IZVORNA PORUKA: hatepsut
MM je dao doktorima mustuluk,prvi put 100,doktor izsao i cestitao mu
,drugi put 50,doktor ga nazvao.prvi put je babicama kupio secer,kafu i sl.drugi put nije bio tu pa sam ja dala pare neka sebi kupe.ne vidim nista lose da nekog pocastis.posao im jeste da rade to sto rade ,ali ako neko i mimo tog sto treba da radi pomaze vala bi platila,pa platite i patronaznu ako je zovete specijalno.
Sestru koja me podigla nakon poroda sam posebno pocastila.i to jeste njen posao ali nije da mi ona stima vodu,da me tusira,da mi postavlja uloske a zena je sve to uradila.pa zar joj se nebi trebala zahvaliti na neki nacin ???a nisam bila u prilici da idem do trgovine pa sam joj dala u novcu i to sam je jedva ubjedila da uzme.
Naravno na oba poroda sam imala dovoljno novca kod sebe,da je nesto krenulo kako netreba sve bi dala.zamislite imate bolove 10-12-15h i vise...svjesni ste da se sve to moze ubrzati i ja kao mogu da trpim.a s druge strane ste svjesni da ce vas pustit da se "prirodno" poradjate ako nekom ne ubacite u djep.zalosno jeste,ali je i istinito.
I na kraju odete frizeru,sredi vas super pa ostavite na kafu,isto tako i konobaru naravno ako ste zadovoljni uslogom.du duse 2,3,5 km nije isto sto i 100-200 i vise ako kad sracunate koliko puta date konobar ili frizeru isto vam dodje
potpisujem... da te neko pripazi i prije i tokom i nakon poroda je neprocjenjivo!!! ja sam vodila trudnocu kod privatnice, koja saradjuje sa doktorom koji radi na Jezeru. redovno sam placala sve preglede kod nje, a kada sam usla u deveti, prebacila me je na kliniku kod njega...
prvi pregled sam ga pocastila sa 100om, a naredna tri mu nisam dala nista, jucer sam isla na kontrolu (da vidi rez i pregledao me je ultrazvucno) i pocastio ga je muz sa 200Eura.
htjela sam mu kupiti sat, ali sta ja znam hocu li potrefiti njegov ukus, ovako je bolje, pa neka sebi sam kupi sta mu treba.
ja sam uvijek ZA da se pocasti, ako je neko ljubazan prema tebi... a naravno, sta god da mi zatreba na Jezeru, znam kome cu se obratiti i znam da ce me objerucke primiti :)