žene koriste sve od ponuđenih zaštita,čak mi je ginekolog koji me je 4 puta porađao preporučio jedno trajno rješenje zbog mog zdravlja i ja osjećam da stvarno više nemam snage a bojim se petljati u Božije odredbe,zapravo ne znam gdje je granica našeg izbora
09.06.2009, 23:07
Golubica
431
Ja sam u velikoj dilemi - vec sam pisala da sam nekoliko mjeseci pila Logest, ali sam imala uzasne glavobolje. Dr mi savjetuje da predjem na Dianne ili Yasmin, ali ne znam ni sama sta da radim.
09.06.2009, 23:08
zvjezdice
21
IZVORNA PORUKA: milenium
A zašto ne brojiš plodne dane,tih 5 dana mš' i odmarat
I to sam radila(sad mogu i znatno duže abstinirati) i ne znam kako je moguće ali se desilo da mimo tih 5 dana mi se desila trudnoća.Nekad davno sam pročitala da se može desiti više od jedne ovulacije u mjesecu i počela vjerovati u to.
09.06.2009, 23:12
noaa
1662
Kod mene je menga bila uredna pa sam ja pratila plodne dane i ostala trudna kad sam planirala,sad cekam da vidim kako ce biti poslije poroda tek sam dobila prvu
Ja sam u velikoj dilemi - vec sam pisala da sam nekoliko mjeseci pila Logest, ali sam imala uzasne glavobolje. Dr mi savjetuje da predjem na Dianne ili Yasmin, ali ne znam ni sama sta da radim.
A šta misliš da probaš Yaz??Idi na www.kontracepcija.ba pa pročitaj o njima.Ja sam ih uzela ali nisam još počela piti.
09.06.2009, 23:14
zvjezdice
21
Meni je prijateljica pričala da koristi pilule koje joj je preporučila ginekolog na osnovu pregleda i nalaza koje je uradila i to mi se pravo sviđa.Ipak ginekolozi su stručnjaci i najbolje je od njih tražiti stručni savjet.Kako sam shvatila na osnovu poruka trba koristiti pilule samo odabrati one koje ti najbolje odgovaraju a od računanja na muževu odgovornost odustati.Ipak me jako zanima zašto su tako neodgovorni
09.06.2009, 23:14
HannaS
373
IZVORNA PORUKA: Golubica
Meni se desilo sa Diane da sam imala glavobolje,pa aBd kad prestanem dojit planiram pokusat s nekim drugim tabletama.Tako bih i tebi preporucila,probaj neke druge pa vidi kako ces se osjecat.
09.06.2009, 23:18
noaa
1662
Ne znam zvijezdice kako mogu biti neodgovorni,ja nemam problema s tim,moj je jednom bio NEODGOVORAN pa se druzio sam sa sobom odredjeni period,tako da mu nikad vise nije palo na pamet
09.06.2009, 23:25
Anoniman
IZVORNA PORUKA: zvjezdice
Milenium hvala ti puno! Nadam se da si pročitala moju poruku o broji porođaja i vađenju na vrijeme.Zbog vjerskog opredjeljenja sam se svaki put dvoumila,rasitivala i saznala da bez obzira na opredjeljenje žene koriste sve od ponuđenih zaštita,čak mi je ginekolog koji me je 4 puta porađao preporučio jedno trajno rješenje zbog mog zdravlja i ja osjećam da stvarno više nemam snage a bojim se petljati u Božije odredbe,zapravo ne znam gdje je granica našeg izbora
a zasto samo ti razmisljas o mogucnostima? zasto ne popricas s suprugom da on napravi vazektomiju? ako ne planirate vise djece mislim da je to najbolje rjesenje za oboje...jer sve ostalo moze na tvoje zdravlje utjecati
10.06.2009, 00:57
teta berta
1361
IZVORNA PORUKA: zvjezdice
Meni je prijateljica pričala da koristi pilule koje joj je preporučila ginekolog na osnovu pregleda i nalaza koje je uradila i to mi se pravo sviđa.Ipak ginekolozi su stručnjaci i najbolje je od njih tražiti stručni savjet.Kako sam shvatila na osnovu poruka trba koristiti pilule samo odabrati one koje ti najbolje odgovaraju a od računanja na muževu odgovornost odustati.Ipak me jako zanima zašto su tako neodgovorni
Ne znam moj uvijek pazi i kaži da mu to nije uopće problem. Meni nije jasno zašto samo mi žene moramo paziti, pij ovo, ugradi ono itd itd... Ma neću ništa da pijem, nije pošteno on pivo, a ja tabletu
10.06.2009, 01:03
milenium
6133
Naravno da se može imat dvije ovulacije.to imaju žene s ciklusom od 25 dana.
11.06.2009, 13:47
zeni
213
A zašto ne brojiš plodne dane,tih 5 dana mš' i odmaratuser posted image
koji plodni i neplodni dani,KOD ZENA SU SVI DANI PLODNI
23.06.2009, 00:21
dinciii
1675
CURKE TREBA MI POMOC
Koristim od prve menstruacije anti bebi Gynovin njih sam koristila i prije trudnoce i sve je bilo uredu,dok neki dan ne primjeti smedje da izvinete i evo vec par dana po malo nesto nekad izadje a jajnici me bole katastrofa a imam jos 7 tableta za popit,jer iko bio u slicnoj situaciji...imam ionako termin u srijedu kod ginekologa pa ne znam dal bi trebala mozda sutra otic unaprijed zahvalna
23.06.2009, 11:37
emma.L
2731
Dinciii, ja nisam krenula od prve menstruacije, čekala sam pola godine da prođe zbog dojenja. Pijem evo prvi mjesec Yasmin, koji mi je prije trudnoće super odgovarao. Sada evo skoro popih tablu (dakle, prvi put nakon duže pauze), a ona ne prestaje. Stalno mi se smeđe povlači, ali obilnije, nije samo spoting koji može biti od pilule. Tako da mislim da može biti neka promjena sa hormonima. A s obzirom da i mene bole jajnici jako, mislim da je prehlada i kod tebe i kod mene. Ja ću sačekati sljedeći mjesec da vidim, pa tek onda ići ginekologu.
23.06.2009, 13:20
dinciii
1675
hvala.ma ja sam napravila davno sutrasnji termin radi carskog pa cu ga usput i to pitat.ja sam dojila samo dvije sedmice i odmah poslije 40-nice sam dobila i doktor mi je rekao da pocnem piti.pa bas cu vidjet sta ce reci i ja mislim da je vise prehlada.hvala na odgovoru
22.07.2009, 13:28
mnn
1611
čitam što sve koristite kao ztaštitu.ja planiram piti pilule jer me strah da opet ne zatrudnim.kad sam prvi put odmah ostala trudna.tako me toga strah...htjela bi još djece ali kasnije...da malo sve zaboravim.kakva imate iskustava sa pilulama jer meni bi to bio prvi put da ih pijem...ili da koristimo prezervativ? baš me to sve operečuje...
22.07.2009, 14:10
Skvo RR
4542
Ja sam pila Stediril M, pa Yasmin. Yasmin mi se nije pokazao dobar. Zadnje tri godine, imam problem sa visokim pritiskom tako da mi je hormonska kontracepcija zabranjena. Moj savjet je ko god zeli koristiti hormonske preparate, prvo da ode kod ginekologa.
22.07.2009, 14:38
mnn
1611
bila sam ja kod ginekologa i popričala sa njim.morati ču nešto uzeti, a prije toga moram napraviti sve pretrage pa ču onda vidjeti.hvala skvo.
22.08.2009, 18:49
Tidzi
894
Kondome bas ne volimo, mada smo ih probali koristiti nekoliko puta, ali nam se desilo da pukne, tako da im uopce ne vjerujem, i iz svake opcije su ispali. Pilule sam koristila nakon prvog porodjaja i ostala trudna mojom kcerkicom. Tacno znam da nijednu nikada nisam zaboravila popiti, ali eto do trudnoce je doslo, tako da ni njima ne vjerujem. Kada smo se cuvali, to je bio onaj stari metod. P.S. Jedna kolegica na poslu (dok sam radila) je imala spiralu i ostala trudna! Ginic joj je rekao da je to ne moguce, ali eto bilo je moguce i tako je rodila 4 dijete, da bi nakon toga podvezala jajnike i bila 100% sigurna da do trudnoce nece doci. Ja sam cula da je jedino 100% sigurno podvezivanje jajnika. Ali, ovdje to obicno nece da rade do 35-te godine ili ako pak imas vise od 4 dijece.
22.08.2009, 20:22
Ex Yu
718
Mi nikad nista nismo koristili kad smo htjeli bebaca sljedeci mjesec je bio i dalje nista nekoristimo i nebrinem dok se neopecem hehe a ja mu vjerujem ... i super je
22.08.2009, 20:31
ANNIAN
80
Poslije trećeg poroda razmišljala sam šta uzeti za zaštitu antibebi ili spiralu. Tada je izbila afera sa Yasmin tabletama, a i radi moje genetske sklonosti (u obitelji karcinom maternice) odlučila sam se za spiralu. Imam je devet mjeseci i za sada je dobro podnosim.
10.09.2009, 03:23
Junior
153
Ja sam u velikoj dilemi, pila sam triquilar davno i nisam imala nikakvih promjena, niti se nadebljla, niti krvarila, niti imala promjene raspolozenja...ali, opet, to je hemija, pa sve kontam da sad probam spiralu, ali kad procitam neke negativne konotacije, bas me strah... vidim, spominjete plodne dane...po mom misljenju, a to mi je potvrdio i dr, kod svake zene su individualni, ja sam eto zatrudnila na tzv neplodne dane...