cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Karijera i/ili maj�instvo ?

clock-img

20.02.2012, 14:08

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

IZVORNA PORUKA: AminaZana

svaka od nas je prvenstveno covjek, odnosno zena.
svaka ima svoje potrebe.
ukoliko sam nekoga uvrijedila, povrijedila, dotakla, evo izvinjavam se, jer moja namjera to nije bila.
ja sam od 18g pocela da radim i valjda iz te svoje navike mislim da je moj zivot i sada kao mama koja radi idilican i lijep. ali opet neke zene se bolje snalaze kuci sa djecom.
niko nikog ne vrijedja, nego svako iznosi misljenje i stavove svoje, odnosno svoja iskustva.

Draga moja,moras samo shvatiti da smo ljudi,i kao takvi razlicito gledamo na apsolutno sve pojave.
Ti mozda na zene koje ne rade gledas kao na one kojima je zivot `jedno te isto` i zao ti ih je.A kako smo razliciti,mozda one isto to smatraju za tebe,u stilu pjesme:`kuca-poso,poso-kuca...eto sta znam,nista ne znam!!!`.....ali zaista to nije tako.
Iskoristavanje zivota ne znaci ono kako ga ti zamisljas,nego kako zaista covjek osjeca da zivi,punim plucima...e sad kao domacica,ili neka druga vrsta posla...ovisi sta te trenutno ispunjava.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

20.02.2012, 14:10

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

ma uvrijediste mi gabi i ocajne kucanice, sta fali gabi, njoj dobro pravouser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

20.02.2012, 14:11

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

clock-img

20.02.2012, 14:16

clock-img

prskalica

pencil-img

191

sam naziv teme karijera ILI majcinstvo mi nesto ne lezi.msm obje stvari su vazne u zivotu,mozda ne podjednako ali su vazne.user posted image

clock-img

20.02.2012, 14:20

clock-img

sara.at

pencil-img

2183

IZVORNA PORUKA: teacher75

ma uvrijediste mi gabi i ocajne kucanice, sta fali gabi, njoj dobro pravouser posted image

Ona je meni Prava user posted image user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

clock-img

20.02.2012, 14:20

clock-img

jasmin

pencil-img

4600

IZVORNA PORUKA: prskalica

sam naziv teme karijera ILI majcinstvo mi nesto ne lezi.msm obje stvari su vazne u zivotu,mozda ne podjednako ali su vazne.user posted image

Slazem se.Majcinstvo je posebna karijera.Ali to je za druge teme :D.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

20.02.2012, 14:22

clock-img

AminaZana

pencil-img

338

IZVORNA PORUKA: jasmin

IZVORNA PORUKA: AminaZana

svaka od nas je prvenstveno covjek, odnosno zena.
svaka ima svoje potrebe.
ukoliko sam nekoga uvrijedila, povrijedila, dotakla, evo izvinjavam se, jer moja namjera to nije bila.
ja sam od 18g pocela da radim i valjda iz te svoje navike mislim da je moj zivot i sada kao mama koja radi idilican i lijep. ali opet neke zene se bolje snalaze kuci sa djecom.
niko nikog ne vrijedja, nego svako iznosi misljenje i stavove svoje, odnosno svoja iskustva.

Draga moja,moras samo shvatiti da smo ljudi,i kao takvi razlicito gledamo na apsolutno sve pojave.
Ti mozda na zene koje ne rade gledas kao na one kojima je zivot `jedno te isto` i zao ti ih je.A kako smo razliciti,mozda one isto to smatraju za tebe,u stilu pjesme:`kuca-poso,poso-kuca...eto sta znam,nista ne znam!!!`.....ali zaista to nije tako.
Iskoristavanje zivota ne znaci ono kako ga ti zamisljas,nego kako zaista covjek osjeca da zivi,punim plucima...e sad kao domacica,ili neka druga vrsta posla...ovisi sta te trenutno ispunjava.

ja sam bila i jedno i drugo i ZA SEBE mislim da je bolje da radim, jer se bolje osjecam kada radim.ali naprotiv, moj zivot nije "poso kuca - kuca poso..."

ja sam sukladila svoju karijeru sa majcinstvom. od svoje okoline dobivam pohvale. i mislim da to dobro radim, jer mom djetetu i meni i mom muzu ne fali ni na cemu (ne mislim na finansije).

MENI je posao kod kuce bio jednostavno monoton, meni je potreban kontakt sa ljudima, ali ne usputnim prolaznicima, nego poslovno. i ja zaista govorim samo za sebe. nikoga ne nagovaram na nesto. zaista si me pogresno razumjela ili sam se pogresno izrazila. ali najbolje ja znam kako sam se osjecala kada sam bila kuci i kako se sada osjecam kao uspjesna poslovna zena, koja je uspjela na poslovnom planu i uskladila majcinsvo, domacinstvo i brak.

No1. Zana - 30. 05. 2007
No2. Daanin - 03. 09. 2012
No3. Daris - 03. 09. 2012

clock-img

20.02.2012, 14:23

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: sara.at

i meniuser posted image usput, procitah maloprije da ocekujete prinovu pa da vam cestitam, nisam znalauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

20.02.2012, 14:24

clock-img

pocahontas

pencil-img

2546

bona tiki, ne afirmiraj blud i nemoral...dobro je njoj i vrtlaru, a gdje tu njen jadni muz user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

clock-img

20.02.2012, 14:26

clock-img

sara.at

pencil-img

2183

IZVORNA PORUKA: sara.at

i meniuser posted image usput, procitah maloprije da ocekujete prinovu pa da vam cestitam, nisam znalauser posted image

Citiram Gabi "karlos toliko mi je Bilo dosadno,da Sam Dosla u iskusenje da ocistim Kucu user posted image
Hvala ti duso a Vidim i ti imas Jos malo 2sedmice, da ti StO Prije prodju i da imas nAjlaksi porod user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

clock-img

20.02.2012, 14:27

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

hvala draga, i tebi zelim da uzivas u ostatku trudnoce a naravno i poslijeuser posted image

clock-img

20.02.2012, 14:29

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: pocahontas

bona tiki, ne afirmiraj blud i nemoral...dobro je njoj i vrtlaru, a gdje tu njen jadni muz user posted image user posted image

prevaru ne odobravam ali ostalo mi se svidja (njen nacin zivota) da bogdo mogu takouser posted image

clock-img

20.02.2012, 14:39

clock-img

pocahontas

pencil-img

2546

IZVORNA PORUKA: pocahontas

prevaru ne odobravam ali ostalo mi se svidja (njen nacin zivota) da bogdo mogu takouser posted image

i meni user posted image kraljica...

Bilježim se sa štovanjem

clock-img

20.02.2012, 14:40

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ode i ova tema user posted image
mislim da je baš trebala ići u smjeru kako uskladiti porodične obaveze i posao
teško da će kućanice pomoći uposlenicama majkama kako da izbalansiraju svoje obaveze ...
a da nas neko ubjedjuje da je bolje biti domaćica nego uposlenica i da moramo birati ne bih se složila s tim, može se i jedno i drugo.... ja tako mislim

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

20.02.2012, 14:48

clock-img

Bebica11

pencil-img

4324

Ako bi se ova dva pojma iskljucivala definitivno bih izabrala majcinstvouser posted image

a posto se ne iskljucuju ja sam za balans, trenutno radim malo kod kuce, i zavrsavam magistarski al je majcinstvo na prvom mjestu, i mislim da je super ispalo da rodim prije 25god, i planiram jos koje roditi do 30-te aBd, samo zdravlja aBduser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

clock-img

clock-img

Rabi

pencil-img

1810

A smijem li se ja ovdje javitiuser posted image user posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

clock-img

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: jasmin

Meni je zacudjavajuce kad se zene stanu ubjedjivati kome je moguce i nemoguce zivjeti na odredjeni nacin.
Otkud pravo zaposlenoj zeni da tvrdi da nezaposlena zena nije sretna?
Otkud pravo nezaposlenoj zeni da tvrdi da zaposlena zena nije sretna?
Valjda sretan covjek nije zato sto neko misli da je sretan ili nije,vec je sretan s onim sto ga cini sretnim i tu se MECE tacka,jerbo je to tako,ma sta neko mislio.Svako od nas zivi na nacin koji ga trenutno ispunjava.
Kako ti,madam,volis da radis i osjecas se super,slobodno i td...van kuce,ja se trenutno osjecam super i slobodno u kuci,jer ne volim,recimo,da mi neko sefuje i odredjuje sta cu,kak` cu.No,sutra.....mozda cu sutra i ja da pozelim raditi,pa radim i osjecam se super,i nemam pravo reci zeni koja ne radi da je bezvrijedna i td.
Najbolje da se ova tema preusmjeri na savjete kako sve uskladiti,kako postici sto vise uspjeha i u kuci i na poslu,jer nekakve podjele i ubjedjivanja nemaju smisla i previse su neshvatljiva u ovom 21-om (nam) vijeku.

Može. Evo, meni trebaju savjeti, jer nisam superžena i trenutno mi je život u blagom haosu. Mali ne spava noću duže od sat i po u komadu, jutrom ga nosimo mojoj mami na čuvanje, osam sati posla, onda trči kući, a kako muž ima različito radno vrijeme, a i mali redovno zaspi uz siku kad ja dodjem, nismo kuci prije pola 7-7. Subote su radne, nedelja proleti prije nego se okrenem. S bebom budem dnevno 2-3h, pa više vremena provedem sa šeficom user posted image
Kad njega uspavam, sve bih nešto, a ne znam šta prije. Sve mi je na stand by. Baš sam neogranizovana, hronično nenaspavana i umorna, ali tješim se da će se sve uskladit nekako, veze nemam kako user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

20.02.2012, 14:52

clock-img

R&T@

pencil-img

5982

Sta je karijera?
Sta je majcinstvo?

Prvo nije "drzati posao jer ti treba da prezivis"...
Drugo nije "postati majka"...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

clock-img

20.02.2012, 14:53

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

Palacinken bojim se da je jedini savjet da tvoj problem cekanjeuser posted image da malo bebac odraste i promjeni navike.jel to tako oduvjek il kako si posla radit,mislim to nespavanje

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

20.02.2012, 14:54

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ja sam već pisala svoj radni dan, moja malena spava u vrtiću popodne pa imamo vremena biti zajedno obzirom da ne zaspi prije 22 - 23 sata
Inače spava u komadu, noću se ne budi izuzev ako je nahladjena ili ako ružno sanja ...  tako da ja komotno mogu naspavana na posao e sad što je meni žao spavat pa često dočekam i 2 ujutru budna to je druga stvar

Mislim da dijete dok smo na porodiljskom treba pripremiti za vrijeme kada će mama početi raditi, znači bez ljuljanja, uspavljiavanja i sl
Ja sam imala sreću pa sam nakon godine dana porodiljskog radila još 6 mjeseci po 4 sata, definitvno sam morala dijete prilagoditi mojim obavezana, mislim na ustajanje rano prije svega.... cjelonoćno spavanje i sl
e sad možda sam samo imala sreće user posted image

Trenutno mi posao teško ne pada, zaradim, dijete je zbrinuto.... i da sam kući vjerujem da bi malena išla bar na poludnevni boravak u vrtić... mislim da dijete treba svoju raju bez obzira gdje je mama

a i smatram uspjehom jer sam godinu dana bila sa malenom, komotno mogu reći 1,5 godinu, jer malenu je 6 mjeseci po isteku porodiljskog čuvao mm, a ja bi za tili čas po isteku 4 radna sata bila kući i posvetila joj se u cjelosti

< Poruku je uredio veeseelaa -- 20.2.2012 14:55:54 >

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

20.02.2012, 14:55

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: Rabi

e haj user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

20.02.2012, 14:56

clock-img

henna ze

pencil-img

475

hoćeš palachinken..naviknućeš se..neće ni M biti uvijek beba da se budi noću..ali imaćeš milion drugih obaveza...samo se trebaš naviknuti..
evo ja ću večeras iza 20 doći kući...s posla po H u školu..pa ćemo nešto ćalabrcnuti...pa na trening..pa s treninga kod sveki..uraditi zadaću..nju ću ostaviti da noći..jer smo nas dvoje prva..da ona ujutro odspava..još mi je auto u defektu..pa sve letim pješke...i da ne govorim..da sam iscrpljena od bolova....od trčanja doktorima...ak navikneš se na haos..pa kad je jedan dan normalan..kontaš sad će smak svijeta..

Kad se igra završi, kralj i pješak idu u istu kutiju.

clock-img

20.02.2012, 14:57

clock-img

Rabi

pencil-img

1810

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

IZVORNA PORUKA: Rabi

e haj user posted image

Ne znam jaesam li kompetentnauser posted image
Tj. moje misljenjeuser posted image

06.09.2008. Adnan
02.12.2010. Ajša

clock-img

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ak navikneš se na haos..pa kad je jedan dan normalan..kontaš sad će smak svijeta..

user posted image joj izvini morala sam

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: bebacha

Palacinken bojim se da je jedini savjet da tvoj problem cekanjeuser posted image da malo bebac odraste i promjeni navike.jel to tako oduvjek il kako si posla radit,mislim to nespavanje

Pa krenulo je prije (jer je sa 3-4-5 mjeseci spavao po 6-7 sati u komadu) jer su mu zubići počeli, ali sad je gore. A čekanje, tog kod mene nema, jedino da dam otkaz, a ni to mi nije opcija. (zasad)

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Zadnji članci

article-img