IZVORNA PORUKA: jasmin
Meni je zacudjavajuce kad se zene stanu ubjedjivati kome je moguce i nemoguce zivjeti na odredjeni nacin.
Otkud pravo zaposlenoj zeni da tvrdi da nezaposlena zena nije sretna?
Otkud pravo nezaposlenoj zeni da tvrdi da zaposlena zena nije sretna?
Valjda sretan covjek nije zato sto neko misli da je sretan ili nije,vec je sretan s onim sto ga cini sretnim i tu se MECE tacka,jerbo je to tako,ma sta neko mislio.Svako od nas zivi na nacin koji ga trenutno ispunjava.
Kako ti,madam,volis da radis i osjecas se super,slobodno i td...van kuce,ja se trenutno osjecam super i slobodno u kuci,jer ne volim,recimo,da mi neko sefuje i odredjuje sta cu,kak` cu.No,sutra.....mozda cu sutra i ja da pozelim raditi,pa radim i osjecam se super,i nemam pravo reci zeni koja ne radi da je bezvrijedna i td.
Najbolje da se ova tema preusmjeri na savjete kako sve uskladiti,kako postici sto vise uspjeha i u kuci i na poslu,jer nekakve podjele i ubjedjivanja nemaju smisla i previse su neshvatljiva u ovom 21-om (nam) vijeku.
Može. Evo, meni trebaju savjeti, jer nisam superžena i trenutno mi je život u blagom haosu. Mali ne spava noću duže od sat i po u komadu, jutrom ga nosimo mojoj mami na čuvanje, osam sati posla, onda trči kući, a kako muž ima različito radno vrijeme, a i mali redovno zaspi uz siku kad ja dodjem, nismo kuci prije pola 7-7. Subote su radne, nedelja proleti prije nego se okrenem. S bebom budem dnevno 2-3h, pa više vremena provedem sa šeficom
Kad njega uspavam, sve bih nešto, a ne znam šta prije. Sve mi je na stand by. Baš sam neogranizovana, hronično nenaspavana i umorna, ali tješim se da će se sve uskladit nekako, veze nemam kako